• Kadylek

    Ahoj, planuju koupi noveho hardtailu a v hledacku mam Bergamont Revox Edition nebo Scott Aspect 900 (2017). Cenova hladina tedy cca 25–30 tis. Ktere z nich byste doporucili (idealne i proc :)). Nebo mate jiny tip?

    Vaze se k tomu mj. volba, zda 2*10 (36/22, 11–36) nebo 3*10 (40/30/22, 11–36), to jsem si taky jeste neujasnil – na jedne strane vim, ze u stavajiciho stareho bajku zdaleka nevyuzivam vsechny prevody (3*9) a u 2*10 to asi bude takove transparentnejsi (jednodussi volba), ale treba mi pak neco bude chybet (ocividne by to mohly byt tezke prevody pri mirnych silnicnich sjezdech). Poradite prosim pripadne i s tim?

    Diky predem, Franta

    0 0
      • Kadylek  

        Ahoj, moc dekuju za odkaz. Protoze jsem jeste pred tydnem vubec o jednom prevodniku nepremyslel, tak jsem nejprve toto kolo uplne zavrhnul, ale situace se radikalne zmenila. Chodim zkouset kola a zjistil jsem, ze presmykac mi vubec nechybi ;) Tim se tenhle Decathloni model dostal taky silne do hry, je jen skoda, ze je aktualne na procejnach v CR nedostupny. Jako cenovy protipol mam pak dve kola se SRAM Eagle (1×12, 10–50t). Tedy ted jsem ve stavu rozhodovani mezi levnejsim (30 tis.) resenim se skvelym pomerem cena/vykon z Decathlonu (kolo pry snad uz brzy budou skladem) a drahymi (cca 50 tis.) variantami, bud Giant Fathom 29 1 GE nebo Rock Machine Blizz CRB 70–29. Moje subjektivni porovnani techto dvou: Rock Machine mene zvucna znacka oproti Giant, ale za stejne prachy uz karbon, asi lepsi brzdy – Shimano namisto SRAM a vetsi 180 kotouc vzadu, vidlice na obou REBA, ale u Giantu se zdvihem 100 mm, u Rock Machine 120 mm, prevodnik u Giantu 32t, u Rock Machine 34t. Rad bych se zeptal na dve veci: 1. Mas prosim nejake osobni zkusenosti s tim XC 500 z Dekace (pokud jo, napsal bys mi k tomu neco)? 2. Co ty drahe alternativy, da se o nektere z nich rici, ze je proste lepsi? Giant jsem uz jel (parada), Rock Machine mi pripravuji, takze dojmy to pak muzou rozhodnout, ale jde mi ted o to, znat nazory na to. Diky moc! F.

        0 0
    • Namtos  

      Taky uvažuji zda HT nebo Gravel (ale s rovnými rodly). A tak teď používám na krosovém jen tácy 42/32 a vzadu mám 11–32, abych zjistil kde mě stačí a kde bych měl mít jiný poměr.

      Zatím mi vychází něco jako 42/28 a 11–36. Terén nejezdím, ale třeba s HT mě chytne a možná lepší volba bude 38/24 (26).

      Ohledně plášťů se mi líbí Schwalbe thunder burt addix

      0 0
      • Kadylek  

        Ahoj, moc dekuju za postrehy. Situace se u me po tydennim obchazeni prodejcu radikalne zmenila. Chodim zkouset kola a zjistil jsem, ze presmykac mi vubec nechybi ;) Naopak „zamiloval jsem se“ do razeni SRAM Eagle (1×12, 10–50t) a asi jsem i ochotny do nakupu investovat podstatne vic, nez jsem puvodne zamyslel. Jak pisu v odpovedi vyse, takovym mym opravdu finalnim stropem jsou Giant Fathom 29 1 GE nebo Rock Machine Blizz CRB 70–29. Jestli mas cas a chut mrknout na ne, dej mi prosim vedet, jestli bys pri takove volbe mezi temito dvema modely nektery z nich jasne preferoval a idealne i proc. Diky moc! F.

        0 0
    • milan.v  

      Nejprve propočet převodů na kalkulátoru, tisíckrát omýlané téma… Pak teprve vybírat, ale v jiných vodách…

      0 0
      • milan.v  

        Ježiš, samozřejmě omílat, teď to vidím…

        0 0
        • Kadylek  

          Jasne :) No kazdopadne me tady budete mit za kaspara, ale situace se u me dramaticky zmenila – viz moje odpovedi vyse. Mel bys taky nejaky tip k memu soucasnemu dvoj- az trojboji Giant Fathom 29 1 GE vs. Rock Machine Blizz CRB 70–29 vs. k penezence podstatne setrnejsi alternativa B´TWIN 29 XC 500 (Decathlon)? Diky moc! F.

          0 0
      • Namtos  

        Nedal jsi mu sem odkaz .

