• cmelak

    Ahoj,

    Nemáte někdo zkušenosti se sedlem Fizik Tundra? Vím, že se prodává jen chvíli a netuším, jestli už je k dostání v ČR, ale vybírám nové sedlo a tohle je jedna z alternativ (v obyčejné verzi s dráty kinesium)…

    http://www.fizik.it/…roducts.aspx

    Díky, Honza

    0 0
    • MJ24  

      taky sháním nějaké recenze na tohle sedlo ale zatím nic :(

      0 0
      • DaSnail  

        Nějaká recenze:

        With the Tundra, Fizik finally has a super-sleek and minimalist, off-road saddle to compliment their line. There's nothing wrong with the Gobi XM or Aliante XM if that's your kind of saddle. But not everyone wants a larger, more generously padded seat. The Tundra is even sleeker than most Fizik road saddles, has a very flat profile – similar to Fizik's Arione road saddle. It's relatively narrow in the sit bone area, but reasonably wide through the nose. If you're fan of squishy, plush saddles, this isn't it – it's a firmer feeling saddle, though the foam is surprisingly forgiving considering how little there appears to be.
        The nose is wide, but not very tall. If you ride up on the nose of the saddle often or for extended periods of time, you might what to consider other saddles as the Tundra is somewhat pointy and maybe a little overly aggressive to the parts between hither and yon. However, for less nose-heavy riding, the Tundra's generous 29cm length allows room to micro-position on the saddle, instead of locking the rider into a single position.
        A few notes: the Tundra's Carbon rails are not round. They are a rectangular 9mm tall by 7mm wide and are incompatible with saddle clamps designed for round rails. Also, the carbon railed saddle should be used with saddle camps that have fairly long rail support surfaces. For all other posts, or heavier or more aggressive riding Fizik's K:IUM rails, a titanium alloy, are more resilient, come in standard dimensions and are only about 20 grams heavier than the swanky carbon rails. – Matt Phillips

        GIYF 8o)

        0 0
    • Smazaný účet  

      fizik je dobrá značka

      0 0
    • Mefi666  

      Ahoj nooo dneska mě toto sedlo došlo dom poštou a můžu říct že to je bomba važí jen 199G to je mazec a ten design…ale jinak na netu jsem žádný recenze nenašel noo…ale taky bych pravě potřeboval…jinak není tady u toho navod v CZ a něco tady píšou ohledne o těch ližinách jsou totiž z Karbonu a přemýšlím jestli na to není nejaka special sedlovka kvuli tem ližinám,ale pevně doufám že nee protože jsem si koupil od Ritchey a to tu nejvyšší model taky Carbon 1 blot WCS tak by me to mrzelo…ale teda je to luxus… ;-)

      0 0
      • qasko  

        No ja mám tiež kartónové lyžiny a rozmýšlam že použijem karbonovú vazelinu od Tacx .

        Hm ?

        http://www.kupkolo.cz/…on_3849.html

        0 0
        • Mefi666  

          Ahoj aha právě jsem se na to díval na ten odkaz,a to prvne ty ližiny jako namažeš jemně jo a potom utanes?nebo usadíš??ani jsem nevěděl že to je potřeba…a to samy u sedlovky?dík za radu nemám totiž žádný zkušenosti nooo ;-)

          0 0
        • Hnoj  

          To je IMHO totální blbina. Ty lyžiny jsou proti poškození omotány ochranou páskou, proč bys je proboha měl mazat?

          0 0
          • Mefi666  

            Přesně táák taky jsem se divyl???tak nechapu naco tu vazelínku???při­padalo mi to divný… ;-)

            0 0
            • Mefi666  

              akorád jsem trochu vždy stříknul GT olej na ližiny když jsem mel sedlo si ližinama kium když vrzli v sedlovce ale to bylo nepatrný a potom to přestalo to se dělá ale jinak nic…;-)

              0 0
          • qasko  

            Pýtal som sa či je to dobrý nápad požiť tú vazelinu aj na lyžiny (keď už ju mám doma) nie že som ju použil :)

            0 0
      • Gorgov  

        Mno tak ja bych rekl ze s touhle sedlovkou to spravne fungovat nebude, ty liziny totiz nejsou kulaty, ael ovalny, coz u tohotle typu zamku je problem.

        0 0
        • Mefi666  

          jj máš pravdu už jsem to řešil…protože u toho sedla jsou jak říkáš oválný ližiny…rozměr je 7 krat 9 mm volal jsem Vokolkovi…kvuli tomu a objedná mi to ale dáá se to objednat i z swiss e-shopu www.ritchey.ch a tam mají jen ty malý díly který se u nás ještě nedají sehnat…tak takový info… ;-) ale byl jsem moooc naštvanej…ale jsem rad že se to dá řešit protože sedlovka je luxus a sedlo taky vypadá to bomba dohromady…

          0 0
        • Kedarr  

          Já jsem Tundru a karb.lyžinama dal sedlovky Bontrager XXX a nesedí tam uplně..ale drží v poho..když jsem jí stáhnul tak uvidím co to vydrží..:)

          0 0
    • funkatron  

      mate teda niekto uz osobne skusenosti s tymto sedlom?

      je to pouzitelne na dlhe tury po asfalte? (aj 6hodin)

      dik

      0 0
      • heretik  

        Použitelnost sedla je věc individuální, někomu sedne, někomu ne.

