Sigma ROX 9 - klub přátel tohoto computeru

203 nepřečtených
  • robsol

    Ahoj všem,

    vzhledem k tomu, že jsem potřeboval sledovat TF a kadenci šlapání a poté vše na PC vyhodnotit, rozhodl jsem se přesedlat ze Sigmy 2006 MHR na Sigmu ROX 9.

    Zakládám toto vlákno protože by mě zajímali Vaše zkušenosti nejenom s tímto computerem, ale také hlavně s aplikací na PC SIGMA DATA Center co k tomu dodávají.

    Osobně mám problém s tím, že nevím jak docílit znázornění těch grafů. Prostě jsem tam žádnou takovou funkci nenašel :-(

    0 0
    • kyl  

      Kdyby fungoval jak má tak by byl super,takhle mi leží na skříni v krabici a čeká až se mi bude chtít poslat ho na reklamaci.S a­plikací Data center problém nebyl.

      0 0
    • Ricci  

      Pre vsetky vyssie popisane dovody som kupil ako nastupcu Sigmy 2006 Polar CS600 :-)

      0 0
    • Pavel  

      Já ho reklamoval cca před měsícem a ta nová serie se už mi zdá docela funkční…

      No, dnes bych šel do Polaru nebo Garminu, ale tehdá to byla za ty prachy docela zajímavá koupě…

      0 0
    • abro666  

      Mám taky Roxe9. čeká ho reklamace.

      hodiny si choděj jak chtěj,

      s výškoměrem problém nemám. vzhledem k tomu, že vgejšku měří barometricky bud ekaždej den jiná, páč bud ejinej tlak, proto se musí před vyjetím nastavit home altitude.

      0 0
      • KAPLIS  

        Tak ja ho pošlu ma zimu už potřetí. Poprvé hodiny a zamrzaní. Podruhé a potřetí rozmazaný displej. Neostré čísla se „stínem“. Jinak funguje ok. Počkám po sezóně snad budu mít štěstí.

        0 0
        • abro666  

          koukam, docela se Sigme povedly:-) Nekde byly uverejneny vandy serie, ktery Sigma stahovala z obehu, pro to sem na nej pres mesic cekal, nez zas prijde na Kupkolo.

          v poslednim release data center par vezi pozmenili k lepsimu. tak este poladit samotnej tachac:-)

          0 0
        • KAPLIS  

          Tak se zase nezadařilo. Displej opět rozmatlaný, špatně čitelný. Chvilku jsem přemýšlel, že si ho nechám, ale když jsem vedle něj položil obyč 906, tak ten rozdíl v ostrosti displeje mně přesvědčil, že pujde opět z domu. Až mně štve, že všechny reklamace jsem řešil bez papíru, protože už bych měl zpátky prachy. Po novém roce už ho začnu reklamovat podle pravidel a snad na sezónu už to bude vyřešeno.

          0 0
    • Martin11  

      Tak nevím, ale asi jsem jediný majitel, kterému funguje jak má. Od hodin které jsou přesně, nevypadávání TF, měření nadmořské výšky apod. Maximální spokojenost, nemůžu si stěžovat. (mám ho od 08/2009).

      0 0
      • Pavel  

        No ten, co mám od 08/2009 (reklamace a výměna za nový) mi funguje taky už skvěle… ;-)

        0 0
      • zskal  

        Já se taky hlásím mezi šťastné a hlavně spokojené majitele…Mám jej od 12/2008 a absolutně bez problémů…ťuk, ťuk..:-)

        0 0
    • Martin11  

      Grafy zobrazíš následujícím způsobem:

      1. Na začátku cesty musíš spustit záznam trasy (ručně). Po ukončení

      cesty se stejným způsobem záznam musí zastavit (spouští a zastavuje se velkým stříbrným tlačítkem pod displayem – podržet dvě sekundy a stisknout volbu Start/Stop)

      1. Do počítače přetáhnout data „Logs“ do programu Datacenter
      2. Zelenou šipkou v „Logs“ v programu se ti zobrazí graf.
      0 0
      • robsol  

        tak jsem ty grafy rozchodil. díky. Po asi dvou vyjížďkách musím uznaž, že computer fachá docela dobře. Pokud ještě zapracují na tom programu na PC bude to fajn. Nevím proč mi v grafech nevyjíždí kadence šlapání.

        0 0
        • Martin11  

          To bude tím, že jí prostě ten program nezobrazuje :-)

          Už je nějaká nová verze Sigma Datacenter 2.0, inzerují ji k novým modelům computerů, tak snad bude umět i toto. I když mně je to celkem jedno (nemám senzor nainstalovaný, stejně bych ho někde v lese utrhnul). Na biku mít kadenci šlapání mi připadá k ničemu – leda tak na silničku.

          0 0
    • Scott RC  

      Zdarec, i já se hlásím k zcela spokojeným uživatelům. Jenomže bych potřeboval vědět, jestli se dá v SIGMA DATA CENTER zapisovat ručně záznamy a ne jen z cyklocomputeru. Dále bych chtěl vědět, jestli se dá měřit i třeba běhání, prostě když nemám computer v držáku na kole? Díky…

      0 0
      • Martin11  

        Pokud vím, tak ručně do Sigma Data Center 1.x zapisovat nelze. Půjde to až ve verzi 2.0, která bude ROX taky podporovat a měla by vyjít někdy v létě 2010. Zatím doporučuji SportTrack, který umí s pluginem importovat datové soubory stažené z computeru. ROX funguje jedině v držáku…takže možnost je sehnat si třeba druhý držák a přidělat ho na pásek, nebo něco podobného.

        0 0
    • mr.g  

      ja ho mam a jsem celkem spokojeny zadne problemy jen ted v zime se obcas zasekaval pri mereni tp ale to uz jsem tady psal v nakym vlakne…jinak to datacentrum mi prijde dobry opravdu vic nepotrebuju jen co trosku zamrzi ze nefunguje tp mereni mimo kolo (treba kdyz jdes behat ze bych si ho dal do kapsy) to myslim ten polar urcite umi..co mi opravdu vyhovuje je ovladani je fakt jednoduchy a merenim vysky nemam problem…

      0 0
    • BH  

      mam ho od 05/09. Funguje zatim

      bez problemu i kdyz naucit se s nim zachazet nebylo zrovna jednoduche, ale to je asi problem vsech podobnych hracek. Ovsem chyby jsem se dopustil pri porizeni drzaku na druhe kolo, kdy jsem z neznalosti zakoupil nahradni drzak (nikoli drzak na druhe kolo), ten nahradni se vsak chova jako drzak puvodni, tedy na obou kolech se mne detekuje pouze kolo I. Nastesti rozdil mezi obvody kol je zanedbatelny. Jinak maximalni spokojenost.

      0 0
      • KAPLIS  

        Na tom snímači máš tlačítko. Zkus si s ním trošku pohrát…

        0 0
        • Bumerangista  

          Zmáčknout tak, že se rozsvítí zelená kontrolka, 5 vteřin držet než se kontrolka změní na červenou.

