Silniční přesmykač - příliš silná pružina

9 nepřečtených
  • R-A-D-I-U-S

    Namontoval jsem tento přesmykač. Mám pocit že má extrémně silnou pružinu, protože donutit ho trochu se pohnout lze pouze při použití velké síly kdy lanko je napnuté k prasknutí. Obávám že pokud bych to takhle provozoval, nejpozději za jednu vyjížďku zničím řadící mechanizmus. Mám k tomu i řadící páky RZ. Setkal jste se někdo s něčím podobným, je to na reklamaci ?

    Budu vděčný za všechny postřehy.

    0 0
    • juli  

      Držel jsem ho nedávno v ruce a nepřipado mi, že by chodil nějak ztuha. Nejsou náhodou dotažené dorazy?

      0 0
    • KAPLIS  

      Máš dobře namontované lanko po tím šroubem? Teoreticky jde dát zprava nebo zleva (zhora x zespoda) Změní se tím celé přepákování. Jinak to zkus bez lanka a sílu pružiny poznáš hned.

      0 0
      • R-A-D-I-U-S  

        Lanko jsem namontoval pod šroub zleva (blíže k takovému háčku co brání vypadnutí lanka).

        Když to zkouším rukou fakt mi příjde že to soudruzi s tou pružinou dost přehnali…porovnávám teda se starším MTB XT down_swing přesmykačem. Tam když jen lehce pohnu páčkou tak smyk reaguje téměř okamžitě.

        0 0
        • juli  

          Tak on je docela rozdíl v síle pro ovládání přesmykače silnice/MTB. Kvůli kratší páce chodí silniční podstatně hůř. Možnost porovnání s jiným silničním nemáš?

          0 0
          • R-A-D-I-U-S  

            ..pokusím se doma vyhrabat stařičký SUNTOUR..

            jj, krátká páka ale né 2× nebo spíš 3× protože tady se přesmyk prakticky ani nehne a všechno jde do deformace lanka :-( prostě nechápu

            0 0
            • juli  

              Tak, to se asi něco nepovelo. Porovnej se Suntourem a když, tak reklamuj, protože s origo pákami Driven to funguje naprosto standardně.

              0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Tak nakonec to lanko jde namontovat ještě na jeden způsob kdy se přepákování výrazně zlepší a jde to pak naprosto hladce. Pružina v SUNTOURu je sice slabší ale né násobně.

      Děkuji všem za postřehy.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce