• Adin

    Ahoj, pořídil jsem žiletku a zatím jezdím na bajkových tretrách. Koupil jsem silniční Shimano SH-R087W vel.47, na zkoušce mi seděli tak akorát, ale okolo 60km začíná bolet palec levé nohy a přes 100km už je to peklo. Naštěstí si je asi vezme kamarád. Problém je, že Shimano nedělá 47,5 a 48 už asi bude moc, navíc v ČR nekoupím.

    Bajkový tretry mám Specialized MTB comp vel. 46,5 který jsou mě akorát, mám v nich najeto přes 8k, tak jsem se zaměřil na Specialized Elite Road ve stejné velikosti. Vyzkoušel jsem v obchodě a jsou ok, mám tam malou rezervu.

    Teď jsem ale narazil na Lake CX263c . Ty mají už karbonovu podrážku. Potřebuji velikost 47 dle stránek výrobce a diskuzí na netu. Tu v ČR neseženu.

    Mám to risknout a jít do Lake s tím, že to snad půjde vrátit za poštovné, nebo koupit ověřené Specialized?

    0 0
    • pepan_kladno  

      Myslím si, že kupovat tak choulostivou věc jako tretry bez vyzkoušení si je risk. Osobně mám Specialized na bajka i na silnici a jsem nad míru spokojenej. Na silnici mám teda tu vyšší třídu s karbonovou podrážkou. Radil bych ty specialized, ale jsem zaujatej.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Použiju toto vlákno ke svému dotazu o tretrách – je nějaký rozdíl v kvalitě a užitné hodnotě těchto silničních treter Shimano a Specialized ? Nebo jsou nastejno a mám vzít lépe padnoucí nebo hezčí ?

      Shimano http://www.kupkolo.cz/…erna_z95098/

      Specialized http://www.kola-cykloshop.cz/…42/d-336532/

      0 0
      • BLACK1E  

        Lépe padnoucí nebo hezčí? To jsem špatně pochopil nějakej vtip? :D

        Vzal bych spíš ty spešly, ale nevím jestli to bude mít nějakou výhodu. Já se právě zbavil shimano treter a jsem proti nim velice zaujatej.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Byl to myšleno tak, že pokud budou na noze sedět oboje dobře, tak si vezmu ty hezčí prostě…

          Jinak mě na značce nezáleží, jsou za stejnou cenu, jde mi to, kolik to vydrží a jestli nějaké nabízí za tu cenu něco víc. Počítám ale, že asi ne…

          0 0
      • BLACK1E  

        Pokud máš nějaký méně obvyklý číslo bot tak se podívej po výprodejích nějakých Lake MX treter s tím zapínáním BOA. Daj se sehnat pod dva litry a dostaneš za to kožený boty se zapínáním, který používá spešl na botách za 6 klacků.

        0 0
        • BLACK1E  

          Pardon nejsou to MX, prostě jsem myslel něco takového:

          http://www.powerstore.cz/…na-2012.html

          0 0
          • Kubiczech  

            Možná jsem sám, ale na horské variantě těchto treter mi BOA zapínání neustále zlobí. Kdybych to neustále neproléval silikonem, tak to nefunguje vůbec. Chyba je v tom, že struna prochází takřka celou botou až na patu.

            0 0
            • BLACK1E  

              Já mám verzi, kde je točítko na nártu a zatim cvaká a krásně stahuje. Pravda, že největší záhul to teprv dostane.

              0 0
        • Smazaný účet  

          mrknul jsem na to, a našel jsem pouze MTB tretry. Stejně mám vel. EU 43, což je asi nejčastější velikost…

          0 0
          • BLACK1E  

            Už tam máš správnej odkaz. Je to to první co jsem našel, možná to pujde líp. Každopádně kupovat to takhle na slepo je dost riskantní. Já mám nohu 43,5–44. Vzal jsem MX vel. 43, prvních pár km bolel malíček ale teď jsou suprový.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Už jsem si všiml. No ty lake jsou zajímavé, a ten boa system počítám bude přívětivější k noze – přezka může po určitém čase tlačit. Jinak boty kupuji pouze po vyzkoušení.

