Silniční a MTB vyjížďky Zlín

165 nepřečtených
  • RSV

    Ahoj, studuji ve Zlíně na UTB a teď až se umoudří počasí si chci dovést stroje. Chci se optat na vaše typy na trasy v okolí Zlína, jak na MTB (do 50km), tak na silnici (do 80km). Dík moc všem

    Anketa: Co sis osedlal/a ?

    MTB
    14x
    78%
    1x
    6%
    3x
    17%
    0 0
    • Roman1492  

      kolikrát to chceš ještě založit?

      0 0
    • Jakobo  

      Tak da se jezdit na silnici i na biku, jako vsude a trasy si najdes urcite sam. Zacni okolim – na Frystak (pres Mladcovou, Jizni svahy nebo hlavni silnice), Holesov, Otrokovice a kolem Marketu zpet. Nebo na Provodov (pres Zelechovice, zpatky to vem smer na Kudlov), to uz radeji na biku. Rad jsem jel i z Provodova tam na Doubravy… Pres Jaromerice na Jarosov a UH, druhou stranou treba pres Otroky zpet. Do Karpat se dostanes pres Vizovice a kopec Barak (urcite horak) nebo pres Luhacovice a kopec Petruvku (silnice). Muzes pres Otrokovice vyjet do Chribu, tam vem urcite horaka uz kvuli spatnym cestam. Z Chribu to vemes zas pres UH nahoru na Zlin. No, moznosti je dost a tyto trasy, co jsem popsal maji od tech 40 do 70, 80 km. Oblast pro cyklistiku uzasna! Hlavne je co videt. Vem mapu a planuj. Kdyz jsem jeste bydlel v CR, projezdene jsem to mel krizem krazem. Pokud mas jen chvili casu po skole, vyslap kopec na Kudlov, jen tak z ****** a zpatky treba kolem atelieru, nebo si kopec sjed dolu, stoji to zato.

      A pak, brzo budete mit na UTB sportovni den, na ten jsem se tesival cely rok, tak doufam, ze pojedes na kole! Co studujes?

      0 0
      • RSV  

        Studuju FAI- informační a řídící techno. Jojo dík za typy, chci zkusit hlavně směrem na hostýnské a vsetínské vrchy.

        0 0
      • dedasurovec  

        Trochu se přiživím.

        Jsem v ± stejné situaci, jako kolega, jen hledám trochu náročnější terén v okolí. Nemám příliš času, a tak hledám něco opravdu blízko a pokud možno i pořádný kopec na sjezd, napříkad jako Tlustá hora(kudlov).

        Předem dík za tipy;)

        0 0
        • blisterexist  

          pokud mám málo času tak vyjedu lesem kolem lesního gymplu na kudlov, a z tama na maják, tam se pořádně vybajkuju a jedu buť dom nebo to vezmu ještě přes příluky:-)

          0 0
      • Chrchla  

        jak je to s tím sportovním dnem? jsem teprve v prváku takže vůbec nvm, to se vypíšou nějaké aktivity a každý ať jde kam chce a je tam i BIKE??? 8-O ? tak to je jasná volba ovšem xD

        0 0
        • j-c  

          Byval i „cyklovylet“. Loni toto bylo v officialnim harmonogramu: Trasa: okolí Zlína, Hostýnské a Vizovické vrchy

          Kategorie: zdatní, méně zdatní

          Počet míst:60

          Jak to nakonec dopadlo nevím, nebyl jsem.

          0 0
          • Chrchla  

            jj je to i letos, samozřejmě jsem se už i přihlásil tak jsem zvědavej, říkal jsem si že bych si do auta přibalil i starou ukrajinu a na ten sraz dojel v cyklohadrech a na ukrajině xD pak skočil do auta pro bika xD

            0 0
    • blisterexist  

      je tady dost pěkných cestiček:-) mohli by jsme se někdy nějaká parta sejít a projet to:-)

      0 0
      • in4mator  

        To bysme určitě mohli, už jsem se ti chtěl ohledně toho ozvat (jak jsme se předdomluvili), ale nakonec jsem jel hledat nové trasy sám :) Nechal bych to tak na ten duben, to už by mohlo být stabilní počasí a terén by mohl být suchý. No i když ne nadarmo se říká „aprílové počasí“…

        0 0
        • RSV  

          Jojo taky sem pro něco společnýho ale ideál by bylo třeba v úterý, přes víkend nejsem ve Zlíně, ale však uvidíme jak bude :)

          0 0
    • rbcrx9  

      slusokruh.web­park.cz

      0 0
    • Corbett  

      Včera jsem se byl mrknout pod Okluk z Držkové a cesty jsou suché bez sněhu. Trochu sněhu je v serpentině pod Oklukem, jinak naprosto v pohodě. V lese se ještě nedá, hodně bahna. Loni v tuto dobu byla cesta na nahoru z Držkové z větší části ještě pod sněhem. Zítra to vidím na Troják, Rajnochovice, Te­sák.