          0 0
    • bradek  

      Ahoj,

      můžete mi někdo, kdo kupoval ROXe v poslední době, potvrdit jak to v současnosti vypadá s poruchovostí, jestli už jsou ty poslední série vychytané a je to bez problémů nebo jestli to je pořád stejné. ROX se mi moc líbí, jak designove, tak funkčně, ale asi bych uvažoval o verzi 8.0. Díky. :-)

      0 0
      • Bumerangista  

        Vzal jsem 8.0 v létě, byla tam porucha, jak se čekalo. Tak jsem to vrátil (reklamace byla uznána) ale vzal pak už 9.0. Ono totiž ta 8.0 neloguje, kdežto 9.0 ano a to je velký rozdíl. Teď už by ale všechny porouchané kousky měly být vráceny Sigmě (rozuměj, že obchod se sám od sebe nerozhodne vrátit to dodavateli, to co má na skladě nejdřív prodá a pak případě přijímá reklamaci).

        0 0
        • bradek  

          Díky, to mě taky napadlo, že ty poruchové asi musí nejdřív projít přes zákazníky, tak třeba už prošly :-). No mě právě napsali z kupkolo, že mají Sigmy schválně předražené, protože se často reklamují. Pak mi ale uniká proč je tedy vůbec nabízejí a ještě u nich mají záruku nejnižší ceny.

          0 0
          • Bumerangista  

            9.0 seženeš za 4090 na dvou e-shopech. 8.0 za 3175.

            9.0 má logování a neměl danou poruchu. U 8.0 se ti může stát, že to bude ta vadná série a budeš si měsíc posílat balíčky. Tak jdi do 4090, stále je to míň, než Polar se stejnou funkcionalitou, jestli se nepletu. A co se týče spolehlivosti, tak to nemá nic společného z 2006 MHR, který mám také doma v šuplíku.

            0 0
            • bradek  

              Jak jsem četl příspěvky výše, tak problémy byly i ROX 9.0:

              „Mám taky Roxe9. čeká ho reklamace.

              hodiny si choděj jak chtěj.“

              To už se z VDO MC 1.0+ dostávám trochu do jiné cenové hladiny :-). S tou ROX 9 si to musim jeste rozmyslet :-), chci si priplatit hlavne za to uzivatelske nastaveni displeje, to se mi libi moc.

              Nabízí se některý jiný přístroj s kompletně uživatelskym nastavením displeje, ze bych si mohl nastavit například: v horní části aktuální výšku a převýšení, uprostřed rychlost, dole stopky a ujetou vzdálenost apod. ?

              0 0
              • KAPLIS  

                Nedělej si iluze s tím uživatelským nastavením. Nahoře jsou čtyři pevně nastavené funkce, které nelze změnit. Pouze zvolíš jestli chceš mít zobrazeny všechny, nebo jen jednu z nich. Uprostřed rychlost. S tou taky nehneš. Dole zobrazuje jednu funkci dle vlastního výběru. Jinak já čekám na svůj čtvrtý (nebo pátý – už ani nevím) přístroj a doufám, že letos se s ním už i trochu projedu.

                0 0
                • bradek  

                  jj, viděl jsem jak to funguje, ale aspon, pokud neni zapojená třeba kadence nebo tepák, tak se nezobrazuje na displeji symbol s nulou a nezabírá místo, na rozdíl od VDO Z1, kde kadence zabírá celé okénko i když se třeba nepoužije, pak zůstane prázdné a pak se dají uživatelsky nastavit udaje, ktere budu proklikavat a nebude jich tam zbytecne moc, to se hodi. No 4× bych tu reklamaci absolvovat nechtěl :-).

                  0 0
                • kyl  

                  Já 9 kupoval na vánoce 2008 a od té doby leží na skříni,snad se už dokopu ho reklamovat.

                  0 0
              • fousek  

                Tohle umi Garmin Edge 705, ale asi to umej i nizsi verze od Edge

                0 0
      • Polo21  

        kupoval som 8.0 v decembri a zatial bez najmensej chybicky, dokonca spolahlivo funguje aj pri –10 teplote

        0 0
      • Martin11  

        Mám ROX 9.0 od léta 2009 a bez chyby. Je to série 2419Y

        0 0
        • Pavel  

          Přesně stejnou sérii jsem dostal náhradou za reklamovaný. Šlape (konečně) bez problémů.

          0 0
          • bradek  

            Díky, tak ja to s ním asi risknu, přinejhorším jednou (snad) přetrpím reklamaci :-). Za tu cenu vypada pekne a funkcí hafo.

            0 0
            • Pavel  

              Reklamace proběhla naprosto bez problémů. Prostě soudruzi s NSR museli vychytat mušky… ;-)

              0 0
              • bradek  

                Doufám, že prípadná reklamace bude taky bez problémů. :-) Uvažuji o Kupkolo nebo Koloshopu.

                0 0
                • Pavel  

                  Já to bral (a reklamaci řešil) na kupkolo…

                  0 0
            • Martin11  

              Stačí se na vybraném shopu zeptat, jakou sérii mají k dispozici. Potom by jsi se mohl vyhnout i případné reklamaci ROXe schybným firmwarem.

              0 0
              • KAPLIS  

                Já jsem měl 2× jednu sérii a u obou byla stejná závada a sice ta že zamrzal a teď jsem měl 2× a jeden jsem zkoušel na pultě jinou sérii a ty mají rozmazaný displej. Držím palce ať se netrefíš taky, protože jinak je docela fajn.

                0 0
      • mati-cb  

        Právě jsem absolvoval během pár dní 2 reklamace ROX8.0, takže buď jsou pořád na e-shopech staré kusy a pokud ne, tak moc nerozumím, jak toto může Sigma připustit.

        Příznaky byly shodné s popisovanými na diskuzích, po usnutí v držáku výmaz dat a značná nepřesnost hodin.

        Takže taky doporučuju si nejdříve ověřit číslo série, já to neudělal a poslali mi 2× tu samou 4928Y nebo si ho vyzkoušet přímo na pultě..

        0 0
        • bradek  

          Super :-(, mě ceka na poste, tak uvidim, taky nevim proc to nestahnou hromadne. Sérii jsem si neoveroval. Nejsou nekde uvedene ty nove bezproblemove serie, krome 2419Y u ROX 9, ktera se tady zminovala ?

          Kde jsi kupoval ? Ja pres Kupkolo.

          0 0
          • mati-cb  

            Já taky… Ani to nemontuj na kolo a rovnou to vyzkoušej, za pár minut budeš vědět.

            S těmi sériemi opravdu nevím a zatím ani nevím, jestli nevezmu nějaký jiný typ/značku.

            0 0
            • bradek  

              Já nechci jinej, me se libi :-). Tak holt budu posilat sem tam :-(. Při reklamaci si poštovný platíš sám nebo jako to je ?

