• Jetson

    Koupil jsem Author Synergy s touhle vidlicí. Zjistil jsem po několika jízdách, že by se mi dost líbilo zamykání ze řídítek. Na netu je všude jiný typ se stejným jménem a větším zdvihem (75mm oproti 60mm), který RL obsahuje. Neví někdo, jestli by šlo doplnit dálkové zamykání i na tenhle kus za rozumný peníz?

    A neřešte jakej kup jsem udělal, já jsem spokojenej.

    0 0
    • BigKarel2  

      co něco takovýho? http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

      0 0
    • bptacek  

      Koupil jsem Author Synergy teď a nechal jsem si tam v obchodě to zamykání dát (vidlice RST Elite Vogue Air).

      Je to tohle:

      http://www.axitbikes.eu/index.php…

      A jelikož jsem estét a to zamykání mě na řídítkách rozčilovalo, nemluvě o dalším kabelu před řidítkama, tak to šlo zase rychle dolů. Takže mi to tu teď leží na stole, sundané z kola a nachystané jen to tam vrátit zpátky – je to komplet co je potřeba.

      Rád to prodám.

      Momentálně spíš řeším jak tam dostat zpátky to původní, není to taková trivka jak jsem si myslel :).

      0 0
      • Jetson  

        Nakonec se mi nelíbilo to ovládání k tomu setu a tak jsem to nahradil tímto a černý bowden. Vypadá to o moc lépe.

        Vrátit to lze úplně normálně, pokud jsi dostal všechny součástky zpátky. Demontuješ kolečko s lankem na vidlici (povolí se ten horní imbus), potom tu objímku co drží bowden (povolí se ten boční imbus). Potom se do 2 protilehlých dírek které se odkryly sundáním kolečka dají pružinky a na ně kuličky a nakonec staré ovládání. Kroužek s prolisy pro kuličky a kryt se zobáčkem. Důležité je pohlídat možnost chodu. Asi nejlépe zamknout jemně na doraz otočením proti směru hodinových ručiček a nasadit ovládání tak, aby šlo následně odemykat. Potom už jen horní imbus.

        0 0
      • Jetson  

        Ještě obrázek. Bohužel z mobilu a při špatném světle.

        0 0
      • Jetson  

        Ještě pro jistotu. Při demontáži remote locku také vyndat tu pružinku co to vrací při odemykání a je pod tím otočným kolečkem.

        Když už píšu, tak ještě jedna nekvalitní fotka s novým ovládáním.:-)

        0 0
        • bptacek  

          Ahoj, diky. Uz jsem to vykoumal a pak si precet tvuj prispevek, mohl jsem si usetrit hodinu badani. Ono me zmatlo to, ze ten cep kterym se to zamyka/odemyka se otoci o nekolik otacek, kdezto ovladani (at uz na vidlici nebo na riditkach) pouze o neco pres pul otacky. A z obchodu mi v pytlicku dosly samostatne ty pruzinky, kulicky a tak.. proste to co sundali nez tam dali ten remote lock. Takze jsem si tu lamal hlavu, jak z toho slozit prevod, aby pulotackou ovladace se nekolikrat otocil ten cep. Ale neni potreba, on se zamkne odemkne po pul otacky a pak se proste toci dal..

          Jinak dotaz, konecne nekdo se stejnym kolem (mam pocit ze tehle Synergy Author proda za rok tak pet). Pri jizde pres jemne nerovnosti (idealne dlazebni kostky) mi v tom kole neco chrasti. Mam i lonsky model, ktery nema vnitrni vedeni lanek a ten to nedela, skoro bych to tipnul na lanka a hadicky od brzd co jsou uvnitr ramu a trepou se tam. Dela ti to taky? Takove jemne chrasteni, pomerne vysoky ton je to. A jak se ti na nem jezdi? Ja na nej dal lepsi plaste – Schwalbe Maraton Supreme 40mm a jsem nadsenej, mam ho tyden a uz ma 500 najeto.

