Shimano alivio 201. Jezdite nekdo?

15 nepřečtených
  • svec32

    Ahoj,mate nekdo tuto sadu,jak si na tom stoji v porovnani z predchozimi rocniky,je tam znat nejaka kvalitativni zmena nahoru?

    0 0
    • roman 3D  

      v roce 201 jse ještě chodil po houbách

      0 0
    • maajkee  

      No je tam totální rozdíl v tom, že Alivio 2011 je na 9 rychlostí a kvalitou odpovídá cca staršímu Deore 2010, funkčně naprosto neroznatelný.

      0 0
      • dancing dog  

        naprosto výstižný!

        0 0
      • Smazaný účet  

        tak to nasere…takze kdo si bude chtit uchovat deviti stupnove razeni, tak bude rok od roku prechazet na nizsi radu…ooujee..uz se tesim az XTR maseri budou mit za par let altus:)))

        0 0
      • Jakobo  

        Fakt kvalitou, nebo jen konstrukci? Spis bych rekl, ze Shimano s dalsim rokem posune know-how na produtky nizsi tridy, ale kvalita zustava ± stejna. Treba materialy myslim take zustavaji stejne (horni cast paralelogramu hlinik, spodni ocel, to by podle teto teorie uz muselo byt Alivio za ty roky celohlinikove, hlinikova hlava misto plastove, oddelitelne raminko…)

        Alivio 2011 jsem ale nezkoumal, mel jsem kdysi na kole model 2007 a… uslo, mekke raminko, dnes tam mam XT.

        0 0
        • maajkee  

          Je to stejnej plasťák jako Deore 2010, páčky jsou ± stejně tuhý a funkčně bych to se zavázanýma očima fakt nepoznal.

          0 0
    • BigKarel2  

      Dával sem kámošovi Alivio M830 9 kvaltový řazení a fachá to…oproti M410 to je o hodně blíž k dnešním vyšším sadám…

      0 0
    • Evilcleaner  

      tak alivio ma skoro všechno co prvni a první a půltá generace deore (00–05 510, 06–09 530). má devítku, dual release páčky jako 530, ale zase nedostala duté kliky (HT I), nemá alu objímku smyku, převodníky jsou taky spíše jako upravené 410 alivko než deore. celkově vzlhedově vypadá docela povedeně, vychytávky to nějaké dostalo ale materiálově se staremu deore nevyrovnalo. takže třeba ja bych bral mnohem raději 530 deore (2006) než 430 alivko (2011).

      nicméně na nastrojeném novém kole nejde skutečně poznat rozdíl. maximálně kliky (ty můžou být u alivka bud na čtyřhrann (spolehlivější varianta) nebo na octalink (vesměs na hovno, ale trochu tužší); u deore záleží na verzi (443 nejsou deore!))

      z hlediska výdrže bych věřil opět raději staršímu deore, ale ani to nebylo nijak zvlášt vaklu odolné atd.

      jinak alivko určitě toho samo o sobě vydrží dost a funguje slušně, mám tu sadu docela rád. narozdíl od předchudce vypadá k světu a dostala překvapivě použitelné hydrauliky (br-m445) za směšný peníz. na kola za nemnoho peněz ideal

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.