Seštelování přehazky sram X9

27 nepřečtených
  • jack

    ZDAR nevím si už rady nějak mi to nejde seštelovat tak napište co a jak.jo a ještě nevím jak se do ní upína lanko.když povolím ten šroub tak to lanko mám dát mezi šroub a tu plochu ze zadu nebo jak.jo a pporom tanm je u šroubu napnutí přehazky takový malý imbus a ten nevím na co je.díky.

    0 0
    • StuntJ  

      Lanko se nejprve protáhne tou malou dírou, ve které se opírá bowden, dále pokračuje přes ten plastový lanovod a vrací se zpět do přehazky. Tam na něj čeká upínací černý imbus 5. Po jeho povolení se ukáže drážka v těle přehazky, do ní je potřeba zapasovat lanko a s citem dotáhnout.

      A ten malý 3-kový imbus co je za patkou přehazky, tím se nastaví „opásání“ řetězu. Tedy kolik bude řetězu v záběru, já to nastavuji, tak nějak aby bylo co nejvíce řetězu v záběru a ninkde nic nezavazelo …

      0 0
      • Vilém  

        Tim imbusem se nastavi vzdalenost horni kladky saltru od nejvetsiho pastorku na 6mm (bez retezu). Viz manual vyrobce.

        0 0
        • StuntJ  

          Aha ! dík za opravu :o) proštuduji a podívám se na to, omlouvám se za fabulaci :o)

          0 0
          • Hornet  

            ten rozmer co pise Vilém, je dolezity, inak salter nenaladis tak ako by mal spravne fungovat

            0 0
          • Rychlej turista  

            Řekl bych, že jsi to napsal naprosto srozumitelně a přesně, protože myslící člověk z toho pochopí, proč to tak je. O těch 6 mm jsem neměl ani tušení. V manuálu je to uvedeno pro tupého Američana a pokud v něm udělají tiskovou chybu, je v kelu.

            0 0
            • StuntJ  

              Já to tak nastavuji podle oka od věku věků a zatím jsem neměl problém s indexací, ale aspoň jsem se něco dozvěděl nového :o). Na tomhle kole co mám, jsem na to nešáhl, ale od nového to bylo nastaveno cca na 1cm, takže to asi nebude tak důležité ..

              0 0
        • StuntJ  

          A těch 6mm se nastavuje tedy při zhozeném řetězu a napínacví rameno má být uvolněné ? protože když se pohybuje, tak se zvětšuje vdálenost od pastorku cca z 6mm na 15

          0 0
          • Vilém  

            Osobne to nastavuju tak, ze mam raminko uvolnene. Nevim vsak, zda je to spravny postup. U starsich SRAM saltru to bylo jedno, osa otaceni raminka byla shodna s osou otaceni horni kladky. Nyni vsak maji u vetsiny modelu osu kladky excentricky a tam se vzdalenost meni. Takze u novejsich saltru by bylo logictejsi to nastavovat s retezem. To se vsak blbe odmeruje. V praxi stejne vetsinou staci nastavit to tak, aby se kladka nedotykala nejvetsiho pastorku.

            0 0
            • StuntJ  

              Tak pokud to bude s řetězem, tak to asi na 6mm nenastavím, pokud je to bez tahu, tak není problém. Z popisu, ani z obrázku nejsou moc chytrej, je to nějak domatené.

              0 0
            • StuntJ  

              Tak konečně jsem to vyfotil, minimum co nastavím s řetězem je cca 1cm, takže nevím kde vzali těch 6 mm. Bez řeťezu je to přeci blbost nastavovat … No řadí to perfektně i s kilem bahna na ramenu, takže to řešit nebudu, musel bych zkrátit patku :o)

              A Ano, je to SHIMANO HG-53 se zlatou spojkou SRAM, není to mýtus, ale realita :o).

              0 0
              • Rychlej turista  

                Já to taky zkusil posunout a jediné čeho jsem dosáhl je, že jsem si rozhodil řazení :-D Takže jsem to dal, jak jsem to původně měl a už raději nepátrám, neřeším. Sice to nemám přesně podle předpisu, ale asi jsem kdysi věděl, proč jsem to tak dal a stačí mi, že to řadí, jak má.

