• Kuba78

    Kolegove velocipediste, zadni guma je na vymenu navic sem mel vcera defect a je z boku kousek prorizla, tak premyslim co koupit. Doted jezdim scylla supra crx light, tedy to co sem tam mel kdyz sem kolo kupoval. Kolo je rb iq275, nejezdim bezduse a nechci na ne prechazet, jezdim v podstate skoro prad za sucha do blata vubec, jezdim xc, po krajine, po lese, nalozeny vazim pres 100kg takze foukam vyssi tlaky. V podstate sem byl s tim plastem spokojen, ale dle diskuse tu dost lidi nebylo tak premyslim co misto toho pripadne? Nejaka doporuceni?

    0 0
    • jerrymouse  

      Dal bych tam Charybdu. Pak budes moct sedet mezi Scyllou a Charybdou a uniknes vsemu!

      Fajn jsou treba Specialized Fast Trek, apod. O plastich je toho tu spousta, staci hledat.

      0 0
    • BLACK1E  

      Pokud jezdíš výhradně za sucha, tak by se ti taky mohlo líbit něco jak Geax Aka. Míval jsem ho ve verzi TNT a byl super. Za sebe ti ještě můžu doporučit něco od Maxxis, třeba Ikon/ Ardent. Naopak bych ti nedoporučoval Schwalbe. Co já vim o rubeně/Mitas či jak se to teď jmenuje, tak ty pláště hezky držely a příjemně se na nich jezdilo. Měly ovšem menší nájezd-vzorek dost ubejval.

      0 0
    • Kuba78  

      no, vzorek uz je sjety ale jeste chvilicku vydrzel, ale vcera vecer na proseku sem zadni gumu trochu z boku proseknul a je mi videt az do duse :-) tak musim vymenit. zadni vzorek mi vydrzel cca 2500km coz si myslim je velmi slusne.

      maxxis ikon sem premyslel. zene sem dal na kolo crossmark a jezdi slusne (i kdyz na to jeji jezdeni.. ji vydrzi asi do konce zivotnosti kola). proste neco s jemnejsim vzorkem, aby to nehucelo na asfaltu a v terenu podrzelo s tim, ze blato, velky kameni, downhill nebo traily na tom nejezdim.

      0 0
      • scota  

        Jemný vzorek má Continneltal X-king/cross king /At ride s ochranou Protection proti proseknutí. Pokud něco uneverzálnějšího tak Ardet EXO případně Ardent race.

        0 0
      • Paja  

        Asfalt + sucho a lehkej teren + dozadu na >100 kg = Raceking 2,2 (pokud je to furt stejnej balon jak byval).

        0 0
    • petyn  

      Jestli jezdis jen za sucha tak Schwalbe Thunder Burt. Nejlepsi pomer vaha a valivy odpor. Jezdil jsem je s dusi a ted bez duse a bomba. Hodne tady o tom psal Mlok a taky doporucuje TB.

      0 0
      • figur  

        Ale asi jen na zadku? Vpředu to zřejmě moc nepodrží. Jeden jsem koupil a teď dumám, jestli to risknout dopředu.

        0 0
        • petyn  

          Vozim to i vepredu a v pohode. Ale zase jezdim hlavou a zadne prasarny. Je to plast na maratony a fakt jede hodne rychle. Myslim ze Mlok psal ze v zatackach drzi lepe nez G one allroud.

          0 0
          • figur  

            Tak jsem rád za tuhle zkušenost, protože jsem s ním na předek uvažoval. Taky to mám na něco jako maratóny.

            0 0
        • JFtryall  

          Jestli ciste asfalt a hodne lehky tvrdy teren, tak tam je G One Allround citelnejsi a troufnu si rict ze lepsi nez TB, vozim je na gravelu v 29×2.25 a aktualne to je asi nejlepsi guma na trhu pro tohle vyuziti, navic ma 57mm na 23mm rafku. Je hodne roztazenej do boku a vzorek je to na tohle pouziti fakt super. TB je idealni hlavne na zadni kolo a tam odvede plnohodnotnou praci i v narocnejsim terenu jako jsou maratonske zavody nebo poharove trate v XC. Moje hodne oblibene kombo je TB zadek a Renegade 2.3 predek. Na tom se da velmi dobre i za mokra a je to hodne citelne v prachu, sterku atd., navic velmi rychle i na asfaltu a odolnost taky dobra.

          0 0
          • figur  

            Díky za názory, který ale musím trochu přefiltrovat pro moje potřeby. Prostě to zkusím na předku, a když to bude ustřelovat, přečtu si tady v jiným vlákně jak na odřeniny a dám ho dozadu…

            0 0
            • JFtryall  

              TB- TB urcite taky neni spatna volba, ale Schwalbe ma trosku tvrdsi smes a prijde mi ze G One ji ma lepsi pro naklony na asfaltu, vzorek tomu taky pomaha. TB- TB je uz dobry i castecne do nejake hrabanky, korenu atd. Hodne zalezi na jezdci. :-)

              0 0
    • petyn  

      Jestli mas jen jeden tak ho dej urcite dozadu.

      0 0
    • milan.v  

      Specialized Renegade

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.