servis lefty (fatty) – jak často???

32 nepřečtených
  • romachain

    Dotaz na uživatele odpružených vidlic Cannondale: Jak často děláte / necháváte dělat servis vidlice? Výměna těsnění, oleje, kontrola ložisek… Vím, že jsou předepsány jakési intervaly, ale zajímají mě skutečné údaje z vašich zkušeností.

    0 0
    • romachain  

      Já jsem svoji Lefty nechával servisovat před 2200 km, mezitím jsem jen jednou odhrnoval harmoniku, protože tam bylo vlhko. Tak jsem to vysušil a bez rozdělání promazal jak se dalo. Teď zvažuju kdy ji dát na výměnu oleje a těsnění. Vím, že když jsem ji tam dával před těmi 2200 km, tak mi servisák říkal, že ji tam dávám pozdě, že olej byl už hnusnej a plnej bordelu a že ji mám příště donést dřív, jinak že riskuju zničení některých vnitřních částí. Problém je ten, že nevím kolik měla vidle předtím nalítáno, dával jsem ji tam hned po koupi z druhé ruky…

      0 0
      • hctr  

        po 2200 km to je picovina, to mas nalitane za chvili, pokud nejezdis v nejakem extra bordelu (jakoze nekdy se nevyhnes to je jasne) tak si myslim, ze tu sezonu tech 8000 to musi vydrzet.

        0 0
    • maajkee  

      Maximálně jednou za sezónu při nájezdu 5–8 tisíc. To úplně stačí, když jsi tam byl předtím, tak nevíš kolik na tom kdo nalítal předtím.

      Brácha na ní lítá už třetí sezónu bez servisu (najede tak 3 tisíce) a pořád maká dobře.

      Záleží taky hodně kde a jak jezdíš.

      0 0
    • André Vebr  

      Teď aby to nevyznělo jako nějaký lobbing servismana. Souhlasím s tím, že co funguje neopravuj. Na druhou stranu (speciálně vidlice Cano)potřebují trochu víc kontroly. Měl jsem tu už pár lidí co jezdili bez servisu několik let a prach jim odepsal pístnici na patroně (protože není vidět). Takže za mě alespoň 1× za sezonu obnažit patronu a očistit ji + vyprat vzduch. filtr a domazat ložiskové dráhy (když už nic jiného).

      0 0
    • Tina  

      Ja sa chcem spýtať užívateľov Lefty ako je to z resetovaním dráh. Ako často je to potrebné, respektive je to individuálne (maajkee, roud, David, …)?

      0 0
      • maajkee  

        V podstatě ve chvíli když se začně snižovat zdvih, tak je něco špatně a hurá resetovat :)

        0 0
      • kubad  

        je to o náhodě, já za X let nemusel vůbec, tento problem byl častěji u vyšších zdvihů

        0 0
    • maajkee  

      Nezbejvá někomu doma klidně starší jeden tenhle plátek s ložiskama

      ?

      Potřeboval bych to na rozchození jedný starý Fatty a nechce se mi kvůli tomu kupovat celej set 4 kusů.

      Případně prosím piště na mail, tady zas tak často už nejsem. Díky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.