• Freeky

    Chtě bych se zeptat jestli někdo ví kolik tak „kecá“ výškoměr u tachometru Sigma BC 14.12 ALTI. Vypočítává výšku pomocí barometrického tlaku. Když porovnávám nastoupané metry mezi tachometrem a aplikací Runtastic (měří výšku podle GPS) tak na 10Km

    je rozdíl až 80 metrů více na tachometru. Je možné že by tak kecal ten výškoměr na tachometru? Děkuji za každou odpověď.

    0 0
    • Freeky  

      Tak omlouvám se. Ale pomocí atmosferického tlaku. Ne barometrického :P :D

      0 0
    • Mamut  

      Mam 17 rokov Catye AT-100 s barometrickym vyskomerom. A je sakra presny. Po celom dni (nech 100km, 7h) po navrate domov je bezne v rozmedzi 10–20m od rano nastavenej vysky. To uz musi byt jooo zmena pocasia, aby sa lisil o 40m.

      Vyska podla GPS je dost slaby udaj. V tomto pripade by som povazoval za kecaci ten s GPS. Teda ak tych 10km nejdes 2 dni. Jedine, ked ten Cateye ma uz slabu baterku, tak mu zvykne utekat vyska do vyssich cisel, vymena abterky to zase na 1–1.5 roka spravi.

      Porovnaj to podla map a vrcholov. Ceske razcestniky su zufalo nepresne, naposledy som videl minimalne 80m chybu (Razcestnik na spodnom konci Filipovej huti na Sumave) a do 20m je uplne beznych (opakovane vylety k tomu samemu razcestniku maju konzistenu vychylku).

      0 0
    • Vilém  

      Pokud se nezmeni tlak, tak barometricky je presnejsi.

      0 0
    • Freeky  

      Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli neměl někdo podobný problém. Asi po dvou letech se mi vybila baterie v tachometru Sigma BC 14.12. Vyměnil jsem ji za novou, ale stále se mi ukazuje Low batery. Četl jsem něco na heurece, že se při výměně stane, že se to nějak zkratuje. Kdyby si někdo tímhle už prošel, dejte mi info. Zkusím ještě příští týden koupit druhou novou baterku a jestli nepomůže ani to, tak jsem v p.deli :P

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.