          0 0
          • Jetson  

            Já zatím nepozoruju žádné chrastění, jen občas při přejezdu terénem buď sedlovka, nebo sedlo zaskřípe. Spíš ale sedlovka, protože se to hodně zlepšilo, když jsem si všimnul, že rám je řezaný příčně a pootočil objímku o 90°, tak aby to místo, kde stahuje, lícovalo s naříznutím.

            Jak jsem byl v nakupování, tak jsem pořídil druhá kola s Remerx 7325, Sram X9 nábou, kotoučema, kazetou a 47–622 Smart Sam plášti, ale zatím ještě nebyla nasazená. V podstatě jsem si to mohl odpustit, protože na původní konfiguraci se mi jezdí velmi dobře i silnice i mimo.

            Budu snad už pouze snižovat řidítka a pak už jen jezdit a jezdit.

            První týdny to šlo rychleji, teď mi to moc nevychází časově s prací a dětma, takže mám asi 750km po měsíci, ale stále spokojenost.

            0 0
      • Figi36  

        Ahoj,

        koupil jsem si Synergyho model 2014 (karbon). Před tím jsem měl model 2008 a byl jsem spokojen. Nyní bohužel při jízdě v lehčím terénu se ozývají klepavé zvuky. Řešil jsi to nějak? Moc děkuji za odpověď.

        0 0
        • bptacek  

          Ahoj,

          Ty klepave zvuky muzou byt to same, co jsem resil ja, podle me jsou to lanka a brzdove hadicky co vedou uvnitr ramu. Zalezi co to znamena klepave zvuky :). U modelu 2011 (tusim), proste posledni kde byly lanka zvenku, nedelalo zvuky nic. Pak jsem koupil model 2012 a tam me to trochu rozcilovalo ale zvykl jsem si. A asi po roce (a 6 tisic km) jednou neco luplo vic a pak v kole vrzalo a praskalo, tak cinkave, ostre, pri kazdem slapnuti (jen ze sedla, ve stoje ne). Resil jsem to hrozne dlouho a nakonec slo kolo na reklamaci a vyrobce odhalil prasklinu (respektive neco utrzeneho uvnitr ramu) – dostal jsem novej ram.

          A jeste jedna vec, co dela ten novej (od 2012) design ramu, pri prejezdu nerovnosti (obvykle nejaka nahla pri jizde po rovnine, kanal, hrbol na ceste) v kole jakoby lupne, jako kdyz si sedne nejaky dotazeny spoj. Dela to jednou za cas, tak snad to neni dalsi prasklina.. Ale delal to jak stary ram (od zacatku) tak ted ted novy..

          0 0
          • Figi36  

            Děkuji za odpověď. Zítra jde kolo na garanční servis tak uvidím jestli to přestane. To „lupnutí“ mi také dost překvapilo při „nadskočení“ a zpětném dopadu. Jsem myslel že se mi mládí brašna pod sedlem ale ta držela, tak uvidím. To klepání na nervnostech vychází jakoby od vidlice, je zajímavé že při zamknuté je to OK.

            Dám vědět jak jsem dopadl.

            Vašek.

            0 0
            • bptacek  

              Jo tak jestli to se zamknutou vidlici prestane, tak to s kabelazi v ramu nebude mit nic spolecneho. Jo, to je presne ono, pri nadskoceni a zpetnem dopadu to dela, ale to bude konstrukcni vada (vlastnost), jelikoz to je uz treti ram (ten tvuj, a dva moje) co to dela… a minula generace (s jinym designem) to nedelala. Nicemu to asi nevadi, uz jsem to prestal vnimat.

              0 0
              • Figi36  

                Děkuji za názory a pomoc. Tak nakonec ten můj problém byla povolená vidlice a zřejmě i hlavové uložení. Projeto a už nic neklepe.

                0 0
    • Pavell007  

      Zdar, kupuju teď pro přítelkyni tuhle vidlici a je to s remote lockem, který nechce. Co jsem tak pochopil, tak nelze jen tak vyndat lanko a nechat to být, takže není zde nějaký vlastník týhle vidlice bez remote locku, co ho chce, že bysme si to vyměnili?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.