Sedlo SLR TI uz nemuzu snest - co jineho?

39 nepřečtených
  • Lada1

    Tedka mam toto www.velotrade.cz/…edlo-slr-tt/ po ca 2–2,5 hodinach to zacinam dost citit a druhy den musim volit spravne polohy na zidli a spotrebovavam velke davky Bepanthenolu

    Problem u mne spociva v tom, ze to sedlo ma prostredni cast vystouplou, tudiz mam nerovnomerne zatizeni zadku pouze v jednom miste. Takze podelne kolem stydke kosti to mam natekle.

    Dobre mi padne manzelcino sedlo www.velotrade.cz/…-nisene-cp3/ na nem jsem dal v pohode 5 hodin. Problem je zde ale hmotnost – 350g je dosti hodne. Myslim ,ze zde hraje + tvarovani a pak gel

    Zkuste prosim doporucit sedlo, ktere by melo tu stredni cast nevystouplou a vahove prijatelne.

    0 0
    • Hejdik  

      Taky jsem měl sedlo selle italia a bolela mě z toho prdel,takže jsem koupil WTB rocket s gelem a je po potížích. Myslím ,že nějaký model od WTB by ti mohl dobře „sednout“.

      0 0
    • cubas  

      Hahá, před měsícem jsem vyměnil Sedlo Filante Genuine za WTB Laser V. Měl jsem stejnej problém jako píšeš. Musim říct že je to fakt pohodlíčko a rozdíl. Neni problém ani po těch pěti hodinách. To WTB jsem nevážil, ale někde jsem četl udávanou hmotnost 260 g. Je teda těžší než Selle It., ale za to posezení to stojí.

      0 0
      •  

        WTB Lazer V jsem měl dva roky a naprostá spokojenost, na novým kole mám letošní WTB DEVO a zatím spokojenost (najeto 500km).Je trošku tvrdčí než Lazer V, ale nijak to nesnižuje kvalitu a pohodlí sedla.

        0 0
        •  

          Sem to oživil, na loňským Reign 2 jsem měl sedlo WTB Devo a byl jsem s ním celkem spokojenej, na letošním Trance X1 ho mám taky, ale pořád s ním bojuju. Nevím jestli oproti loňskýmu modelu něco změnili, prostě mi to letošní sedlo nesedí a  po 30 km ho cejtím tak,že  nemám z vyjížky radost.  De pryč a po dvou letech se vracím k WTB Lazer V. Pro mě nejlepší sedlo co jsem kdy jezdil. Kdyby někdo toužil po WTB Devo (bez poškození,akorát trošku ošoupaný nápisy), tak za pětibábu mu ho pošlu.

          0 0
    • pit  

      Tak pri sedle sa s prepacenim mozem ****** na hmotnost…sam som mal nejake SCOTT Racing, lahucke atd…ale po parhodinovom vyjazde som mal zadok 2 dni out. Teraz mam 3 rok NISENE CP3 a som max.spokojny. Co mas z lahkeho sedla ked ti to kazi cele bikovanie?

      0 0
    • Pebe  

      taky mě u SLR vadila ta vystouplá střední část, tak jsem koupil BBB s dírou a dobrý, ale stejně po celodením výletu mě druhej den trochu bolel zadek. Teď jsem ve slevě koupil Selle Italia SLK www.kolokram.cz/…uct_info.php?… a i po celym dnu v sedle úplně v pohodě…

      0 0
    • brantec  

      Hm, mam SLR XC a pujde z domu. Jsem na tom stejne, presne ty samy promblemy, o kterych pises:-/

      Takze se poohlizim taky po jinym a dobre vypada BBB Anatomic Design: www.rockroad.cz/…-p-1506.html

      popripade nejaky Pells: pcshop.pells.cz/shop/de­fault.asp?cls=sto­item&stiid=7488

      0 0
    • Gorgov  

      Vzal bych od tebe to slr, me sedi. Napiš na mail nebo icq a domluvíme se.

      0 0
    • Lowrider  

      Nechceš Fi´zi:k Nisene Cp jeté 200 km? :)

      0 0
      • Gorgov  

        nedivim se že je tak málo jetý, sedět bych na tom nechtěl:)

        0 0
        • Lowrider  

          Proč ne? Já na tom jel asi tak 5 km a bylo dobrý. Ale nevím co by dělalo po 70 km… :)

          0 0
          • Gorgov  

            nechtěj vědět:) jel sem na podobnym a bylo to špatný, je moc měkký. Po 5ti kilometrech bude pohodlny kazdy mekky sedlo, po 150ti naopak skoro zadny mekky:)

            0 0
            • Lowrider  

              Já mám na starým kolem hodně měkký sedlo a ujel jsem na ňom opravdu dost… Za tři týdny přes 1600km a v pohodě. Hold každá snese něco jinýho no.

              0 0
    • vysmátej bajker  

      Se zeptám jak je jako vypouklé jestli je to ta střední úzká část,zkusil jsi malinko sklopit dopředu?Posunutí celého sedla jsi zkoušel?