        Já ho měl na AMS Pro, ale po třech vyjížďkách jsem ho vyměnil za Selle Italia, o kterým vím, že mi sedne. Tundra se mi válí ve skříni.

        0 0
        • Kubiczech  

          Jestli se ho chceš zbavit, tak mi pošli něco jako nabídku na email. (:

          0 0
        • teepeex  

          cus heretikovic:)

          to bys mi ho mohl zapujcit na osedlani vid?

          treba te ho zbavim

          0 0
          • teepeex  

            v phd, Kubiczech ma prednost, ja ho nepotrebuju, jenom mi ne uplne sedi S.I. XR

            0 0
    • Kubasin  

      letos jsem měl na začátku sezóny tundru s hořčíkovýma ližinama a pak jsem ho vyměnil za karbonovky(jezdim na něm skoro 4 měsíce) a s obouma mám velmi dobrou zkušenost. Osobě my vyhovuje tundra víc než třeba SLRko ob S.I. nebo WCSko od ritcheyho, tundra je sice o dost těžší, ale zvolil jsem lepší pocit na úkor váhy. Taky to je možná tím, že na silničce vozím arione, což je vlastně silniční obdoba tundry.

      Shrnutí:

      • tuhost, komfort, kvalita zpracování, dlouhý plochý profil
      • váha, specifický tvar(né každému sedne)
      0 0
      • Kubasin  

        oprava:

        plusy: tuhost, komfort, kvalita zpracování, dlouhý plochý profil

        mínusy: váha, specifický tvar(né každému sedne)

        0 0
    • biker jura  

      zdravím, tak co pribil nejaky novy uzivatel, který by se podelil o zkusenosti?

      0 0
      • biker jura  

        no jak koukám tak asi nikdo nic noveho. Ale nevadí, dnes jsem si byl sedlo vypujčit v Cyklo worldu a pak napisu jaky se mi zda v porovnani s SLR a specialized phenom. samozrejme jen tak orintacne, nikdo nemame stejny pr… :-)

        0 0
        • teepeex  

          tak ja ho jezdim na pevnaku uz asi 2k

          a jsem velmi spokojen

          je to tuhy, plochy, uzky vpredu(supr), ale zaroven otoman:)

          ale me sedi vsechny Fiziky, nic jinyho nesedlam

          0 0
          • teepeex  

            dalsi zkusenost je, ze to pro me neni sedlo na vylety delsi nez 4h, pak uz mi pohodlny nepripada:)

            ale na kratky rychly palby je to supr

            0 0
        • Pijer  

          Tak to jsem zvědavý na postřehy. Mám Phenom Gel a parádně mi sedí, kámoš měl Tundru a po čtvrt roce šla z kola dol, já na ní na jeho kole nevydržel ani čtvrt hodiny :-)

          0 0
        • biker jura  

          tak poar stovkach km mužu dolozit svuj osobni test techto tri sedel.

          tundra byla dobra v tom že je pomerne dlouha a tak nabizi spoustu jezdních pozic a ja bych nejvice ocenil predevsim spičku na ktere se da docela dobre sedet. To je vsak pro me jedina vyhoda. sedlo me dost sklamalo. na HT je ta tuha skořepina tuha až moc, hlavne na rovinach s diramy a nerovnostmi kde clovek sedi jsem si to opravdu „užil“. hmotnost take nic moc, ale na tu bych u sedla tolik nehledel(navic zalezi na typu) ale pro me nejvetsi hruza byl až moc siroky a plochy tvar po cele delce sedla. človej tak sedi už jakoby na castech vnitrnich stehen nebo o sedlo stehny soupe což jsem nejak nemohl vystat a po rozedrene kuži jsem s timto sedlem skoncil.(vložku mam kvalitni tim to nebylo) sedlo bych doporučoval spise na fula a pro lidi s sorší panví.

          Phenom SL byl oproti tundře ve vsem lepsi protože je užší mekkci a pruznejsi a jizda na spičce je srovnatelna. ale obrovske plus je ten otvor, ktery jak pisou opravdu funguje.

          jedina nevyhoda je ze me trochu tlaci v zadni casti když dlouho sedim, ale to pouze na silnici a je to opravdu jen nepatrne(duvodem je asi rychle se rozsirujici se zadni cast)

          SLR TT mi na muj zadek sedlo asi nejlepe jelikoz ma tvar opravdu dobry(taky ne pro kazdeho) polstrovani je dostatecne a pruzna skorepina je oravdu vyborna je to presny opak tundry. jedine co me trochu štve je posunuti lyzin vice do predu a tim je sedlo v zamku upnuto vice vzadu nez treba phenom nebo tundra, ale treba oproti phenomu je to asi o 3mm což neni tak zle. spicka je ale take pomerne dlouha a vodorovna velky kus tak se na ni da take bez problemu vydržet. navic je zde vyborna vaha.

