• Kelib

    Každou chvíli se zde objeví vlákno, ve kterém někdo zmiňuje stavitele. Asi 15 min jsem pročítal historii, ale objevil jsem jen několik málo jmen a ještě méně měst, kde dotyční stavitelé bydlí.

    Proto zakládám toto vlákno, a poprosím znalé, aby sem přidávalu stavitele co znají. Pro přehlednost prosím zachovejte víceméně jednotný formát:

    1 příspěvek – 1 stavitel

    Jméno, nick na BF, město, kraj, webovky, nějaký slovní popis (třeba zabývá se hlavně silničkama, staví na rámech těch a těch, apod).

    Díky

    0 0
    • Jacob1  

      věnuj tomu víc než patnáct minut a nemusíš zakládat zbytečná vlákna :) já si taky našel stavitele sám

      0 0
      • Kelib  

        Věřím že toto vlákno zbytečné není a pomůže hodně lidem, proto jsem se ho snažil pojmenovat tak aby se dalo dobře vyhledat.

        Myslím že nebudu sám, kdo bude mít stejný problém, takže pokud tímto srhnovacím vláknem ušetřím 20 lidem hodinu času, tak se vyplatí :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          už to tu jednou bylo, kdyby hledal pořádně, tak to víš.

          0 0
        • Smazaný účet  

          To jsi ostatním pomohl, že jsi založil vlákno se seznamem stavitelů, když jsi tu do teď nevypsal jediného.

          0 0
        • Jacob1  

          tak dávám : uživatel „vsudenakole“ poradí jaké blatníky světlo a stojánky …né dělám si srandu , tohle je diskuzní forum , jestli chceš všechno na podnose tak si zajdi do obchodu

          0 0
          • Jacob1  

            kdo si najde sám svého stavitele je to pro něj vlastně taková odměna ..že neměl hlavu v prde.li a něco pro to udělal , věnoval tomu svuj čas .....ten stavitel , ti svuj čas potom věnuje taky

            0 0
            • Kelib  

              Takže je nutné projít obřadem, který spočívá v projítí destíky vláken o kolech za 15,20,30tis? A tato vlákna jsou jediná, kde každý rád zopakuje své tipy?

              Aha, já myslel že stavitel je podnikatel, který chce mít zakázky a né tajný kněz, u kterého musíš přinést obětní dary abyste spolu potom mohli uzavřít obchod. Omlouvám se tedy za svoji neznalost mýtyčnosti okolo těchto lidí.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Pořád tu mluvis o stavitelich a ještě jsi tu jediného nenapsal.

                0 0
              • Petr L2  

                Ne, nemusíš procházet obřadem, pouze stačí nahoře do toho okénka vedle nápisu bike-forum.cz napsat stavitel a kliknout na ten čtvereček s lupou máš o po problému :-)

                0 0
              • Jacob1  

                sám se přibíjíš na kříž

                0 0
                • Kelib  

                  argumenty došly, takže odbočíme od tématu?

                  Tvoje máma má starou pračku

                  0 0
              • Vilém  

                Myslim, ze nektere zakazniky je lepsi nemit.

                0 0
                • jIrI___  

                  Ono to platí i naopak. Ne se všemi místními známými staviteli je rozumná domluva…

                  0 0
                • Jacob1  

                  myslím že kelib by požadoval při stavbě videodokumentaci a každý díl kola by musel být pečlivě prozkoumán odborníky , ještě by požadoval videovlog a návštěvu každé výrobny dílů a rámů + livestream z finální montáže :)

                  0 0
    • gargamel  

      Tady máš katalog stavitelů i s mapou.

      0 0
      • Kelib  

        0 0
      • mikš  

        chybí tam moje sousedka,ta ti postaví i když si na ní jen vzpomeneš!

        0 0
        • Kelib  

          Adresa, fotka, webovky, nick na BF?

          0 0
          • Kouba_2005  

            Bořek Stavitel

            Fixham, UK

            www

            na BF neregistrován

            0 0
            • Smazaný účet  

              Znáte Bořka všechno správí, znáte Bořka šikulu :D

              0 0
            • Kelib  

              Koukám že máš zajímavé sexuální fantazie

              0 0
              • zimic  

                Spis ma deti

                0 0
              • Kouba_2005  

                A to kdybys znal Bořkovu partnerku Týnu …

                Sám mám zkušenosti jen se dvěma již zmíněnými staviteli. Když jsem kdysi poptával kolo pro kolegu z práce, tak jsem kontaktoval Maajkeeho a Scalara. Maajkee se neozval vůbec neozval, se Scalarem se dalo domluvit na všem a kolo bylo do 14 dnů dodáno. Po čase jsem od Scalara bral ještě další kolo se stejným scénářem, oba majitelé doposud spokojeně jezdí, takže já můžu Scalara jen doporučit. Nikdo tu ale zatím neví, o jaký kolo máš vlastně zájem.