      0 0
      • blisterexist  

        nevíš jak to vypadá na majáku?

        0 0
        • Corbett  

          Nevím, však si tam vyjeď : – ))

          No, jak to tam může vypadat? Nevěřím, že asfalt do Malenovic a ty šotolinky kolem koliby jsou někde pod sněhem. Ani bych se nedivil, kdyby ten singl co vede kolem silnice byl suchý.

          Pak řekni.

          0 0
          • blisterexist  

            tak dnes sem to projel, a vcelku sucho, místy podmáčené

            0 0
          • dobytek  

            Kde je přesně ten singl?

            0 0
            • Corbett  

              Když jedeš od majáku do Malenovic, tak se tento singlík motá kolem této cesty. Je to ale jen takové zpestření, může to mít kilák, možná dva.

              0 0
              • dobytek  

                už jsem to našel v mapě, kdysi jsme tam běhali, ale tehdy mě nenapadlo tam jet na kole – možná je to teď v lepším stavu než před lety

                0 0
                • Demon  

                  Tady je pár vypečených singlů, i ten malenovický.. :)

                  0 0
                  • vojta  

                    toz uz vim, kam o vikendu vyrazim ;-) … tedy pokud mi konecne dojde vidle ze servisu. V jakem smeru je to lepsi objet ?

                    0 0
                    • Demon  

                      Urcite ve smeru Lesni ctvrt, Kudlov, Majak, Malenovice.. Z Kudlova do Breznice se to da vzit primo, nebo je hned vedle fajn motanice mezi stromy atd. .. spousta moznosti vsude :)

                      0 0
                  • souky junior  

                    Zrovna ten je můj nejoblíbenější :D !! Akorát ho nadstavuju ještě Baťovkou..

                    0 0
      • Corbett  

        Reaguji na svůj příspěvek – nevíte jak to vypadá na hřebenech v Hostýnkách? Jde mi o to, jestli je tam ještě sníh a když tak jakou mu dáváte životnost? Případně kolik je tam bahna. Hřeben z Trojáku na Hostýn bývá průjezdný docela brzo.

        0 0
        • ouzo  

          no na Hostýně jsem byl v pondělí nebo úterý a byla tam ještě totální zima… Na Tesáku jsem byl naposledy včera a tam sucho… V terénu jsem nebyl…

          Zítra to zkusím projet Hostýn-Tesák a ozvu se…

          0 0
          • Corbett  

            Chystám se tam ve středu, nebo čtvrtek – tak napiš.

            0 0
          • dobytek  

            Chystám se tam zítra, tak jsem taky zvědav:-)

            0 0
          • ouzo  

            tak jsem dnes jel Chvalčov-Hostýn-Tesák-Janče-Chvalčov (všechno terénem)… Zbytky sněhu jsou celkem vzácné a všechno je průjezdné, ale terén je hodně měkký. Vyloženě kaluže moc nejsou… Kola si moc nezašpiníte, ale nadřete se.

            0 0
            • dobytek  

              Dík za info. Stačí, když se nezašipníme:-) Zítra zkusím tu žlutou na Pardus a pak taky lukovský hrad. Snad to po práci klapne. Ještěže už je světlo do sedmi.

              0 0
              • Corbett  

                Dnes jsem jel přes Vlčkovou na Lukov a cesta na hrad je ještě mokrá a docela rozbitá. Z Lukova na hrad to bude v poho, ale dolů to ještě nebude vončo. Je ale potřeba aby to někdo projel : -))

                0 0
                • dobytek  

                  Tím horším úsekem myslíte od Kameňáku po modré na Písečné?

                  0 0
                  • Corbett  

                    Kameňák mineš, vystoupáš po asfaltu na takovou vyhlídku nad Vlčkovou a po té co vjedeš do lesa odbočíš vlevo a stoupáš na hrad. Je tam takové překladiště dřeva a jde vidět, že lesáci pracují. Proto je to tam rozbité a pochopitelně hodně bahna. Nevím ale z kama tahají to dřevo. Je možné, že samotné stoupání po modré na hrad je v pohodě. Já tama nejel, já to jen minul. Já si tak zkracuji cestu do práce na noční. Ze Slušovic jezdím do Zlína přes Vlčkovou: – )) Přes hrad jezdím velmi rád, ale nechávám si to až na teplejší a sušší období.