              Na druhou stranu jak vidím, tak lake má asi značení velikostí normálně, tj. neposunuté, takže 44 mi bude pro změnu zase velká. 43 jsem nenašel.

              0 0
              • bochov  

                Ja jsem si na silnicku koupil schimana tuším to je typ107 normalně mam vel46 sch mam47 ale další již budu brat specialized sice mam na tuto značku svůj názor,ale tretry udělat umí mam od ních na MTB. SCHimana mi na delku nohy sedly,ale musel jsem si do ních koupit ortopedickou vložku naproti tomu jsou MTB Spešly papuče aniž bych musel měnit vložku na te jejích body geometry něco bude.

                0 0
        • Ma7ous  

          U treter je hlavní podrářka a jestli tě padnou BOA zapínání a nebo přezka je absolutně fuk

          0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Tak ještě zde nepadla značka SIDI, kterou teda mohu maximálně doporučit.

        0 0
    • Smazaný účet  

      A je jako vždycky, tři věci z stejnou cenu a já nejsem schopen se rozhodnout co vzít :-)

      0 0
      • SharkPool2  

        Spešly

        0 0
      • BLACK1E  

        Když bych si musel vybrat právě teď z těhle dvou tak asi spešly.

        0 0
        • Smazaný účet  

          je to vzhledová záležitost, nebo jsou oproti shimanu v něčem lepší ? Slyšel jsem že Specialized dává nějaké lepší vložky, ale jak to je, to nevím.

          0 0
          • Breakpain  

            Specialized má něco jako „ortopedické vložky“ … jsou vcelku good ;). Naproti tomu Shimano tam dává „papírky“ u kterých se asi předpokládá, že si je vyměníš. stojí za prd – dá se to, ale nic extra.

            Srovnání mám – Spešl Comp MTB, Shimano sinička, z hlavy nevím model …

            Tu samou vložku, co mám ve Spešlech jsem prdnul i do Shiman a je klid. Otec teď objevil nějakého ortopeda – vložky kolem 400, jsou takové drsné, nejsou moc tvarované, ale světe div se, fungují výborně. Takže pro příště cpu všude tyhle … Spešlácké stojí skoro litr :/.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Asi vezmu ty spešly, pokud mají něco, jako ortopedické vložky, tak se to hodí, mám plošší nohy. Jak to máš s velikostí ? jako normal obuv, nebo o číslo větší ?

              0 0
              • Breakpain  

                o půl čísla větší … ale to je těžký, každý výrobce má jinak číslování … to chce vyzkoušet. Mám wide verzi a stejně je mi to tak nějak … úzké, takže se letos podívám na NW tretry … a budu se modlit, aby byly širší …

                0 0
              • Biker jak Pes  

                Určitě je vyzkoušej. Letošní silniční S-worksy se ve stejné velikosti liší šířkou… tuším, že ty červené jsou užší než černý model.

                0 0
                • Spící kníže :-)  

                  Ty červený jsou hodně uzký na nožičků číňana a nebo dorostence. Přemýšlím o těch černobílá varianta a nebo ještě existuje širší verze jak mi říkali v kamenáku. Ale tu zatím skladem nemaj.

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Ty boty se časem prošlápnou. Mám ty červené a nohu mám pořádně širokou, prakticky nemám žádnou klenbu, strašný platfus. Po pár týdnech sedly parádně.

                    0 0
                    • Spící kníže :-)  

                      Tak uvidím zkusím. Přemýšlím vydatně o něčem jiném než Shimano. Ony nejsou špatný,hlavně co se týče cena a užitná hodnota ale po cca roce a půl nošení už mi tlačí páska přezky pres jazyk boty. To co by pod tím mělo tlumit se nějak šíleně vymačkalo. V hledáčku je GAERNE CARBON PLATINUM, LAKE CX331,SCOTT Road Team, Bontrager Race Lite,Crono Futura, Specialized S-Works Road. Nemusím mit nutně specialized. Jde mi ale o minimálně dvouletou funkčnost verzus cena. Aby tretry držely ty dva roky cca 20–30000 km.

