• goofy

    Zdravím mocné Bike-forum.

    V nejbližší době se chystáme na kole na Rumuny a tak by mě zajímalo, jestli někdo nemáte nějaké informace o zdejších pohořích a podmínkách.

    Plánované území, kde chceme dojet je pohoří Rodny / Maramureš a okolí. Ale pokud nahodíte nějaký tip a nebude to na konci Rumunska, tak se taky může zvážit. :-) Plánujeme dojet auty, spát ve stanech, atd.

    No a Vás mocné b-f jsem se chtěl zeptat na pár věcí:

    1. Doporučení na trasy – jak výstupy, tak sjezdy. Nejlépe asi uzavřené okruhy, ale může být i něco na dva dny s přespáním na hřebeni.
    2. S tím souvisí i výchozí pozice na kemping.
    3. V případě přejezdů doporučení na noclehy na hřebeni, doplnění zásob vody apod. Mapy nějaké máme.
    4. Cokoliv co Vás napadne co mě teď momentálně nenapadlo. :-)

    Díky Všem za případné hodnotné informace. ;-)

    0 0
    • goofy  

      Nikdo nic? :-) Našel jsem tu už i něco v historii, ale kromě jednoho výletu o kterém jsem věděl tam nic není.

      0 0
    • Hanyz1  

      Ad to vaše stanovaní – nejsou v rumunských horách hojní medvědi?

      0 0
      • goofy  

        Medvědi tam sice jsou, ale není to nijak divoké. Spíš tam bývají větší problém potulní psi. Medvěd pokud nemusí, tak se lidem raději vyhne.

        0 0
        • Atilla  

          Tak to jsme si taky mysleli:)

          0 0
          • goofy  

            :-)))

            0 0
            • Atilla  

              Jen pro info, tam kde jsme byli bych na kolo nejel : Lotru,Sureau,… Kopce takové o ničem, nikde nic nekoupíš(vše musíš táhnout sebou což na kole není nic super), nikdo ti nerozumí(nebo nechce). Už to jsou hory, takže potřebuješ lepší spacák a karimatku + minimálně celtu. Na vodu sebou rozhodně filtrační lahev ať nemusíš táhnout 5l vody na den. Podle mě jediné schůdné řešení v Rumunsku je terénní auto, které tě vyveze na kopec a poveze proviant.

              0 0
    • kamaro  

      Dělali jsme pěší přechod Rodny, ale to už je dávno (2004). Na kole jsme byli v roce 2012 v oblasti Maramureše na pár dní, ale jeli jsme na těžko po silnicích. Nevím jestli by tě to zajímalo, nebo spíš jedete na bika na hory. My jsme si tam chtěli prohlédnout dřevěné kostely a potom jsme se přesouvali na Ukrajinu. Můžeš mrknout na naše stránky a na případné dotazy můžu odpovědět.

      0 0
    • Evilcleaner  

      rodnu jsme šli s batohy před dvěma roky, no nebylo to nějaké kruté VHT, ale na bajka bych to tam moc neviděl, ale třeba Peťa Slavík bude určitě jiného názoru;) co se týče psů, bačů, medvědů atd. tak tradičně bez problémů.

      0 0
    • LTCar  

      Mam projete krizem krazem na motorce a na ctyrkolce.

      Jedine co, spousty defektu, nikde nic nekoupis, bacove ti nerozumi ani hovno a chteji cigara.. 100% sebou navigaci. Mrknes a jsi v prdeli. Na horach se snazi mlhy a nevidis vic jak 2metry pred sebe. Pak jedes jen podle navigace zpet… ja jedu na podzim.. cesty tam jsou sjizdne pro kolo bez problemu.

      0 0
      • kamaro  

        Tak já vždy doufám, že na podobné hovada na horách nenarazím.

        0 0
        • LTCar  

          Jojo je nas vsude plno… Nejhorsi ti s hulkama walkingari. Se me vzdycky namotaji ty hulky do kol kolem poloosy.. :-))))

          https://youtu.be/GGsRs6aVzb4

          0 0
          • Evilcleaner  

            dlouho jsem uvažoval co tu napsat, ale to je škoda slov. :-/

            0 0
            • Vilém  

              Co? Banda curaku.

              Vim, ze se tam muze, ale co je moc, to je moc.

