XT 03, XT04 nebo SRAM x7-poraďte

44 nepřečtených
  • vlk

    Stále tu někdo tvrdí jak je kvalitní Sram x7.By mě zajímalo jak by dopadlo v porovnání s shimano xt 03 nebo shimano xt 04.Odchází mi přehazka, tak budu měnit, ale k sramu bych musel changnout i páky.Prosím poraďte.Co byste dali raději přehazku xt 04 nebo páčky + přehazku sram x7

    0 0
    • RomanH  

      Ja si pred dvema dny objednal XT03, nechci RapidRise a se Shimanem jsem byl doposud spokojenej. Mozna jsem konzerva, ale nez RapidRise nebo Dualy, tak radeji packovy SRAM. Mimo obcasne vymeny kol s kamarady ale vetsi porovnani nemam.

      0 0
    • Tomcat  

      Tak brdi. zachvíli tu bude hadka, co je lepší jestli SRAM nebo Shitmano. Nesrovnávej jabka z hruškama. Co ti bude vyhovovat musíš vědět Ty . Co se jedná o mechanické vlastnosti, každej ti vyzdvihne to svoje a zatratí konkurenci. Ale jestli se něčemu vyhni tak dualům sou falt oproti starem páčkám hrozný. Jinak páčky SRAM dělá taky. Dělá kratkej grip , halfpipe (dlouhej), páčky. Dělá řadu jak pro spolupráci s Shimanem tak svoje (1:1 chod)

      0 0
      • vlk  

        Mě jde o názory lidí co měli shimano a přešli k SRAMU nebo opačně.Nechci aby se tu někdo hádal, jen bych chtěl adekvátní porovnání.Teď mám shimano a budu měnit přehazku.Kdybyž bych vzal sram budu muset měnit i páčky.Tak mě zajímá jestli se ta investice navíc vyplatí.Ceny těch přehazovaček jsou skoro stejné.Ale páčky os sramu stojí aspoň dalších 1500.

        0 0
        • Gatier  

          Je to uplne jedno…

          0 0
        • Tomcat  

          Hmm… Tak dobře, sem vyměnil Shimano (1996) za SRAM, protože sem už nikdy neurazil páčku, a mám rád silnej a tuhej chod. Nebo to, že jde sehnat levnější než adekvátní produktová řada Shimano.

          0 0
          • vlk  

            s tím levněji to dnes už není až tak pravda.Co jsi myslel tím silnej a tuhej.jako že musíš mačkat většísilou aby jsi přehodil nebo co.

            0 0
            • Tomcat  

              RAM X0.7 šaltr: 1521 smyk 1090 páčky 1630
              4241,– Shimano XT šaltr: 2339 smyk 1169 páčky 4877,–
              8385,–

              SRAM vs. Shimano = 4241,– vs. 8385,– Co jsi myslel tím silnej a tuhej.jako že musíš

              mačkat větší silou aby jsi přehodil, Tak nějak .Takaže nějaký bahno to jen tak nerozhodí. Pevný a přesný

              0 0
              • RomanH  

                No jenze ty snad beres oficialni ceny Langeho, podivej se na netu (Prehazka cca 1650, smyk cca 990, razeni kolem 3000.

                0 0
                • Tomcat  

                  To neni od Langeho. Ala i inetovej ČR shopů a odkaď berou? Jinak pokud jde o ty akční ceny . Seš si jistej že to nemnělo pár Km najato nebo to není starej model? (2003) Já sem počítal cenu SRAM 04 proti Shimano 04 a i s tvou cenou je SRAM levnější.

                  0 0
                  • vlk  

                    koukám, že máš v cenách docela přehled.Nějak na e-shopech řazení x 7 nemohu najít.poradil bys mi, kde je mají? Díky

                    0 0
                  • RomanH  

                    Netvrdim, ze SRAM nebude v dusledku levnejsi, jen se mi nezdal ten dvojnasobek. A vetsina nasich E-Shopu to urcite neberou od Langeho (toho naseho], protoze by to snad museli prodavat za uplne jine ceny – podle me to tahaji z venku.

                    0 0
                    • Tomcat  

                      nezdal ten dvojnasobek.. …Nemůžu posoudit o Shimano nemám zájem, takže nescháním lepší ceny. Rozhodně to sou průměrný ceny, protože sem viděl víc i míň

                      0 0
                      • Jester  

                        No ta cena u razeni XT je pro dualy, samotne packy by asi byly levnejsi. Ale to je jedno. Stejne vychazi ten SRAM cenove lepe. Jen jsem se chtel zeptat. Je fakt X7 srovnatelny s XT? Neni to spis LX? Protoze pak mi vychazi, ze cena cca 18kKc za Schwinn Moab s razenim a prehazkou X7 je fantasticka.