                    0 0
                    • dobytek  

                      Tak tama jezdím jen za největšího sucha. Do Vlčkové chci sjíždět od Držkové po červené, červená nahoru na Písečné je hodně prudká, takže ve Vlčkové neodbočím doprava nahoru po značce, ale zůstanu na asfaltu a dojedu po pár set metrech stoupání k nějakému statku, kde asfalt končí a tam se napojím na modrou vedoucí z Rabliny a dojedu na Písečné z opačné strany.

                      0 0
                      • Corbett  

                        No, mám v tom trochu zmatek. Červenou z Držkové do Vlčkové a dál neznám. Jel jsem to jednou a cestu jsem ztratil. Modrou přes Rablinu využívám hojně, ale jen v době sucha. Teď tam musí být marast. Asi bude nejlepší, když se někdy domluvíme a projedeme si pár místních pasáží spolu. Když máš čas ve všední dny provádět výpravy ze Zlína na Pardus, tak máš asi dost variabilní pracovní dobu, jako já. To by se mohlo někdy využít :-))

                        0 0
                        • dobytek  

                          Vedu si takovou menší databázi mokrých míst, která v období, jako je tohle, pro jistotu vynechávám. Tam patří i ta modrá od Kameňáku. Potom např. na trase Rusavské kousek před Tesákem (Máchova studánka), asi 2 km na hřebeni před Trojákem těsně před výjezdem z lesa jsou skoro vždy kaluže (nic hrozného, ale pokud nechci přijet domů jako prase, tak se tomu vyhnu), taktéž ve Vizovických vrších 2 km před Barákem na modré značce u Spleteného vrchu nebo obecně nezpevněné cesty ve Chřibech… Naopak některá místa jsou překvapivě dobře průjezdná i poměrně krátce po dešti (trasa Okolo Zlína). V Hostýnkách bývá kromě hřebenovky rychle suchý sjezd z hřebene po červené směr Držková nebo třeba ta červená do Vlčkové (nad Vlčkovou se dostávám po neznačené cestě odbočkou z asfaltky v místě zvaném Hutě). Nahoře je pár chalup a pěkný rozhled a začíná asfaltka, po které dojedu na tu červenou+terénní sjezd do Vlčkové. Nebo se dá dobře pokračovat dál po hřebeni a sjet kolem Třeskunova do Kašavy. Variabilní pracovní dobu nemám, dřív než o půl páté se na kolo nedostanu, k tomu dvě děcka… Jsem rád, když si udržím povolenku 2× týdně na švih jako loni:-) Snad by se dalo domluvit. Každý má svoje vyzkoušená místa, které ten druhý nezná.

                          0 0
                          • blisterexist  

                            taktéž ve Vizovických vrších 2 km před Barákem na modré značce u Spleteného vrchu

                            v sobotu jsem tam byl,a je to celkem průjezdné krom těchto úseků, tam se ani nedá projít suchou nohou

                            0 0
                            • Corbett  

                              Vizovické – jiné podloží, víc bahna a jílu. Tam se pouštím až v létě.

                              0 0
                              • dobytek  

                                Chřiby a Bílé Karpaty (hřeben od Vlárského průsmyku až k Javořině) jsou na tom IMHO hůř. Musím se poklonit autorům trasy OZ. Třeba zrovna ve chvíli, kdy se trasa odpojuje z modré u Sehradu na Pozlovice, začíná být cesta do Tutkovského sedla od lesáků řádně rozdrbaná a sjízdná za jen za sucha. A to ještě předloni tam bylo super poježdění:-(

                                0 0
                          • Corbett  

                            Dobrá, pak písni jak bylo na Pardusu. Kdy máš v plánu vyrazit? Já se dnes mrknu na Ondřejovsko a zpátky po hřebenu na Okluk. Mám po noční, dnes bych Pardus nedal.

                            0 0
                            • dobytek  

                              Snad do půl páté vyjedu. Má to dnes mít 44 km, ale řádné převýšení. Osobák mám ze Zlína na Klapinov za hodinu, ale to dneska určitě nevylepším.

                              0 0
    • dobytek  

      Nastuduj a projeď si pro začátek trasy Rusavské50, Drásala, Okolo Zlína, Otrokovické50, případně Chřibské50. Na mapách na cykloserver.cz je zaznačeno, kde je to průjezdné na kole.