              0 0
            • bradek  

              No tak jo, serie 4928Y, po usnuti v drzaku se hodiny preridi o cca 15 minut a vsechny udaje se smazou. Je to ono ? :-) Co ted ? Rikal jsi jim o jinou serii ?

              0 0
              • mati-cb  

                Přesně tak. A hodiny – čím déle to tam necháš, tím víc se opozdí. Při první reklamaci jsem uvedl číslo série a předpokládal jsem, že pošlou jinou…bohužel poslali stejnou.

                0 0
                • bradek  

                  Tak jsem napsal, že chci jinou serii než 4928Y, tak jsem zvedavej. :-/

                  0 0
                  • mati-cb  

                    Tak pak dej vědět, jak to dopadlo :-)

                    0 0
                    • bradek  

                      Dám, nicméně jsem nelenil a mezitím jsem napsal liebesbrief přímo do Sigmy, kde jsem jim vylíčil situaci, kdy je možné dostat několikrát vadný počítač ze stejné série a že nechápu proč je z trhu nestáhli hromadně, že jim to kazí dobré jméno a že si lidi kvůli tomu raději kupují jiné značky. Tak mi odpověděli a nabídli, že to můžu poslat přímo jim. Takže pokud přijde opět vadný, posílám to přímo do Němec, nehodlám si tady pořád posílat balíčky. Doufám, že oni budou chápat, že mi mají poslat nějaký funkční. Ale stát se může všechno.

                      0 0
                      • Lukas25  

                        Ahoj, mám čerstvě zakoupený ROX 8.0 a ještě jsem ho nestihl ozkoušet. Je to série 3728Y, mám ho rovnou posílat na reklamaci? Jak se závada projevuje? Při usnutí v držáku se vymažou jen denní data, nebo i celkový? Díky za odpověď!

                        0 0
                        • bradek  

                          Tak 3728Y je jiná než jsem měl já (nebo to je překlep ?), já měl 4928Y, vyzkoušej ho určitě. Já jsem seřídil hodiny, dal ROXe do držáku, před čidlem rychlosti jsem chvíli mával magnetem, abych něco „najel“ :-) a nechal ho usnout. Po usnutí se posunuly hodiny o cca 15 minut a smazaly se všechny údaje o „ujeté“ jízdě. Žádný celkový data jsem neměl, tak nemůžu referovat. Ale tohle celkem stačí. :-)

                          0 0
                          • Lukas25  

                            Ne, opravdu to překlep není, jedině od výrobce. Dle oficiálního vyjádření mezi vadné serie tahle verze nepatří. Zkusil jsem to přesně jak řikáš, a hodiny ok a žádný data se taky neztratily. Ještě by mě zajímalo, kde se dá sehnat kabel a Data Center. Dá se koupit jen kabel a soft třeba někde stáhnout? Díky!

                            0 0
                            • bradek  

                              Kde jsou pl ke stažení ty vadné série ? Nikde jsem je nenašel. Kde se dá zvlášť sehnat kabel a Data Center nevím, ani nevím jestli ROX 8.0 jde s PC propojit, k tomu je určená spíš ROX 9.0, ale jistej si nejsem.

                              0 0
                              • Lukas25  

                                Firma Sigma výrobce počítačů ROX nás informovala o výrobní vadě na kusech ROX se sériovými čísly:

                                4318Y, 4418Y, 4428Y, 4518Y, 4618Y, 4628Y, 4718Y, 4728Y, 4818Y, 4918Y

                                Závada: při ponechání počítače delší dobu v držáku při nečinnosti se nastavené hodnoty vynulují.

                                Pokud jste zakoupili počítače SIGMA ROX 8.0 nebo ROX 9.0 s tímto sériovým číslem, prosíme zašlete je zpět do Vašeho velkoobchodu. Jedná se o počítače s výrobní vadou.

                                0 0
                                • bradek  

                                  Díky, můžu se zeptat z jakýho obchodu ti to přislo ? Z Kupkolo je vesele posílají dál. Je pravda, že moje 4928Y tam není.

                                  0 0
                                  • Lukas25  

                                    Já jsem to vyjádření našel na jiným foru, takže oficiální to není. Já ho mám z Náchoda z www.axitbikes.eu a je možný, že podle čísla je to jeden z prvních kusů a ta vadná série následovala až později. Tenhle jim mohl delší dobu ležet na prodejně. Baterka by tomu napovídala, byla úplně ko.

                                    0 0
                                  • Lukas25  

                                    A ROX 8 jde s pc samozřejmě propjit, jen je potřeba dokoupit dokovací stanici a cd s data center, bohužel bez záznamu tras, o čemž jsem nevěděl. Cenově to pak vyjde stejně jako ROX 9 se záznamem.

                                    0 0
                                    • bradek  

                                      Tak už mám vyreklamovanej ROX 8.0, teď už vypadá OK :-), série 4429Y.

                                      Mám ještě pár dotazů. Po zapnutí mi blikaji vsechny snímané udaje, takže rychlost, kadence i tep, i kdyz kadenci a tep zatím nepoužívám, po nějaký chvili to zmizí. Přepokládám, že to je normální, že se snaží přijímat a pokud nemá signál tak to vypne. Původně jsem myslel, že to funguje tak, že kadence a tep se standartně nezobrazují a ikonky se objeví až ve chvíli, kdy dostanou signál z vysílačů.

                                      Pak mě zajímá, jak jste prichytili držák k řídítkům / představci. Asi budu dávat na představec, stačí gumičkou nebo se musí těma stahovacíma páskama ? Asi ho budu z toho držáku vyndavat, tak se mi ta gumička zdá málo.

                                      Díky :-)

                                      0 0
                                      • mati-cb  

                                        Tak gratuluju :-). Na tom držáku máš oboustranku, sundej folii, přilep a pak si myslím, že bude stačit ta gumička.

                                        0 0
                                      • Polo21  

                                        ano, pokial nepouzivas nejake snimace tak ti udaje vo vrchnom riadku po chvili zmiznu

                                        0 0
    • Scott RC  

      zdravím, měl bych dotaz, umí rox 9.0 intervalový trénink? jde si nastavit ve které zóně chci jet a aby mi to hlásilo když překročím, jako např. sigma onyx pro? Díky…

      0 0
      • Bumerangista  

        Pípá při každém překročení jednoho z nastavitelných prahů. Má to 3 zóny, pro každou jiné pípání a pak to ještě pípá jinak v případě, kdy jsi mimo ty 3 zóny (moc nízko nebo výš jak nastavená maximálka).

        0 0
    • Scott RC  

      mám ještě jeden dotaz, co znamenají ty tři nastavitelné výšky?

      0 0
      • bradek  

        Podle mě si můžeš nastavit tři různé domácí výšky pro kalibraci výškoměru, pokud třeba vyjíždíš z domova, z chalupy a z hospody.