        Pokud přechází s kol 26" , tak jsem mu tam rovnou dal srování…

        0 0
        • Kadylek  

          Dekuju moc! Nejlepsi je primo zkouset :) To delam a dostal jsem se s vyberem do uplne jine ligy – viz moje odpovedi nahore. Poradil bys mi taky – Giant Fathom 29 1 GE vs. Rock Machine Blizz CRB 70–29 vs. k penezence podstatne setrnejsi alternativa B´TWIN 29 XC 500 (Decathlon)? Diky moc! F.

          0 0
    • Zydrunas  

      Pokud vim, tak Bergamont patri uz par let Scottu. To jen tak na okraj.

      Vlastnil jsem Bergamont v podobne cenove relaci. Nebylo to spatne kolo. Klidne bych doporucil.

      0 0
      • Kadylek  

        Dekuju moc! O tom, ze je koupil Scott ve 2015 vim, a i proto jsem je s klidnym srdcem dal proti sobe :) Po tydnu obchazeni prodejcu jsem zase nekde trochu jinde a urcite to hodim jako nove tema, ale kdybys mi i tady k me zmenene volbe – viz moje odpovedi vyse (Giant Fathom 29 1 GE vs. Rock Machine Blizz CRB 70–29 vs. k penezence podstatne setrnejsi alternativa B´TWIN 29 XC 500 z Decathlonu) mohl hodit jakykoli nazor, budu moc rad. Dekuju! F.

        0 0
        • Zydrunas  

          Ja ti muzu rici jen za sebe. Nic mene vtipne je, ze ja Bergamonta vymenil za RM Blizz 70–27,5+.

          Nevim jak ta 29ka, ale plusko si nemuzu vynachvalit. Geo mi padlo hned do ruky a to jsem v podstate sel z XC stroje do Trail stroje. A co je opravdu super je Eagle…nic jineho uz nechci ;-) Nic mene ja bych tu 34ku nuslapl a jsem rad, ze se dodava plusko s 32kou. A premyslim nad 30kou, pro vyjezdy do hor. Jinak jeden muj poznatek na konec. Kupoval jsem plusko s tim, ze na nem budu prehazovat sety kol – jedny 27,5+ a druhe 29. Bohuzel jsem zjistil, ze vidlice osazena na kole to ne zcela umoznuje. Tak bacha na to, kdybys zacal uvazovat podobne jako ja. Asi ne kazda vidla je toho schopna. Asi tak, urcte se Rock Machinu neboj. Znacka zacina byt hodne videt a kvalitou urcte nepokulhava za zvucnejsimi vyrobci.

          0 0
          • Kadylek  

            Diky moc za osobni zkusenost! Uz jsem se rozhodnul, ze to vezmu pocitove, podle dojmu z kola a vykaslu se na to, co je napsano na ramu. Rozhodovat se tedy budu mezi Rock Machine – https://rockmachine.us/…w-night-blue, Giant – https://www.giant-bicycles.com/…thom-29-1-ge a dvema alternativami z Dekace https://www.decathlon.cz/…8405438.html (nema tedy Eagla, ale je na 29kach) nebo https://www.decathlon.cz/…8405537.html (ma Eagla, ale je na 27,5). Tedy u obou z Dekace trochu kompromis, ale rozdil v cene oproti tem dvema prvnim strojum je docela citelny, a v ankete, co jsem zalozil v dalsim tematu, je ta XC 500 dost valcuje, je tam opravdu skvely pomer cena/vykon. Takovym tajnym favoritem mezi nimi je ale Rock Machine. Presne jak pises – neni duvod se ho bat, zadny kompromis (papirove bych na nem nezmenil ani tuk), ma uzasne recenze, jdou na nej 29 i 27,5+ a mam vzdy sklony podporit domaci vyrobce. Mam to ted tak 40 % RM, 25 % Giant, 25 % XC 500, 10 % XC 900 (kvuli tomu, ze ma moznost jen 27,5, jinak je to hodne povedenej model). Jeste jednou dik!

            0 0
          • Kadylek  

            No mozna bych prece jen jeste trochu navysil procenta u Giantu (RM – 40 %, Giant – 30, XC 500 – 20, XC 900 – 10). Je pro me taky prakticky nekompromisni – ma Eagla i 29ky a mozna na nej dostanu trochu lepsi cenu. Eagle je opravdu skvelej, vubec nepotrebujes dve placky vepredu, dava neuveritelnej rozsah. Btw. to bude taky jeden z rozhodovacich parametru – jestli s 32t nebo 34t. Papirove to vidim na 34t, jezdim vic po pevnych cestach a zadny obrovsky krpaly, tak se vetsi kvalty hodej, ale neni to verdikt, musim vyzkouset. Giant 32t jsem uz projel a je fakt, ze 32/10 uz ale je docela silny kvalt.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.