      0 0
      • ouzo  

        tak začátek rusavské 50 je pěkná nuda :D Po asfaltě k Šimečkom…

        0 0
        • dobytek  

          Pokud si děláš 50 km okruh, tak se občasným asfaltovým pasážím nevyhneš. Drásal to nahoru taky bere po asfaltu. Ještě jsem našel v mapě po žluté na Pardus, tak to letos plánuju projet.

          0 0
          • Corbett  

            Žlutá na Pardus, pro mě jeden z nejvýživnějších a zároveň nejkrásnějších výjezdů v Hostýnkách.

            0 0
            • ouzo  

              nejsem si podle mapy jistý, jedná se o část trasy Drásala, kdy jedeš z Pardusu a pak zahneš doleva na Jestřabí?

              0 0
              • dobytek  

                Ne, Drásal pokračuje po červené a odbočuje z ní později. Tahle žlutá přes Jestřabí nevede.

                0 0
                • ouzo  

                  no zkusím si to projet a uvidíme ;)

                  Lepší to asi bude z Rusavy než z Pardusu, co?

                  0 0
                  • Roman1492  

                    Hostýn jsem dával v neděli, ledový plotny na císařské žluté od lázní už jsou pryč, mokro tak standartně :))) Grapy z Rusavy jsou pořád výživný, ale nějak se nám ten kopec přes zimu zmenšil – subjektivní dojem :))))

                    0 0
                  • Corbett  

                    Žlutá je fajn, ale tak jak říkáš – jako výjezd. Dolů je to lepší po Drásalovi.

                    0 0
                    • Roman1492  

                      já to jel právě naopak :))) z rusavy na grapy a na hostýn a po žluté dolů do bystřice přes lipník zpátky do přerova :)))

                      0 0
                      • Corbett  

                        Určitě to může být zajímavé, ale po Drásalovi to nemá chybu. Je to velmi pěkný sjezd se vším co k tomu patří – vřele doporučuji.

                        0 0
                        • blisterexist  

                          a zkoušels tu DH trať v otrokovicích? tam si někdy zajeď:-)

                          0 0
                          • Corbett  

                            Nezkoušel, já nejsu žádný DH jezdec :) Mám rád rychlé, ne moc technické sjezdy. Třeba jako z Pardusu, nebo z Holého Vrchu a tak podobně.

                            0 0
                            • dobytek  

                              Tak to jsme na tom podobně. Sjezd z Holého vrchu – do Brumova? Jinak dobrá akce je popsaná na www.prejezd.wz.cz

                              0 0
                              • Corbett  

                                Já myslel u nás v Hostýnkách. Je to přesně z rozc. Na Šarmance dolů na cestu mezi Rusavou a Držkovou. Nebo z Tesáku po červené na Rosošné, nebo z Hostýnku do Chvalčova i když tento pojezd už není co býval, když tam udělali tu širokou šotolinu dolů k hlavní. Nebo pak u nás na Slušovickém okruhu. Ten je super celý :)) Tu je ale potřeba pár teplých dnů aby to proschlo :))

                                0 0
                                • dobytek  

                                  Holých vrchů bude nepochybně mnoho. Ten nad Brumovem je kultovní. Na podzim tam pořádají závody Král Holého vrchu. Je to dobrá akce – viz www.kolo-bezky.cz

                                  0 0
                            • blisterexist  

                              aha to já zas technické:-)

                              0 0
                            • dobytek  

                              Včera jsem po té modré od Šarmanky po delší době sjížděl. Parádička. Zdá se, že máme rádi podobné terény. Já taky moc nemusím nějaké zabijárny. Skoro si říkám, že jsem si měl loni pořídit 29-era bo jsem se s nějakou vytříbenější technikou jízdy ve svém životě asi moc nepotkal.

                              0 0
                        • dobytek  

                          Souhlasím. Loni jsem to jel nahoru proti Drásalovi a bylo to poprvé a naposled.

                          0 0
    • blisterexist  

      co takhle dát o výkendu nějakou MTB vyjížďku?

      0 0
      • Corbett  

        Pracuji – jinak dnes jsem projel hřeben z Ondřejovska na Okluk a po zimě ani památka. Sucho a sjízdno – jaro je tady :-))))

        0 0
        • blisterexist  

          já dnes příluky-tam kde to není rozježděné od traktorů je sucho, a u Lukova kolem hradu-sucho, místy vlhko

          :-)pracovat v sobotu?peč na ně:-)

          0 0
          • dobytek  

            Přesně. Tam, kde neprojel traktor, to bylo v pohodě. Jináč sjezd z Šarmanky vypadal na začátku trochu mokřejší, ale po červené z rozcestí Pod Křížkem se ve sjezdu prášilo. Akorát tam bylo spousta listí, takže nebylo jasné, co je pod ním, ale jinak v pohodě. Taky lukovský hrad z Vlčkové OK.