                      Tretra výborně seděla. Zatím co jsem vyzkoušel tak Shimano sedí asi nejlíp pak ty Scott sedí velmi dobře. Ostatní značky jsem měl vcelku problém někde zkusit. Myslím značku Gaerne, a Crono. Tak pokud by měl někdo info, kde se v Brně, Jihlavě, případně na Vysočině dají zkusit budu rád za info.

                      0 0
                      • destr  

                        Tak ty crono maj plastovou podrážku, ne? Co sidi? Vozím třetím rokem Gaerne, a nemůžu si stěžovat.

                        0 0
                      • blaf  

                        co Bont? vytvarujou se podle nohy takze by mely sednout

                        0 0
                        • Spící kníže :-)  

                          Asi zkusím osvědčenou trojku Scott, Specialized, Bontrager- jen u těch spešlu mne drásá ta cena..:-) Přeci jen jsou to papuče, a když se podaří dva nebo tři klacky ušetřit, dá se za to pořídit cokoliv jinýho na kolo z poličky spotřebák. :-)

                          0 0
                      • zarkow  

                        A co třeba Spiuk?

                        0 0
                      • Canyon325  

                        odporúčam Force Carbon Race za cenu nižšej rady Shimana máš tuhú carbon podrážku a aj spracovanie je veľmi dobré, neporovnateľné s turistickými Shimano čo som mal predtým :) aj keď mám ich len 2 mesiace (najazdených tak 1500km) takže zatiaľ veľmi odtestované nie sú… čo sa týka veľkosti tak sú skôr širšie takže trochu mi v nich lieta noha napriek vhodnej veľkosti tak asi budem musieť poriešiť nejaké iné vložky do topánok keď tiež čo sú tam sú dosť tenké…

                        0 0
                        • Spící kníže :-)  

                          Já mám v těch Shimano vložky Specialized a docela dobrý :-)

                          0 0
                          • Breakpain  

                            Stejna kombinace a Ok. Tak oni tu vlozku tam maji jen na vyzkouseni a ne na jezdeni. To co tam je neni vlozka :-o.

                            Nicmene Shimama uz jedine s carbon podrazkou, plastaky mi prijdou jako desne blato :-(. (karbon nemam, jen s plastem).

                            0 0
                            • Spící kníže :-)  

                              Pokud bych ovšem musel opět do Shimana asi bych volil tyto dvě možnosti tam už doufám plastová podrážka není. I když ta přezka ten problém s ní bude asi stejný. Po určité době.

                              Ty první tretry myslím se dají kolem těch 2500 +/- sehnat. To zní jako dobrá cena. Ty druhý mi přijdou už krapet drahý a nevím jestli za ty prachy je to takovej rozdíl. U Shimano mi sedí velikost 44 což je asi ta nejvíc běžná. Takže v této velikosti je těch treter všude dost.

                              http://123kolo.cz/…70-bile.html

                              http://www.paul-lange.cz/…-vel-43.aspx

                              0 0
                            • jonti  

                              Ja jsem na tom presne opacne, ze Specialized vlozek me desne bolely nohy, kdyz jsem tam dal vlozky ze starych Shimano, vsechno ok. U s-worku to neni tak vyrazky, u compu velmi. Specialized vlozky pocitaji s dost vysokou podelnou klenbou, jinak to tlaci.

                              0 0
                              • Breakpain  

                                Neni noha jako noha ;-). Ja mam klenbu vysokou az moc, takze pro me je to naopak vysvobozeni :-)

                                0 0
                              • Biker jak Pes  

                                Vůbec ne, já mám platfus jako prase a právě ty vložky mi strašně pomohly.