          takže abych to zhodnotil od nejlepsiho:

          1. Selle Slr TT klady:pruznos­t,tvar,vaha

          zapory:potah nacyhylny na roztření nebo odření

          1. Specialized Phenom SL klady:pružnost, vydrž,odolnost,

          OTVOR zapory: trochu brzo siroka zadni cast,prohnutí(ploche by bylo lepsi)

          1. Fizik Tundra k:ium klady: dlouhy profil a spička

          zapory: tvrda skorepina, siroky tvar, nepoddajnost pro zadek

          0 0
    • atx442  

      Ahoj Cmelaku, Tundru K:ium jsem jezdil pul roku – pro me je to dobre sedlo na jakekoliv vyjizdky – od kratkych az po celodenni, v jakemkoliv terenu (alespon urcite na fullu 100/100 :-). Nemohu si stezovat, v podstate se sedlo chova tak, jak jsem ocekaval. Ale je pravda, za kazdemu sedi neco jineho :-)

      0 0
      • pI3rre  

        Nebudu zakládat nové téma, ale mám na test Tundru K:ium a při zvlněném terénu nehorázně vrže. Vrže přední část, tam kde se sbíhají obě lyžiny.. Dělá to tak, nebo je někde chyba a je to vadný kus? Dá se to reklamovat, nebo stačí něco máznout?

        0 0
        • Marek 2  

          Na Tundře mám naježděno asi 400km a nikde nevrže,zkoušel jsem i testovací a taky nevrzala.Asi to bude chyba kusu.

          0 0
          • pI3rre  

            Ještě někdo má zkušenost. Nemusí to být jenom s Tundrou, může sedlo prvních 100–200km vrzat, nebo by určitě nemělo.

            0 0
    • Ondra 575  

      Ahoj, je nějaký rozdíl (např. v polstrování atd.) mezi verzemi Mg a K:ium, když nepočítám hmotnost a materiál lyžin?

      0 0
      • ProtoolsTDM  

        Ne.

        0 0
        • Ondra 575  

          dík

          0 0
          • zarkow  

            Na Sport Life v Brně jsem si všiml u SUPů 2011 Tundy 2, která mě „pohmatem“ přišla diametrálně odlišná proti původní verzi – skořepina velmi pružila a i polstrování bylo mekkčí…

            0 0
    • mr.antik  

      Máte někdo zkušennost a porovnání mezi Tundrou a Nissene.

      Nissene jsem jel a celkově dobrý, pohodlný, ale středová část mě tlačila, je skoro jakoby vystouplá (což teda nechápu).

      Podle fotky by Tundra měla být rovnější, možná i lehce prohnutá – ale je to vůbec znát?

      0 0
      • mill  

        mam obe. Nissene je nesrovnatelne pohodlnejsi-mekci. Tundra2 neni spatna, dobre sednouci placaty sedlo ale pohodli tam drobet chybi.

        0 0
    • logoman  

      Jaka je tundra 2? Zkousel jsem gobi, docela mi sedelo.

      Ted mam nejaky od speslu a nikdy se mi na nem extra pohodlne nesedelo, hlavne uz je ale ve spodu popraskany a je jen otazkou casu kdy se rozpadne uplne.

      0 0
      • romachain  

        Mám ji a jsem spokojenej, ale to je přece hrozně subjektivní, takže zkusit a pak se rozhodnout…

        0 0
      • mirabike  

        mám ho a sedí mi perfektně, ale je hodně úzký… je to obdoba silničního Arione – taky mě sedí, ale hodně lidem nesedne vůbec. Je potřeba vyzkoušet individuálně…

        0 0
      • Plastikovej_ken  

        Já ho mám a sedí se mi na něm dobře a je pěkný.. je jasný, že si ho každej musí sám vyzkoušet.

        0 0
    • Velomiwookie  

      Stoji to sedlo za zkousku? Vybiram vhodne mtb na XC full, a mam peknou nabidku na tundru m3 s karbon lizinama…

      Neni na mtb prilis uzke? mam kosti cca 12.1, ale ve srovnani s road radou mi vychazi podobne jako Fizik arione, coz oznacuji jako sedlo pro ty nejohebnejsi coz ja urcite nejsem, ale zas v jejich kalkulatoru sedel na webu vychazi fizik tundra jako ideal i pro neohebne, ale asi jen kvuli tomu, ze jine XC sedlo nemaji?

      na road mam v planu zkusit antares a aliante

      0 0
      • filous  

        Zdar, mam 2 tundy. Jestli chces, pujcim ti je na zkousku. jedno s Mg lizinama jedno Ki-um

        0 0
      • Lachtis  

        Jedzím jej na svém fullu už 3 roky a jsem s ním velmi spokojený.

        Ale moje prdel snese snad všechny Fiziky, na HT mám Fizik nisene, které je širší a taky s ním nemám problém.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.