• PT

    Ahoj.Pro pritelkyni shanime na bika nejake sedlo, jde v prve rade o pohodli, zavodni vykony se necekaji, tak cca 1000km za rok max,ale aby na celodennim vylete bylo pohodlne a hlavne natlacilo v predni casti tela pri sezeni. Ja myslel na Fyzik Rondine CP,nketeri doporucovali Vitesse,nevim,jes­tli je v CP verzi. Zakladni debata u nas je o tom, jestli sedlo bohate polstrovane, mekke, sirsi nebo naopak o neco tvrdsi, treba drazsi (tak do 1700kc) a mozna i pak pohodlnejsi.¨Prosím o rady a o zduvodneni, proc se rika,ze tvrdsi sedlo muze byt pohodlnejsi nez sedlo mekke a atky,jestli kozene sedlo znacne zlepsi odvod potu atd.Diky za rady.

    0 0
    • orca  

      No pokud dá za rok cca 1000km tak počítej nedělních 50km a to je cca 20 vejkendů . za tu dobu se ti ani pořádně neotlačí zadek a nezvykne si takže fakt těžko radit ale asi měkčí a polstrovanější a užší. A možná odpruženou sedlovku pro pohodlnější jízdu.

      0 0
    • PT  

      Myslite ,ze pri jednom nasednuti jde alespon vybrat patricnou sirku sedla? By me zajimal nazor i na material sedla, o vahu tolik nejde.

      0 0
      • Luka  

        ale jo, pozna. a budes se divit, fakt to funguje. kdyz ti totiz sedaci kosti dosahnou az tam, kde zacina sedlo jakoby klesat, mas oprene prave „naradicko“ na kterym sedis a otlacijes si ho. A reknu vam, konecne vim co to je sedet na kole denne a necitit zadne odrene, otlacene ci precitlivele partie… bg ariel

        0 0
        • SELMIRA  

          Jo, jo. Já mám taky spešlího Ariela SL a musim říct, že je to konečně sedlo pro mně! Jsem dlouhé roky dámská sedla zavrhovala, páč byly moc široká na můj vkus. I Vittes. Jo a taky sedla s dírou uprostřed se mi nezdála dost hezká. :o) Ale pak jsem zkusila Ariel a je fakt prima! A to jezdim často v gatích bez vložky a přitom jako… dobrýýý. :o) Doporučuju. www.specialized.cz/new/doplnek.php?…

          0 0
          • Luka  

            ano ano, SLko je jen lehci verze nez „neSLko“… a tech 30g navic me nezabije :) jinak souhlas plnej. uz nejdu do jinyho nez bg.

            Ja mam sirokou panev, me sirka naopak u vitesska nevyhovovala(melo 140mm od kraje do kraje a moje kosticky jsou od sebe 142mm :))

            0 0
            • SELMIRA  

              no, váhu já taky neřešim! :o)) Nevim, zda neSL má též titanové lyžiny.

              Akurát… mě teď mateš…nevim, jestli mam dobře široký! Páč rozvor mých kostiček změřili mi v 69 na 130, ale sedlo mi doporučili 143! Že prej jako tak je to gut. Snad ne jen pro to, že to jediné měli?! Každopádně „hačá“ se mi na něm parádně, tak raděj to nebudu řešit. :O))

              0 0
              • SELMIRA  

                aha, už vim chromolybden jsem věřila víc titanu už jen aby mně to ladilo, že… :o))

                Předtim jsem měla WCS od Toma s vanadovejma lyžinama a myslela jsem, že mám dobrý sedlo avšak teprv teď vidim, jakej to byl teror a masochismus. :o))

                0 0
          • kámen úrazu1  

            Já ho budu mít snad už zítra. Těším se, až ho testnu. :-)

            0 0
            • Luka  

              to vis ze budes, uz tu ceka na odvoz :))))

              0 0
            • SELMIRA  

              jsem zvědavá, esli budeš sdílet naše nadšení pak preferuj

              0 0
              • SELMIRA  

                poreferuj :o)