            0 0
          • Corbett  

            To je jak kdybych já tobě řekl – vyprdni se ve čtvrtek na školu a pojeď se mnou na kolo :-))

            0 0
      • ouzo  

        nebyl bych proti pokud vyjde počasí…

        0 0
      • in4mator  

        Taky bych nebyl proti, pokud budu ve ZL, což ještě nevím jistě.

        0 0
    • RSV  

      Tak sem včera vyjel:

      http://mapy.cz/…

      Celkem mi to hodilo 76km a docela slušné převýšení.

      0 0
      • Corbett  

        Jak jsi jel? Přes Holešov ses vracel? To je docela škoda. Sice jsi najel nějaké km, ale je to docela škoda. Nebo jsi se do Bystřice zahříval:-)) Ty hřebeny jsi mohl projet celé. Z Hrubé Malíkové jsi mohl jet až Pod Lysinou a sjet po Drásalovi. Nebo opačně. Hostýnský hřeben jsi mohl dát také celý až na Troják, nebo aspoň na Holý Vrch (Na Šarmance) a vrátit se přes Okluk, kolem Vlčkové, přes Lukov do Zlína.

        Já vím, moc kecám – jak to vypadá kolem Hrubé Malíkové (U Dubu). Zítra chci projet cesty kolem Rajnochovi, po Drásalovi na Lázy a dál na Troják.

        0 0
        • RSV  

          Ja sem tuhle cestu zpět volil hlavně proto že sem neměl mapu a nechtěl sem na hřebenech bloudit jak po cestě na Hostýn, kde se mi podařilo sjet od Ondřejovska do Lukoveček, a po zjištění, že sem blbe odbočil sem si radostně vystoupal zpět ty 3–4km k Ondřejovsku a uspěšně zamířil k Rusavě.

          0 0
          • Corbett  

            No a tento úsek mě zajímá – od Ondřejovska dál na Hrubou Malíkovou a k rozc. Pod Lysinou. I když jsi sjel z cesty, tak jsi musel stejně jet po hřebenu a pak se na něj vrátit. No, dle fota na Hostýně jsi čistý jak lilie:)), tak by to mělo být i tu v pohodě. Bývá tam bahno docela dlouho.

            0 0
            • RSV  

              No moc nevím kde myslíš vůbec to tam neznám ale bahno bylo je na useku od Ondřejovska k Dubu. Tam se o to postarali hlavně páni lesáci :D

              0 0
              • Corbett  

                Jo dík, tohle jsem myslel.

                0 0
              • Corbett  

                Hele, když to tu neznáš a jezdíš podle tur.značek tak by ti mohlo pomoct tohle. Mrkni na trať Drásala který křížem krážem protíná Hostýnky a myslím si, že značení je natolik dokonalé, že se ti podle toho pojede určitě líp, jak podle tur.značek. http://www.drasal.cz/mapy-a-profil

                0 0
              • obywan  

                Dneska jsem tam jel a vypadá to pořád stejně…

                0 0
        • RSV  

          Jo přes Holešov se vracel :)

          0 0
    • Jirka1986  

      Kdyby jsi nechtěl jezdit sám, tak tady máš nějaké tipy :-):

      Na MTB vyjížďky jezdívají kluci na jaře a v létě od sběrných surovin na Januštici: http://www.mapy.cz/…

      Sraz bývá většinou 17:30, když se přidáš tak poznáš třeba zajímavé trasy.

      Na silniční vyjížďku se můžeš přidat o víkendu třeba ke KCK teamu, ale tady se zas spíše jezdí v zimě (v 10:10 z příluku). Jak to na tréninku vypadá mrkni tu: http://www.facebook.com/album.php…

      0 0
      • RSV  

        Jojo díky pro mě připadájí v úvahu vyjížďky ve Zlíně jen v uterý a ve čt. Přes víkend jsem a trenuji doma :)

        0 0
        • Jirka1986  

          Jo to jsem zapomněl dodat, že ty mtb vyjížďky bývají v úterý a čtvrtek.

          0 0
    • Corbett  

      Zdar všem – protože se tento víkend nejede nic zajímavého v okolí, tak se ptám, jestli nedáme něco společně. Buď neděle, nebo velikonoční pondělí. Hostýnky, či Vizovické, nebo mix – to je fuk. Tempo normální, přizpůsobivé většině, trasa 70 – 80 – 90km i s cestou z domu na místo srazu, které by mohlo být třeba v Lukově, nebo Fryštáku, nebo ve Zlíně, pokud by jsme se rozhodli pro Vizovické.

