• kolobkář

    Na koloběžku kickbike jsem si koupil bazarové přední kolo, celé DT Swiss s nábojem DT Swiss240s. Katalogová cena náboje 3.750 Kč. Dal jsem to servisu, ať to vyčistí a promažou. Měl jsem a stále mám pocit, že kolo se málo točí, že náboj je příliš utažený. Servisák mi řekl, že to nemá šroubovací náboj, který se dá o trošku povolit, ale že tento náboj je narážecí nadoraz, tudíž jej povolit nejde. Náboj má prý najeto 4 tis km, dle servisu stav náboje tomu tak nějak odpovídá.

    Mám porovnání s několika náboji mnohem levnějšími, které se však točí snadněji než drahý DT 240s. Čím to je?

    Vadný kus? (to nepředpokládám). Po 4 tis km dosud nezajetý náboj a jeho skvělé vlastnosti se projeví až po najetí XX km? Nebo jen můj nesprávný pocit? Nebo běžná vlastnost náboje? Nevhodný náboj do koloběžky, kdy dosahuji průměrné rychlosti jen 19 km/h? Nebo … ?

    0 0
    • Smazaný účet  

      průmyslové ložisko

      točí se trochu hůř, než seřízené konusy

      ovšem bude se úplně stejně točit i za dalších 8 let a a případný servis výměnou ložiska tě bude stát pár babek…

      0 0
      • kolobkář  

        Dal jsem to kámošovi (býv. čs reprezentant), ať to projede, jsem zvědav, co mi řekne. Ale už při roztočení v ruce jde poznat, že je tam něco špatně, patrně bude nutno vyměnit ložisko/a, a pak se uvidí.

        0 0
        • McBlacky  

          Bud je jedno/obe loziska na vymenu, nebo to je krive nalisovane. Kazdopadne po 4tkm mit na vymenu 240ku se mi moc nezda. Predni dt naboje vydrzi bez vymeny vyrazne, az nasobne, vic.

          0 0
          • Vilém  

            Spis mi prijde, ze byl zvykly na to jak se v rukou toci osa konusoveho naboje a ted je prekvapen jak se toci naboj s lozisky, ktera maji prachovky. V rukou snad, ale za jizdy nema sanci poznat rozdil.

            0 0
            • JachymP  

              Na MTB jsem na zadní Dt240s ohnul tělo asi po 5000 km. Neskáču a z kopce jedu pomalu. V servisu mi taky řekli, že to na Dt nikdy neviděli. Je to jako se vším, všechno se může rozbít, jen u něčeho je větší pravděpodobnost ;)

              (Špatně jsem zařadil, sorry)

              0 0
              • McBlacky  

                a kolik má kolo, ty + případný náklad kg?

                za 350ky a 240ky zařadil před lety do kategorie „kup a zapomeň“ a už nejezdím nic jinýho. Občas promazat rohatku a ložisko snad jen jedno jsem měnil vzadu.

                co je blbý, že pro snížení váhy přechází teď u 240ky na rohatkovou konstrukci jen s jednou ne dvěma rohatkami a jednou pružinkou (stejně jako třeba extralite) a to se bohužel sere, protože jakmile to není oservisovaný, hrozí že se to začne kousat a servou se zuby :/ strašná kokotina, fakt. U ořechů s nižším POE to je bude extra náchylné.

                0 0
                • JachymP  

                  Já pod 85 kg, kolo zhruba 13 kg. Náklad jen camel do 3 kg. Občas spadnu, ale žádný velký rány, ráfek bez problému, pár prasklejch drátů kvůli blbě vypletenýmu kolu.

                  Podle mě to prostě byl nějaký vadný kus, ale reklamaci jsem neřešil. Byl jsem rád, že to tělo šlo sehnat a vyměnit samostatně asi za 2000 Kč. A na Dt jsem nezanevřel ;)

                  0 0
                • scortis  

                  No ono to má pořád dvě rohatky, ale na výměnu té co je v těle náboje budeš potřebovat stahovák. Teďka byl potřeba jen kdybys chtěl vyměnit to pouzdro do kterého se ta rohatka dává, kde se ale upřímně asi nemělo moc co ******, takže to ani nedávalo smysl.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    problém je v té jedné pružince a tím, že nyní se hýbe jen jedna strana. Když přestane chodit hladce díky bordelu rohatka, tak to bude více náchylné na přeskočení zubů . U systému dvou se ty tolerance na bordel rozložily do obou.

                    0 0
                  • Rubi  

                    u staršího typu to potřebuješ sundat na přeložiskování…

                    0 0
                • scortis  

                  Jinak na koloběžce asi rohatku nemusí řešit :D

                  0 0
                • Rubi  

                  +1, taky mě to naštvalo, že upravují dokonalou věc, přitom s výdrží a váhou nejsou zásadní problémy a kdo chce gramařit, šáhne po nějaké speciálce…

                  0 0
    • kolobkář  

      Bylo to špatné ložisko. Koupil jsem nová japonská ložiska NTN, a už to jede dobře.:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.