                        0 0
      • Meesha  

        Co se vam nelibi na tech dualech? Zkousel sem XTR a zamiloval sem se do toho! KDyby to shimano nezku*vilo tou 100% NEkompatibilitou, tak je beru hned! Ale kdyz k tomu pridas XTR koutoucovky, tak se to kapku prodrazi…

        0 0
        • Lada1  

          souhlasim dualy rulez. je to jediny system, ktery ti umoznuje radi z jakehokoliv uchopu napr. i z rohu, coz je neocenitelne

          0 0
          • enjoy  

            to je opravdu neocenitelne:-)

            0 0
            • TinkTink  

              Sem si az do ted myslel ze Shimano vyrabi (min.vyrabelo) razeni na rohy, ktery se napoji na Rapidy…sem se asi splet, ze jo? :))

              Zlatej grip shift…byl, je a bude :o))…s gripem na vecny casy a nikdy jinak…kua…to sou hesla :o)

              0 0
          • lubos  

            a kdyz rohy nemas ? :)

            0 0
            • ravo  

              Pak máš ještě možnost pořídit si parohy:-)))

              0 0
              • wroum  

                parohy si poridit nemuzes. ty ti vetsinou poridi nekdo jinej za tvymi zady. a jezdit se s tim moc neda…

                0 0
        • radek z BF  

          Bylo by fajn, kdyby o dualech nekecal někdo, kdo je aspoň měsíc nepoužíval… :-)

          0 0
          • wroum  

            pouzival sem je tyden na pucenym kole (epic s xtr a dualama na hydra kotouce) – ani zadarmo bych to nechtel. brzdova paka ktera ma „vakl“ na vsechny strany ve me nevzbuzuje duveru. brzdi to ok, radi to ok ale pocit z toho ok rozhodne neni. myslim ze shitmanzo slaplo trochu vedle.

            0 0
            • lubos  

              Pro zavodnika to myslim je docela ok. A taky se tim da hodne moc usetrit na vaze. Tusim pres 100g. Mne se nelibi to, ze se to spis prosadzuje jako jedina volba , a Shimano si tim dela monopol. Jakoze treba nemuzes mit dualy a jinek kotoucovky a tak.

              0 0
              • wroum  

                100g? :-)

                me se na tom nelibi: spojeni razeni+paky (mam to v xt 01 a nemit to tak uz mam davno jiny brzdy a koupit vsechno znova je pakarna) a vakl na brzd pace. navic to vypada prilis masivne (asi jako kdybych si pridelal na kazdou brzdovou paku krabicku cigaret-nejenze to blbe vypada ale co treba spadnout na to).

                je to cely takovy vachrlaty a ani napis XT (xtr) na mem pocitu nic nezmeni. fuj – dualy nikdy a ani zadara, to snad radsi gripshift :-)

                0 0
                • lubos  

                  No jo, na normalne jezdeni nanic. Ale kdyz zavodis, tak te netrapi ani horsi veci :) A 100g je jinak docela dost :)

                  0 0
                  • wroum  

                    ja nezavodim :-)

                    kdybych jezdil maratony tak bych to stejne nechtel.

                    kdybych byl profik tak nevim.

                    100g mi moc neprijde ale budiz.

                    0 0
                    • lubos  

                      Normalne to neni hodne, ale na zavod ano, kdyz nemas kde dal odlehcovat :) To vis, 100g tu 50g tam a mas kilo. A kilo uz je znat :)

                      0 0
    • Máca  

      Asi takhle SRAM 7 nebo X7 je spíš na SH LX, k XT bych přirovnával spíš řadu 9 nebo X9, trošku nad by bylo 9sl nebo X0. Mám Sram 7, jsem s ní spokojen. Rapid fire mi taky nečiní žádné problémy, kdyby mi někdo dal kopletní sadu XT, normálně bych to přeházel a požíval bez problémů ji. Srovnával jsem s LX-XT, Deore-Lx, funkčně (jako, že to funguje, nemyslím princip funkce) v tom není žádný rozdíl. Jde jen o zvyk – jestli páčky nebo G.s.. Možná bych měl počáteční nedůvěru k duálům – chtělo by to prakticky vyzkoušet, nejen žrát reklamu. Rozdíly budou v cenách, váhách, a výdrži – i když tady si tím tak moc jistej nejsem (moc velkých rozdílů ve výdrži jsem si teda nevšim a kyž to vztáhneš na pořizovací cenu toho komponentu tak to vychází dost zajímavě). Příklad přehazka Sram X7 stojí cca 1500, X9 – 2700. X9 přehazka, ale nevydrží skoro dvojnásobek co X7, prostě člověk připlácí za vyšší řadu a malinko nižší váhu, řadit budou celkem dost dlouho stejně dobře. Řazení X9 -G.sh.stojí jen o 200 víc než X7, koupil bych X9 – řazení taky dýl vydrží než přehazka, takže se to vyplatí. Dost keců. Rady na závěr: já bych si osobně koupil řazení X9 G.Sh + X7 přehazku. G.Sh. mi vyhovuje a bylo by to trochu levnější a ve vyšší řadě než cenově srovnatelný páčky X7. Pro Tebe bude asi nejlepší a nejlevnější koupit přehazku XT, když k tomu máš řazení, ne? Páčky X7 a přehazka X7 – to vyjde trochu dráž. A včíl mudruj

