• Kabšta

    Zdravím,

    po dlouhém rozmýšlení jsem dospěl k závěru, že je nejvyšší čas se na kole při nejmenším přizabít a proto bych si rád koupil nějaký tretry + nášlapy. Nějaký přesný požadavek na značku, barvu atd. nemám, jde mi jen o nějakou rozumnou botu za rozumnou cenu. Na druhou stranu si nechci kupovat tretry „jen proto, abych nějaký měl“, proto jsem si na tretry i pedály dohromady stanovil cenový strop cca 5.500 – 6.000,– Kč, doufám, že v této hladině již najdu něco trochu rozumného. Brouzdáním po webovkách kamenného obchodu, kde to vše budu kupovat jsem narazil na tyhle přijatelné modely:

    http://www.kupkolo.cz/…te_3546.html

    http://www.kupkolo.cz/…L_90041.html

    http://www.sterba-kola.cz/…ertigo-s-b-s

    Rád bych se vás tedy zeptal, co byste mi vy, kteří již máte s výběrem nějaké zkušenosti, doporučili, já toho o specifikách treter vím asi jako o pěstování jařin .. :)

    To samé se vlastně týče i pedálů, koukal jsem, že ty Sidky i NW by byly kompatibilní s Look, tam mě zaujaly tyhle:

    http://www.kupkolo.cz/…10_4591.html

    Máte-li však nějaký lepší nápad, budu jedině vděčný .. :) Díky za rady

    0 0
    • wallot  

      Boty si jdi rozhodne vyzkouset do obchodu jelikoz cyklisticke boty maji uplne uhozene velikosti – nohu mam 44 a vsechny boty mam 44. Tretry Nortwave mam 45 a Shimana mam 46.

      Zvlast pokud mas sirsi nohu je to boj neco vybrat.

      0 0
    • Lucky-x  

      Pedály kup klidně ty Looky.

      Tretry musíš vyzkoušet. Pokud nemůžeš zkoušet tak bych jako první vyřadil Shimanno. Sidi padnou hodně lidem, ale většinou je to chce tak o číslo větší než normální velikost.

      0 0
      • Kabšta  

        zkoušet budu jako mourovatej, mám vyšší nárt, takže mi to musí vyloženě padnout, s tím mám i problémy, když si jdu kupovat kopačky na sezonu, padne mi tak jeden pár z pěti, ačkoliv je to všechno stejná velikost .. :)

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          Pokud máš vyšší nárt, nebo trochu širší nohu v kloubu palce, doporučuji zařadit do výběru tretry Specialized. Mám stejný problém a třeba do adidasů jsem se vůbec nebyl schopný dostat.

          0 0
          • Kabšta  

            směl bych vědět, co máš za model? Co jsem koukal, tak je to u Stratílka se silničníma Spešlama slabý, mají jen MTB, ale snad by nebyl problém je objednat. Nohu mám 45ku ..

            0 0
            • Zdenda CUBE  

              http://cyklisticke-tretry.heureka.cz/…oad/galerie/?…

              http://cyklisticke-tretry.heureka.cz/…oad/galerie/

              Mám tyto dva modely. Rozdíl mezi nimi je hlavně v provedení podrážek a váze.

              Ty PRO ROAD jsou pochopitelně úplně někde jinde, je to jejich druhá nejvyšší bota. Ale i ty compy nejsou vůbec špatné. Na běžné ježdění bohatě dostačující jak tuhostí, tak pohodlím.

              Velikost chce ozkoušet !!

              0 0
            • Hroch obojzhivelnyj  

              Abys to nemel jednoduchy, Spesly 2010 a 2011 maji trochu jiny kopyto (aspon bikovy comp). Starsi jsou sirsi v prstech.

              0 0
              • khenia  

                Nedavno jsem zkousel nekolik typu treter Specialized a Mavic v cenach od 3000–4500 Kc a musim rict,ze Mavic byl o mnoho pohodlnejsi (kdyz srovnam tretry v podobne tride). Mel jsem z Mavicu strach, protoze jejich boty jsou docela uzke a ja mam docela sirokou nohu a vysoky nart, ale sedly krasne jako papuce. Spesly byly ve stejne velikosti o neco kratsi a o neco min pohodlne i presto, ze byly sirsi. Mavicy jsou dost nizke na pate ale noha v nich sedela krasne aniz bych mel pocit, ze se vyzouva pri simulovanem zaberu.

                0 0
    • lens  

      kdo bude jezdit v těch tretrach,ty nebo nějakej lojza z horní dolní? každy mu sedi a libi se něco jinyho,neptej se tady protože každej ti da jinou a většinou blbou ,,radu,, a ty si stejně koupiš uplně něco jinyho.přemyšlej sam za sebe.

      0 0
      • Kabšta  

        domnívám se, že jsem poměrně explicitně naznačil, že je kupuju sobě, proto bych tvůj příspěvek zhodnotil jako poměrně irelevantní ..

        0 0
        • lens  

          a co jsem asi napsal? stačí trochu číst a přemýšlet.už mě je jasný proč jsi založil toto téma.

          0 0
    • folty.hans  

      co se pedálů týče, koukni na Speedplay. Cenově trošku dražší i když třeba CrMo verze mi přijde relativně cenově přijatelná, ale pohodlí nastupování uplně někde jinde (o dalších výhodách nemluvě)

      Vozil jsem předtím Looky i Shimana a při každém nacvakávání lovit špičkou pedál mně osobně dost vadilo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.