                                0 0
                                • Breakpain  

                                  Kazda zmena boli, jak rikal muj ortoped. Kdyz pajdas zvyknes s si. Kdyz pak fasnes spravnou vlozku, nohy klidne mesic boli, ale pak prijde uleva na vyssim levelu :-).

                                  Nicmene ne vsem sedi vse, ale obecne to ma Spesl gut ty boty. Jen letosni modely udelali na pytel ;-).

                                  0 0
    • Smazaný účet  

      Takže Specialized dřeváky objednány, jedu vyzkoušet 43 a 44 ;-)

      0 0
    • Cavendish  

      Vykopu mrtvolu. Kupuju nové silniční tretry a zatím mám na výběr tyhle Spěsl a tyhle od Fizik Máte někdo zkušenosti s tretrami od Fiziku? Oboje boty na noze fain, jen Fizik má karbon podrážku a přesku, což bych bral jako plus.

      0 0
      • Kysky  

        Na Sport Roadech se mi nelíbí ta síťka. Příde mi taková laciná. Měl jsem pár dní Sport MTB (ta samá síťka), podle toho soudím její kvalitu.. A hlavně 3 sucháče bych už nechtěl po tom, co jezdím přesku na biku.

        Taky jsem pár dní zpátky vybíral silniční tretry… Nakonec i přes to, že tvrdost podrážky je u Spešl Sport, Elite a Comp totožná, tak i přesto jsem skončil u Compů Road, jelikož Elite se mi osobně nelíbí. Ale taky rozhodlo že nikde nemají Experty v mojí velikosti… :-(

        0 0
        • Cavendish  

          Mě teda deptala síťka u toho Fiziku.Nic jinýho než ona nedělilo nohu a vnějšek,tak nevím no. Na tretry mám cca 2500–3000, takže nic extra vymýšlet nemůžu.

          0 0
          • Kysky  

            Já ty Fiziky neviděl tak těžko soudit.

            A co Shimana? ty mi v týhle ceně přišly hodně slušně zpracovaný na omak, navíc s přeskou. http://www.velosport.cz/…te-9102.html jen těžko k sehnání na pidinohu jako mám já (39) :D

            ale dle tvého odkazu máš 42 a vyšší což je v poho, pokud odkaz na spešly nebyl jen orientační

            0 0
            • blaf  

              na silnici prezka neni treba, neomezoval bych se na to

              0 0
              • rasto  

                o tom, ze by zrovna na silnici nebyla potrebna prezka, nejsem zrovna presvedcen…

                0 0
                • blaf  

                  mam tretry bez prezky se trema suchacema a nemel jsem s tim problem

                  0 0
                  • Kysky  

                    Já mám rád když cítím, že noha je utažená natvrdo. To na sucháčích nikdy nebude v takový míře. Ale 100 lidí 101 chutí :-)

                    Ale asi na tom taky něco bude, potkal jsem snad víc silničářů se 3 sucháčema, než bikerů

                    0 0
                • Cavendish  

                  Do teď jsem měl na tretrách 3 sucháče, a když jsem zkoušel boty s přeskou tak musím říct, že sem se v nich cítil co se stability nohy týce, mnohem lépe.

                  0 0
              • nooski  

                Na biku mi přeska nechyběla, na silnici ladím sílu upnutí celkem často a jsem za BOA rád.

                0 0
            • Cavendish  

              Čapu mám 42–43,takže vcelku dostupná velikost

              0 0
            • Cavendish  

              Já si Sh zkoušel a moc mě nesedí…

              0 0
      • Richi  

        Já kdysi kupoval Time a i když už silničku dávno nemám, používám je v zimě na trenažer.

        Karbonová podrážka, červený pásky, rv. 1991 a drží doteď.

        Nevím proč nikdo nedoporučuje Time, kdoví kam se ta značka v současnosti dostala.

        0 0
        • nooski  

          Řekl bych, že se nadále věnují výrobě rámů, pedálů atd.

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Protože během tří let jsem běžným používáním zlomil troje pedály, dvoje kufry a rozložily se mi dvoje tretry. Sám se divím, že jsem u nich takovou dobu vydržel.