                0 0
    • stumpík  

      Řekl bych, že tady bude všechno možné jen ne adresy stavitelů :-)

      0 0
      • Kelib  

        Taky začínám mít ten pocit. Čekal jsem že tady každej nebude jenom trollit. Nu co už, asi každého víc baví psát stále dokola: „nej levné brzdy jsou deore“ a „nejdřív řekni na co budeš kolo používat, než se zeptáš jaké koupit“

        0 0
    • Erknold  

      Ad „ale objevil jsem jen několik málo jmen a ještě méně měst“. Ono jich totiž moc není a mnohdy mají tolik práce, že se snaží být přízraky v temnotě. A stejně kdo chce, tak si je najde :)

      Ad „Myslím že nebudu sám, kdo bude mít stejný problém“. Jde o to, že pokud člověk nevyřeší tento problém, tak možná pro něj není ta správná cesta, nechat si kolo postavit.

      Webovky, to je dobrý fór. Jako můj mechanik na auto. Nikde nemá kontakt, nikomu nedává svoje číslo a přesto je zahlcen prací a lidi k němu vozí auta 50 km daleko :)

      Vláken o nových kolech je mraky a skoro v každém vlákně o kole do 30k je uveden nějaký ten stavitel.

      0 0
      • Kelib  

        Ad Ad 1) viz můj příspěvek výše

        Ad Ad 2) Já myslel že BF je tu aby problémy řešilo, nikoliv aby dávalo nové překážky. Jistě, většina věcí co se tu řeší jsou jistě dohledatelné jinde. Ve velo časopisech, na zahraničních forech, člověk může získat zkušenosti sám (když si koupím všechny brzdy na trhu, jistě se pak dozvím které mají nejlepší poměr cenu/výkon). Abych toto nemusel podstupovat, je tu BF. Pokud chceme, aby vyhledávání informací bylo těžké, mohli bychom rovnou pojménovávat témata podle jednotlivých druhů orchidejí, nikoliv podle toho čeho se týkají. Rád bych tímto vyzdvihl témeta s nadpisem: „Prosím o radu“.

        Proč by to neměl být dobrý nápad? Vyhledávání informací nějak souvisí s touhou po tom mít slušné a komponentně vyváže kolo za slušené peníze?

        Ad „Vláken o nových kolech je mraky a skoro v každém vlákně je uveden nějaký stavitel“. No právě. Většinou se skloňujou ta stejná jména jako scalar, hnoj, maajkee… vsadím se že jich přeci jen bude trošku víc

        0 0
        • couffy  

          Jasně,ještě je tady Patar

          0 0
        • Jacob1  

          no už se lepšíš viz poslední řádka

          0 0
          • Kelib  

            Zato s tebou to jde pořád z kopce

            0 0
            • Jacob1  

              hele že ty vykonáváš podobnou práci http://www.jobs.cz/…it-analytik/

              0 0
              • Kelib  

                Jo, přesně tohle dělám. Všimni si hlavně odstavce: Zkušenosti vhodné pro tuto pozici. Analytické + logické myšlení, pečlivost, tvůrčí přístup, argumentační schopnosti… Takže vlastně díky za pochvalu :)

                Ve kterém Mc Donaldu pracuješ ty? Dostal jsem chuť na cheesburgera.

                0 0
                • Jacob1  

                  hmm bylo by divný kdyby byli dva kelibové99 a jeden z nich by hledal lidi do android týmu :) jo a by jsi nehledal na googlu tak jacob1 už je taky ale ten na tý seznamce na googlu opravdu nejsem :) pracuju v brně náměstí svobody , ještě tu můžeš trolit dlouho …máme do 3 do rána :) přijď dostaneš doublecheese zadarmo , ale musíš tam přijít nahej

                  0 0
                  • Kelib  

                    Neboj, seš mi naprosto volnej, takže nemám důvod si o tobě cokoliv vyhledávat.

                    A nevěřím že ten inzerát na gay seznamce není tvůj, když tak moc toužíš po tom vidět mě nahýho.