        0 0
    • M1R3K  

      kdo uz jste menil baterie? me po zime ted nejspis dochazi baterka v samotnym computeru – slabne displej, obzlvast pri nahravani a jizde (kdyz nejvic prijima a maka). Naposledy kdyz jsme ho pripojil pred 4 treninkama k pc, tak stav baterii hlasil vsude ok.tak jsem zvedavej jestli uz hlasi ko..a jestli uz nekomu z vas hlasil ze ma spatny baterky?

      0 0
      • Martin11  

        Tak to je jasně baterkou. Já ho mám rok a zatím nebylo potřeba baterii měnit.

        0 0
      • bradek  

        Někde jsem četl, že pokud je počítač v držáku, tak se snaží pořád přijímat signál z vysílačů a baterie se vlastně vybíjí i když se počítač nepoužívá. Nevím, jestli se to týkalo přímo ROXů, ale spíš to bylo všeobecně. Takže pokud nejezdím, tak ho raději z držáku vyndavám, ale je možné, že jsi prostě dostal nějaký kus co ležel déle na krámu a baterie odešla už tam.

        0 0
        • Martin11  

          ROX se v držáku po několika minutách sám vypne a hlídá si pouze pohybové čidlo, takže tím to není. Spíš dlouho ležel na skladě…

          0 0
          • M1R3K  

            ja si nestezoval na slabou vydrz, vydrzel pres rok, coz je kolik udava vyrobce…jen jsem se ptal, jestli uz nekdo menil a jestli nekomu signalizuje stav baterie slabsi baterky…

            btw v zadnym obchode tu baterku cr2450 nemaj..vzdy jedine objednat.

            0 0
            • zskal  

              Já jsem cca po roce měnil všechny tři baterie. Slabý stav baterie mi to signalizovalo a sehnat baterie nebyl nejmenší problém…v prvním obchodě. Zatím naprostá spokojenost!

              0 0
            • Martin11  

              Baterku 2450 by měli mít v každém Datartu apod. Alespoň u nás ji mají v každém elektru.

              0 0
              • M1R3K  

                v datartu v praze na andelu nebyla..sehnal jsem az v jednom hodinarstvi..asi 10ochod, kde jsem hledal..

                0 0
    • M1R3K  

      tak jsem to ted pripojil a koukl na stav baterie..a porad hlasi vsude OK…ale stejne ji uz koupim.

      hlasilo tedy uz nekdy nekomu, ze je baterka spatna?

      0 0
    • KAPLIS  

      Jakou verzi programu sigma data center máte v současné době? Já mám verzi 1.1b, ale někde se píše o verzi 2.0. Aktualizovat to ale nejde. A existuje k tomu čeština? Popřípadě existuje jiný program, který by si s compem rozuměl a zdá se vám lepší. Můj už vypadá ok tak si ho letos snad užiju.

      0 0
      • Davos000  

        nevíte kde sehnat program SIGMA DATA CENTER? Nebo nešlo by to poslat na e-mail? Dík předem

        0 0
        • danmark  

          Bude nutná registrace, ale není to ždný „dramaťák“. Nahoře vpravo je červená „hvězdička“, pak už je to intuitivní.

          www.sigma-rox.com

          0 0
      • danmark  

        Ahoj, „dvojka“ měla být už k dispozici, ale asi zase soudruzi z NDR řeší nějaké komplikace. Zatím Version: 1.1b

        Date: 06.07.09

        0 0
    • kyl  

      Tak jsem ho reklamoval a v pondělí by měl dojít novej,doufám už funkční.

      0 0
    • LubošL  

      Zatím jsem s ním absolvoval 4 vyjížďky a musím říct, že jsem opravdu spokojen.

      Avízované zblbnutí se mi stalo také, ale spíš bych to přisuzoval své nezkušenosti s obsluhou.

      Ještě se s ním musím hodně naučit.

      Úžasné je probírání se projížďkou doma na PC :-)

      0 0
    • pajasv  

      zdravím, chci se zeptat, jestli jste se setkali u roxe 9.0, že vám ukazuje mnohdy úplně špatný sklon stoupání? jak jste to řešili popřípadě, díky za příspěvky

      0 0
      • Martin11  

        Jak to mysliš? Úplně špatný sklon, jakože ukazuje místo patnácti stupňů šestnáct? Nebo že místo klesání stoupáš?

        0 0
        • pajasv  

          I to se dá říct, někdy to ukazuje místo stoupání klesání, ale spíš co se mi stává poslední dobou je, že to najednou začne ukazovat např. 40%…60%…99% :D a přitom jedu po rovině třeba

          0 0
          • jirka802  

            dej to reklamovat , bude asi chyba tvého zařízení .

            0 0
          • Martin11  

            Na spodní straně ROXu je přístup k senzoru, tři malé dírky. Nemáš je náhodou něčím ucpané?

            0 0
            • pajasv  

              ty tři malé dírky ucpané nejsou, vůbec nevím čím to může bejt, ještě k tomu mi z toho blbne výškoměr, prostě špatenka, jinak ostatní věci šlapou dobře, někdy má tepák malé zpoždění… je to série roxe 3728Y, asi to zreklamuju, ale jak tak na to koukám tady, tak se klidně může stát, že mi pošlou znovu špatný :-(

              0 0
              • Martin11  

                Tak to pošli na reklamaci. Můžeš se tam asi i domluvit, jakou sérii ti pošlou výměnou, seznam chybných/dobrých sérií tu někde je.

                0 0
                • pajasv  

                  A nemůže to být už slabou baterií v roxu? Baterie v čidlech jsem už měnil, ale v samotném computeru ještě ne. To by ale zahlásilo, ale zatím nic.

                  0 0
                  • Martin11  

                    No vyzkoušet to můžeš, bude tě to stát max cenu nové baterky. Ale spíš bych tipoval že při slabé baterii přestane zobrazovat tep nebo přestane ukazovat rychlost, protože bezdrát má větší spotřebu energie.

                    0 0
                    • pajasv  

                      tak já třebu u druhého kola mám novou sadu čidel a tam to dělá taky, takže chyba v baterce u čidel nebude, jedině přímo v roxu, no uvídíme, vyzkouším to…

                      0 0
                      • kyl  

                        Já ho po roce a půl reklamoval a konečně funguje jak má,mám sérii 2419Y.

                        0 0
    • pepko  

      pozeram na tento bikecomputer uz dost dlho … ale negativne reakcie ma dost znechutili … kedze sa vsak v poslednej dobe objavuju pozitivne reakcie (po reklamaciach) a zda sa, ze sigma konecne zacala vyrabat funkcne serie, tak som zase viac nakloneny k jeho kupe … co vy na to, ma to zmysel ?

      nechcem ho kupovat niekde v dalekom zahranici, rad by som niekde kde sa da prist osobne a pripadne reklamovat … viete o nizsej cene ako napriklad tu ? (4080kc)

      http://www.bike-eshop.cz/…igma-rox-9–0

      0 0
      • miraf  

        Tady je sice za 4090, ale můžeš platit v eurech, což je možná výhodnější http://www.axitbikes.eu

        0 0
      • hnizdo  

        Poridil jsem si ROX 9 tento tyden (bike-eshop). Zatim funguje jak ma. Zavady popisovane na forech u starsich serii nepozoruju.

