"rovné" vlajdy (zvýšení 5mm?)

40 nepřečtených
  • Georrge

    Rád bych koupil trošku širší řidítka, a uvažuji nad vlajdama. Ne z důvodu zvýšení řidítek, ale chci vyzkoušet jiné tvarování vlaštovek, jestli mi nebudou lépe sedět. Představoval bych si tedy nějaké s minimálním prohnutím (tuším že nejmíň co se dělá je 5mm), tedy aby vypadaly tak jako na přiloženém obrázku (ideálně aby červená hrana byla rovná, nezkřivená). Párkrát už jsem je tu na kolech zahlíd, ale nepamatuju si žádného výrobce který je dělá, ani se mi nedaří nic najít. Pomožte mi prosím a dávejte sem odkazy na všechny výrobce nebo konkrétní typy řidítek, které znáte :) Popřípadě pokud má někdo zkušenost s těmito řidítky (a ideálně i zkušenost s přechodem z rovných) tak to prosím připište taky :)

    0 0
    • McBlacky  

      odpověd je

      Truvativ Noir riser

      pokud ti na rozdíl ode mě nevadí bazar z Ostravy tak

      http://www.cyklobazar.cz/…-race-riser/

      0 0
    • maxtor  

      Napadá mě tohle. Jinak takové skoro vlaštovky jsou tyhle řidítka Crankbrothers cobalt. S těmi jezdím.

      0 0
    • martinnecas  

      Já jsem vozil Bontrager Select. Něco jako toto

      Ale starší model. Myslím, že ty moje mají tak 5°.

      Mám je doma nevyužitý, akorát jsou teda zkracovaný, můžou mít tak 620–615mm.

      0 0
    • misko  

      nemate niekto navod ako odmeram na mojich aktualnych riadidlach uhol pripadne vysku zdvihu?

      0 0
    • obda  

      Přidám se s dotazem. Sháním vlaštovky bez zahnutí k sobě. Šířka ±66cm, zdvih ±3cm. Ta šířka je kvůli ramenům, a rodla potřebuju vejš, proto vlaštovky. Hlavovka je taková jaká je a podložky donekonečna přidávat nejde. Ty současné mi plus minus vyhovují, až na to zahnutí k sobě.

      0 0
      • MlokCZ  

        Takové si myslím vůbec neexistují. A i když někomu sedí úhel větší, někomu menší, tak žádné zahnutí k jezdci moc použitelné nebude.

        0 0
        • obda  

          No vidíš, a mě pořád přijde, že ty ruce musím vyvracet moc od sebe, a že s nulovým úhlem by to bylo ok. Možná se pletu, ale mám ten pocit. Když před sebe položím ruce na šířku rodel, tak mi to tak vychází.

          0 0
          • MlokCZ  

            Teď to moc nechápu. Vyracet od sebe myslíš přesně jak? Myslíš pohyb v zápěstí nebo pokud necháš zápěstí jak potřebuješ tak dávat více od sebe lokty?

            Já potřebuju nezvykle malé zahnutí řídítek (téměř každý vozí zahnutá o hodně více). A při 62cm bych pod cca 6st. k sobě mít nemohl. Pro 66cm bych pak potřeboval o malinko větší zahnutí.

            Každému to sedí jinak, ale ještě jsem neviděl, že by někomu sedělo menší zahnutí řídítek než mě. A 0st. má od 6st. proklatě daleko, to by byl opravdu extrém. Možné je samozřejmě všechno.

            Když vezmu do úvahy, že na vnitřní straně ruky máš palec, který potřebuje více místa, tak pro nulový úhel zahnutí řídítek mi vychází, že bys musel lokty mít o pořádný kus dále od sebe než dlaně.

            Nemyslíš to náhodou přesně opačně? Tedy, že máš spíš moc malý úhel zahnutí?

