• MirkaCh

    Dobrý den,

    chci přítelovi (180 cm/78 kg) koupit ke třicetinám silničku, ideální cena kolem 30k. Dal byste mi někdo nějaké typy? Nejsem ve výbavě moc zběhlá.

    Koukala jsem například tady:

    https://www.canyon.com/…ce/2100.html

    https://www.velo-centrum.cz/…ket-red.html

    0 0
    • Krutas  

      Ahoj,

      první jmenované kolo Inflite AL SLX 6.0, není silnička, ale cyklokrosové kolo, což by nemuselo být na škodu. Ideální, by bylo říci, jaké zkušenosti má přítel s cyklistikou, pak se dá lepe poradit.

      0 0
    • novas752  

      Inflite není silnička ale cyklokroska. Ale Canyon jako takový je dobrá volba, maj slušný poměr cena/osazení.

      U silničních kol je ale hodně ošemetný výběr velikosti a geometrie rámu (laicky řečeno vzájemná poloha pedálů, sedla a řídítek).

      0 0
    • adam1  

      Ty jo ?tak to ho máš fakt ráda :)

      https://www.cyklobazar.cz/…7-model-2019

      Fokus je ok ,karbon rám/vidle,řazení 105 je super ,kola ok.

      Nevím ,ale jak to máš daleko,chtělo by tam osobně zajít a domluvit se ,jedná se o velikost!Ideálně ho celého tajně jak bude spát proměřit:)Snad by mu to M mohlo být ???Když se mu nebude líbit /nesedne tak ho prostě prodáš (prodává se to dobře)a rozejdeš se s ním no:)))

      0 0
    • bodlak2  

      Přeměřit, nějaký kalkulátor, porovnat s geometrií vybraného kola. Nedělal bych to tajně, jinak riskujete, že budete zklamaná vy i přítel. Já si pořídil s menším rozpočtem jako první silničku Canyon Endurace.

      0 0
    • Rychlej turista  

      Pokud na kole aspoň trochu jezdí, tak by u toho měl být. Pak to sice nebude překvapení, ale ani zklamání na obou stranách, když se (bez něj) netrefíš, což je dost pravděpodobné. Kolo není náhrdelník, který pověsíš na krk a hotovo :-)

      0 0
      • plzakj  

        Cyklisti maj vetsinou jasnou predstavu o tom, jake kolo a osazeni by chteli :-)

        To, ze nebude podle predstav je mensi problem. Horsi bude spatna velikost nebo nevhodna geometrie, coz je u silnice celkem snadne. Vetsinou jsou to ramy se zavodni geo a ne kazdy se na to posklada.

        0 0
        • Pikaču  

          Tak s enduracem neudela chybu. Podle rozpoctu je i výbava jasna. A barva bude dle přítelkyně a hotovo. Jen zjistit rozkrok a vejsku a vybrat dle kalkulatoru pokud neni na rozhrani. Canyon lze do 30 ti dnu vratit.

          0 0
      • babkanakole  

        Taky se za to přimlouvám.

        U mě to bylo dokonce tak, že jsem místo kola dostala jen prachy. A na mě bylo, jestli koupím kolo v téhle ceně, nebo si přidám na něco lepšího. Tohle mi pak přijde ideální řešení, i když ne tak na pohled krásné jako přistavené nové kolo.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Hodně se ten dojem dá vylepšit tím, že to tady probere a před něj postaví 2, 3, 4 kola, ať si vybere. A i kdyby si nakonec vybral zcela jiné kolo, tak je to jedno, protože pořád je to něco úplně jiného, než mu dát obálku s prachama a – kup si, co chceš. Borec bude vidět, že ji na tom záleží, protože si s tím dala práci a to se při dárku počítá nejvíc :-)

          0 0
    • Johny.Merida  

      Nakreslit kolo na karton a ty prachy na to pověsit v měšci… Přítel si už poradi, řekl bych :-)

      0 0
    • Bubaaak  

      Popravdě, kdyby mi moje Julča koupila kolo, měl bych hroznou radost, ale jen do chvíle, než bych zjistil že je na Sramu/Campě, že kolo je od Spešlu a za ty prachy mohla koupit daleko líp osazený a navíc by mi bylo velký/malý…

      Je to něco, jako kdybych jí na běhaní koupil Asics FujiTrabuco, nohy do nich nenarve, protože jsou moc úzký a traily neběhá, takže na její použití by jí byly úplně k prdu a jen by byla smutná, proč jsem jí raději nekoupil Mizuna Wave Ultima

      0 0
    • Rorejs74  

      Já bych se toho zase tak nebál, pokud silničku nikdy neměl tak by si ani sám na první pokus nekoupil přesně to co potřebuje a jako dárek mi to připadá lepší než prachy.

