rozdíl v hydraulických brzdách

16 nepřečtených
  • czpetr

    Jaký kotouč myslím velikost by jste mi doporučily na výšku 180cm a váhu 80kg?A chci se zeptat jaký je rozdíl mezi brzdama Hayes HFX 9 Nine a SHIMANO 585 a jetli by to šlo namontovat na scotta scale 70 model 2008 někdo říká že jo a někdo píše že musím vyměnit nábo…dík za odpovědi

    0 0
    • KubaBajk  

      Scale 70 je XC,vážím skoro stejně jako ty,160 bohatě stačí. Pokud se podívám na tento odkaz www.cyklo-online.cz/…ozi-2007.htm, tak náboje má CenterLock,tudíž s montáží nebude problém…nevím,jes­tli Hayes dělá svoje kotouče v provedení CenterLock a stejně bych šel do Shimana,i když pravda,nemůžu proti Hayesům nic říct,nejezdil jsem je.

      0 0
    • czpetr  

      Ještě dotaz ty brzdy se dají koupit kompletní?

      0 0
      • keo  

        Brzdy koupíš kompletní naplněné a odvzdušněné včetně adaptérů a kotoučů jen si vybereš typ uchycení kotoučů a domluv si zkrácení hadiček na požadovanou délku,pošlou ti to připravené na montáž.

        0 0
    • saab  

      Velikost kotouče? No tak rozdíl brzdné síly tak obrovský není (ikdyž taky je, ale prostě jen trochu víc stiskneš páčku), ale nejdůležitější je vadnutí.. 160mm kotouč je v delším sjezdu ihned horký, tím se snižuje brzdný účinnek – brzdy vadnou..

      Nejsem zastáncem ani Hayesů, ani Shiman, ale podle zkušeností jsou v základní verzi Hayesy lepší. S originál destičkama a hadičkama LX brzdy prostě nebrzdí..

      0 0
      • KubaBajk  

        …S originál destičkama a hadičkama LX brzdy prostě nebrzdí.. Blbost.

        0 0
        • MlokCZ  

          Všem brzdí, ale jemu třeba ne :-)

          0 0
          • bam  

            No taky jsem z brzdny sily LX s originalnima destickama nebyl nikdy nadsenej. Podle me docela i rychle vadly ve vetsim kopci. U XT mi to prislo stejny. Se 180 a treba koolstopama brzi o dost lip.

            0 0
      • pitos  

        Tak to já mám scela opačnou zkušenost,Hayes s orig. deskama jsou dost slabé. Poznala to i má přítelkyně co předtím jezdila SH525 s orig deskama.

        0 0
        • pepek  

          No já zas myslím, že ty brzdy brzdí prostě různě, podle toho, jak drsný je kotouč, jak zesklovatělé jsou desky a jaký desky atd. Soudím ale jenom podle těch mých Sh 525, které velmi snadno zvadnou, povrch těch destiček zesklovatí a pak eště uhladí ty kotouče. Po obroušení té skloviny je to chvílu lepší (až do prvního pořádnýho sjezdu)

          0 0
          • pitos  

            Kup jiné desky a alespoň 180kotouč.

            0 0
            • pepek  

              Desky jsem měl různý, kool stop aji brzdil, ale zvadl eště dřív a 180 kotouč jsem sundal, bo vidla jde do háje, tak jsem ju chtěl trochu pošetřit…

              0 0
              • pitos  

                Momentálně používám fastopy v kombinaci 180kotoučem a jsem spokojen. 525ky jsou slušné brzdy a rozhodně nemám důvod vyhazovat peníze za jiné protože vím že to za to nestojí. Až bude novej bike tak budou i nové brzdy:)

                Jinak,já vážím 70kg a nijak zvlášť vadnutí nepozoruji,když porovnám s avidy5 nebo hayes9 tak hůře na tom rozhodně nejsou.

                0 0
                • pepek  

                  Faststopy jsem měl taky, ale s 160 kotoučem vadly všechny. Kupodivu ani ne v horách, ale tady u Brna máme jeden kopeček, kde prostě nesundám prsty z páky ani na 2 vteřiny a dole včechny desky vadly a Koolstop smrděl, jak dyž jede blondýna 30 km se zataženou ruční brzdou. Proto jsem kupoval ty 180ky, ale trochu jsem se sekl, ty díry tam měly příliš velkou rozteč, destičky do toho na kraji „padaly“ a trochu to vibrovalo. Proto jsem to quli vidli sundal. Jink další hlavní příčina vadnutí: 86 kg s Camelem.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.