            0 0
            • obda  

              Ne, opravdu to myslím tak, jak píšu. Prostě mám tendenci, oproti současné poloze, rotovat se zápěstím tak, že ukazováčky by šly směrem k představci a pata malíkové hrany směrem ven. Možná by stačil jen menší úhel zahnutí nebo je chyba úplně někde jinde, alena rukavicích mám z toho výrazně otlačenou/ošoupanou malíkovou část dlaně.

              BTW mám FSA XC-280, 31.8×25mm x 660mm. Úhly nejsem schopen dohledat, ale současná 18mm rise verze má 9° back sweep, 4° up sweep.

              0 0
              • MlokCZ  

                FSA měly i nějaký ten rok zpět 9st.+ 4–5st., to bude podobné. To už je takové střední zahnutí, extrémně velké mají třeba Syntace se 12st. k jezdci. a extra malé třeba Amoeby co vozím s 6st. k jezdci.

                Takhle velký úhel je třeba na mě taky už moc. Ale ono třeba o 2st. méně je už sakra velký rozdíl.

                Taky záleží na použítých gripech.

                Dle toho co píšeš by to chtělo skutečně o něco menší úhel. Ale asi ne o moc. Já když měl moc velký úhel, tak mi třeba už po 30 minutách začla tlačit malíková hrana ruky a po 2 hodinách to bylo už vyloženě peklo.

                Kromě malého úhlu řídítek to dovyřešili zcela Ergony. Na těch po 7,5 hodinách čistého času jízdy (letošních pár nejdleších vyjížděk) ani náznak jakékoliv bolesti a problému.

                0 0
                • McBlacky  

                  pokud se používají rukavice s gelem, může to být i nevhodný střih rukavic a rozložení gelu

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    To souhlas. Tam mám dokonce pouze samé negativních zkušenosti. Zkusil jsem troje různé a vždy mi gel akorát vadil a situaci zhoršoval. Největší peklo byly Spešlácké myslím BG Gel nebo který to byl model, už si nepomatuju přesně.

                    0 0
                  • obda  

                    Jasně, souhlas. Ale dělá mi to i v rukavicích bez gelu. Asi zkusím RaceF ace. Tohle by mohlo být přesně ono: http://raceface.com/…volve-riser/

                    0 0
    • Mr.Duck  

      RF Atlas zero riser nebo jak že se menujou? Na xc sice asi nebudou nejlehčí, a asi by sis i zařezal, ale myslim, že by splňovaly požadavky a sou pěkný moc :)

      0 0
    • MlokCZ  

      K čemu tedy vůbec chceš vlajdy? Vlajdy stejně jako rovné mají jeden výsledný úhel zahnutí. A jediný důvod, proč se zvlášť udává zahnutí k jezdci a zahnutí nahoru je zdvih. Tedy aby zdvih byl směrem nahoru. A pak ten zdvih omezuje jejich natočení, aby nebyl moc jiným směrem než nahoru.

      Rovné pak můžeš natáčet libovolně. A jediný rozdíl co mají vlajdy navíc je zdvih.

      Pouze proto, že se používají širší, tak mají větší úhel zahnutí.

      I rovná řídítka se dají koupit s větším úhlem.

      Já bych tedy zkusil rovné s větším úhlem a nebudeš pak limitovaný jejich natočením. A úchop bude zcela totožný jako u vlajd se stejným výsledným úhlem zahnutí.

      Jen je třeba srovnání u vlajd vzít oba dva úhly dohromady a z nich spočítat výsledný úhel zahnutí a ten pak srovnávat s tím jediným úhlem rovných.

      Příklad:

      • vlajdy budou mít 8st. k jezdci a 5st. nahoru
      • srovnatelné rovnou budou s úhlem kolem 9,5st. (nepočítal jsem to teďpřesně)

      Se zdvihem mají smysl pouze když potřebuješ řídítka výše a přináší to pak tu komplikaci omezeného natočení.

      Navíc rovné mívají více místa na objímky, gripy, atd.

