• vizi

    Ahojte, vozíte někdo sedlo Selle Italia Max SLR gel flow? jaké je ?

    0 0
    • vasek80  

      Tak jsem na něj zvědav ;-)

      Když mě ani tohle nezbaví brnění a mrtvení tak už nejspíše nic.

      0 0
      • Nimrod  

        kdyby nesedlo, dej vědět, potřebuju něco trošku měkčího za super flow a tudle mršku mám vyhlídlou :-)

        0 0
        • vasek80  

          Nevím jak je tvrdé super flow, ale po přesednutí z SL XC Flow jsem měl první pocit, že sedím na prkně.

          Takže od začátku. Po nasednutí ihned pocit, že sedím jen na sedacích kostech a že je to tvrdé. Ale tak by to mělo být. SL XC Flow bylo asi dost měké. Dnes jsem jezdil jen intervaly do kopce. Na kole jsem dnes seděl 1:45 hod. Po chvíli pocit parádní, až ke konci během vyjíždění už mě hodně bolely sedací kosti. Přeci jen na to zvyklé nejsou. Mrtvění ani brnění se dnes vůbec nedostavilo. Pořádně jej testnu asi až ve čtvrtek kdy mám naplánovanou 4h ZDV.

          Jo a ty elastomery asi fungujou. Dnes jsem jel na 4,5 bar nabušených 1,5 slikách a drobné vibrace to odfiltruje.

          0 0
          • Nimrod  

            super flow je právě že tvrdý moc, 3 hodiny je maximum, co jsem schopen nějak kloudně snést. doufám v to, že max bude o něco měkčí… a max chci kvuli relativně velký díře, tý se nechci vzdát ani za nic

            0 0
            • devet  

              Hoď potom dojmy. Prosím.

              0 0
              • Nimrod  

                pokud ho seženu, tak mile rád srovnám za předpokladu, že to nezapomenu sem napsat :-)

                0 0
      • Breakpain  

        Prosim Te, jakou ma sirku? Dekuji.

        0 0
      • Lukster  

        Zdar! Před rokem jsi koupil selle italia x0 flow a dost jsi ho chválil. Jaktože opět změna?

        0 0
        • vasek80  

          Bylo ošklivé:-)

          Opravdu bylo pohodlné a sedělo mi, ale nelíbilo se mi na kole. Navíc se dost špinilo a když jsem na ten potah vzal líh, tak ten povlak se začal lehce rozpouštět. Pořád jej mám v garáži, ale chtěl jsem hezčí a stále bílé sedlo.

          Tak jsem koupil SL XC flow a to je opravdu na kole krásné a cca stejně pohodlné jako to X0, jen jsem letos měl pořád trochu problémy s pálením vespod po stranách. Pořád jsem si po více jak 1000 km nemohl zvyknout a tak jsem se jeden večer naštval a objednal MAX. Zajímalo mě i to uložení na elastomerech.

          Oproti předem popsaných je odpravdu pevné a drtivá většina hmotnosti je na sedacích kostech. Ty se do měkého polstrování nezaboří a zmizelo i to popsané pálení. Celkově na něm už při druhé vyjížďce ujedu snáze 4 hodiny než na SL. Úlně vymizelo mrtvení přirození, ikdyž velmi krátce jsem jakoby chviličku (asi tak 0,5 minuty) nástup pociťoval, ale je to nesrovnatelně lepší a vůbec ke snížení citlivosti nedošlo a spíše jsem si jen nějak špatně uvelebil. Sedacím kostem potřebuju začít ulevovat občasným stoupnutím do pedálů po více jak hodině v sedle. Počítám, že ty si zvyknou.

          Ta díra je opravdu obrovská a tak sedím opravdu jen na zadku a né na hrázi. Ten pocit úlevy a neexistujícího tlaku na nevhodných místech je úžasný. Sedlo je úplně rovné a pěkně se na něm zaujímá poloha. Lepší jak v prostřed lehce prohlá sedla. Vzal jsem černé, protože jsem očekával možný prodej a teď mi to trochu mrzí. Nechám si jej a myslím, že snad po více jak 10 sedlech je to konečná. Na fotce s SI SL XC

          Shrnuto – mrtvění přirození úplně vymizelo a brnění prstů na rukou nezmizelo úplně, ale zdá se o 50% lepší. To vše v porovnání s X0 a SL flow, oproti ostatním to je úplně nebe a dudy, snad je Vigo je jediné pohodlnější sedlo, na kterém ale mám větší problémy s mrtvěním a brněním.

          0 0
          • Lukster  

            :-)

            Hele a to SL XC flow je jak široké? Jakou máš vůbec vzdálenost mezi sedacími kostmi?

            Jo a předpokládám, že jezdíš silničku a ne bika, že?

            Ten X0 flow se mi zdálo teda dost měkké, podle toho videa co jsi dal na youtube. To bych měl asi strach, že se osedí i ty měkké tkáně. Ten MAX je tvrdší? Můžeš kdyžtak natočit i jeho?

            Dík

            Lukster

            0 0
            • vasek80  

              Obě jsou stejně široké. Podle měření sedacích kostí mi vyšlo abych jezdil 145, ale vůbec si nejsem jistej kolik jsem měl. Něco mi říká že to bylo 125mm, ale už si to opravdu nepamatuju.

              Jezdím bika a Max je tvrdší jak X0. Zkusím je natočit.