      0 0
      • blisterexist  

        by jsme mohli, ale jel bych jen v případě že by se jelo pomalu a nějakým lehčím terénem:-), ale spíš bych dal vyjížďku na silnici:-)

        0 0
        • Corbett  

          Ty víš o nějakém náročnějším terénu v Hostýnkách : -)))

          Silnici nemám a i kdybych měl, tak bych jel do lesa. Na takové počasí se člověk těší celou zimu, tak není co řešit.

          Jinak v neděli mohu až odpoledne. Zapoměl jsem, že jsem tátu pozval na oběd. Odpoledne – to znamená tak od 13:30 / 14:00 někde jako třeba v Lukově.

          Tvé pomalé tempo, je moje normální tempo :))

          0 0
          • blisterexist  

            :-) to by šlo, taky můžu až odpoledne:-)

            0 0
            • Corbett  

              Dobrá tedy, něco vymyslím a domluvíme se. Sraz by jsme si mohli dát v Lukově na zastávce autobusů naproti domova důchodců ve 13:30h.

              0 0
              • blisterexist  

                uvidim v kolik se vrátím, zjistím to:-)

                0 0
                • Corbett  

                  Hele v klidu, prostě jak ti to vyjde – čus.

                  0 0
                • Corbett  

                  Už něco víš? Jde mi o to abych věděl, kolik si mám zítra na kole naložit. Nerad bych to přehnal a pak měl v neděli jazyk až na kolenou při tvém nejpomalejším tempu co ze sebe můžeš dostat: – ))

                  0 0
                  • blisterexist  

                    no nevím:-), ale pokusím se co nejdřív, dej mi telefon a napsal bych ti v kolik sraz v tom lukově:-)

                    0 0
                    • Corbett  

                      Hele, nebudeme to zbytečně lámat přes koleno. V neděli na to prdíme a svezeme se někdy jindy. Telefon ti pošlu na mail v profilu – ahoj.

                      0 0
                      • blisterexist  

                        šak uvidíme, kdybych se vrátil nějak hodně pozdě tak nic, ale když brzo tak ti napíšu

                        0 0
                        • Corbett  

                          Dobrá tedy, jde o prdlajs:-)) Já po jídle vyrážím a pokud se budeš chtít přidat, tak to vezmu přes Lukov,kde tě cestou naberu – zdar.

                          0 0
                          • blisterexist  

                            OK hoj

                            0 0
                          • blisterexist  

                            situ?

                            0 0
                          • Corbett  

                            Tak nakonec velmi pěkná vyjížďka, která se změnila v totální sprint před deštěm. Nevím jak ty Vojto, já nezmokl, když nepočítám to poprchání z Trojáku do Kašavy. Mě to dalo 61km, nastoupaných 1271m s průměrem 6% a průměrnou rychlostí 17.8.

                            POZOR!!!!! Jinak bych touto formou chtěl upozornit na nebezpečnou překážku která je nad točnou autobusů pod vysílačem. Jedná se o řetěz natáhlý přes cestu, která vede po trávě. Majiteli pozemku asi vadilo, že se mu tam občas prohnal nějaký teréňák, ale zapomněl, že se tam může cestou dolů řítit cyklista. Většinou to jezdím po směru Sl. okruhu, ale včera jsem jel v opačném směru. Po té trávě si to zkracuji, protože mi to přijde fajn. Hned za horizontem jsem si toho řetězu všimnul, ale dobrzdil jsem tak – tak až na řetězu. Řetěz uvidíš až za zlomem a máš asi 50 – 70m na to abys to ubrzdil. Sklon je tam kolem 23%. Řetěz je ve výšce asi 1m a nejde v této rychlosti a tomto časovém úseku objet. Všimnout si toho o metr později, letím jak shnilá hruška. Neumím si představit, že bych si toho všimnul až tak v půlce toho padáku:-(( Dejte si pozor a když tak to řekněte ostatním.

