• jannk

    Muzete mi prosim objasnit koncept Click'r? To je jako nejaky naslapny system, ktery ma stejne kufry jako SPD jenom je urceny pro zacatecniky (nizka vypinaci sila)? Tj tretry funguji stejne jako libovolne pro SPD? Proc jsou potom i extra Clickr tretry? Nebo tam je vice odlisnosti jako ze by slo na clickr pedalech jezdit v normalnich botach?? diky moc

    0 0
    • michomin  

      Chceš si to koupit, nebo jsi jenom zvědavý?

      0 0
    • xtonda  

      Má to mít menší vypínací sílu a menší vypínací úhel + se k pedálům standardně dodávají „multi-release“ kufry SM-SH56, takže by se mělo výrazně snížit riziko, že se člověk v nějaké krizovce nevycvakne. Z toho mám hrůzu, už sem si jednou při pádu na bok (z jiného důvodu) zlomil loket a tohle se mi líbí, recenze co sem viděl vycházejí slušně, na nějakém anglickém fóru člověk co mu nesedělo SPD si to chválil.

      Jelikož jsou stejné kufry, měly by být použitelné i stejné tretry. Pedály mají ohrádku, tak předpokládám v nehorším případě by se odřízlo trochu gumy z podrážky. V nabídce jsou dva typy oboustranných a jedny jednostranné pedály.

      Taky mě zajímají zkušenosti uživatelů, na platformách mě vadí, že není vymezena poloha nohy, takže občas docela šátrám než najdu tu vhodnou, takže uvažuju zkusit nášlapy a Click'R mi přijde bezpečnější.

      0 0
      • novas752  

        Já mám hrůzu naopak z toho že v krizovce vycvaknu. :)

        To mi prijde daleko horsi protoze s tim nepocitas a treba pri jizde ze sedla to nemusi skoncit pekne.

        0 0
        • krabica  

          Jo, nejhorší bylo vytrhnutí tretry při jízdě ve stoje do kopce, dojebané koleno, žebra a koule taky bolely… :-)

          0 0
          • jannk  

            to je ale uplne jine tema, ja resim naslapy pro nekoho, kdo ma platformy a chce s naslapy zacit.

            0 0
            • novas752  

              No prave, tohle ho akorat odradi, nlha je tam oproti platformam fixnuta ale snadno se muze vytrhnout do vsech smeru, takze to nema hlavni vyhodu naslapu ze noham tam proste drzi pokud ji nechces sam vyslapnout.

              At si koupi normalni naslapy, povoli si predpeti pruziny a prvnich par vyjizdek si cvici vycvakavani + se na to soustredi kdyz zastavuje. Nic vic v tom neni, nebude to trvat dlouho a zautomatizuje si to.

              0 0
              • xtonda  

                Pokud jde o mě, tak to je to, co chci aby to šlo snadno ven do všech směrů kromě dopředu dozadu, chci aby mi to vymezilo polohu na pedále a aby mi noha neujížděla dopředu dozadu.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Pokud jde jen o šlapání, tak to fungovat bude. Pokud to má držet i nohu v terénu při čemkoliv jiném než jen šlapání, tak bych se tomu vyhnul velkým obloukem.

                  Po mnoha letech na Timech jsem byl hodně překvapený jak snadno lze Shimano SPD vytrhnout do všech možných směrů i když jsou pedály dost utažené. A myslím se standardními kufry (na 8020 pedálech) a ještě úplně nové kufry. U Timů něco takového nehrozí ani u dost jetých kufrů.

                  Ale ta rotační opravdu reálně využitelná vůle byla přesně co jsem potřeboval, takže neni cesta zpět k Timům.

                  0 0
                  • Youda  

                    Kufry jsem nedal psychicky a říznul ty zadní výběžky, na mojí turistickou jízdu OK ale jak píšeš jinak nepoužitelné.

                    0 0
          • xtonda  

            Dobře, ale to, že to vyrvete při jízdě ze stoje (předpokládám nahoru), už je spíš naopak o tom, že si na SPD zvyklý a spoléháš na to až příliš. Navíc já ve stoje moc nejezdím, to už mě opravdu musí bolet zadek. Mě jde v podstatě hlavně o tom, aby mi to vymezilo polohu nohy na pedálu.

            0 0
            • Breakpain  

              Opotřebované kufry, spurt na krev ;)… Pak to není problém vyrvat skoro z čehokoliv ;)…

              0 0
    • Monix  

      Jezdil jsem je – mají dvě odlišnosti od normálních – menší vypínací sílu a jiné kufry (jdou vypnout ve více polohách) – vlastně se noha vytrhne kdykoliv, když je potřeba. Tretry jsem jezdil normální, bo kufry jsou tvarově stejné – jen mají asi jinak drážky na zámky – už si přesně nepamatuji, ale jdou asi použít i třeba na Sh520. Normální SPD – pocitově mají pevnější uchycení, ale znatelně hůř se vytrhuje noha z nášlapu – už se to musí pořádně umět, Clickr víc odpustí

      0 0
      • jannk  

        Sh520 = Shimano PD-M520 ?

        Kufry myslim pisou, ze jsou uplne stejne – u clickr pedalu dodavaji SM-SH56, tj ty co snaze vypinaji.

        Kazdopadne dik – vidim to tak, ze si koupi normalni tretry + SH56 kufry a dostane moje zkusebni PD-M520, ktere nekde doma najdu. A bud to prezije (a dostane svoje 520) nebo bude mit lehke problemy (a holt koupim nejake clickr pedaly) nebo se zabije a nebude co resit … Nejhorsi bude, kdyz jakekoliv naslapy odmitne, to nam zbudou zbrusu nove tretry.

        0 0
        • puffbodie  

          Doporucuju M530 ;-) Vetsi plocha a da se s tim chvili slapat i bez nacvaknuti diky.

          0 0
          • jannk  

            Jo, ja na M530 jednou jel v teniskach asi 150km … no chodidlo si zvyklo, ale opakovat to jen tak nebudu :)

            Ale hlavne se bojim, ze se stejne vyseka a vrati se k plaformam. Proto jsem premyslel o clickr.

            0 0
            • puffbodie  

              Jsem psal „chvili slapat“, ne jet 150km :-D Myslel jsem to tak, ze kdyz se rozjizdis, tak i kdyz se nenacvaknes, tak se houby deje a chvilku pojedes a nemusi se stresovat atd. nez se to nauci.

              Mladej se uz vysekal 2×, ja jeste ani jednou, ale to je tim, ze si to nedal na minimum uplne. Dal si to na levou nohu stejne jako na pravou, jenze pravou se pravak v drtive vetsine pripadu zackava na miste, tak zadny problem, levou tam nejak dostane pri rozjezdu, ale pak kdyz zastavuje, tak jde leva ven a ne prava. Takze nejlepe vsechny 4 strany dat na minimum na nejakou dobu :-D

              0 0
        • Monix  

          jj, Sh520 = Shimano PD-M520

          0 0
    • puffbodie  

      Staci si SPD uplne povolit na minimum a neni s tim zadny problem ani pro zeny. Jen si na to clovek musi zvyknout a ze zacatku hodne myslet a planovat, kdyz zpomaluje a chce zastavit :-)

      0 0
      • kycis  

        U ns jeste hodne pomohlo dat zene moje starsi, ocvakane kufry.

        0 0
        • atty  

          Tak tak, čím víc použité a oťapané, tím blbějš drží.

          Dal jsem si na starší „zimní“ tretry starý (notně jetý) kufry, dotáhnul šrouby na pedálech na maximální přítlak a i tak mi občas samovolně vyskakovaly. Pak jsem si vzpomněl, že mám v garáži zánovní kufry na starejch botách, kufry jsem přehodil a na povolení šroubů na pedálech ve spěchu zapomněl. Uvědomil jsem si to, až když jsem ležel na boku na zemi u první křižovatky od baráku, nohy stále v pedálech… :)

          0 0
    • five8  

      Co magnety?

      0 0
      • jannk  

        ja nevim. to se obcas objevi, stoji to raketu … a potom to mlcky zmizi.

        0 0
        • five8  

          Co jsem pochytil, tak to není špatný, ale výrazně horší pro XC boty, kde se ta podešev neopře dobře o piny.

          Hledám nějaké řešení pro kočku, která má tvrdý skoro závodní tretry, protože doufám, že jednou je bude využívat naplno, ale zatím se bojí při techničtějších pasážích a využívá druhou stranu pedálu bez nášlapu, ale ta docela s tou tvrdou botou klouže.. :(

          0 0
    • perunx  

      Letos jsem si konečně pořídil hardtrail kolo, a řešil pedály do sněhu, ještě před týdnem ho bylo fakt hodně. Koupil jsem na zkoušku „všesměrové“ kufry SM-SH56 a k nim dal SPD pedály z druhého kola, mírně povolené (ne moc). A je to úplně v pohodě, i v těch nejnáročnějších podmínkách. Často i v hlubokém sněhu, kdy se člověk plouží a každou chvíli musí na zem. Pravda, jedna sitace předchozí víkend, kdy jsem uklouznul v nulové rychlosti. Kdybych měl platformy, tak bych to asi ustál. Měl jsem z toho ale mnohem větší obavy, nakonec je to v této kombinaci i do sněhu v pohodě. Není třeba přemýšlet jak nohu vycvaknout, stačí v krizové situaci instinktivně škubnout nohou a pedál bez problému povolí. Na druhou stranu nevycvakne ve stoje, ani při šlapání nahoru. Na spurt v cílovce Tour by to asi nebylo, ale pro běžné použití v pohodě. ClickR tedy nemám potřebu zkoušet.

      0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
        • xtonda  

          Ještě se dají koupit, ale vypadá to že končí, v aktuální specifikaci zbyl už jen jediný model PD-T421 a to je z jedné strany nášlap a z druhé platforma.

          V Prosinci se daly PD-T400 koupit za pětikilo, tak sem vzal dvoje do zásoby.

          0 0
          • RapMan  

            Já bych měl Shimano PD-T400 na prodej, když by někdo měl zájem. Manželka přešla zpátky na běžný pedály.

            0 0
            • xtonda  

              Mě ty první zatím drží, takž mám furt dvoje nové v zásobě.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.