        0 0
        • psoid  

          Tak jsem si pořídil ROX 9, snad všechno funguje (zatím jsem zkoušel jen základ), ale stačí ho chvíli držet v ruce a teplota je hned mnohem vyšší (u Sigmy 2006 MHR není zdaleka tak závislá). A sice to je jen v určitým menu, ale jak jsou nahoře popisky u tlačítek Back a Enter, tak u nich zůstává takovej poloviditelnej rámeček. Pak ale při normálním zobrazení už v pořádku. Tak nevím, jestli to náhodou taky není nějaká chyba… Série to je 31111Y.

          0 0
      • pepko  

        tak rox9.0 som nakoniec objednal v koloshope za 3610kc … dodanie mali do 7dni, ale uz po dnoch mi to poslali … uvidime kolko to bude cestovat na slovensko, snad to zajtra dorazi :-)))

        0 0
        • pepko  

          tak mne prisla seria 5229V … no uvidime ci uz bude plne funkcna …

          0 0
          • pepko  

            sigma zacala robit nejake nove ciselne serie ?

            ja som totiz dostal seriu 522XX, ale kamosi co to kupovali spolu so mnou uz maju 6cifernu seriu zacinajucu 0 … nieco ako 012XXX a 022XXX …

            0 0
    • pepko  

      vie mi niekto povedat ci tento drziak na ruku bude fungovat aj s roxom ?

      http://www.bikeservis.com/…-p-3787.html

      0 0
      • Martin11  

        Pravděpodobně fungovat nebude, protože ROX počítá vše až v okamžiku, kdy se pohybuješ (je aktivní čidlo rychlosti). Jinak sice ukazuje např. tepovou frekvenci, ale nepočítá kcal, zobrazuje nadmořskou výšku, ale nepočítá nastoupané metry apod.

        0 0
        • Lu.1  

          Mně by asi stačilo, kdyby fungoval tep a stopky. Ale jak tak porovnávám tenhle držák na ruku s držákem na řídítka pro ROXe, tak mi připadá, že tam má ty drážky po obvodu trochu jinak… Zkoušel to někdo?

          0 0
          • Tomahomo  

            Vzhledem k tomu, že jsem našel tohle , tak by to fungovat mělo, nicméně zkus se zeptat v nějakém obchodě nebo napiš do e-shopu.

            0 0
            • Lu.1  

              Ale v popisu produktu už Rox uvedený není a když pak koukneš dolů na tu tabulku kompatibilit, tak ta tomu taky odporuje. Každopádně díky za odkaz.

              0 0
              • Tomahomo  

                Ono je to celé podivné…

                U držáku 28912 je v popisu, že je i pro ROX, ale v tabulce příslušenství u něj uvedený není, a stojí 490. Vzhledově podobný 28913 stojí 169, v popisu o ROX zmínka není, ale v tabulce příslušenství u něj uvedený je. U BC 1909/2209 jsou v příslušenství oba :o) Fakt bude nejlíp to zkusit v obchodě.

                0 0
                • Lu.1  

                  No tak teď jsi mě úplně zmátl, čert aby se v těch číslíčkách vyznal :-) Nakonec se ale asi nikde ptát nebudu a vyřeším to úplně jinak :-)

                  0 0
            • Martin11  

              Ne. I v případě, že máš ROX v držáku, ale nesnímá žádnou rychlost, neměří (resp. zobrazuje na displeji hodnoty aktuálního tepu, ale nepočítá je – takže nezjistíš maximální ani průměrný tep, spotřebu kalorií, nadmořskou výšku apod).

              0 0
              • Tomahomo  

                Fungovat = držák rozměrově odpovídá ROXu, a tento bude zobrazovat hodnotu tepu, což je to oč Lu. šlo…

                0 0
    • Lister  

      Mám dva dotazy.

      Jestli jsem pochopil správně tak i když k Rox 8.0 přikoupím propojovací set a CD s programem, tak nedostanu Rox9, protože 8.0 nemá vnitřní paměť a neznamenává průběžně hodnoty, že?

      A druhý dotaz – zobrazuje program v grafu všechny hodnoty, včetně kadence? Dají se u něj analyzovat jen určité úseky trasy? Typicky by mě třeba zajímal jeden kopec na ujeté trase, v grafu bych označil začátek a konec úseku, a výstupem by byl třeba průměrný sklon, čas výstupu, průměr tepu a kadence…

      0 0
      • bruco  

        Prva odpoved – presne tak.

        Druha odpoved – kadenciu ROX 9.0 neloguje, takze exisujuce udaje su len min/max/avg. Co sa tyka moznosti analyzy len useku ti neviem povedat. To som neskumal.

        0 0
        • Lister  

          Díky, škoda že neloguje tu kadenci, ale zase to není nijak dramatický nedostatek. Pokud zvládne tu analýzu jednotlivých úseků, tak do té devítky asi půjdu, protože za ty peníze jsem nenašel odpovídající alternativu – vše je dražší minimálně o tisícovku.

          0 0
      • Lister  

        Ještě dotaz k výdrži baterií – nemusí se měnit co tři měsíce, že ne? Někdo tu uváděl asi rok, kdyby to tak mělo platit pro všechny čidla, to by bylo fajn.

        A kdyby se někdo dokázal vyjádřit k té analýza jednotlivých úseků, tak to bych taky ocenil – ono to asi velmi pravděpodobně půjde, protože jak jinak by se s těmi daty mělo pracovat, ale jistota je jistota :-)

        0 0
        • bruco  

          S baterkami ti neporadim, mam ho cosi cez 2 mesiace, ale zatial som nemenil. :-)

          No a co sa tyka analyzy casti logu, tak si ma donutil precitat si aj manual a zistil som, ze sa to da. Prepocita vsetky hodnoty, ktore su v logu, ale stale plati, ze bez kadencie.

          0 0
          • Lister  

            Díky moc, tak aspoň ses ho naučil pořádně používat :-)

            Jdu objednávat, páč do 4 tis jiný srovnatelný přístroj asi neseženu

            0 0
        • Tomahomo  

          K bateriím se taky nemůžu vyjádřit, nemám jej dlouho. Analýza části tripu možná je, na grafu si označíš začátek a konec úseku a v tabulce dole se ti ukážou hodnoty vzdálenost, čas, metry up/down, průměry tepů, rychlosti, maxima/minima atd., nechce se mně to vypisovat vše, ale i tady je to bez kadence. Ta se zobrazuje(min, max, avg) pouze v druhém souboru kde jsou „statistické“ ú­daje.