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  Tak dneska jsem na něm prvně jela dýl, necelý tři hoďky a zatím supr! Starý sedlo mně dřív nedělalo problém, ale nějak už změklo a na předek tlačilo. U Arielu SL zatím nic, nic, prostě nic. :-) Občas cítím, že sedím opravdu na částech kostí, na kterých mám, je tvrdší oproti starýmu sedlu. Ale nijak to nevadí. Poreferuju, jak to bude po třech dnech bikování v kopečcích. Zatím jsem nadmíru spokojená.

                  0 0
    • Karlos009  

      Má přítelkyně najezdí cca. 3000km/rok. Nezávodí, ale jezdíme i delší trasy, sem tam nějaký maratonek na pohodu. Vozí dámské BG sport od spešlu a je spokojená. Není to úplná pohovka, musí mít kalhoty s dobrou vložkou a prcku si musí osedět, ale chválí si, že jí to netlačí na pipku. :-) Je spokojená a já taky. :-P Nějaký význam to dámské tvarování asi má.

      0 0
      • Luma  

        manželka ho má taky a zatím si nestěžuje,sem tam si její kolo půjčím a pohodlnější sedlo jsem neseděl,ale vzhledově se mi nelíbí.

        0 0
    • JMT  

      vitesse-jasna volba

      0 0
    • Martinaa  

      já mám Fyzik gobi a taky spokojenost, ale nejdřív se ten zadek musel osedět…

      0 0
    • Volf  

      No ono proti snad ani nic nebude. Ony ty gauče nejsou žádnej zázrak protože bych to moc nebral na najetý kilometry, ale odsezený hodiny. Já třeba bych osobně preferoval kůži, ale i když jsme zkoušeli dámský Selle Italia, nakonec vyhrál fizik Vitesse bez gelu. Možná je to jen nějaká souhra náhod, ale gelová verze mý ženě 2 x praskla. No a ruku v ruce by měly jít i dobrý kalhoty. Na sedle a na kalhotách prostě nešetři a ono se ti to vrátí ve spokojenosti. A tou odpruženou sedlovkou taky nic nepokazíš. On ten Suntour opravdu luxusně funguje. Jo a to jsem jen někde neslyšel, ale sám jsem na něm odjel dobře 3 000 km a moje žena by ho z kola nedala ani za nic. Jo a taky je prostě fakt, že spoustu problémů vyřeší absence prádla pod kraťasama. Prostě zapomenout na všechny funkční nebo nefunkční kalhotky. No a pak to najednou začne fungovat, tvoji přítelkyni to začne víc a víc bavit a už se jí nezbavíš :-))))). Vlastní zkušenost, ale v dobrým.

      0 0
    • zubatec  

      Moje přítelkyně si vybrala nějaké WTB a je taky spokojená. Udělali jsme to tak, že jsme vzali všechny sedla z krámu, inbus do kapsy a šli na ulici zkoušet (ano, majitel kšeftu je můj známý). Vzali jsme to, které jí sedlo nejlíp. Doporučuju obdobnou metodu.

      0 0
      • BB  

        půjčíš k tomu taky toho známého majitele krámu ???

        0 0
    • MartinXC  

      Pohodlné sedlo je fy Selle Italia dámské Flite TransAm Lady, to starší provedení BEZ přídomku gel flow (s gelem je novější provedení, je výrazně tvrdší – musí se zasedět) Potah hladká kůže, měkká vycpávka, vprostřed díra, šířka cca 150mm (pro sedací kosti 110–135mm). Hodně se mu podobají Spešlovská dámská sedla, ale tohle je o hodně měkší – pro dámu, co jezdí do 1000km ročně optimální. Není nutné si jej zasedět na zadek a přesto na něm ženy vydrží bez následků sedět 6–8 hodin. Cena – na netu kolem 1700Kč, ale blbě se shání.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.