              0 0
              • LTCar  

                No s tim muze, to nebude tak zhave, Zacinaji tam byt cedule se zakazama vjezdu…

                To je jedno. Jezdim do rumunska 2× rocne, protoze u nas jezdit uz nejde. V CR je toho moc a chapu lidi, ze je sere hluk. Za celou dobu co tam jezdim do rumunska jsem potkal cca 3× nekoho na ture s hulkama. Na kole ani jednou… Jezdime jen hory a slapat cely den do kopce asi neni pro kazdeho. Nicmene mistni nam mavaji, ze vidi taky neco jineho nez jen ovce a kone. Ve vyskach nad 1500metru uz niz nez trava neroste, tak tam ani nic nenicime.. Kdyz jezdime nize jezdi se v projetych svaznicich od lakatose. Kdo am byl vi o cem mluvim.. Takze jaky pak hovada.

                No na druhou stranu, jsou v cesku opravdu skupinky, ke kterym se nehlasim. Ti jezdi vsude a po vsem.

                Takova parta, ale v rumunsku jezdi cca 1den nez to kompletne rozmlati…

                0 0
                • kamaro  

                  Pro koho není celý den šlapat do kopce, tak si ten výhled z kopce nezaslouží. A nejhorší je, že spousta lidí si jde na ty hory odpočinout od hluku a ono opravdu stačí když podobná skupina je několik kilometrů daleko. Nemluvě o tom, jak vypadají ty cesty po jejich průjezdu. Rozryté, rozmáčené a tam kde se šlo celkem dobře se už nedá jít a musí se to obcházet lesem.

                  Pro mě jsou to hovada, které jsou líné hýbnout prdelí a dostat se na kopec vlastní silou. Prý adrenalín. Akorát na machrování před ostatními. Kdyby měli být na horách deset dní jen s tím co unesou v batohu tak se jich polovina nevrátí.

                  0 0
                  • LTCar  

                    Urcite vic jak polovina. S tim machrovanim to nebude tak zhave. Jezdim tam prave proto, ze kdyz se vyskrabes i na 4×4 na ty pohori a kouknes kolem sebe na ty obrovsky masy, monumenalni udoli, kde stado ovci o 300 kusech vypada jen jako malej flicek, tak to je neco tak neskutecne nadhernyho. Jako doporucuju vsem. Je jen malo mist na svete kde ma clovek takove pocity jako na nejakem opravdu vysokem pohori.

                    No co se tyce teho klidu, co tam jezdi si lidi odpocinout, trosku nechapu. Jedes tam 1000 km po dalnici, kde potkas 1000 idiotu za volantem. Poslednich 200 km po rumunsku jedes 4 hodiny po cestach co nejsou vlastne cesty a pak si tam par dnu oddychnout a zase stejne utrapy zpet. No moc lidi tam nejezdi to je fakt. Ale tahle dovolena pro lidi co hledaji klid asi neni. Spis je to pro ty co to chteji videt. To jo. Poprve jsem 10 minut cumel dolu s otevrenou hubou. 1 co jsem vyjel, 2. jaky je tam cisty vzduch, 3. ta priroda je vsemocna.

                    A je fakt, ze tam, kde jsem byl na ctyrkolce se na 100% pesky a ani na kole nikdo nikdy nepodiva… :-)

                    0 0
                    • kamaro  

                      K horám by se člověk měl chovat s pokorou. Možná kdyby sis zkusil někdy nějaký přechod pohoří, tak bys to možná pochopil. Bez jakékoliv podpory, vše co potřebuješ máš na zádech. Budeš řešit úplně jiné věci než co si dáš večer v hospodě na jídlo, kde natankuješ, kde dobiješ baterky a jestli se večer bude pít pivo nebo vodka.

                      On je ten pocit opravdu jiný, když někam dojdeš za dva dny a rozhlédneš se, než když tam dojedeš za pár hodin, pak tam 10 minut stojíš s otevřenou hubou a za 2 hodiny jsi zase dole. Pokud si chceš ty hory užít a pořádně je nasát, tak tam musíš být delší dobu a ideálně tak sám nebo ve dvou lidech (ne každý snese být někde několik dní úplně sám, osobně to nedávám) a jak je ti ten druhý blízký. Krásně to čistí hlavu a teprve si uvědomíš jak jsou ty hory rozlehlé.

                      Útrapy z cesty? Tak ne každý tam jede vlastním autem, aby se nervoval na dálnici. Dá se tam dostat i jinak.

                      K poslední větě: To jsi asi napsal v nějaké slabší chvilce?

                      0 0
                      • wanderer  

                        Nejspíš myslel Himaláje xD

                        0 0
                      • scret  

                        opravdu si myslis, ze clovek, ktery to nikdy nezazil, to pochopi??:)

                        Pripomelo mi to vyvoneny „turisty“ chlastajici pivo a zerouci schnitzel na Zugspitze, zatimco my se tam skoro doplazili uz bez kapky vody, zdrchany a smradlavy po prechodu Jubilaumsgratu:)

                        Rozdil mezi nama byl obrovsky – zatimco oni ty „zazitky“ jen konzumuji (ostatne takova je doba, udelat hezky selficko, jako ze jsem tam byl), tak my ty zazitky meli drsnejsi a ryzejsi a o to vic mocnejsi…

                        0 0
                        • kamaro  

                          Přesně tak, důležité není to selfíčko, ale to co ti z toho zůstane v hlavě. A potom ani nevadí jestli to byl zážitek krásný nebo hrozný, hlavně že byl silný a prostě ho v té hlavě už máš napořád.

                          0 0
                    • scret  

                      ja myslim, ze si z nas taky delas trosku soufky:) ale my ti na to neskocime, ty kluku usata:))

                      0 0
                    • scret  

                      „A je fakt, ze tam, kde jsem byl na ctyrkolce se na 100% pesky a ani na kole nikdo nikdy nepodiva“

                      Tak ti nevim, jak si tohle vysvetlit:))

                      JInak je vtipny, jak se rozplivas nad tou krasnou prirodou a pak vletis do lesa z revem motoru 4kolky, rozhrabes to tam a jeste to smrdi od koure z vejfuku:)))

                      0 0
                      • LTCar  

                        To jsou predsudky, je to ctyrtaktni motor rotax, dnes uz maji i katalizatory takze to nesmrdi jak nejaky dvoutaktni trabant. s tim rozhrabanim souhlasim ze tam zustane stopa par dnu nez zaprsi nebo nezasnezi. Jinak se jezdi 90% po cestach at uz od lidi nebo od zvere. Hluk ano, byl jsem tam parkrat s ladenym vyfukem. Dnes uz jezdim do Rumunska se seriovym vyfukem a ten je tichej tak ze kdybych nevidel otacky motoru na displey tak nevim ze bezi. Samozrejme nadnesene.

                        Ja to beru, ze to lidem vadi. I to chapu. Neprodam to ale jen proto ze se na me nekdo skarede diva. Je to super pojezdeni.

                        0 0
                      • LTCar  

                        Kdyz to shrnu, kdyz vezmu tu ´´spoust´´ za cely rok co tam udelaji ctyrkolky a motorky dohromady, tak stejne mnohem vetsi udela za hodinu prace lakatos, kdyz tezi drevo.

                        Rumuni tezi drevo jen pro penize, takze zadne regulovane tezby…

                        Tak asi tak no......

                        0 0
          • kuba.stefka1984  

            Sice je to stary, ale tim ze to vyskocilo, jsem se na to video podival…

            DEBILITA NEJHRUBSIHO ZRNA

            0 0
    • LTCar  

      No ja mam zazitky krasny.. Je jasny ze pesky nebo na kole si pamatujes kazdej kamen a vnimas vse mnohem intenzivneji.

      Ja po tech horach, po tech planinach dam za ten tyden cca 400–500km… 400–500km jizdy po zazitcich a atrakcich jako v nejakem zabavnim parku… Nejsem zadnej turista v uvozovkach. Nekourim, nepiju, tridim odpad. Prirodu miluju, ale je fakt ze na ctyrkolce toho zvladnu mnohem vice a v sede. To je druha stinna stranka, ze clovek tam jede jako na gauci. Na druhou stranu Dnes uz jezdim tak ze vetsinu stojim a snad si nikdo nemysli ze za ten tyden nepadam na hubu…

      Na podzim si tam beru kolo a chci dat na Tarcu 2190 metru. Docela makacka na celej den. Pak dolu se to da po planinach nahore cca 20km a pak extremek downhill lesem po poradnech sutrech… Na to se jako tesim moc… No a pokud to preziju zbytek tydne jezdim na ctyrkolce… Pokud nekdo chce mam mapy v garminu a muze si to dat pesky nebo na kole… Ovsem ne kazdemu doporucuji..... :-)))

      https://youtu.be/tXrXy9ehRiM

      0 0
    • goofy  

      Nechtěl jsem tu pak už moc psát, protože diskuze se nakonec překvapivě stočila mimo…

      Ale když už jsem založil tohle vlákno, tak pár info pro případné zájemce:

      je to cykloturistika se vším co k tomu patří. Do kopce často nošení, z kopce pěkné svezení. Lidi většinou v pohodě, třeba si dávat bacha na ovčacké psy a nemotat se kolem stád. Na horách sami češi, v řekách v dolinách velký bordel. No a příroda jinak velká krása.

      Fotky jsem si půjčil od Mira, tak snad se nebude zlobit. :-)

      0 0
      • Jimm22  

        zdarec, nemáš víc info co jste tam přesně jezdili za pohoří a jak jste řešili dopravu?

        Rád bych tam letos, ale není možný sehnat autobus, co veme kola zpátky, tam bychom chtěli dojet kolmo a částečně vlakem :)

        0 0
        • goofy  

          Jelikož se mi předchozí příspěvek nevložil, tak zkusím ještě jednou…

          Takže v Rumunsku jsme se pohybovali kolem dědin Borsa a Rodna. Dopravu jsme řešili svými auty, takže co se týče toho moc neporadím, ale vlaky to bude asi na dlouho, na kole si to ani nedokážu představit… :-D

          Každopádně Rumuni jezdí rychle, ale tak nějak aspoň trochu hlavou. Největší magoři byli Maďaři.

          Je třeba počítat, že kopce to už jsou relativně velké a pro MTB ne zrovna ideální. Dost značek jde po širokých cestách, ale stejně tak se šplhá do kopce s kolem na zádech nebo prodírá přes kosodřevinu. S tím je třeba počítat. Třeba na hřebenu co jsme šli, se vystřídaly snad všechny varianty.

          My jsme měli první 3 dny základnu v sedle Príslop, kde jsme u jedné šikovné chatařky nechali za drobnou úplatu auta a jeli na dvoudenku na hřeben kolem Pietrosulu. Ten je krásný a náročný zároveň. Přespávali jsme na hřebeni pod širákem. Třetí den jsme se vydali už jenom na jednodenku po místních kopcích.

          Jelikož nám pak pršelo, tak jsme se přesunuli auty do Rodny a další den pak jeli ještě na jednodenku na Ineu.

          Na co se je třeba připravit, tak to jsou už takové ty klasiky:

          • ověřit si, kde je voda. Občas se tam po kopcích pasou i krávy a pak je to s nabráním vody horší.
          • pozor na ovce. Kde jsou ovce jsou i pastevečtí psi. Jednou jich kolem nás bylo asi 12. Když zahlédnete ovce na vaší trase, tak se přibližovat hodně opatrně a když se k vám rozletí psi, tak je asi nejlepší se chránit koly a čekat na pasáčky, až se objeví. Většinou jsou to malé děcka, tak mnohdy nepohrdnou sušenkou nebo kouskem čokolády. Ty větší třeba cigaretou. ;-) Pokud se pasáčci neobjeví, tak se bránit zuby nehty a kašlat na cíl vaší cesty. Hlavně se vzdálit od stáda.
          • voda dole v řekách je totální hnůj. Měli jsme je plánované jako koupelnu a nakonec tam nikdo nevlezl.
          • dole je dost často barák na baráku, takže rozložit noclehy je taky oříšek.
          0 0
          • Manzak  

            Co se tyka tech pasteveckych psu, tak klacek do ruky, ty psi z toho pry maji respekt. Neni to overene, jen jsem to tak slysel.

            0 0
            • goofy  

              Pohoří Rodny je komplet bez lesů, takže s tím klackem je to horší. Jinak jo. Psi jsou učení na klacek, ale to s čím ti bačové chodí, to by se mi na kole vozit nechtělo… :-)

              0 0
              • oddie  

                Stačí hodit šutr, nebo dokonce jen dělat, že házíš šutr, i když žádný nemáš.

                0 0
                • goofy  

                  Věř mi, že když je kolem tebe 12 psů, tak nějaký šutr mají u ******… ;-)

                  0 0
                  • oddie  

                    To je vlastní zkušenost, na základě doporučení jiných cestovatelů. Včetně vyzkoušení té varianty, že ty šutry ani nemám a jen dělám, že je házím. Nic moc situace, byl jsem tam v tu chvíli sám, pěšky, neměl jsem po ruce vůbec nic, ale taky se to zvládlo.

                    0 0
                    • goofy  

                      Zvládne se nějak určitě. Pak člověk zkouší všechno možné a proti pár kouskům to může i zabrat. Když jich je hodně tak tě obklíčí a nepustí dál. Jak říkám, základ je nepřibližovat se dál ke stádu, protože začnou být ještě víc agresivní. Pomůžou i trekové hůlky, ale to se taky na kole moc nevozí.

                      0 0
                      • oddie  

                        Mě chytli cestou, podařilo se mi pomalinku postupovat zamýšleným směrem, držet je v uctivé vzdálenosti těmi „šutry“, taky jsem se musel párkrát rozeběhnout proti nim a to obklíčení jim narušit. Jinak od té zkušenosti jsem s sebou pár skutečných šutrů nosil ve vnější kapse batohu, protože na pastvině se zpravidla žádný po ruce neválí… A ještě jedna vtipná zkušenost od kamaráda na kole – házeli jim prázdnou konzervu od masa nebo paštiky, ideálně směrem z kopce, aby se kutálela daleko, prý se za ní vždycky rozeběhli a porvali se o ni, ale osobně to vyzkoušené nemám.

                        0 0
                      • Jimm22  

                        Byl jsem tam sám a celej Fagaraš (10 dní) šel se mnou nějakej Rumunskej pes a v pohodě, byl vděčnej za pravidelnou teplou večeři :) Pastevečtí psi naštěstí neútočili ani na mě ani na jeho. A kolikrát jich bylo kolem nás fakt spousta. Ve městech to je jiná, tam se na tebe rozběhne smečka o 20 kusech. Vozím pepřák a petardy

                        0 0
                        • goofy  

                          Fešák. Měl sis ho dovézt domů. ;-)

                          0 0
                          • Jimm22  

                            No takhle z dálky fešák, jinak už moc zubů neměl, byl děsně opelichanej a měl dost šrámů od rvaček. Jinak furt se válel na zádech, takže měl i dost blech a do stanu mi nesměl :)

                            Na ostatní kromě mě vrčel, za autem se vždycky rozběhl a snažil se zakousnout do zadního nárazníka nebo gumy. Na trhách hajzlík ukradl šrutku uzenýho, dělal jsem že ho neznám :)

                            0 0
                            • antt  

                              a podělil se pak na oplátku nebo to uzené zblajzl sám? :)

                              0 0
                              • Jimm22  

                                Ani jsem se neodvážil k němu přiblížit, jak měl žrádlo, tak byl fakt hodně ostrej

                                0 0
                          •  
                            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                            0 0
    • makaltom  

      Ahoj,

      dnes jsem měl hodinku čas a tak jsem hodil na mapu velmi přibližně plán cesty na letošní dovolenou.

      cestování fakt na lehko bez stanu a bez vařiče – spaní na zemi ve spacáku nebo u dobrých lidí, případně lastminute penzion

      kolo – asi CCX se silničními galdami – batůžek a něco malého na nosiš za sedlovku, případně moje 26" RB CRR s kulatějšími pláš­ti

      (nechci to jet na stěhováku s brašnama kvuli pěkným sjezdům z fagaraše

      Průjezdní body:

      1. Budapešť
      2. navštívit skutečný hrad Drakuly
      3. musím projet Transfagarašskou cestu
      4. škoda nenavštívit údajný hrad Drakuly – Bran (Brasov)
      5. na Bukurešti nelpím, ale už jsem tam na kole byl a je nádherná
      6. určitě se vykoupat v Černém Moři

      přibližná mapa: https://mapy.cz/s/1nPYf kolem toho hradu Drakuly se nechci motat tam a z5 stejnou cestou – to se nějak poddá

      Okrajové podmínky:

      cestování vlakem bez přestupu (Praha/Brno – Budapešť/nebo něco blíž k drakulovy) cesta z5 co nejblíž moři a rovnou do Prahy

      Jel jsem autobusem Praha – Bukurešť s kolem před cca 10 lety a byla to nejadrenalinovější jízda busem v životě a jen tak ji něco nepřekoná.

      Délka trvání: 10 dní? možná 14 přelom srpen a září

      0 0
    • Ralan  

      Zdravíčko,

      trošku to tady oživím a snad někdo bude mít co k věci. Příští týden se chystáme na menší trip – ČR – Košice – Čierna nad Tisou vlakem a dále na kole až na kraj Rumunska. Přes Maďarsko, protože sme si ocasi zapomněli dříve začít řešit pasy. Každopádně, je něco na kraji Rumunska, co má smysl nevynechat a zajet se tam podívat? Je to taková spontánní akce, jede se na starých kolech, favoritky, nějaký starý trek, snad ne nějaký střelec na ukrajině. Jedeme cca na 5 dní – ve středu v 1:00 ráno bychom se měli ocitnout v Čierne, takže celkový cíl na pohodu někde za Baia Mare – tak abychom se i vrátili někde na dostupnost vlaku.

      Zatím se to jeví tak že se prostě pojede, ale nic moc se neví co navštívit kolem z kraje Rumunska. Měl by někdo nějaké tipy?

      0 0
      • kamaro  

        V té části Maďarska kudy budete projíždět toho k vidění až tak moc není. Snad jen celkem zajímavý kostel ve vesnici Tákos a další kostel v sousední vesnic Csaroda. Ve vesnici Tarpa jsme potom narazili na celkem zajímavý horizontální mlýn. Naše cesta.

        Rumunsko, to už je jiná. Tím, že by jste dojeli do Baia Mare a pak to točili zpět se připravíte o to nejzajímavější. Oblast mezi Satu Marea a Baia Mare je nezajímavá a podle mě je lepší ji přejet vlakem. S koly ve vlaku jsme neměli v Rumunsku problém. Za Baia Mare začínají hory a kraj Maramureš, kde je spousta dřevěných štíhlých a hodně vysokých kostelů. Nejbližší je kousek za Baia Mare ve vesnici Surdesti, v sousední vesnici Plopis je další. Pokud projedete přes vesnici Cavnic přes sedlo tak dojedete do Budesti a tam už jen samotná vesnice se spoustou dřevěných domů stojí za to. Navíc v okolí jsou dřevěné kostely snad v každé vesnici.

        V oblasti je také vesnice Ocna Sugatag, kde jsou solné lázně. Bohužel mám pocit, že to čím dál víc chátrá, ale dalo se tam okoupat ve venkovních slaných bazénech se „samoplavací“ vodou. Za návštěvu stojí i veselý hřbitov v Sapintě u ukrajinských hranic, ale to už je celkem turisticky profláklé.

        Moje doporučení: Ce nejrychleji se přejebat přes Maďarsko a poté i vlakem do Baia Mare. Tam si to objet v okolí a zpátky ideálně přes Maďarsko zase co nejrychleji vlakem.

        0 0
        • Ralan  

          Díky za info – po přečtení článku hned o clsi chytřejší :) Myslel jsem že ten přejezd bude docela nezajímavý, tak zkusím najít spojení do Baia Mare, to by asi bylo nejlepší a z tama pokračovat dál. No jdu pozjišťovat vlaky v Rumunsku a uvidíme.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Jsem teď v Rumunsku. Prší tu až nesnesitelně.

        Nicméně, stojí za návštěvu české vesnice Svatá Helena a ostatní. Koukni na net.

        Pokud budeš mít zájem, úbytku té česky mluvící Češi. Ubytování stojí 400/noc polopenze, kde tě čekají bohaté snídaně s domácím sýrem, chlebem a dalšími místními, ručně vyrobenými dobrotami.

        0 0
        • Ralan  

          No až takový kus určitě nedojedem, každopádně mrknu na ostatní jestli hore něco není. A snad po víkendu deště opadnou.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Zavolej a uvidíš. Lidé moc příjemní, stará škola :)

        http://www.banat.cz

        0 0
    • n_bye  

      Ahoj lidi. Pomalu se prodíráme fází plánování a měl bych prosbu na vás co už něco v Transilvánii projeli. Koukněte se mi na trasu, jestli cestou nemíjíme něco co stojí za vidění nebo za projetí. Trasa je celkem od boku. Co je daný je start pod horama a transfagarasan. Zbytek by měl být hlavně o krajině, tím myslím něco denně ujet. Offroad je fajn, ale na zádech ty kola nosit nechceme. Taky proto,že to chceme jet na těžko. Jak to je s vodou(hlavně cestou k těm průsmykům)?

      Za každou reakci dík.

      https://mapy.cz/s/3kPhC

      0 0
    • Smazaný účet  

      zneužiju vlákno

      zatím první část popisu dovolené v Rumunsku:

      https://serzovo.wordpress.com/…-mtb-cast-1/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.