• Monty74

    Všechny zdravím a přeji krásné svátky

    Chtěl bych se zeptat asi takhle:

    Ročně najedu cca 2500 až 3000 km,jezdím hlavně polní a lesní cesty a takovej středně náročnej terén (občas nějakej šutr a kořen).Vážím 105 kilo a do teď sem jezdil osmiletýho TREKa,tak je na čase vyměnit.Slyším samé chvály na fully.Tak by mě zajímalo co říkáte na tohle:

     

    http://www.bike4you.cz/…ire-50-2008/

     

    Dá se sehnat za docela dobrou cenu,tak mě to zaujalo.

    Děkuji za odpovědi

    0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Když už tohle kolo, tak za co nejlepší cenu, ne? :-)

      0 0
      • Monty74  

        To je přesně ta cena co sem myslel :-)

        0 0
      • jIrI___  

        Ty vogo, za 17k? Že bych taky popřemýšlel o novém fullu? :-D

        0 0
      • vlk  

        Ty jo, to teda čučím, ta cena je úžasná.Pokud nemůžete nalézt recenze na tyto rockmachiny(ohledně jízdních vlastností), tak jsou to ty samé rámy co byl RockMachine Adrenaline 3000 rok výroby 2006.Akorát dali deisgnově nové vahadlo a designově jiné zadní patky.

        Mám složené kolo na tom rámu z roku 2006 a cena mě vyšla na 2× tolik.Jen dopředu plánujte do budoucna vyměnění tlumiče za něco lepšího RS Bar nic moc. Osobně jezdím SIDa a jde to s ním, ale chtělo by to méně progresivní tlumič na ten rám.A ta Tora je trošičku více těžší vidlice. Jo a není to ultralehký full na chrcení :)

         
        0 0
        • dancing dog  

          Ta cenaje i podle mě úžasná, taky si myslím, že to bude na výměnu tlumiče…že to není na chrcení je jasný, otázkou je, jestli ten úchyt tlumiče vydrží ten metrák…no, Monty asi o vyloženym chrcení stejně moc neuvažuje…

          Rozhodně bych do toho šel, a za tu cenu, co nejrychleji, když to tu takhle zveřejnil… .-)

          0 0
          • vlk  

            No pokud je ten rám materiálově nadimenzovaný jako ten rám RockMachine 3000, tak bych se nebál, že mu nevydrží.RM 3000 byla původně dimenzovaná jako AM full, mohu říci, že jsem s tím i leccos jezdil a leccos za freeriderové skokánky skákal, dokud jsem si nenabil hubu a neztratil na to odvahu.

            U těch popraskaných čtyřčepů není problém v systému uchycení tlumiče, ale v častém poddimenzování té trubky ze strany konstruktérů rámů. Měl jsem VPčkového lehkého XC fulla a po tom co jsem jej rozlámal, jsem šel právě z důvodu pevnosti a přitom jízdními vlastnostmi XC kola do tohodle rámu.

            Pevnosti bych se nebál. Někomu může vadit jen zdvih vzadu 100mm. Se člověk mlátí do hlavy když vidí kolik to dnes stojí a kolik do toho sám kdysi dal, ale zase aspoň to mám postavené na XT/LX.

            Pokud by mělo jít o pevnost, robusnost a výdrž, tak bych se spíše bál těch nábojů, které to má.

             
            0 0
            • vlk  

              PS: Ještě jedno plus-zadní stavba je na průmyslových ložiscích o rozměrech, které se dají běžně sehnat.Nikdy mi nic nevrzalo a chodí stále jako nová, v podstatě bezúdržbová. Když si vezmu, že to má hydry, tak bych neváhal ani minutu, to kolo je vlastně za cenu rámu,brzd, přehazky, přesmyku a páček-zbytek je grátis :)

              Ale pokud má peněz dost, tak zase mohu říci že zadní stavba např. ve srovnání s geniusy nebo Reflexy od Scottu(pro mne nejlepší systém zadní stavby) je v rámci pohodlí/jízdní vlastnosti nic moc.

              0 0
          • roud  

            Ten tlumič sem vozil je krásně citlivej ale je to spíš na pohodový ježdění než chrceni :O(

            0 0
            • vlk  

              JJ citlivý, dokud nejedeš v nižších teplotách-to ti pak negativka u Baru ztuhne.

              problém je u tlumiče citlivost kombinovaná s velkou progresivitou(teda u bar 165mm). Sid je na tom o dost lépe, snad i díky možnosti nastavovat negativku. Nicméně právě kvůli větším progresivitám tlumičů u novějších modelů RS zvětšila objem pozitivní komory(tam je to ještě o chlup lepší). Nicméně pokud jezdí napohodu není náročný a v zimě nejezdí, tak by mu mohl stačit.

              0 0
              • Monty74  

                Tak podle toho co tu čtu si myslím,že by mi tenhle bike stačil.Ještě ho vidět na živo a jestli to vyjde,tak do něj asi půjdu.Děkuju všem za odpovědi .

                0 0
                • dancing dog  

                  určitě spěchej, než ho vyprodaj…

                  0 0
                  • Monty74  

                    Budu se snažit to běhěm pondělka vyřídit.Jinak ho mají i u nás,ale chtěji za něj 20 a to už není tak moc lákavý

                    0 0
    • Monty74  

      Tak bike je doma,jel sem si pro něj hned to pondělí.Tora tekla,tak mám jinou vidli.Dali mi tam Bombera 33,tak uvidím jakej bude.Jinak kolo vypadá na živo zhruba o 100% líp než na fotkách.Děkuju všem za názory a omlouvám se za fotku.Hned jak vyrazím do terénu dodám lepší.

      0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Blahopřeju, snad ti dlouho vydrží :) Časem poreferuj o vidli i celým kole, zkušenosti jsou vítány!

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.