          0 0
        • Pavel  

          Mne baterie vydržely cca 1,5 roku. Ono si to o výměnu baterie řekne. A napíše i jakou. Computer mám 1 a 3/4 roku, koncem roku jsem měnil baterii v cyklocomputeru, v hrudním pásu vydrží cca rok. A teď na mne začala „blikat“ výměna baterie ve snímači otáček.

          0 0
        • Martin11  

          Jsem na tom asi jako Hekynen. Baterky vydržely cca 1,5 roku, když začala některá hlásit, že má problém, vyměnil jsem preventivně všechny. Po roce zatím pořád bez nutnosti další výměny.

          0 0
    • Bumerangista  

      Nemáte někdo Rox 9.0 na prodej? Klidně omlácenej.

      0 0
      • Tomahomo  

        http://www.kupkolo.cz/…0_4207.html Když jim řekneš tak ti ho určitě omlátí :o)

        0 0
      • Pavel  

        Omlácenej ho mám festovně (negr plachtil čtyři patra a dole vysklil skleník; a já tak nějak s ním), pravé spodní tlačítko je na heslo, které nikdo nezná. „Dobro je prisjetiti se da prividno prav prut prema cilju predstavja u stvari pravodlivo krivudanje“ to bohužel není…

        0 0
    • rraaddeekk  

      Ahoj všem, setkal jste se u Rox 9.0 s následujícím problémem?

      Mám ho asi 9 měsíců…začal jsem s ním jezdit v únoru a jezdím +/- pořád. A zcela bez problémů. Někdy 14 dní zpátky se poprvé objevil zajímavé chování…když sedám ráno na kolo (mezi 6–7), tak trvá 3–4 km, než se chytne, tj. než začne zobrazovat údaje z hrudního pásu, kadence, rychlost. Pak to kilometr zobrazuje nepravidelně a dál se chytne pořádně a je v pohodě. Výškoměr je v pohodě celou dobu. Odpoledne tento problém nenastává. Pro jistotu jsem vyměnil i všechny baterie, ačkoliv to ještě nebylo třeba, ale to nepomohlo. Dnes ráno opět, jen s tím rozdílem, že po 3–4 km už se chytla už jen rychlost…Nejdřív jsem si myslel, že by to mohlo být teplotou, ale v únoru to při 0 stupních neblblo a dnes při 15-ti ano…už se pomalu smiřuji s tím, že ho budu reklamovat…tedy pokud někdo zajímavě neporadíte…:-)

      0 0
      • Žíža  

        možná to nesouvisí – ale měl jsem podobné ranní výpadky Sigmy (ROX 8) – a zjistil jsem ovlivňování se světlem (SMART 2 Waty). Normálně bych to nečekal (Sigma je digitálně kódovaná) – ale stačilo je dát na představci co nejdále od sebe a je to v pohodě.

        0 0
        • Pavel  

          Mám stejné zkušenosti, ruší mi to Sigma…

          0 0
        • Roman11  

          Mám Sigma 2006 MHR a se světlem byl taky problém. Pokud jsem vozil světlo na stejné straně řidítek, tak po rozsvícení přestal computer fungovat. Po přemístění světla na druhou stranu od představce problém zmizel.

          0 0
      • Zdeněk HK  

        Zkus ho dát do základny nějak jinak, já ho vozím naležato a podobné problémy zmizely.

        0 0
      • Martin11  

        Možná to dělá světlo, jak píše Žíža, ty Smart blikačky ruší jakýkoliv signál dost nechutně. Mně signál zlobil taky, ale to neměla na svědomí blikačka, ale slabá baterie – i když to ROX nehlásil, vyměnil jsem baterky ve všem včetně snímačů a rok běží zase vše bez problému.

        0 0
      • Jester  

        Určitě to dělá světlo/blikačka (mám taky 2W Smart). Mně pomáhá následující – prvně rozběhnout computer, aby se navázal se všema čidlama, a teprve potom zapnout blikačku.

        0 0
        • rraaddeekk  

          jojo, díky všem, je to světlo. V úterý cestou z práce koukám na řídítka a říkám si, co tam je jinak, než ráno…světlo :-) dnes ráno jsem to testoval a je to tím. Teď, po přečtení reakcí kouknu na světlo a…SMART. Od svého světla jsem ztratil objímku, tak mi svoje půjčila manželka a ono to dělá takový vylomeniny…z její strany asi nějaká sabotáž :-)

          0 0
    • Tomahomo  

      Sigma vydala update DC 2.1

      0 0
    • migo  

      Ahojte, mam moznost kupit zanovny ROX 9.0 za 120EUR v zaruke. Myslite si, ze je to dobra kupa, alebo sa mu mam radsej vyhnut.

      Dakujem.

      0 0
      • migo  

        Nikto sa uz nepriateli s ROX 9?

        0 0
        • kyl  

          S prvním jsem se teda nekamarádil vůbec,druhej po vyměně je už plně funkční.

          0 0
          • Pavel  

            Nápodobně… Akorát, že druhý odešel do věčných lovišť. Vypadl mi jednou při sjezdu do bahna, pak několikrát zmokl a postupně chřadl a chřadl až dochřadl…

            0 0
            • kyl  

              K druhému mám jen jednu výtku,loupe se mi na něm chrom.

              0 0
              • migo  

                :) ano, to som videl v jednej recenzii na nete, po roku pouzivania vizeral horsie ako moj 10 rokov stary Cateye, ktory som dva krat presiel zadnym kolesom. :)

                btw. co bolo prvemu?

                0 0
                • kyl  

                  Hodiny si chodily jak chtěly,neukládal data(po probuzení byl vynulovanej),výš­koměr taky měřil jak se mu chtělo.Loupe si takto.

                  0 0
                  • migo  

                    Dakujem, poziciam si ho najskor na pozorovanie :), aspom budem vediet co mam sledovat a na co si dat pozor pri testovani.

                    0 0
      • bruco  

        Pouzivam ROX 9 necely rok a uplne bez problemov. Ak je funkcny a nebudes mat problem uplatnit pripadnu zaruku tak ho zober. Novy sa da zohnat okolo 149 Eur.

        0 0
        • migo  

          Dakujem vsetkym. Hej novy som videl za najlepsiu cenu 149,– ale este musim priratat postovne a vypalne za paypal v tom shope.

          Zo zarukov by nemal byt problem a vraj nema ziadne vady co som tu pocital na fore, napr. meskajuce hodiny a tak.

          Takze ste spokojny s fungovanim za tie prachy?

          0 0
          • vojtechp  

            Já ho kupoval před necelým rokem za 4090 v eod a zatím naprostá spokojenost. Je fakt, že jsem na něm zas tolik km nenajezdil a jezdím pouze po silnici, takže pád do bahna nehrozí. Chrom se mi zatím neloupe a ty chyby co tu popisují jsem nezpozoroval.

