Plášť schwalbe nebo neco jineho

25 nepřečtených
  • Dzany

    Ahoj, nezabijejte me, za nove otevrene vlakno, i kdyz vim, ze je toho tady spoustu napsano. Nicmene, at se dostanu k podstate veci. Mam Anhtema X1, byl originalne osazen Schwalbe RR a dnes pri sjezdu jsem prorazil zadni plast. Dira velikosti hrotu propisky. Uz to tam nechci davat, byl stejne sjetej, protoze prorazenej plast uz nemuze tak dobre fungovat, jak novej. Takze ted stojim pred rozhodnutim, co obout. Jezdil jsem Micheliny XC dry II, Geax Saguaro a ted RR. Predni plast je jeste ok, takze bud ho sundam a koupim uplne dva novy plaste nebo ho mrsknu dozadu a neco koupim dopredu od Schwalbe. Jezdim hodne teren 80%, XC, zbytek kde se da … silnice atd. Rocne najezdim okolo 8 tis. km. Rad bych plast, kterej je rychlej, dokaze podrzet v zatacce, a rychle se nesjizdi. Mam spadeno bud na Schwalbe Rocket ron nebo Nobby nic nebo uplne neco jineho. Co poradite? CO znacky Kenda, Maxis ci neco jineho? Dekuji predem za Vase nazory a eventuelni doporuceni nakupu v kamennem ksefte v Brne.

    0 0
    • siafu  

      Od Kendy tak Karma – ta by snad mohla být k sehnání ve Velo Hanák, ale pochybuji, že skladem bude ta vyšší verze s označením Pro E-Stick.

      O pláštích Schwalbe v ceně tak 700 Kč/ks nevím v Brně nikde, že by je jako vůbec prodávali… na Brno je to vůbec všechno vcelku bída, takže drtivou většinu věcí beru přes e-shop z jiných měst ./

      Jinak Rocket Ron je ještě užší než Racing Ralph, Nobby Nic vzadu bude mít zase větší valivý odpor než Ralph. S Ralphem je srovnatelná Karma.

      Možná spíš než Maxxis by člověk do výběru zařadil třeba Continental Race King (?)

      0 0
    • LáďaH  

      Já jezdim od podzimu Nobby Nic a zatím jsem s nimi spokojený, předtím jsem jezdil Ritchey Speedmax, byly rychlejší, to jo, ale ty defekty za to opravdu nestály. V terénu jsem s Nobby Nic spokojený, dobře drží stopu, mají dobrý záběr, co se týče asfaltu, jsou rychlejší pláště, to jo, ale nikterak pomalé mi zase nepřijdou. Zatím mám na nich najeto okolo 1 000 km a bez defektu. Jinak kámoš má Kendy Nevegal, jak jezdí v terénu si už nepamatuju, ale na silnici jsou docela pomalé. Takže za mně Nobby Nic.

      0 0
    • Nikovlas  

      Já jsem takhle po cca 500km prorazil RR na zadním kole – otvor tvaru L – obě strany cca 1cm – prostě slušná ďuzna. A protože jsem šetřivej (a lakomej), tak jsem to zašil vlascem a pro jistotu podlepil kusem starýho pláště (kterej tam asi stejně moc nedrží – spíš ten vlasec to jistí). Zatím jsem na tom najel dalších cca 500km (moc nejezdím, no, ale když už jezdím, tak to moc nešetřím) a zatím to drží dobře – ta díra se nerozjela (max pár desetin mm, což na 1,5 cm díru není tak hrozný) a na jízdní vlastnosti to vliv nemá. Myslím, že to na tom dojezdím.

      Tím ti nějak nechci vnucovat svůj postup – jen uvádím další možné řešení. Je jasný, že jestli už to máš stejně skoro sjetý, tak asi nemá smysl se s tím takhle ***** – já tak ušetřil pár stovek a jsem spokojený.

      0 0
    • hade234  

      Karma

      0 0
    • McBlacky  

      než se rozhodneš pro rocket Ron tak:

      1. vydrží hodně málo, vzadu sotva 800km
      2. s duší ho nelze provozovat bez častých defektů

      zajímavá je varianta RoR s NT systémem, nebo RoR UST. Opět ale trvá nízká životnost. RoR je závodní guma. To by měl každý pochopit, je dělaná na výkon, ne aby vydržela, nebo byla neprůstřelná.

      Schwalbe co vydrží dlouho a má solidní vlastnosti je SSam, zvláště nový s oddálenými figurami je v terénu o kus lepší než starý. Solidní kombinace rychlosti a životnosti i odolnoti je vpředu NNic a vzadu SSam. Pro zvýšení odolnosti se dělají verze Snake Skin a Double defence.

      0 0
      • ememem  

        /…/a má solidní vlastnosti je SSam, zvláště nový s oddálenými figurami…// – je nejaky novy SS ?

        0 0
        • McBlacky  

          starý měl střed běhounu v kuse, nový to má s mezerama. Už se to dělá podle mě od 2009, ale pořád se prodávají, hlavně ve slevách ty starší

          0 0
          • ememem  

            aha, lebo podla fotiek v katalogu som to nepostrehol. ale to len tak na okraj, nie ze bych mal na neho zalusk.

            0 0
    • marapara  

      Dozadu bych dal kevlarovou Karmu 2.0 60 tpi. Cena okolo 550 Kč je dobrá, váha cca 460 gr. taky dobrá. Je rychlá, na suchu drží dobře a má docela dobrou životnost. Dopředu klidně RR nebo NN.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.