• artorie

    Zdravím. Chchi se zeptat, jaký je rozdíl mezi silničníma a ostatníma nášlapnýma pedálama. Kamarádi mi radí, že na silničku neptřebuju silniční nášlapy, ale že mi stačí obč bikové, a nepoznám rozdíl. Je to pravda?

    0 0
    • Pedro RB  

      pro MTBježdění vyvinuté pedály (Shim.SPD a všechny jejich kopie, Šlehače od Crank Bros, Time) mají proti silničním mnohem menší plochu kontaktu pedál-bota. Resp. silniční kufry jsou mnohem větší. Z toho plyne: na projížďky kratší, pro radost, stačí MTB a navíc máš vícestrané nakopnutí. Na bušení těžkých převodů a nástupy jsou lepší silniční- neprohýbá se podrážka a netlačí.

      0 0
    • tomekusti  

      Rozdíl možná poznáš, ale nemyslím, že by byl zásadní. Silniční mají obvykle větší kontakt s botou a tím kapku lépe rozloženou přenosovou plochu. Nicméně pokud jezdíš i bajk a máš klasický SPD pedály i boty, pak bych to moc neřešil a klidně bajkový pedály použil. Já osobně sem to vyřešil tímto a jsem nadmíru spokojen. Je to klasické SPD, takže sem ušetřil za botky a funkci to plní víc jak dobře. Variant je ale logicky mnohem více

      0 0
    • Joseph de Sax  

      chichichi..-.-

      0 0
    • xshreck  

      vsichni kolem me jezdi s bajkovejma, protoze maji bika i silnicku .-))

      0 0
      • ememem  

        asi tak a na take bezne jazdenie a obcas nejaky ten pretek to bohate staci obzvlast ak mas tvrdsiu topanku. inak to co je tu nemusi byt zle riesenie pokial sa podrazka naozaj toho ramiku dotyka.

        0 0
    • king-bike  

      je to pravda, ale do ty doby nezli se zastavis nekde na cyklo-zahradce na pivko tak frajeri co tam budou na ziletkach te daji pres hubu..o))ne to byl for -)))

      pravda je ta ze to vypada hrozne jako cyklokros tam se jezdi na MTB naslapech a tretrach . pedaly a kufry na silnicku jsou nektery tak trikrat delsi nezli u MTB a urcite podle me pro jezdce pohodlnejsi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.