      0 0
      • vlk  

        asi si pořídím xt 04 přehazku.Mohu ju mít přes známého za 1500 novou.Bude mi to sice se staršíma pákama řadit obráceně, ale snad si zvyknu.Já jen jestli je opravdu tak velký rozdíl ve funkčnosti sramu a shimana v bahně, tak bych si možná i připlatil.Ale co jsem pochopil xt a x7 jsou víc srovnatelné a funkcí skoro stejné. Všem Vám tedy děkuji.Už se těším až mi to zase bude přehazovat na 100% OK.

        0 0
        • Máca  

          V pořádným bahně je v ho..háji všechno, tím Sramem toho bahýnka proteče trošku víc, ale pořádný bahno zalepí i ji. Viz blátivá Merida předloni – lidi proplachovali přehazky ion?ákama a bylo skoro jedno, jestli Sram nebo Shimano. Tahle atrakce mě stála mimo jiné nový kladky. Kup XT přehazku, na obrácenej krok si v poho zvykneš.

          0 0
      • gersa  

        Presne stejne jsem uvazoval i ja. Mam Prehazku X7 + GS 9.0 Tech par korun se vyplati u gripu priplatit, ale rozdil mezi prehazkou X7 a 9 poznas jen v penezence. Hlavne kdyz to nekde polozis :))

        BTW, driv jsem mel na kole razeni Deore + prehazka XT. Dnes bych to zpet nechtel. Treba i pro zkusenost pri vcerejsich blativych orgiich v Bohdikove. Mel jsem spoustu problemu, ale nestalo se mi, ze bych nepreradil.

        0 0
    • děda vševěda  

      Každej kdo si sram vyzkoušel se rád vrátí k shimanu plastoý šaltry sram jsou otřesný ikdyž ono to taky docela dobře chodí ale..........­.............­.....

      0 0
      • gersa  

        A to se budu hadat :)) Znam spoustu lidi, co vyzkouseli Sram a Shimano uz nikdy vic nechcou zpet… Treba takovy Kulhavy to dal na Apache jen proto, ze sponzor na novy komponenty nemel prachy :))

        0 0
      • TinkTink  

        Ja mel Shimano…ted Sram a k Shimanu se nevratim…

        0 0
    • HabanR  

      SRAM (radu 7) pouzivam uz radu let a jsem s nimi velmi spokojeny. Jediny problem je v dostupnosti a cene nahradnich dilu. Potreboval jsem kladky na prehazovacku a jejich cena v kamennych obchodech, pokud je vubec maji, je asi 500Kc. Nez platit takovou palku za kladky, tak jsem radeji koupil novou prehazku X7…

      0 0
    • lubos  

      Mam Shimano XT02, SRAM5 prehazku, SRAM7 gripshifty, Shimano LX rapidfire, co nevides si zkusim konecne i sram trigger. SRAM5 je o asi 20–30g tezsi nez XT02. V razeni rozdil nevidim. Nova kladka do Shimana stoji 350,– Sk (ta s keramikou) a kladka s loziskem pres 500,– Sk. Prehazka SRAM5 me stala asi 700,– Sk. Gripshifty obcas vozim, v necem jsou pro me vyhodnejsi, v necem mene. Prvni labolatorni pokusy s razenim na SRAM trigger vypadali nadejne, jsou sice o neco tezsi (10–20g) nez Shimano RF, vnitrek vypada tez dost uboze (trigger X-7).

      0 0
    • vlk  

      tak všem děkuji.Koupil jsem nakonec xt04.Klasické páčky, takže řadím obráceně.Myslím,že inverzní přehazovačka je lepší a lépe to řadí než klasika.Už bych do jiné nešel.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce