• Richo

    Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestly máte někdo nějaké zkušenosti s tímhle kolem a případně i značkou kola ?

    http://www.mojekolo.cz/…-comp-silver

    Díky za odpovědi :)

    0 0
    • Smazaný účet  

      měl jsem před před předchozí model a byl jsem spokojenej.. jak je na tom ovšem současná produkce nevím. podle osazení zhruba standart.

      Výhoda je, že stejné kolo jen tak nepotkáš (jako třeba meridu author a pod.)

      0 0
    • madcat  

      Já mám Schwinna Mesa GS od roku 1998 a furt jezdí, i když teda z původního kola zbyl už v podstatě jenom rám a to ještě přelakovanej. Ale i před přestavbou naprostá spokojenost, i když hmotnost na dnešní poměry už nic moc (má to ještě CrMo rám). Pravda ovšem tehdejší a dnešní Mesa je asi něco dost odlišnýho, takže se to nejspíš nedá moc srovnávat…

      0 0
      • Richo  

        Tak to mě těší, že slyším zatím samé pozitivní ohlasy :) Ikdyž bych stejně rád viděl nějakej názor na ten model, který uvádím…

        0 0
        • Smazaný účet  

          myslím, že mezi zdejším osazenstvem se moc lidí kteří jezdí takovou levnou kategorii nepohybuje… takže moc názorů na aktuální model tady nebude.

          0 0
          • kaplik  

            Do dnes jezdim MESU GSD z roku 2006, dneska uz je to kolo v porovnani trhu za zenitem, ale porad jezdi a nemam se samotnou znackou jediny problem:)

            0 0
    • z0diaC  

      Schwinn jako značku můžu jen doporučit … jezdím fulla 4zero5 (původní vlastně jenom rám) a až na hmotnost nemám problém – aspoň to zas něco vydrží a vím,že sem na fórum nebudu dávat fotku prasklého rámu – snad :-)

      0 0
    • kajulka2  

      Taky mám jednu sviňku ve sklepě, je to Mesa LT ročník tuším 2005, zbyl z toho teda už jen rám s novým osazením, nešetřil sem ji 4 roky, ted ji má manželka a drží pořád, spokojenost, není to zas taková masovka, nedávno tu bylo vlákno o Schwinnech, hle­dej

      0 0
    • scalar  

      Nezaměřoval bych se až tak na značku kolo, s tou opravdu není problém. Tím je daný ale pouze rám, v této cenové relaci bude podobně kvalitní rám i u ostatních značkových kol.

      Řešil bych spíš komponenty, hlavně vidilici, ta je zde naprosta tragická, jedna z nejhorších na trhu: slabé nohy, nemá magnesiové vnější nohy (značná hmotnost), nemá tlumení, má pouze mechanické zamykání (špatně se ovládá a je velmi náchylné k poškození).

      I ostatní díly jsou dané cenou, takže mizerné kliky, náboje…Hmotnost je tedy 14,3 kg, výrobci většinou udávají nejmenší velikost a bez pedálů, takže v reálu kolo může atakovat 15 kg.

      0 0
      • Richo  

        Já sem měl doteď na kole nějakou vidlici od Suntouru XCM se zdvihem myslím 80mm a stačila mně. Teď jsem teda už chtěl nějakou se větším zdvihem. Myslím, že na tom budou docela podobně ty vidlice, u toho Schwinnu je Suntour XCT (100mm).

        Co myslíte vy ?

        A ta hmotnost se uvidí… Měl jsem Pells Razer First a tem měl taky kolem 14 kg…

        0 0
        • scalar  

          U těchto dvou vidlic je důležité, jestli se jedná o variantu MLO nebo HLO.

          HLO – hydraulické zamykání, má tlumení

          MLO – mechanické zamykání, nemá tlumení – nebrat!!!!

          0 0
          • Richo  

            Je tam teda ta MLO. Co znamená, že nemá tlumení ?

            0 0
            • Richo  

              A ještě jedna otázka… Je nějaká slušná vidlice tak do 2000 Kč ?

              0 0
    • mr.antik  

      kola v pohodě a ve výprodeji za super ceny vzhledem k výbavě…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.