                            0 0
              • dobytek  

                Mám v plánu v sobotu po obědě tříhodinovou vyjížďku ze Zlína/Lesní čtvrti přes Pindulu po trase Přejezdu (5069, Pod Slavickým kopcem, dál cca 20 km po modré přes Barák až k rozcestí Bařinka u Vařákových pasek, tam odbočka na Trubiska, po modré terénem na Pozděchov a silniční časovka zpátky do Zlína. Prvních 35 km většinou průměr tak 15km/h, posledních 20km = 30 km/h, dohromady pěkných 20 :-)

                0 0
                • Corbett  

                  Ten hřeben nemá chybu, jen je blbé, že se tu špatně tvoří ucelený okruh. Jezdili jsme na Čertovi skály a zpátky se vraceli takovou širokou šotolinou která vede na straně k Újezdu až na Barák. Teď to jezdím od nás proti Slušovickému okruhu po hřebenu, pak to stočím na Syrákov, výjezd na Vartovnu,přes Pozděchov na Vařákovi paseky a po výše uvedeném hřebenu se vracím.

                  V sobotu mám vyjížďku s dcerkou. Cíl Všemina, jí tam nechám u babičky, já se trochu vyblbnu někde kolem areálu ve Všemině a pak společně domů.

                  0 0
                  • dobytek  

                    Výjezdy v okruhu 20 km od Zlína se snažím nacpat do tří hodin (60 km), což jsem schopen ujet v kuse trochu v tempu, takže v tomhle případě to musím vzít zpátky co nejrychleji po hlavní, což je trochu daň za ten předchozí zážitek v terénu. Se dvěma děckama už to tak lehce nejde zdejchnout se na celý den a když už, tak se někam přiblížím, kde to až tolik neznám.

                    0 0
                    • Corbett  

                      Vím, že nejde stíhat vše – také mám dvě děti :- )))

                      0 0
    • blisterexist  

      zítra se chystám vyrazit do terénu, přidá se někdo?

      0 0
      • Corbett  

        Mohl bych v neděli

        0 0
        • blisterexist  

          to by šlo:-)

          0 0
        • blisterexist  

          tak jak to zitra vidíš?dneska jsem si dal Slušovický Okruh a Vartovnu, takže jsem mrtvý:-D

          0 0
          • Corbett  

            No, vidím to dobře. Počasí parádní, ty jsi pojedeš odpočinout, tak že já si mohu v klidu máknout – přesně to co mi vyhovuje. No,měl jsem v hlavě dvě trasy a jedna z nich byl Slušovický okruh a Vartovna. To jsi mi vyfoukl z talíře, tak zvolíme druhou variantu a to bude švih v Hostýnkách. Sraz bych dal ve Fryštáku na náměstí, pokud možno co nejdřív. Ideální čas by byla 12 / 13 hodina. Okruh mám naplánovaný tak aby jsme se nejeli stejně ani podobně jak naše poslední vyjížďka. Také by to mělo být o chlup delší. Co ty na to?

            0 0
            • blisterexist  

              jj souhlasím, přidá se ještě někdo?

              0 0
              • Corbett  

                Dobrá tedy, abych to upřesnil – sraz na náměstí ve Fryštáku dáme ve 13:00 hodin.

                Mám v plánu vyjet proti Drásalovi z Fryštáku na Ondřejovsko, pak – pod Oklukem, proti Rusavské50 sjet dolů a vyjet na Troják, pak projet celý hřeben až pod Hostýn, Chvalčov, po starém Drásalovi vyjet na Tesák, Tři kameny a nějak domů. Počítej cca 60 / 70km v terénu + to co pojedeš z domu na místo setkání. Nebudou to ale vrcholovky, spíš hřebenovky : – )))

                0 0
                • blisterexist  

                  jj supr:-) budu tam

                  0 0
                • obywan  

                  Můžu jet s váma? Jestli pojedete fakt na pohodu, tak bych vám možná stačil, ale beztak mi ujedete hned v prvním výjezdu :D

                  0 0
                  • Corbett  

                    Vojtova pohoda je moje maximálka, tak ho nesmíš brát tak vážně. Jinak žádné výběrové řízení se nekoná, kdo se chce přidat, tak ať se přidá.

                    0 0
              • Kawka  

                Jel bych taky, ale zaprvé bych musel přezut pláště a za druhé byste mi ujeli v prvním kopci! :D

                0 0
                • Corbett  

                  Proč a na co přezut?

                  0 0
                • blisterexist  

                  pojeď, pojedem pohoda tempo, po dnešku divočit nebudu:-)btw, já vzadu jezdim uplně sjetýho nanoraptora který ustřeluje do boku aji když jedu do koce:-D a taky se to dá

                  takže pojeď:-D

                  0 0
                  • Corbett  

                    No, když se dívám na aktuální radarové snímky, tak se obávám, že nám to může pokazit déšť. Zatím se nic němění. Když tak písnu včas sem, nebo kdyby bylo nejhůř písnu, nebo zavolám ti na mobil.