            0 0
            • migo  

              Dakujem, skusim si ho pozicat a ked bude OK, tak ho vezmem.

              0 0
    • migo  

      Ahojte, tak som si pozical ROXa, je celkom zachovali, je na nom este vsetok chrom :). Zda sa, ze funguje, ale CD je vo verzii 1.0. :(

      Moze mi niekto z vas prosim vyzdielat niekam 2.1 verziu?

      Dakujem!

      0 0
      • Tomahomo  

        Tady si stáhneš update, bude to po tobě zřejmě chtít klíč. Pokud by to nešlo tak ti to někam uploadnu, ale ten klíč budeš potřebovat stejně(předpo­kládám).

        0 0
        • migo  

          Dakujem, kluc by mal byt napisany kde? Instalacia 1.0 verzie z CD ziadny kluc nepytala.

          0 0
          • migo  

            Tam je iba update z 2.0 na 2.1 :( Nemozes to prosim niekde zavesit? Dakujem.

            0 0
            • migo  

              Pockaj zatial, mozno sa mi to nakoniec podari vyklikat.

              0 0
        • migo  

          Podaril sa upgrade z verzie 1.0, dakujem.

          0 0
          • Tomahomo  

            Nebyl sem včera na netu, tak hlavně, že se ti to podařilo :o) P.S. ten CD key by měl být na papírku v obalu instalačního CD.

            0 0
            • migo  

              Nie je tam ziadny CDkey, pre verziu 1.0 nebol treba predpokladam. Prave to ma zmietlo pri pohlade na ten web, ale maju tam nastroj prave pre verzie 1.0 a 1.1, ktory vygeneruje potrebny CD key (pre protokol, keby sa info nahodou niekomu hodilo)

              0 0
    • vsn  

      jde nějak na 2209MHR přehrát SW uvnitř? …

      0 0
    • Sheep-Master  

      zdravím,

      uvažuji o ROX 9,1 s funkcí ghost race má někdo zkušenosti? nebo to je k ničemu?

      http://www.sigma-rox.com/…race_en.html

      0 0
      • medved.m  

        Dobrá ptákovinka, ten Ghost-Race :-)

        No jo, někdo to možná ocení – ale pravda, já nejsem zrovna soutěživý typ… natož abych soutěžil sám se svým vlastním časem…

        0 0
    • medved.m  

      Mimochodem, mám svého roxíka rád (zvláště po výměně za novější kousek, který se nemlátí s blikačkou a považte, ukazuje i celkem správnou výšku :-),

      ale minulý víkend jsem objevil jeho první slabinu: teploměr je jen do –10°. Kdo by to kdy řekl, že mi to někdy bude vadit…

      0 0
      • marios  

        Já u svýho 2209 taky, ale možná při přepnutí na Fahrenheity by to změřilo větší zimu, ale na to jsme přišel až po vyjížďce

        0 0
        • Pedro Ramirez  

          Ahoj všem …

          mám trochu problém při upgrade u Sigma data center na verzi 2.1. Vše jsem stáhnul, nainstaloval, logicky jsem očekával, že nová verze 2.1. přepíše automaticky starou 2.02 tak jak je běžné u aktualizací jiných programů, ale najednou mám v počítači verze dvě, co je horší, že ve verzi 2.1 mám data jen do 30.8.2011 a novější tam nedokážu nijak dostat ani namigrovat. Máte prosím někdo podobnou zkušenost, popř. návod jak do nové verze dostat všechny data ze staré? Zkoušel jsem v nové verzi 2.1. přes ikonu External data ⇒ Import data , ale nedaří se mi :( … díky za reakce :)

          0 0
    • Es-Age  

      Zdravím. Pořídil jsem si ROX 8.1 a překvapila mě jedna věc. Sklonoměr reaguje zpožděně. Jel jsem do kopce a až už kopec končil a začínala rovinka, tak začala nabíhat procenta sklonu a až po asi 100 metrech na rovince jsem se opět dostal na sklon 0. Je to normální? Reagují takto i ostatní tachometry? Rovněž mě nemile překvapil problém se světlem smart egg 2W, kdy při zaplém světle tachometr nefunguje. Když dám světlo trochu dál, tak rychlost neskočí ale dá se pak těm údajům věřit? Je to tak, že čím je světlo silnější, tím větší rušení bude?

      0 0
      • bruco  

        Oneskorene spravanie sklonomeru je normalne.

        0 0
        • Es-Age  

          Používám Sigmu 8.1 nějaký ten měsíc a začínám být neskutečně rozčílený kvůli tomu sklonoměru. A tak bych se chtěl zeptat ostatních, co 8.1 nebo 9.1 mají. Najíždím třeba z rovinky do stoupáku, co má přes 10 procent. Desítka mi tam naskočí po více jak sto metrech a procenta naskakují postupně 2,4,5,6,8 apod. Je tohleto normální? Směrem dolů to dělá to samé. Pokud jedu na horu, kde se sklon mění co 30–40 metrů, tak nemám šanci zjistit, kolik který úsek má? Funguje vám to stejně? A co jiné značky? CM, VDO, Polar? Jak to funguje u nich? Díky za příspěvky

          0 0
          • bruco  

            S vyskomerom som mal este dratovy VDO MC1.0 a sklon sa tam spraval rovnako. Predpokladam, ze sklon sa pocita len matematicky na zaklade prejdenej vzdialenosti a zmeny nadmorskej vysky a teda je naozaj len orientacny. Ak sa dobre pamatam, tak v manulale VDO bolo pisane, ze sa sklon pocita len raz za 10 alebo 12 sekund. Pokial potrebujes presne vediet sklon kopca, asi budes musiet so sebou vlacit nakalibrovanu stupnicu, vodovahu a olovnicu.

            0 0
            • Tomahomo  

              Byls rychlejší, a je vidět, že používáš to co máš na krku… :o)

              0 0
              • bruco  

                Dakujem. Asi sa budem trochu cervenat z takeho komplimentu. :-D

                0 0
          • Tomahomo  

            Milý Es-Age, zamyslel ses někdy nad tím jak ono měření sklonu funguje? Pokud ano, pak bys musel konstatovat, že to normální je. Sklon se měří, resp. počítá, na základě ujeté vzdálenosti a nastoupaných metrech. Nevím jaký je přesně algoritmus, v jakých časových úsecích se výpočet provádí, nicméně určitě tam dochází k nějakému „vyhlazování“, a proto je náběh i ukončení pozvolné. Prostě když vyjedeš 1m 20% sklonu tak ti to neukáže nic. Ale k tomu stačí tak nějak selský rozum. Je to podobné, jako se tu najaře někdo rozčiloval, že je nahouno teploměr, protože mu na sluníčku ukazoval 30st, i když venku bylo 15(střílím, už si ta čísla nepamatuju).

            0 0
            • borda  

              On se nerozciloval, ale radoval, prijel z prvni vyjizdky. A asi 20 mistnich premoudrelych moulu melo potrebu vysvetlovat a chytat ho za slovo.