              0 0
              • vasek80  

                Pohmatem jsem zkoušel rozdíl mezi X0 a SLR max a u SLR zabořím prsty při stejném tlaku o polovinu méně. A je to spíš ještě tvrdší, takže je zabořim spíš ještě méně jak polovinu.

                0 0
    • vlastick  

      trochu se tady přiživým :-)

      …na mém sedle mě cca po dvou hodinách začne dosti bolet zadek. Sháním nějaké, na kterém nebudu prožívat taková muka. ;) S čím máte dobré zkušenosti? Díky

      0 0
      • vasek80  

        To je úplně zbytečné ptát se. Nikdo ti nedokáže odpovědět. Nikdo nemá stejnou anatomii jako ty. Každému sedí stejné sedlo jinak.

        0 0
      • Nimrod  

        jen doplním vaška. zajdi si změřit rozteč sedacích kostí, abys věděl, jak široké sedlo potřebuješ. to je asi jediná věc, která se dá změřit. zbytek je bohužel už jen o zkoušení sedel

        0 0
        • Mark-H14  

          Mě změřili kosti 110mm a vychází jim , že bych měl mít 143mm sedlo a ono mi více vyhovuje 130mm.

          0 0
          • Nimrod  

            :-D teda jak mohli ze 110mm dojít ke 143mm sedle, to fakt netušim :-) 130mm sedlo by ti mělo stačit. já mám tuším že 127mm a na 130mm sedle dokážu sedět celkem dobře

            0 0
            • Lukster  

              a proč by s roztečí 110 nemělo být ok sedlo 143mm? Já mám právě půjčeného Phenoma 143 a kosti mám 110 a je docela pohodlné na to, že je na stisk docela tvrdé. Já ale mám problém s pravou sedací kostí – docela bolí (vyzkoušel jsem už 4 sedla a furt skoro to samé), navíc jako by ta bolest šla to pravého zadku (svalu) a pravého zadního stehenního svalu. Mám od ledna bolavou pravou stranu zad a jde to až do ruky, tak je to nejspíš od toho. Nicméně ten Phenom se fakt nezdá.

              Jo a pokud máš kosti 127, tak 130mm sedlo by sedět teda nemělo. Takže máš asi menší rozteč kostí. Anebo sedíš ne na sedacích kostech, ale na nějakých měkkých tkáních ;-)

              0 0
              • Nimrod  

                to jsme si špatně rozuměli. neříkám, že 143 je špatných, ale 130 musí stačit při rozteči 110mm. a oni ti mají říci spíš to, jaké nejužší sedlo bude ok… pak je to už jen o tvaru a může se stát, že širší sedlo bude tvarované pro některý zadek lépe jak ta užší, ale ještě dostatečně široká, varianta

                proč by ne? mrkni sem

                0 0
                • Lukster  

                  je pravda, že já nějaké roky jezdil na 130, to ještě v době, kdy nikdo neřešil šířku sedacích kostí. A je pravda, že to nepohodlné nebylo ;-). Jenže člověk stárne…

                  Škoda, že Ergon nepůjčuje sedla k vyzkoušení a jejich sedla jsou docela drahá…

                  0 0
                • Lukster  

                  Jo a ještě jsem chtěl napsat, že je pravda, že nesedím na těch hrbolech sedacích kostí, ale na té šikmější části. Jenže poslední dobou to znamená, že se mně otlačují i ty měkké tkáně kolem… Ale jen na pravé straně :-(

                  0 0
              • Mark-H14  

                Mslím, že mám podobný problém jako ty. Asi před rokem jsem byl u neurologa na fyzioterapii. Bez RTG mi řekl, že mám polovyhřezlou ploténku někde dole. Pokroutil mě, křupalo to, pak obstřik, pak trochu rehabilitací, ale jsem lajdák a dále jsem necvičil a je to pořád to samé. Když si dám na kole 100km + ,tak už mám docela problémy to usedět a doma to pokračuje, to už neumím swedět ani u PC nebo TV.

                Také mě bolí pravá půklka a vystřeluje mi to jakoby do pravého bedra, trochu do pravého klene a pravého ramene. Myslím, že to při posedu už něják nevědomky kompenzuji a sedím ještě hůř …

                0 0
                • Lukster  

                  no, snad to vyhřezlá plotýnka nebude. Byl už jsem u jedné neuroložky a tá mi jen řekla, že mám cvičit, cvičit a cvičit. A že mám posílit horní část těla. A samozřejmě dávat si pozor na posed při práci na PC (jasně, že sedím u PC celý den)… Takže myš ovládám teď levou rukou, ať ulevím té pravé, která ještě pořád semtam brní, zejména při předklonu… Je problém, že ta záda jsou pěkný prevít, jen tak lehce se nedá zjistit kde je problém, všechno souvisí se vším.

                  Chystám se teďka k dalšímu neurologovi, nějakému vyhlášenému, tak uvidíme co a jak…

                  Asi to taky nějak nevědomky na kole kompenzuji, protože to nedělalo od začátku problémů se zády, až později…

                  0 0
                  • Mark-H14  

                    Také si myslím, že za vším bude strnulý posed u PC.

                    0 0
                    • Lukster  

                      No, ono je to spíš všechno dohromady – ploché nohy, špatné držení těla no a ten počítač…

                      0 0
      • Krejca  

        Mám toto http://www.bontrager.cz/ssr/p-35 prodejce mi ho pujčil na zkoušku ,vlastně dvě ,sice jsem je zaplatil ,ale vrátil mi kačky za to co nesedělo.Mě toto sedlo ,není tak cool na kole ale zadek si lebedí :-)

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce