SRAM x.7 contra SHIMANO (Deore, Alivio)

15 nepřečtených
  • Komi

    Jaký máte názory a zkušenosti??? Dík

    0 0
    • mechanik  

      Rozhodně bych volil X.7. Jak páčky trigger tak přehazovačka fungují skvěle! Ovládání pouze palcem je silně návykové a to jsem dlouho jezdil na rapid firu. Vedení bowdenu k přehazovačce DIRT je podstatně kratší a bez oblouku se míň zanáší.I samotná přehazka je otevřenější a líp se čistí. Design už je věc názoru ale mně připadá podstatně vymakanější a "drahší"než Alivio i Deore,navíc Shimana jezdí podstatně více:-)))

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Deore není špatný, ale volba SRAM je jasná.

      0 0
    • mosquito  

      na SRAM nedam dopustit Gripshift 7.0 + prehazka 7.0 (po cca 20tis km – zutala na vetvi v lese) ted teda 5.0 (zatim 4tis km) … priste bude Sram zase :)

      0 0
    • Lister  

      Nevím, jak je na tom X.7 ale po zkušenostech s Deorkem versus Sram 7 co máme doma na stejně starých kolech musím říct jednoznačně Sram. Navíc pokud by měli být soupeři vyrovnaní, tak bych X.7 nesrovnával s Deorkem, ale spíš s LX. Alivio už je úplně mimo.

      0 0
      • Pavlos  

        alivko je to same co deore akorat ze deorko je drazsi protoze je na 9ku (mysleno kvalitativne)

        0 0
        • Lister  

          Sem čekal, kdo se ozve, ale pro mě je to právě TEN rozdíl. Vyhovuje mi lepší odstupňování 9kové kazety, jinak nic proti Alivku životnostně na tom bude s Deorkem podobně.

          0 0
    • Thorn  

      Mam SRAM 7.0 5 rokov (cca 8000 km, holt jazdim aj na inom biku :) a cela radiaca sustava si nevyziadala ani jedno nastavovanie, vymenu cohokolvek (ani laniek a bovdenov). Akurat pravidelne mazem. Radi stale presne, aj ked mam pocit, ze pomalicky odchadza otocne radenie na prehadzovacke (polohy su menej ostre), kazdopadne este par tisic km vydrzi.

      Ja by som uz do ineho, ako SRAMu nesiel, nevravim, ze Shimano je zle, ale po tejto skusenosti nepotrebujem experimentovat. Navyse otrasny vyvaklany presmykac Deore v porovnani s X-Gen od SRAMU, ktory mam teraz, vyzera ako (zly) vtip.

      0 0
    • vrazdit  

      jdi do sramu…mel sem ze zacatku taky strach jake to bude, ale mam X.7 asi pul roku a uplne super…ty packy sou dobre jak cyp… :))

      0 0
    • JMT  

      porovnaval bych x-7 spis tak s lx nez s deore (s alivkem uz vubec ne…)

      0 0
    • Krutor  

      Mám na něm najeto asi 3 tisíce, dokud sem neohnul přehazovačku, fungovalo vpodstatě bez štelování. Měl jsem na začátku trochu obavy s řazení jen palcem, ale zvykl sem si na to během první vyjížďky. Fakt ale je, že zvyknout se dá na všechno. Jinak SRAM-ka mi připadá při řazení přesnější. Závěr – spokojenost za ty peníze. Navíc pro mě cesta Shimana k dualům i v nižších řadách je dost neš?astná…

      0 0
    • fousac  

      deore je zmetek.. :) fakt je to nepovedeny.. i alivko je lepsi… no ale ted X.7 packy a saltr a nejblizsi vymena bude za X.9 saltr pri 4500km uz deore umiral, sram slape porad dobre… sram je vic odolnejsi vuci bordelu a min haklivej na nejaky rozstelovani…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.