• brusell

    Ahoj,

    koupil jsem si na jezdeni do prace starsi kolo (asi dlouho nejezdilo) a predni vidlice se zda, ze jde na doraz. Oznacena je CAPA T6 RST, jak vypada je videt na prilozenych obrazcich. Mohl by mi nekdo poradit, jestli se jedna o vzduchovou, nebo prozinovou vidlici a pripadne jak ji uvest do provozuschopne­ho stavu?

    (sorry za laickej dotaz, na kole moc nejezdim a tohle je moje prvni kolo s odpruzenou predni vidlici)..

    Diky

    Stan

    0 0
    • novas752  

      Vypadá to na extrémně levnou pružinovku – pružiny v obou nohách a s tim nic neuděláš. Pružiny by se musely vyměnit za tužší se stejnými rozměry, navíc zbytek vidlice (kluzná pouzdra, gufera…) bude asi taky po smrti.

      Jesti tam je normální krk (na představci budou zboku šrouby), mohl bys jí asi za 1800 vyměnit za celkem funkční pružinovou SR Suntour XCR nebo za nějakou bazarovou – možná i vzduchovou.

      0 0
    • bikemike  

      Jakýkoliv servis téhle vidle bude mrháním penězi, protože rozdíl před a po něm stejně nepoznáš…Jedná se o levnou pružinovku bez tlumení. Takže doporučuji neřešit a jezdit!

      0 0
      • brusell  

        Receno zcela vystizne, zkusim ji kdyztak rozebrat a promaznout a pak ji dojedu do uplneho rozpadu.

        Diky vsem za komentare ;o)

        0 0
        • Dejv94  

          Je jedno jestli ji promazes nebo ne, sedni na to a jezdi, te vidlici nic nepomuze a veskery cas nad tim straveny muzes radsi travit v sedle.

          0 0
          • novas752  

            Navíc jestli se to propadá až dolu tak to promazánim jen zhoršíš. :) Ale když už budeš uvnitř, můžeš zkusit tam naprasáka narvat nějakou podložku pod pružinu aby se zvýšilo její předpětí. (BTW zkoušel si už točit těma „točítkama“ na úpravu předpětí na korunce? :D )

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.