                    0 0
                    • Jacob1  

                      jo setřel jsi mě …hele už mě to nebaví :) na primě dávají ramba , nemůžu tu sedět věčně ..měj se… jo za sebe mě padl do oka scalar a bluma (viagr bikes) . nakonec jsem vybral Scalara , kolo mi nedávno dostavěl ..komunikace výborná stačilo po mejlu

                      0 0
                • Petr L2  

                  Kdykoliv narazím na podobné inzeráty hodně mě pobaví ta kombinace požadovaných vlastností ve spojení s orientací v IT. To má hodně blízko k tomu vysněnému princi co se vybaven takřka nadpozemskou kombinací všech kladných vlastností a krásy těla i duše, řítí na bílém koni vstříc manželství.

                  0 0
        • pete  

          Tak nějak jsem tušil, jak to dopadne. Kdo by ale čekal, že se na „specializovaném“ webu dočká pomoci, že. Před rokem jsem tu stavitele taky hledal a i když se to rádoby vtipným glosátorům tvého příspěvku nebude líbit, nic kloudného jsem z historie nevyčetl. Jasně, řečí milion ale konkrétních informací pomálu. Nakonec mi vypadl jako jediný u koho bylo možno si udělat představu co dělá a jak jsou kupující spokojeni, Scalar. Bohužel ale odmítl z časových důvodů- podotýkám osobně a velmi korektně. Nakonec jsem se dohodl s viagr-bike a můžu říct, že splnil zadání a co bylo dohodnuto tak s malou modifikací (sedlo, ale to jsme si vysvětlili při předání) také dodal a na dálku i později poradil. Hodně zdaru.

          0 0
    • Smazaný účet  

      I když by tu nějaký seznam stavitelů byl, tak by tu stejně bylo každý rok bylo 1000 příspěvků. Hledám kolo do 20k atd. Stavitelé mají většinou vlastní stránky a je na nich jestli potřebují propagaci nebo ne.

      0 0
      • Kelib  

        To by asi bylo, a lidé co by chtěli pomoct by jen mohli nováčkům napsat: Zkus se obrátit na stavitele, viz vlákno http://…

        Ale asi jsem měl slabší chvilku, když jsem měl tuto utopickou představu :)

        0 0
    • jonti  

      Už neznám asi žádného.

      Lepší, než dělat takové docela o ničem všeobecné vlákno, by bylo napsat asi v jaké cenové kategorii kolo chceš, jestli MTB nebo silničku, a nějaké tipy dostaneš. Většinou lidé, co stavějí kola za 20 000 nedělají moc kola za 150 000 a silničky jsou taky spíš specialita.

      0 0
      • Kelib  

        V první řadě bych ti chtěl poděkovat za příspěvek k věci :)

        Jenže si dovolím nesouhlasit. Toto vlákno vzniklo jako výsledek mého vyhledávání, kdy jsem zjistil že se stavitelé zmiňují ve vláknech, ve kterých by je člověk nečekal, a že je vše hodně rozházené a těžké se v tom vyznat. Chtěl jsem proto založit vlákno, kde budou pouze relevantní informace na toto téma. Takže až to bude v budoucnu dalších x lidí hledat, nebudou muset procházet půlku historie.

        Kolo sháním pro kamarádku kolem 15k, a abych si prošel nabídky obchodů a zjistil, které kolo je předražená plečka, a které aspoň trochu za něco stojí, to zvládnu sám, na to nepotřebuju zakládat vlákno. Stejně tam bude pár odkazů, spousta off-topicu a rada, abych napsal staviteli :) současné mám z jiných témat či z bazaru představu o tom, co stavitel za dané peníze vykouzlí. Takže si myslím že samostatné vlákno by mi nepomohl, zvláště když je hned vedle vlákno pro kolo za 13k

        0 0
        •  

          takže vlastně to, že si nedokážeš najít v historii stavitele by jsi rád nechal na ostatních ať ti nějaké najdou

          0 0
        • Jacob1  

          chudák kamarádka

          0 0
          • Kelib  

            tvoje matka má starou kamarádku

            0 0
            • Jacob1  

              jsi troll jinak se to nedá vysvětlit

              0 0
              • Kelib  

                Tvoje matka je troll.

                Jen poukazuji na absurditu tvých příspěvků psaním příspěvků stejně absurdních :)

                0 0
                • k3nyL  

                  takze ses troll

                  0 0
                  • Kelib  

                    Záleží na definici trolla. Na wiki se píše:

                    Troll je v internetovém slangu obvykle anonymní účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který zasílá záměrně provokativní, urážlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům, jejichž hlavním smyslem je vyprovokovat ostatní uživatele k emotivní odezvě[1][2] nebo jinak narušit normální, věcnou diskusi

                    Podle této definice troll nejsem, jelikož absurdně reaguji na Jacob1, který ale nevede normální a věcnou diskusi.

                    Na jiné definice jsem se nedíval, nechť si je každý soudruh vyhledá a vyhodnotí sám.

                    0 0
              • lazza  

                Náhodou je vtipnej. A utřel Tě Tvejma vlastníma plkama.

                0 0
        • Erknold  

          a co opravdu čekáš, že tu bude seznam 20ti stavitelů? Tolik se jich ani neuživí. To že každý najde Scalára je jasné, jelikož to dělá dlouho a sem tam se sem dostane nějaký jeho výtvor. Občas, když má čas, tak se i vyjadřuje. Takže od něj mám dvě kola.

          Pak jsem zachytil i další, jako maajkeeho, blumu, hnoje, ale ty se také objevují furt dokola a dokonce mají i web.

          Dost se také vyjadřuje Evilcleaner, ale od toho jsem zatím nezachytil výtvor.

          Patar co jsem pochopil, je hlavně borec přes dětská kola.

          No a pak je asi pár dalších, kteří sem tam něco postaví, ale ty jsem moc nezachytil.

          A tyto jména najdeš během 5ti minut hledání, i když je tady vyhledávání dost na botu.

          Blbé je, že ceny jdou obecně dost nahoru a když sem něco unikne, tak hrozí to, že se toho někdo chytne, za dva roky bude chtít obdobné kolo a hrozně se bude divit, že je o několik tisíc dražší.

          Když nemám čas na hledání, pročítání, při kterém se něco dozvím, tak prostě vezmu kartu, zajdu do Decathlonu a tam něco koupím. A ono to bude také za rozumné peníze a bude to i fungovat,

          0 0
          • Petr L2  

            A není to tak trošku zakuklená reklamička?

            0 0
            • Erknold  

              i tak se to dá brát :)

              Když chci „levné, funkční“ kolo, tak kontaktuju ty co najdu a to budou asi Scalar, Maajkee, Evilcleaner a Bluma. To je skoro napříč republikou.

              Když chci super zapletená kola, tak zkusím Hnoje, Kubada, Maajkeeho.

              Když chci super kolo pro zlobra, píšu Patarovi.

              Když chci dobrou sériovku za slušné peníze, kouknu do Decathlonu, nebo Canyona.

              Když chci České kolo, jdu do RB.

              Když chci dobrý servis, hodně věcí skladem, nebo něco spešl sehnat, jdu do Dajsportu.

              Když chci světlo, jdu na Aliexpress.

              Semtam něco z Německa.

              Prostě na výběr je dost variant a né každá je pro každého dobrá. Stejně jako kolo sestavené na zakázku, poslané PPL, nemusí být dobré pro každého.

              Teď je to reklama :)

              0 0
              • jIrI___  

                Vyčerpávající shrnutí, víc si zakladatel vlákna přát nemůže :)

                0 0
                • Erknold  

                  Chybí mi města, mejly, webky, fb, čísla účtů atd. Ale web Decathlonu snad najde každý :-)

                  0 0
                  • Petr L2  

                    Kolo z Decalthonu? aby to nedopadlo jako to kolo z Walmart:

                    https://www.youtube.com/watch?…

                    0 0
                    • Erknold  

                      občas tam mají slušné. V Budějkách mají tuto http://www.decathlon.cz/…8336093.html Jo je tam jen XC30, ale furt lepší než pružina. Za tu cenu mi to přijde cajk. Vzduchovka, kola na průmyslech, pohon deore.

                      A nebo tam mají ještě výprodejovou 29 s XC32 ve velikosti asi 20 asi za 18k.

                      A jestli mi zase napíšeš, že to je reklama, tak už ti příště neodpovím :)

                      0 0
                      • Petr L2  

                        Možná si se do toho krámu prostě jenom zamiloval :-)

                        jinak to kolo má 13 Kg, to má můj ocelový hardtail z devadesátých let s elstomerovou RST......

                        0 0
                    • Smazaný účet  

                      dyt dopadlo celkem dobře

                      0 0
                • Kelib  

                  Souhlas :) díky

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.