Rychlejší pláště 26" x 2" do města na staré MTB

11 nepřečtených
  • honzaKop

    Ahoj, pořídíl jsem si na ježdění po městě starší ocelové mtb

    Pláště co tam jsou těď hodně hučí a moc nejedou, takže sháním nové rychlejší.

    Chci alespoň alespoň trochu zachovat původní vzhled,takže bych se rád vyhnul vyloženě trekově vypadajícím úzkým plášťům nebo různým reflexních pruhům.

    Zatím jsem koukal na Schwalbe Kojak, u nich trochu váhám jestli by moc neklouzaly v mokru…

    Poradíte něco? Díky

    0 0
    • aristo  

      Continental RaceKing

      0 0
    • Alojs01  

      Nevim, na jakem povrchu chces jezdit, ale ja na 26 na zpevnenejch cestach vozim big apple.

      0 0
    • Masoprst  

      Mám vyzkoušeno Maxxis Holy Roller, 26×2.2 nebo 26×2.4, rychlý plášť ve městě/silnici na sucho i mokro nepamatuju, že by mi kdy podjel. Dá se s tím i do suchého lesní cesty, polňačky, kupodivu to drží i v traverzu. Na mokru se ucpe blátem a přes kameny a kořeny se už musí opatrně.

      0 0
      • honzaKop  

        Ráfky mají rozměr 26" x 2.0", tak nevím jestli by se do kola širší pláště vešly.

        0 0
    • Aww  

      Kojak 26×2,0 mám asi tři roky jako pláště do města, občas je střídám s něčím co je zrovna po ruce. Jednou mi šeredně podjely na bílé čáře přechodu, víceméně na suchu, jinak je vše v pohodě. Na mokru není problém, ale to taky jezdím podvědomě trochu opatrněji. Rychlé jsou. Co je fajn vnímat je, že nemají vůbec žádný grip, kus cesty mám po pěšině a je to docela nepříjemné, když je tam bláto/kaluž. Podobně v zimě, v břečce se to vůbec nedá, mokré koleje kloužou a tak, ale to jsou všechno věci, na které se dá si zvyknout a předvídat, kdy se ty pláště nechytí. A pak náledí, ale to je úplně v háji u většiny plášťů.

      Co je fajn je tlustá vrstva gumy, nemívám defekty a jen čas od času plášť projdu a vyrýpu z něj drátem nebo šroubovákem střepy, co v něm uvízly, což se při dojíždění hodí.

      Další navrhované tady v diskuzi budou taky v pohodě, za mě jsou ještě trochu pomalejší možnosti, které jsem měl a moc mě neštvaly právě Conti RK, WTB Vulpine, Schwalbe Hurricane a pak nějaká náhodná Kenda s běhounem uprostřed. U RK a Vulpine mi přišly míň odolné boky, ale to je dojmologie, stejně tak „rychlost“ pláště popisuju čistě subjektivně. Každopádně RK za 300,– je super volba, a Kojak za mě taky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.