• Klot77

    Zdravím,

    V komponentech se moc nevyznám, a tak se chci zeptat Vás, co říkáte a kolo Scott Scale 70 (konkrétně v této výbavě; http://www.scottmtb.cz/…tt-scale-70/ )

    A co by jste a kole vyměnili za komponenty (a naopak ponechali) aby kolo zůstalo v pokud možno co nejbližší cenové relaci :)

    Berte taky v ohled menší postavu (175cm, 60kg, věk: 17, snad ještě porostu) :D

    Díky za každou reakci.

    PS: K komponentům, které budete doporučovat prosím hoďte odkaz a odůvodnění proč zrovna ten. Díky moc.

    0 0
    • Internaut  

      Co toto ?

      0 0
    • Hejdik  

      Ještě nedávno jsem si tak říkal,že až si budu kupovat další kolo,tak to bude bezpochyby SCOTT,jenže postupem času se můj náhled na tuto značku dost změnil.

      Což o to,Scott je Scott a asi vždy bude v popředí mezi značkami jízdních kol,ovšem pokud jde o kola této značky v dejme tomu v této kategorii,tak bych asi sáhnul jinam,protože u Scotta se platí v 1.řadě za značku a její cena není zrovna malá.

      Jistě rám bude z těch kvalitnějších(i když dneska ten rozdíl oproti konkurenci podle mě taky není co bývalo)a geometrie mají opravdu zmáknuté,ale osazení je v dané ceně poněkud chabé.

      Já osobně bych prostě Scotta v téhle cenové kategorii nekupoval.

      Kdybych nevěděl co penězi,tak bych třeba o nějakém modelu za řekněme 80K uvažoval,ale v této ceně asi ne a radši bych sáhnul po jiné značce,která za ty prachy dokáže nabídnout více.Sice nebude mít tak zvučné jméno,ale jestli toužíš právě po Scottu,tak rozhodně nešlápneš zásadně vedle ani u tohoto modelu.

      0 0
      • Klot77  

        U toho Scottu mi jde především o rám, na který mám u „svého“ prodejce doživotí záruku, tudíž z rámu bych ruce pryč dávat nechtěl. Spíš mi jde o to, zda-li bych si za podobné peníze (myslím za podobné peníze ostatních komponentů) mohl rám osadit lépe a přitom se moc nehul z kapitálu :))

        0 0
        • Hejdik  

          Já bych řekl,že kolo celkově není nijak špatně poskládáno,má celkem vyvážené komponetové osazení a nemá ,žádnou extra slabinu.

          Trošku to zabíjí těžší,ale přesto spolehlivá TORA.

          Na tom kole není nic špatného,jen to,že za obdobnou cenu bys mohl mít lépe osazený bike,ale pokud píšeš o výhodách záruky tak proč ne.

          Jen si ovšem uvědom,jak rychle jde vývoj kol a rámů vpřed a pochybuju o tom,že budeš doživotně využívat záruku na jeden rám a budeš teoreticky kupovat a reklamovat pořád jednu a tu samou kategorii rámu.

          To opravdu neuvažuješ o tom,že za pár let bys chtěl pořídit třeba dobrej rám,kterej bude úplně někde jinde?

          Pak by taková doživotní záruka pro tebe postrádala smysl,nemyslíš?

          Ale jak říkám rozhodně tě nechci odrazovat.

          0 0
          • mandel  

            TORA je sice hooodně těžká, ale zato je spolehlivá a hezky chodí, řek bych dokonce, že líp než vzduchovka od foxe :)

            0 0
            • Hejdik  

              Však jsem nenapsal nic co by tomu odporovalo :-)

              0 0
            • Rubi  

              tak jestli tora chodi lepe nez vzduchovka od foxe to bych nerekl [mam pruzinoveho recona (to je vlastne tora s jinyma nohama) a ted novou foxku]

              0 0
              • mandel  

                No nevim no, já když už jsem si zvykl na pružinu, tak mi ty vzduchy přijdou míň citlivý a nevyužívaj tolik zdvihu plus je tam taková divná hranka ze začátku. Například vzduchová tora nebo recon, ty vůbec nemusim. Ale tak na naše maratony to má něco do sebe a váha je jednoznačně plus.

                0 0
        • mandel  

          Hele já mám taky scale ve skoro stejným osazení jako ho teď ty vybíráš a koupil jsem ho taky víceméně kvůli rámu a ten je perfektní. Zatim mi tam všechno drží a to dostává hodně naprdel a když se smíříš s vyšší váhou a trochu horšíma komponentama, tak si ho zamiluješ :). Časem až ti něco odejde, koupíš lepší. Mně teď jenom trochu vadí kola, který musím po každým závodě centrovat, ale to je jen takovej detail :)

          0 0
          • Klot77  

            A kolik jsi na něm najezdil, bez větších závad? :)

            0 0
            • mandel  

              už ho mám druhým rokem a má cca 7000km, z toho skoro všechno v lese. A větší problém jsem s ním snad ještě neměl.

              0 0
        • Ruprt2  

          pětiletou záruku na rám ti dá kde kdo a i kdyby ti za 3 roky prdnul, tak tam dáš nějaký karbon, který bude stát co dneska rohlíky ;-)

          0 0
        • jeffi  

          Tento model má rám z materiálu 7005, ta slitina je trochu těžší, má ale asi o 20 procent vyšší tuhost proti 6061, která se používá u vyšších nekarbonových řad (dá se to přesně dohledat).

          Mám Scale 5 z roku 2009, který má stejnej rám i dosti podobný osazení (vidle), a jsem spokojenej – je to držák.

          Scott má taky jednu dobrou vlastnost – pokud budeš časem pomýšlet po něčem lepší, tak se jako zavedená značka dobře prodává jako ojetina.

          0 0
    • Jakub 737  

      mam scott scale 80 letosni a ten ram je fakt dobrej ale ty komponenty musim dat faskt pryc :D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.