                    0 0
                    • blisterexist  

                      ok

                      0 0
                      • Corbett  

                        Na rozdíl od posledního švihu by měli srážky odeznívat, tak to bude snad v pohodě :)

                        0 0
                        • blisterexist  

                          jj taky to sleduju:-)

                          0 0
                          • Corbett  

                            Tak, aktuálně na Moravě bez srážek. Ve 13:00 hod. sraz ve Fryštáku na náměstí, zdar.

                            0 0
                            • blisterexist  

                              OK budu tam:-)

                              0 0
                              • Corbett  

                                Sečteno, podtrženo – mělo to šmrnc a jiskru. Vojta mě šetřil a já se snažil ho moc nezdržovat. Okruh jsme dali, tak jak jsem napsal – 71km, pr.rychl. – 16,10, převýšení – 1700m, pr.stoupání 5%. Bylo pěkně sucho, jen kolem Hostýna bylo vidět, že tu ráno něco spadlo. Jen se nás mohlo sejít víc – já vím, odpočinek po Šele : – ))

                                0 0
                                • blisterexist  

                                  jn supr to bylo, až na to mokro občas:-)ale chce to víc lidí, aspoň 5:-D

                                  0 0
                                • skier  

                                  No nakonec mi to pěkné počasí nedalo a na 2 hoďky jsem se byl projet :-)

                                  0 0
                                  • Corbett  

                                    Ses mohl kousek svézt s námi – čekal jsem, že se stavíš : – ))

                                    0 0
                                    • skier  

                                      No to víš a pak bych to jel s váma celé :-) to znám a neviděl bych hokej.Dnes si dávám relax,ale jiný než bys myslel-máme se spolupracovníkama lístky na němce :-)

                                      0 0
                                      • Corbett  

                                        Stejně si dobrej. Nevím jestli by se mě chtělo po takovém závodě jako je šela na druhý den na kolo : – ))

                                        Jinak hokej jsem stihnul – dojel jsem na konci první třetiny.

                                        0 0
                                • Corbett  

                                  Ještě dodatek – hokejový zápas, jako se konal dnes by mohli vysílat častěji. Nejnavštěvovanější hřebenovka v okolí z Trojáku na Hostýn absolutně bez lidí. V lese liduprázdno – super :)

                                  0 0
                        • skier  

                          No chlapci jel bych s váma,ale po té včerejší projížďce bych asi nestačil a odrovnal se :-)no snad to vyjde jindy

                          0 0
                          • blisterexist  

                            pojeď:-) já bych se taky po včerejšku odrovnal:-)

                            0 0
                          • Corbett  

                            Je potřeba regenerovat, už nejsme nejml…

                            0 0
                            • karlos99  

                              Zdar pánové. Jak se dá jet na vartovnu ze slušovického okruhu? To jedete na syrákov a pak na vartovnu a stejnou cestou zpět nebo se tam dá udělat okruh a napojí se to na slušovický okruh?

                              0 0
                              • blisterexist  

                                já jedu ze slušovic po okruhu, pak tam odbočím na Vartovnu, a pak se vrátím zpět a pokračuju po okruhu

                                0 0
    • souky junior  

      Nebyl by zájem o spanilou jízdu, na počest konce letošních prázdnin? Kdyby se našli lidi, kteří se stejně jako já těší do školy.. :P

      0 0
    • souky junior  

      Jsem z Jižňáků, takže sjedu někam do města.. Blisterexist, ty jsi tuším z Bartošovky? Sraz v 9 ráno ve středu u cykloprodejny na Bartošovce, tam kde začíná cyklostezka? Můžem jet např nahoru nad zahrádky na biofarmu, odtud se po hřebeni proplést až do Kostelce.. a pak na Lukov.. a bůhví kam dál se nám bude chtít? :)

      .. blbě zařazeno, patří to samo k mému předchozímu příspěvku.

      0 0
    • blisterexist  

      v sobotu se jede do Hostýnků, kdo se přidá?

      0 0
    • MartinKun  

      je zde ještě někdo aktivní na bike ve Zlíně a okolí?

      0 0
    • Tinosaurus  

      Ahoj, dosť staré vlákno ale je tu prosím niekto kto aktívne bajkuje v okolí Zlína : ) ?

      0 0
      • Corbett  

        Rekreačně, aktivně je dost silný výraz.

        0 0
      • Robishek  

        mrkni na instagram Okolo.cc, jsme docela velká skupina, každé středy jsou group rides, kde se můžeš seznámit se spoustou lidí.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.