• MartinT1

    Zdravím všechny.

    Pomalu mi dosluhuje moje R7 a tak se rozhlížím po nové vidlici. Po dlouhém výběru a porovnávání jednotlivých vidlic jsem výběr zúžil na dvě vidlice stejného výrobce a to SIDa RTL 12 a REBU RTL 12. A tady jsem se zasekl a nejsem schopný si vybrat. Pro SIDa hovoří váha a širší možnost nastavení. Pro REBU možnost lehce měnit zdvih a "robustnost. Cenu jsem jako kriterium pro zatím vyřadil. Bouhužel nevím jak jsou na tom tyto dvě vidlice v porovnání s citlivostí a funkcí. Co by jste mi poradili vy? A proč? Vidle by šla na kolo co mám v profilu, vážím okolo 72kg. Najezdím cca 5–6t ročně a dám okolo 10–15 závodů. Letos to budou 4 hodinovky a maratony plus KPŽ nebo CMT.

    Předem děkuji za radu.

    Ps.: Protože jsem mimo ČR tak EPICON TT nepřichází v úvahu. :-)

    Anketa: SID RTL 12 nebo REBA RTL 12?

    SID
    3x
    50%
    3x
    50%
    0 0
    • ZoomZoom  

      Nemůžu porovnávat, ale přihodím své zkušenosti s Rebou.

      Zatím má najeto jen asi 300km. Citlivostí se jeví hodně dobrá. Odtrh jsem sice neměřil, ale drobný nerovnosti typu kočičí hlavy necítím (jezdím na max nafoukaných pláštích). Tuhá je taky dost.

      Progresivita, to už je folklór. Když se mrkneš do mojeho profilu na Norco, první fotku, podle kroužku je vidět jak jde do zdvihu – ten den nic extrémního, jen rozbitá panelka. SAG je 25procent. Když jsem jí kupoval, měl jsem obavu z její progresivity. Sice jsem na „tvrdší“ , ale po tom, co jsem četl, že někomu chodí max 6–7cm, jsem si říkal, jestli to není hloupost jí kupovat. No… mile mě překvapila. Oproti maguře, která chodí na max, což mi vadí, a její citlivost není nikterak závratná, jsem spokojen.

      A Hmotnost je pecková 1509g.

      Záleží na tobě, jestli honíš gramy chceš si nastavovat bůhví co-nestudoval jsem možnosti štelování SIDa, ber ho. Pokud chceš něco ušetřit, jednou to nastavit a pak na to dlabat, ber Rebu. Ani s jednou krok vedle neuděláš.

      0 0
      • MartinT1  

        Díky za zkušenost. Přesně něco takového jsem chtěl slyšet. :-)

        0 0
        • blisterexist  

          já od hnoje slyšel, že ta nová reba je strašné bláto a o dost horší než předchozí ročníky, zkrácení nohou jak u sidu-velké snížení tuhosti, a prej více plastu než bývalo, tak nevím no

          0 0
      • Josef Šimon  

        S tímto musím souhlasit, taky jsem se bál zmiňované progresivity a běžně využívám 90mm zdvihu. I při velmi pomalé jízdě po dlažbě prostě funguje a bere to co si přestavuju, někdy jsem si myslel, sakra, proč to nechodí, pak mrknu na kroužek a říkám si, aha, odvádí to dobře a člověk to ani nevnímá, myslím z pohledu jezdce a vidlice. Já jsem teda max spokojen. Jinak jak bylo psáno, kdo chce ladit a fakt to vše využije, tak určitě SID.

        0 0
    • minimus80  

      keby bola cena sucastou kriterii tak odporucim Suntour Axon,…s cenou cca 200e mozes kupit kazdy rok novu vidlicu :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.