      0 0
      • Lada1  

        jo laboroval jsem s tim vselijak. nicmene 2,5 hodiny pohodlne jizdy je maximum

        0 0
        • Lowrider  

          Asi jak u koho. Já na ňom jezdím normálně přes 70 km (bez vložky) a úplně v pořádku. Nikde nic nebolí, netlačí,…

          0 0
        • vysmátej bajker  

          Já mám již druhé sedlo od Bontrager a další bude asi zas.Ale apsolutně nevím kolik váží,sedlo je jedna z věcí u kterých mě váha nezajímá.

          0 0
    • navikin  

      Já mám SI pro link gel flow a jsem navýsost spokojen. Když máš problém s hrbatým sedlem tak si tam dej sedlo s dírou a snad budeš mít pokoj. Jinak být tebou tak se vybodnu na gramy a prdnu tam to na čem se mi dobře sedí!

      0 0
    • enrico  

      ja ked idem na SLRku s author kalhotami tak no-problem. Ale ak si tam XTR gate s minimalistickou tenuckou vlozkou tak po dvoch-troch hodinach som out, hold zalezi aj od vložky. Inač ked roztrham ten tenucky potah niekde pri pade a pojdem ho dat prečaluniť, predtym asi vypilujem tu strednu vypuklu cast, tiez mi tam trochu vadi a navyše ešte aj niečo zhodim z vahy :-)

      0 0
      • MlokCZ  

        Na vložce sice také záleží, ale pokud je dobrý sedlo, které majiteli sedne, tak musí být v pohodě i když by jel v něčem bez vložky. Kdysi jsem taky jezdil bez vložky (to ještě v podstatě nebylo vůbec žádné cyklo oblečení u nás k mání) a také nebyl problém ani při 7–8h v sedle.

        0 0
    • biker007  

      jestli máte někdo an prodej SLR XP, SLR Ti, SLR XC tak ho beru hned:) mám ho na silničce 2 roky a dal bych ho i na biky pro sebe a pro mladou.

      0 0
      • jose  

        tak to já se přidám:-)) ale já zas slr trans am starší z roku tak 2004 na silničku, na biku ho mám:-)). Jinak SLR bez díry mi taky nevyhovuje, ale ty s dírou jo, jiný sedlo už bych nechtěl, zkoušel jsem i fiziky,bontrager aj a žádné jiné mi nesedlo

        0 0
      • Sidney  

        Mám na prodej SLR XC, koupený v 11/06, najeto 300 km.

        0 0
    • TPK  

      Ahoj, mám bohužel ten stejný problém. Nyní mám sedlo Fizik Nisene a taky tlačí. Máte prosím někdo zkušenost s Selle Italia Filante Gel-Flow. Díky za radu a tip.

      0 0
      • MlokCZ  

        Zkušenosti s Filante Gel-Flow sice mám, ale stejně ti budou prd platný. Mně nesedlo ani trochu a šlo po pár vyjížďkách pryč. Ale kamarád, co si ho koupil ode mě, tak je s ním spokojený. Mně ale zase na rozdíl o tebe sedí perfektně Nisene (wing flex model, co se dělá od loňska).

        0 0
      • smallbrother  

        mám na silničce to Filante bez gelu a ze začátku dobrý, ale po čtyřech hodinách v sedle už to cítím. SLR na biku mi přijde o dost pohodlnější.

        0 0
    • Lada1  

      tak jak jsem brousil po netu a videl nejake sedla i v obchode , tak mne zaujalo – Pells SPEEDY. Jeho tvar mi pripada velice dobry. Mate nekdo nejake postrehy ?

      Jak vubec resite problem najiti spravneho sedla – asi koupit postupne 3–4 sedla mi nepripada ekonomicky vyhodna varianta.

      0 0
    • Loner  

      Obecná rada preo sedlaře: Toužíte våastnit sportovní sedlo s dynamickým designem dobré značky? Prdel si na něj zvykne na cyklicky opakované kratší kratší vyjížďky , ale dýl než sedm hodin bude tortura. Volte kompromis podle svého zaměření – opakované celodenní výlety trochu té gelové měkoty IMHO vyžadují. Opkaji se proto, že chci ušetřit začátečníkům peníze a zklamání.

      0 0
    • homat  

      co tohle www.trinnity.cz/DetailPage.asp?… Ritchey WCS Marathon. Je to můj horký kandidát, docela ho vychválili ve Velu. Má někdo osobní skušenost? PS: Existuje i lehčí varianta 180g, ale to je jen skořepina potažená kůží.

      0 0
    • tomaschek  

      WTB dělá kromě DEVO i model DEVA, který někdo uvádí jako dámskou variantu. Rozdíl je podle mě jen ve vyšší vrstvičce gelu, jinak vypadají oba modely stejně. Sedlo je nahoře ploché se žlábkem, váha super – 220 g. Oproti předchozímu Nisenu jsem na něm neměl problém dávat hned na prvních jarních vyjížďkách 50–70 km be následků, což se o Nisene říct nedalo. Podle mě ideální kompromis váha x pohodlí.

      0 0
      • tomaschek  

        … těch 220 g je samozřejmě v nejvyšší verzi s titanovými ližinami (cena cca 2,5 kk). Ekonomičtější verze s Cr-mo ližinami má ještě vyšší vrstvu gelu vzadu a váhu 280 g, cena do 1kk.

        0 0
      •  

        Nad Deva jsem taky uvažoval, nakonec vyhrál ověřenej WTB Lazer V,je sice o trochu těžší a hlavně se mi už nechce experimentovat.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.