SHIMANO Řadící páky 105 ST-5600 NEFUNKČNÍ LEVÉ ŘAZENÍ - PROSÍM O RADU

15 nepřečtených
  • Bomd

    Zdravím potřeboval bych radu. Nejde mi pravé (smyk) řazení na páce 105. Páka je dva roky stara… Velkou páčkou jde pohybovat, ale nenatahule lanko. Nevěděl by jste někdo jak to dát opět dohromady. Dostal jsem ještě jeden vnitřek ze spodní páčkou, ale sám to nezvládnu. Kdyby s tím měl někdo nějaké zkušenosti nebo mi na někoho dal kontakt byl bych rád. Za opravu bych samozdřejmě zaplatil.

    Díííky moc…za jakoukoliv informaci.

    0 0
    • Jery01  

      To samé jsem řešil asi před dvěma měsíci. Kompletně jsem to rozebral, což bych ti nedoporučoval, po velký době složil, jednou to přeřadilo a potom to samé, vyřešil jsem to právě jinou pákou. A co máš ty, tak odšroubuj „flight deck“ nebo jak se to jmenuje, potom povol šroub a ještě je jeden zezadu velký páky, tak to povol a našroubuj na tu novou s malou páčkou. Snad tomu rozumíš :)

      0 0
    • jerryx  

      Klasickej problem, kterej na 99% skonci porizenim novy paky. Ten mechanismus je tak slozitej, ze to ani Shimano neopravuje, ale vymenuje, pokud to je v zaruce.

      Je-li to po zaruce, tak to vem k nejakymu hodinari nebo to zkus sam rozebrat. Treba budes mit stesti.

      0 0
    • jecnak  

      Jen uplna blbost. Neprdlo ti na hodou jenom lanko v pace? To je celkem casty problem techto starsich pak. Dost casto tam z toho lanka i neco zustane a dela pak problemy v mechanismu. Dalsi moznost je ted v zime zatuhla vazelina.

      Co se tyce samotneho mechanismu, tak na tom nic moc neni. Je to temer stejny princip jako u levnejsich MTB razeni. Akorat budes potrebovat specialni klic aby jsi se dostal k samotnemu mechanismu. Kazdopadne jestli ma dual vetsi vuli v odrazovaci pacce, tak bych ho uz ani nezachranoval, nema to valny smysl.

      0 0
      • Bomd  

        Díky za info…poslal jsem Ti email. Domnívám se, že to bude nějaká blbost…,ale sám se do toho pouštět nebudu.

        0 0
        • Jery01  

          Jestli máš novou páku jen s tou odřazovací, tak to přehoď jak jsem psal. K mechanismu jsem se dostal bez jakéhokoliv speciálního nářadí, ale už bych do toho víckrát nelezl, je to hrozný :D

          0 0
          • Bomd  

            Mám jen torzo není to nové a asi tam také něco chybí :-( takže by ses do toho raději nepouštěl a mám to zkusit na Kulhavého :-) v předu jedna pila a do zadu dám horskou kazetu. Páky mám na tréninkovém kole…takže uvidím jestli mi ještě někdo poradí. U nás se do toho nikou moc nechce :-( no ani se nedivím. Takže raději tu páku nechám v takovém stavu než bych o ni přišel :-(

            0 0
            • Jery01  

              Vyfoť co máš, nějak nevím co tím pojmem torzo myslíš :) jestli nemáš v okolí kopce, tak jednopřevodník je taky možnost :)

              0 0
              • Bomd  

                Vyfotím a pošlu mám jen tu spodní páčku s tím mechanismem, ale je tam teké něco pokažené.

                0 0
                • Jery01  

                  Co přesně tam je pokaženého? Nebo spíš – co to nedělá správně?

                  0 0
                  • Bomd  

                    Ahoj … páka chodí nic ji není ve vnitř je ještě origoš vazelina, ale vnitřek se nepohybuje při zařazení pákou pohneš ale vnitřek zůstane stát…nenatahuje to lanko.

                    Kdyžtak napiš na bomdjames@seznam.cz zavolal bych.

                    0 0
                    • Jery01  

                      No hovor by byl asi zbytečný, nerozumím tomu, jen jsem měl stejný problém a když jsem to otevřel, tak jsem byl rád, že jsem to složil. Nenatahuje lanko ani ta druhá?

                      0 0
                    • Jery01  

                      No hovor by byl asi zbytečný, nerozumím tomu, jen jsem měl stejný problém a když jsem to otevřel, tak jsem byl rád, že jsem to složil. Nenatahuje lanko ani ta druhá?

                      0 0
    • rehakt  

      Chci se optat, zda máš ještě tu porouchanou pravou páčku Shimano 105. Nebo případně i tu levou.

      Já mám na kole levou páčku stříbrnou a pravou černou a rád bych to nějak barevně sjednotil. Např. z té tvé porouchané bych použil jenom tu stříbrnou část.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.