                0 0
                • StuntJ  

                  No já jsem zjistil že těch 6mm nedám ani kdybych podřezal kozla … NEchám to na minimu a uvidí se, jestli poznám, zda to lépe řadí …

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Možná mám křivou patku, či kýho šlaka, že se mi to rozhodilo, ale nemám chuť se v tom vrtat a opravovat něco, co funguje.

                    0 0
              • Darius  

                mas to zbytecne daleko…

                a ze funguje 9s shimano retez se sram spojkou nikdo nezpochybnuje, obcas lze narazit na problemy u 8s

                0 0
                • StuntJ  

                  Tohle je na minimum, blíže to už nejde. Jedině bych musel zkráti patku přehazky, ale tomu nedávám moc šanci :o). Jinak cca o půl cm více to bylo nastaveno ze servisu, takže to je snad OK, řazení funguje .

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    To je jednoduché, špatná patka pro daný typ přehazky.

                    Na stejném rámu se stejnou patkou totiž třeba střední a dlouhé vodítko u Sram přehazky vychází o hodně jinak (tím myslím zašroubovaný/vyš­roubovaný ten štelovací šroub).

                    Takže se občas stane, že to bylo navrženo ± na jedno vodítko a s tím druhým už rozsah nastavení nestačí.

                    Třeba na posledním HT co jsem měl, tak s dlouhý vodítkem to bylo cca na středu rozsahu nastavení toho šroubu. Po výměně za střední mi to vyšlo na chlup, tedy akorát jsem byl na kraji rozsahu, co to šlo maximálně a tak ještě dostal těch 6mm.

                    A platí, že čím je ta mezera větší než těch ideálních 6mm, tím to hůře řadí. Pokud to ale není o moc, tak většinou není žádný problém.

                    A pokud je to méně, tak je pak na největším pastorku problém a nevejde se tam řetěz.

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Tak jsi mi tu záhadu vyřešil :-D Původní šaltr jsem měl s dlouhým vodítkem a teď tam mám střední. a občas jezdím španěla, tak asi proto jsem nechal mezeru větší.

                      0 0
                    • StuntJ  

                      Hmm, takže mi dali na kolo špatnou patku, no ale řešit to s FELTem to se mi zrovna nechce, když to řadí. Řešil jsem jsem přímo se zastoupením FELTu hlavové složení a za půl roku jsem se nedobral konce. Jediné čeho jsem dosáhl, že mi VÝROBCE posla špatný typ, místo integrované semi-intg, ale už mám domluvé přefrézování hlavové trubky. Nad středním ramínkem jsem už uvažoval, ale dokud bude přehazka žít, nechám to tak.

                      Každopádně je to pro mne nová informace 6mm :o)

                      0 0
    • jURis_1  

      Zdravím, mám prosbu ohledně přehazky Sram X9 2010. K čemu je ten šroubek vyznačený na obrázku.

      0 0
      • kyl  

        Nastavíš tím opásání řetězu na pastorcích.

        0 0
        • jURis_1  

          Nechápu. Vysvětli mi prosím. Protože šroubek na napnutí přehazky a nastavení oněch 6mm od pastorku je zase jinde. Toto je jiný a v manuálu jsem o něm nenašel žádnou zmínku. Nachází se hned pod šroubem na patku.

          0 0
          • mr.antik  

            dá se tim rozdělat ten čep. Možná i lehce vymezit vůle (ale ne tak aby to mohlo pomoc.)

            Ovšem k čemu je to dobrý, to netušim :-)

            0 0
            • Vilém  

              Tzn, ze vypustili tu vnitrni segrovku, ktera cep jistila a ted maji v cepu udelanou drazku, do niz zapadne tento cervik?

              0 0
              • mr.antik  

                jj, je tam jen drážka.

                Možná by se to mělo něčím mazat, ale nikdy jsem to nečetl ani nedělal :-)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.