              0 0
          • meiilax  

            Mám ROX 9.1, sklon ukazuje stejně opožděně, ale to je v pořádku a jinak to nejde ani spočítat. Nejdřív musíš najet nějakou vzdálenost a prostoupat/sklesat nějaké metry, aby byl schopen computer spočítat sklon. 100m mi přijde moc (alespoň do kopce), mám vypozorováno, že u 9.1 to trvá tak 10 sec než zareaguje na změnu skolnu.

            0 0
    • JFtryall  

      Ahoj, mam na prodej uplne novou Sigmu Rox 8.0. Kdyby mel nekdo zajem, necham za 2499,–, kompletni baleni, plna zaruka.

      jiri.fikejz@seznam.cz

      0 0
    • gamesites  

      Zdar,

      rozhodl jsem se pro nákup sigmy ROX 9.0, ale mám problém že mi nejde zapnout. Podle návodu jsem stisknul libovolné tlačítko po dobu 5s a nic.. Slyšel jsem, že s ním jsou velké problémy a že se často reklamuje. Chci se zeptat jestli je to i můj problém nebo se někde něco ještě musí odjistit. Dále jsem s údivem zjistil že data center 1.1 není pro Windows 7, který mám zrovná já. Nedá se někde stáhnout nebo je nějaké řešení? Díky

      0 0
      • bruco  

        Problemy boli s prvymi seriami, potom uz boli OK.

        Co sa tyka Data Centra, na webe Sigmy je uz verzia 3.0. Mozes si ju odtial stiahnut a nainstalovat. Bude fungovat so seriovym cislom z verzie, ktoru mas ku compu.

        0 0
      • Breakpain  

        Zkousel jsi to zapinat v kolibce, vid?

        0 0
      • Breakpain  

        Zkousel jsi to zapinat v kolibce, vid?

        0 0
    • Pedro Ramirez  

      Ahoj,

      stáhnul a nainstaloval jsem novou verzi 3.0 a překopírovalo se mi jen část dat – rok 2011 do srpna a z roku 2012 údaje pouze za měsíc srpen a září,má někdo podobnou zkušenost? Ve verzi 2.02 mám údaje komplet.

      Díky za reakce.

      0 0
    • kuprt  

      Neměl někdo problémy s hrudním pásem comfortex r1? Po skoro půl roce mi přestal fungovat. Taky musim přiznat, že sem se o něj moc nestaral. Zkoušel jsem ho vyprat to už taky nepomohlo. Jen když ho namažu nějakou mastí tak většinou v kopcích naběhne.

      Myslíte, že bych ho měl zkusit vyreklamovat? Nebo nevíte kdo sem sigmu distribuje na zahraničních eshopech sem našel samotný pás u nás ne. A 900kč za komplet se mi dávat nechce :/

      0 0
    • jarinoo  

      Mam Rox 9 a nemozem sa pripojit s dockovaciou stanicou k PC, nenajde sa zariadenie. Pri pripojeni kontrolka na dockovacej stanici blika stale zeleno-cerveno. Ak v Data centre vytvorim profil, aj tak sa s počitadlom nespojím, Kde je chyba ?

      0 0
      • prikryloso  

        Ahoj,

        mám stejný problém, který se objevil ale po půl roce používání, prostě to nepřipojím.

        Hodí mi to ID problému 115 a můžu to připojovat a odpojovat jak chci, stejně to nejde.

        Je to k zbláznění :).

        0 0
      • venaCZ  

        No když jsem pořídil 9.1, taky jsem si užil při propojování s PC. Mě zlobily kontakty, takže to zapoj, na roxině jdi do výchozího levelu (případně levé horní tlačítko tě tam dostane) a potom velmi jemně otáčej v té dockovací stanici dokud se ti na displeji neobjeví „External connect“.

        Já už to šel skoro vrátit, hrozilo rozdupání, ale nějak takto jsem to nakonec rozchodil a i ty kontakty jsou po čase lepší, už s tím nemám problém.

        Jinak dotaz pro majitele. Když jedu s někým na trénink a porovnávám údaje, opravdu diamentrální rozdíl mám vždy ve sklonu. Tam kde mám 9%, ostatní 15. Ne že bych se z toho zabíjel, ale jen mě zajímá, jestli máte podobnou zkušenost a případně zdali toto lze nějak kalibrovat.

        0 0
        • bruco  

          Kalibrovat sa to neda. Rozdiely su urcite sposobene odlisnym algoritmom vypoctu sklonu. Potrebujes zmenu vysky a prejdenu vzdialenost a otazka je, za aky cas sa tieto udaje aktualizuju a prepocitaju na sklon.

          0 0
        • Kuc4  

          Mě to na 9.1 taky chvilku trvá, než dá správný numera. Podle mě to aktualizuje cca po 5–10s.

          0 0
          • venaCZ  

            Nejde mi o rychlost zobrazení aktuálního sklonu, to je mi jasné že se to dopočítává vzdálenost/tlak, ale spíš že ta čísla jsou o řád níže. Je to fuk, jen jestli to náhodou někdo taky neregistruje.

            0 0
            • Kuc4  

              já to taky porovnával a zas takové rozdíly jsem neměl. max. 1–2%

              0 0
    • thesecond96  

      Zdravím, chci se zeptat na zkušenosti s nově vyrobenýma roxama 8/9? Jsou už pryč jejich výše popisované vady? Jak si drží signál? Nakonec jsem se rozhodl objednat si rox 9.1, ale rád bych věděl, do čeho jdu, jestli si na něco dát větší pozor, nebo jestli už obecně fungují spolehlivě. Díky :-)

      0 0
      • Kuc4  

        Mám ho rok a půl a funguje 100%. Ještě se mi nestalo, že bych měl problém. Dokonce i baterie jsou ještě všude původní po najetí cca 7500km :-)

        0 0
      • makak  

        Mám ROX 9.1 a funguje naprosto spolehlivě.

        0 0
        • thesecond96  

          Ok chlapi, díky oběma, v pátek ho budu mít (pořádně natěšenej už :D ) tak pak poreferuju, snad to bude v pohodě :-)

          0 0
      • thesecond96  

        tak už ho mám a za sebou první vyjížďku :-)) Hlavně ten výškoměr je paráda – cestou jsem porovnával s turistickýma cedulema, kde jsou výšky a rozdíl byl max 2m :-) Žádný výpadky, nic, naprostá spokojenost :-)

        0 0
    • Mirek1  

      Neřešili jste někdo připojení ROX 9.1 k SIGMA DATA CENTER 3 na Windows 8.1? Na Windows 7 všechno v pohodě, ale ve Windows 8.1 hlásí Data Center po připojení ROXe do USB chybu.

      0 0
    • palopa23  

      ahoj nemáte náhodou niekto nefunkční rox potreboval by som kryt batérie

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.