Sedlo s dírou jako prevence hemoroidů?

11 nepřečtených
  • perceptio

    Ahojte. Prosím jen o názor. O hemoroidech jsem tu rohopřečetl mraky, ale zajímá mě hlavně to, jestli sedlo s dírou funguje i částečně jako pevence.

    Je mi jasný, že hlavní je životospráva, ale jestli i tohle může pomoci. Ve smyslu, že se zadek tolik nezapaří, víc to tam dýchá prostě.

    Díky.

    0 0
    • virtualcop  

      No možná tam nějaká výhoda i v tomhle smyslu je, ale primárně je díra u sedel proto, aby si minimalizoval styk v oblasti partií, která se nemusí ideálně prokrvovat – neskřípe to ty žíly v perineu, kde se na „normálním“ sedle opíráš také.

      Aby to fungovalo i na to, co popisuješ, tak by muselo sedlo vypadat podobně, jako záchodově prkénko :)

      Ale ani díra není všespásná – sedlo, které ideálně sedne se vybírá většinou dlouho a těžce a řekl bych, že právě optimální tvar, šíře, tvrdost a další parametry budou k problému šetrnější, než jen jakékoliv sedlo s „dírou“, rovněž výběr třeba správných a kvalitních vložek do kalhot/kraťasů, bude mít větší přínos.

      2 0
    • Lister  

      Nefunguje.

      Ta je tam z úplně jiných důvodu a taky na úplně jiném místě.

      0 0
      • perceptio  

        Díky za názor. Potřeboval jsem právě vědět jak to je u té díry. Selským rozumem si říkám, že tam je dira, fouká to víc vzduch kolem řiti a víc to větrá…

        Ale možná si to myslím právě blbě :-)

        0 0
    • Cyklofanatic  

      Já bych řekl, že sedlo s dírou nemá reálně vliv vůbec na nic. Bude to znít usměvně, ale uvádí se ze nejlepší prevence těchto problému je sr…ni v poloze “na bobku”, tedy nejlépe mít doma turecký záchod :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.