          0 0
          • Richi  

            Tak to je smutný. Kolem toho roku 1990, myslím, tyhle moje boty vozili i profici.

            Aha, tak fajn vědět kdyby náhodou. :-)

            0 0
      • sharkeeCZ  

        http://eshop.progresscycle.cz/…2000101.aspx – tady jsou ty TIZIKy na českém eshopu (dovozce)

        0 0
        • Cavendish  

          Já si je zkoušel v Brně v jedné prodejně, kde je mám zároveň zamluvené.

          0 0
          • sharkeeCZ  

            Chci je testovat. Kde je maji..idealne ve 42, nebo 42,5?

            0 0
            • Cavendish  

              Hobby sport v Brně. Ale mají jen 43. Po neděli by měli mít 42 a 42,5.

              0 0
              • sharkeeCZ  

                díky, asi tam pojedu v úterý, tak snad budou i ty další ;-)

                0 0
                • Cavendish  

                  Já nakonec jdu do Bontrager a nebo NW,jelikož to vozí chlapy z týmu a chceme držet nějakou celistvost vybavení. Navíc nato dostanu cenu, tak je vyřešeno :)

                  0 0
                  • sharkeeCZ  

                    Je nekdo uvaseno tuhost podrazek tech Fiziku? Nejak to neumim dohledat

                    0 0
                    • Cavendish  

                      Tuším, že na podrážce bylo napsáno Index 10

                      0 0
                      • sharkeeCZ  

                        u tech treter za 2.990 Kč? Tak to je super!

                        0 0
                        • Cavendish  

                          Tuším,že to tak bylo :) Navíc karbon podrážka, přeska je hliník,žádný plast a údajně Hand made in Italy.

                          0 0
                          • Cavendish  

                            A nebo si to pletu s Bontragery co byli vedle,pač podle obrázků na podrážce není žádná hodnota vyražená

                            0 0
                            • sharkeeCZ  

                              vedle v prodejně? Tak to asi nezjistíme, co to bylo za model, že ano ;-)

                              0 0
                              • Cavendish  

                                Myslel jsem vedle těch Fiziků na poličce :D Ty Bontragery jsou buď model Race Lite, nebo Race Road.

                                0 0
                            • Kysky  

                              To bych se divil kdyby za takovou cenu měli Fiziky karbon podrážku, když si vzpomenu že jsem od nich kupoval před rokem sedlo Tundru bez karbon lizin za 2k…

                              0 0
        • destr  

          Proč ne třeba něco od mavicu?

          0 0
          • Cavendish  

            Protože na boty od Mavicu se už léta snáší zloba kvůli úplně všemu :)

            0 0
            • nooski  

              Dostaly se mi do rukou Mavic zxellium a krom toho, že jsou ve žluté pekelně hnusné, tak jsou stejně pevné jako papuče. Byly 2 roky staré a nemohl jsem uvěřit, že byly jak máslo.

              0 0
            • jecnak  

              Ja jsem tedy s mtb top modelem naprosto spokojeny.

              0 0
    • Breakpain  

      Trošku si „nípnu“ do starého vlákna :-) …

      Kdo se orientuje, jakého výrobce hledat, chci-li silniční tetry na 4 díry?

      0 0
      • nooski  

        Sidi, Lake, DMT.

        0 0
        • Breakpain  

          děkuji za tipy … Sidi a Lake jsou nechutně úzké :( … DMT neznám, tak budu doufat …

          0 0
          • kbronislav  

            Už se těším na tyhle http://www.tretry-luck.cz/luck-spider-3.0 větší šířku spolu s náklonem podrážky jsem si nechal vyrobit.

            0 0
            • karliner  

              Tak to jsou největší šmejdy pod sluncem. Kámoš si je koupil, praskly po týdnu, reklamace samozřejmě „pány podnikateli“ neuznána…

              NEBRAT!

              0 0
              • B.Křepela  

                Zdravim,zcela určite jste si tu značku splet,myslím že existuji i tretry John Luck nebo netuším s čim jste je zamenil,ale jako jediný dovozce do ČR A SR můžu s radostí říct že jsem ještě reklamaci neměl tu čest řešit.Dáno i tím že se nejedná o žádné asijské výrobce.

                0 0
      • j.v.1  

        Adidas Frosco Time Team Telecom

        Jsou za pěknou cenu, akorát tu barvu bych nepřekousnul.

        0 0
        • blaf  

          Barva skvělá, jen bude problém s velikostí…

          0 0
        • karliner  

          Barva je nejvíc!

          Navíc v kombinaci se speedplay pedály je to zaručenej eyecatcher :-)

          0 0
    • johny9  

      moje první tretry byly na bajka a to Shimano 086. Hezké i seděly, ALE. Chyba byla ve zpracování špičky,která byla šitá,tak, že byla zkrabatělá. Pak jsem je obměnil za Spešli tuším Expert – karbon odrážka a 3× suchý zip a super botička. Jako bačkůrky. Jen mi vadí, že po používaní se opotřebí a roztrhá oblast u paty. Jako druhé bajkové mám Sidi nějaké obyč a super botky. Na silnici,jelikož jsem ji kupoval s pedálama Look Keo, vozím silniční tretry. A protože tám trávím mraky km a hodin (dle mě ;o)) jsem si koupil Spešli S-Works a paráda. Vše záleží kolik do toho chceš vrazit. Ale musíš si je zkusit. Na slepo NÉ!!!

      Uf to jsem se rozepsal ;oD

      0 0
      • bochov  

        Ja používam na bajka spešly do jiných bych nešel na silnici jsem si koupil schimana R107 a musel jsem v ních třikrat měnit vložky až ta z lidla konečně pomohla až tyto tretry zničím tak beru Spešly at již je cena jakakoliv.O Spešlu se muže mluvít co chce,ale tretry mají vynikajíci.

        0 0
        • johny9  

          pravda pravdouci. Asi se vyplati vzit ve verzi S-Works. Škoda, že nižší typy maji lep u paty hadrový, který se hned prošoupe a né kožený. Zapínání neřeším. Stačí suché zipy,ale musím uznat, že to BOA na mých silničkách je luxus co se týče nastavení a klidně během jízdy.

          0 0
          • bochov  

            Jo taky nad tím přemyšlím ty boty stojí za ty prachy nejsem žadna fajnovka,ale schimana již ne.

            0 0
          • mrozu  

            Koženou patu mají i PROčka. Vybírám mezi stejnými modely v MTB verzi právě kvůli tý patě.

            0 0
    • mandak  

      Máte někdo silniční tretry chain? Líbí se mi Road nova 2, ale nevím jak je to s velikostí. Je to jako Shimano a koupit větší nebo velikost odpovídá klasickému číslování?

      0 0
      • Spící kníže :-)  

        Co vím tak u nás všichni vozí tretry scott někdo specialized případně shimano. Rozhodně ty první dvě značky nepatří zrovna k levným. Shimano je vcelku dobrý tak od toho středu. Chain nejezdil to tým Author? Asi bych zašel kde to maj a zkusil. Na reference bych nedal.

        0 0
        • mandak  

          Tak jsem to risknul, že bych je pak případně vyměnil a nebylo třeba. Padnou krásně, za mě osobně stejná velikost jako všechny ostatní botky :)

          0 0
    • Hanyz1  

      Využiji téma…

      Má někdo zkušenosti s tretrami Specialized s-works 74?

      Nenatáhne se časem ta kůže?

      Nemá tendenci se snadno prodřít či rozříznout o převodník?

      Je daná verze BOA spolehlivá či poruchová?

      Vím, není to zrovna novinka, ale důvod koupě několik let starého modelu není předmětem dotazu :-)

      Díky

      0 0
    • mastihuba  

      Netusi nekdo jestli Sidi dela velikosti porad stejné? Objednaval bych po netu podle starych…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.