Rovnoměrné usazení pláště na kolo

16 nepřečtených
  • kíto

    Rád bych se zeptal zde přítomných jak to udělat, aby byl MTB plášť na kole rovnoměrně po obvodu usazen. Již několikrát jsem byl nucen plášt sundavat a nandavat v důs­ledku defektu, ale nedaří se mi jej nasadit rovnoměrně. Vždycky je plášt na jedné straně o cca 0,5cm posunut vůči straně protější. Máte na to nějaký fígl nebo foukáte postupně a stále vyrovnáváte jako já nebo jak to děláte? Jde to vůbec? Děkan.

    0 0
    • Luka  

      jde to, chce to cvik… po pravde to co s tim provadim ja se spatne popisuje slovy, to by se muselo idet ;) ale jestli te to potesi: jsou plasne, ktere vyrovnat proste nejdou…

      0 0
    • Daf  

      Ten plast by si mel sednout predevsim sam. Chce to hodne nafouknout a pak odpustit. Pri zavode je to nekdy problem malou pumpickou to jde blbe. Taky zalezi na konkretni kombinaci plastu a rafku. Nektere sedi hned bez problemu, jine do te patky ne a ne zaskocit.

      0 0
    • tim  

      Na ráfek nasadím plášť+duši. Boky pláště, které dosedají na ráfek, potřu mýdlovou vodou a nafouknu na max. doporučený tlak. Potom upustím na provozní tlak. Nefungovalo mi to jen v případě vadného pláště z výroby.

      0 0
      • kíto  

        Díky všem za rady, vyzkouším tedy zatím mýdlovou vodu. Jinak pro vyrovnání s tím dělám taky psí kusy až mě z toho druhej den bolej pěkně prsty. Stejně mě čeká výměna plášťů tak uvidím, jestli se to nezlepší.

        0 0
    • Lister  

      asi má tvůj plášť a ráfek každý jiný tip patky (existují dva typy) pak to jde občas blbě srovnat – ne že by nešlo, ale blbě. nebo máš vadný kus případně blbě nasazenou pásku v ráfku. Pokud jsou plášť a ráfek plně kompatibilní, tak se plášt při nafoukání na max. tlak srovná sám, pak jen upustíš jak potřebuješ a je hotovo.

      0 0
      • kíto  

        Jedná se o kolo Author Traction 2007, jsou tam původní pláště i kola od doby co jsem jej koupil, nic jsem neměnil. Tak to abyh se zeptal u prodejce.

        0 0
    • kíto  

      Ahoj všem, tak jsem začal mejdlovou vodou, kterou jsem nanesl na obvod pláště z obour stran. Kolo jsem foukal kompresorem a ejhle, plášť se postupně vyrovnal. Problém tedy vyřešen, akorát nevím, jak bez manometru zjistit na kolik mám kola foukat. Díky za případný rady.

      0 0
      • tim  

        Bez mano asi jen omakem. Někde jsem četl, že otevřenou dlaní na vzorek. Mačkat        z boku pláště může být zavádějící.

        0 0
        • kíto  

          Aby se jednou neozvala rána, no uvidíme, či uslyšíme. Dík za ten typ s huštěním, byl jsem moc opatrnej, teď už vím jak na to.

          0 0
      • Kharl  

        Ahoj, mě taky pomohla mýdlová voda a nafoukat dílenskou pumpou na max tlak. Pak jsem upustil, ale ne úplně do měkka (protože tím se to zase může vrátit do nevyrovnaného stavu). Následně jsem dílenskou pumpou dofoukal na požadovaný tlak. Díky všem za rady.

        0 0
    • Tommahawk  

      Zdravim… vyuziju toto tema abych zbytecne nezakladal nove…

      GT Avalanche 2.0

      rafky: alexrims ace17 26´´

      Loni jsem chtěl pořídit nové pláště místo původních kenda Nevegal 26×2.1. Koupil jsem Rubeny s drátovou patkou. Myslel jsem že vyměním pláště a mužu vyjet, jenže za žádnou cenu se mi nepodařilo přední, ani zadní vyrovnat. zkoušel jsem mýdlovou vodu, přefoknutí atd… zkoušel jsem to nespočetně krát, ale nic. Došel jsem k názoru, že budou pláště špatné. Předal jsem kola několika dlouholetým aktivním cyklistům. Zkoušeli několik, cca 10 plášťů, drátové, kevlarové, jíné duše… ale nikomu se nepodařilo vyrovnat na ráfku jakýkoliv plášť. Jediná možnost jsou špatný ráfky… Po podrobném prozkoumání několika lidí na ráfku nikdo nic špatného nenašel… je rovný, vycentrovaný, dráty pevné… nikdo neví proč to za žádnou cenu nejde vyrovnat. napadá někoho čím to muže být??? zní to až neuvěřitelně, ale řeším to rok a jsem už zoufalej…

      0 0
    • Radek puk  

      Potvrzuji doporučení borců zde.

      Namazat mýdlovou vodou a přefouknout.

      Bez namazání jsem se mordoval s ráfky Mavic CrossMax ST Disc 29 + Continental Race King RS 29-neúspěšně-neusadily se správně patky, nepomohlo ruční natláčení, lámání, šlapání.

      Namazal jsem štětcem namočeným v mýdlové vodě ráfek a patku z obou stran, přefoukl, cvak a bylo!!

      Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.