      0 0
      • Georrge  

        vidíš, to mě vůbec nenapadlo :D

        já právě chci zkusit vlajdový úchop, a hlavně chci hodně místa na řidítkách a nechci jít s výškou řidítek o moc výš, proto sháním ty rovný vlajdy. A vůbec mě nenapadlo že stejného efektu docílím rovnýma řidítkama ale natočenýma… dík za radu, můžu to zkusit i na těch co mám :)

        0 0
      • Georrge  

        joooo syntace vector carbon jsou moc pěkný, tak nějak bych si to představoval, ale taky pekelně drahý… a to i z bazaru

        0 0
    • jIrI___  

      Pokud bys chtěl Noiry, tak snad jedině WC. Ty mají 15 mm zvýšení a nechci dělat reklamu, ale Hnoj je měl jednu dobu za hodně pěknou cenu.

      Jinak jel jsem i na nějakých širokých rovných tuším Bontragerech, které měly úhly jako vlaštovky a bylo to poměrně příjemné. Takže pokud nechceš zvyšovat pozici rukou, tak tohle by taky mohla být varianta.

      0 0
    • McBlacky  

      kdybych chtěl dát šanci rovným zahnutým, tak mám doma hliníkový spešly 660mm 6st, nikdy nejetý, hned po koupi kola jsem dal 580carbon EC70.

      0 0
    • blx53  

      ak som spravne pochopil tak chces nulovy zdvih tak?

      Ritchey SuperLogic OS Carbon 10D

      Ritchey WCS OS Carbon 10D

      „Ritchey WCS OS Al 10D“: http://www.kupkolo.cz/…D_90016.html

      0 0
    • op  

      ITM ERIDY jsou rovne s mirnym zvysenim diky „mimoosovosti“

      0 0
    • fantozzi  

      Rovne Crankbrothers Cobalt vypadaji jako „vlastovky“ s mirnym prohnutim.

      0 0
      • Georrge  

        jj, ale ja nechci aby to vypadalo jako vlastovky :) ja chci aby to vypadalo jako rovny riditka ktere maji konce prihnute nahoru, proste tak jak je na obrazku nahore :)

        jinak ted dost uvazuju nad vlajdama od aerozine, zaprvy kvuli znackove cistote, zadruhy jsou docela hezky a maji docela male prohnuti (15mm, skoda ze nemaji min), siroky jsou akorat a takhle siroke rovne riditka se spatne shaneji… navic kdyz je pak clovek natoci tak, aby mel konce do vzduchu, tak logo je moc dole a vypada to blbe. Vahu maji taky slusnou, drahy tak akorat, a kdyby byly moc vysoky, tak hodim predstavec do negativu a snad to bude ok… skoda jen ze to debilni prohnuti ubira misto pro svitilny, tachac a piskatko, proto bych radsi neco rovnejsiho…

        0 0
    • Joseph de Sax  

      když si pořídíš chůdy na ruce, tak to zmákneš i na víc, jak 5mm…

      0 0
    • Anciáš  

      Ještě tady nikdo nezmiňoval tyhle: http://www.kupkolo.cz/…n_89658.html

      Já je vozím přesně z důvodu tvaru a nízkého zdvihu. Vypadají tak nějak podle tvýho nákresu nahoře. Akorát ta cena… :(

      0 0
      • Georrge  

        jojo, tak nějak aby vypadaly, ale v levnějším alu provedení ale zas ne aby to byly nějaké DH těžítka :) ale co už, budou aerozine

        0 0
    • pavel.terezin  

      Já jsem měl pocit,že nutně potřebuju vlajdy,tak jsem si je pořídil(660mm šíře,prohnutí 20st)Nevím co od toho očekáváš,ale mě se na kole začalo blbě jezdit.Moc široký,vysoký posed,prostě ne.Vrátil jsem tam původní rovný 580mm.Návrat ke klasice,ale zasejc to nebylo ono.Vyřešil jsem to tak,že jsem pořídil ROVNÝ 620mm s minimálním zahnutím a jsem moc spokojenej!Takže nešpekuluj nad vlajdama a pořiď širší rovny a máš klid.Myslím,že to někdo v této diskuzi již zmiňoval.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.