      Pokud je tam trošku finanční rezerva vzal bych třeba tohle : https://www.kolasvorada.cz/…lack-2019-56

      Pokud nemá nějakou extra asymetrickou postuavu, tak v té velikosti 56 by to mělo bejt akorát a tohle případně nebude problém prodat s přijatelnou ztrátou. Ty různý kalkulátory jsou sice hezká věc ale dost často se to tu s tím přehání.

      0 0
      • TheJD  

        Zrovna u tohoto bych si vubec nebyl jisty, jestli 54 nebo 56.

        0 0
        • Rorejs74  

          Z vlastních zkušenosti bych Tarmaca bral spíš většího i tam kde je to na hraně. Tady to tabulkově vychází jednoznačně na 56.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Máš lepší křišťálovou kouli. Vlastní zkušenost je jen se sebou nebo s několika(de­sítkami) nastavených posedů pro různé jezdce? Bez znalostí proporcí jezdce (délky končetin) a základní ohebnosti páteře bych si netroufal něco takového tvrdit. Vůbec si totiž nejsem jist, že Tarmac (dtto Merida Scultura) je geometrií univerzální začátečnické kolo. Čímž neříkám, že je špatné a neměl by ho zkusit.

            0 0
            • Rorejs74  

              Mám v okolí pár Tarmacu a vychází to všem zhruba stejně. Mně to taky na 187cm sedí akorát na velikost 58. Fakt v tom nevidím pro hobby použití takovou vědu, nikdy jsem to extra neřešil a spíš jezdil. To jestli se mu to kolo bude líbit a bude z něj nadšenej bude hrát v prvním období mnohem větší roli než centimetr sem tam.

              Myslím že pro mladýho kluka by bylo lepší něco trochu živějšího jako je třeba ten Tarmac, než nějakej začátečnickej žebřiňák. Když ho to chytne, koupí si lepší kola, a když ne tak to půjde rozumně prodat.

              0 0
              • Fazzy  

                Slečna už se tu stejně pár dní nevyskytuje, tak můžete radit horem dolem, je to celkem jedno :)

                0 0
              • zarkow  

                Souhlas se svými 187cm bych Tarmaca taky bral 58 a bylo by to akorát.

                0 0
              • jonti  

                Ja mam taky 187, dost dlouhe nohy a o dost lip mi sedi 56. Na 58 jedine kdybych jezdil super agresivny posed ze bych mel zada skoro rovne jako na TdF.

                0 0
    • mr.nikdo  

      Skoda, ze uz ses tu neuakazala.

      Napadlo mne resi, jak to zacala resit moje. Napise memu dealerovi, jestli nevi o necem, co bych chtel anebo jestli pro mne nema neco schovane ve skladu :-D…

      0 0
      • vt  

        Podle mne je to od zacatku hovadina.

        Bud clovek nejezdi – pak mu muzes koupit cokoli jen podle vzhledu a nebo jezdi a tim padem si nejlip poradi sam. Ja teda dostat kolo, tak me omejou :-) … nastesti je manzelka rozumna :-)

        0 0
        • Rorejs74  

          My už jsme pár lidem silničku jako dárek kupovali. Vždycky jako skupina k nějakému významnějšímu jubileu ( třeba k padesátinám ) a mělo to úspěch. Ale samozřejmě je vždycky lepší když si budoucí uživatel vybere sám. I

          0 0
        • mr.nikdo  

          Mas pravdu. Proto to pisu o tom dealerovi. On je to totiz kamos a moc dobre vi, co bych chtel, v jake velikosti apod.

          A nerikej, ze nemas kamose, ktery zna kolo nad kterym ted slintas…?

          0 0
          • MartyM  

            podle mě pokud někdo už na něčem jezdí a má svého dealera kterému se svěřuje o čem sní nebo nad čím slintá, tak určitě to nebude něco za tři pětky! :-) (myšleno samozřejmě za celé kolo že)

            0 0
            • mr.nikdo  

              Posledni bylo o neco nad, ale pod 4 petky :D

              Ale nebrala mi to zena.

              A uplne posledni vec od dylera jsou berany :D

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.