Rock Machine - poraďte s nákupem

68 nepřečtených
  • Luce

    Zdravím zdejší osazenstvo,

    bylo mi doporučeno se informovat zde, protože se tu prý nacházejí erudovaní znalci, kteří rádi poradí.

    Jsem 23letá, 173/75, na kolo vyjíždím pravidelně každé jaro-léto-podzim. Rekreační jízdy, sem tam treky po horách, cyklostezky, delší treky s bagáží.

    Zamilovala jsem si kola Rock Machine. A vzhledem k tomu, že jsem žena a tudíž se mi ta věc musí především líbit, asi od toho neupustím :))

    Takže prosím o radu, co se týče velikosti, kvality osazení atd. Moc se mi líbí nová kolekce 2013, sice jde o kolo 29", nicméně, ráda bych ho aspoň ozkoušela, docela mě jeho jízdní vlastnosti zajímají…

    http://www.rockmachine.us/…nami-30.html?…

    Pak jsou tu ještě tyto možnosti:

    http://www.rockmachine.us/…lash-70.html?…

    nebo loňské modely:

    http://www.mojekolo.cz/…nino-90–2012

    http://www.mojekolo.cz/…nino-70–2012

    Budu ráda za každý názor na tato kola a radu s ohledem na mé dispozice.

    Slyšela jsem, že by se dalo kolo i nechat sestavit, zajímalo by mě, jestli by se tedy k sestavení dal sehnat rám od Rock Machine – v tom případě bych byla i pro tuto variantu a kdyby se tu vyskytl nějaký kontakt na stavaře od Ostravy, budu za něj ráda.

    Díky.

    Lucie

    0 0
    • antt  

      ahoj, RM jsou mi také sympatické, v podstatě to bylo mé první horské kolo :)

      Zkus napsat, kolik jsi ochotná za kolo dát, určitě to usnadní výběr. Pokud by se nenašel žádný ochotný skladatel, nebál bych se mrknout i po starších modelech, každopádně 29" bych se snažil vyhnout. V podstatě je mi i líto prodejců, že musí zákazníkům lhát, jak ty kola jsou super atd…

      Možná by se Ti mohl líbit i tento model, barva sice víc na chlapa, ale kotouče 160mm jsou dostačující spíše pro ženské :) Výbava slušná, cena přijatelná.

      Bez urážky, s Tvou váhou bych se pružinové vidlice asi nebál, ale vzduch odvede svou práci mnohem líp. Kolo z mého odkazu vzduchovou vidlici má, stejně i vybavení je slušné a i váha bude přijatelná.

      Velikost bych zvolil spíš 18, ikdyž i ta 16,5 by nemusela být marná, pokud jezdíš po horách. Menší kolo bude obratnější, než větší a i posed bude tak trošku více „turistický“ a nebudeš se muset bát, že v kritycké situaci nedosáhneš přes horní rámovou trubku na zem.

      Ideál by byl, kdyby si měla v Ově možnost si velikost vyzkoušet

      0 0
      • Luce  

        Díky za reakci. Mno, do 20 000 bych ani nebrečela, maximum bych za kolo ale dala tak 25 000, to bych se ale musela zamilovat :)) A myslím, že dražší jako rekreační jezdec ani nepotřebuju.

        To cos poslal se mi líbí, akorát je právě problém s tím vyzkoušením a pak i servisem po nákupu, nechtěla bych koupit odněkud daleko a pak s tím jezdit vlakem na garančky. V Ostravě máme MojeKolo.cz a vzhledem k tomu, že mají s RM partnerství, tak mi slíbili, že není problém cokoliv od nich přivézt k vyzkoušení. Nakolik se to ale bude týkat starších modelů už nevím…

        Pokud jsou pro mou váhu lepší vzduchy, tak je dobré o tom být poučena, díky za info ;)

        0 0
        • antt  

          garančky bych tak moc neprožíval, kolo Ti zkontrolujou a doštělujou v každé cykloprodejně se servisem.

          Jde spíš o to, že kdyby si chtěla řešit reklamaci, tak by se mohli ohánět tím, že jsi to nedala na garančku. Pokud je ale v Ově oficiální Rock Machine prodejce, tak by myslím problém být neměl, kdybys to kolo dovezla na garančku přímo tam.

          Vše je jen o ochotě a domluvě. Někteří si objednávají kola ze zahraničí i za několikanásobně vyší cenu, protože jim ten „risk“ za to stojí. Já si třeba objednával kolo z druhého konce republiky, protože tam bylo poslední skladem v mé velikosti a žádný problém.

          Zkus se v tom Mojekolo.cz zeptat na ten model z mého odkazu, třeba Ti ho seženou a možná i levněji. Každopádně bych si tam aspoň zkusil velikost, jaká by Ti seděla.

          Určitě Ti budou chtít nějaké kolo, co mají na prodejně, vnutit, jak to tak bývá.. tak vše dobře zvaž. Ideálně tam zajít s někým, kdo se v tom vyzná

          0 0
          • Vilém  

            Ohanet se muzou, ale je jim to prd platny. Zakonna 2 lety zaruka plati s garanckou i bez.

            0 0
            • antt  

              no aby to ale ve finále nesmetli ze stolu s tím, že případné poškození vzniklo špatným používáním výrobku (zanedbání první garanční prohlídky).

              Berme to tak, že si kolo koupil uživatel, který tomu nerozumí a sám si ho neoservisuje, nezkontroluje.

              Jako příklad můžu uvést rozštelování brzdy, nadměrné opotřebení jedné z desek/špalku a následné poškození kotouče/ráfku.

              Ano, spotřební zboží, ale každý to hrotí nějak jinak, takže po první prohlídce je zákazník aspoň upozorněn, že by bylo vhodné např. do měsíce vyměnit řetěz, desky/špalky..

              Tohle by mělo být v zájmu prodejců, aby se případným neshodám a reklamacím co nejvíce vyhýbali.

              Zákonná dvou letá lhůta samozřejmě platí, ale co tak vím, mnohdy můžou i samotní prodejci rozhodnout, zda se reklamace uzná či nikoliv a je jen na nich, zda výrobek pošlou na posouzení nebo jen na měsíc schovají do skladu a pak s razítkem vrátí zpět zákazníkovi.

              Pokud by šlo o rám, tak tam by asi garančka moc nezachránila, takže bavme se spíš o komponentech, na které je potřeba se zaměřit a které ten servis a kontrolu vyžadují.

              Tím ale nechci tazatelku nějak odradit od koupě kola přes net, jen je potřeba se aspoň na ten první servis víc zaměřit

              0 0
              • Vilém  

                Ano chapu co tim chces rict, ale nakazat to opravdu nemohou. Muzou se na tobe povozit, nebo neuznat, ale na to si zaminku mohou najit kdykoli a jakoukoli.

                Spalky, desky, retez ap. je spotrebni zbozi, je jasne, ze kdyz je ojedes, tak se na to zadna zaruka nevztahuje.

                0 0
                • antt  

                  to ano, ale probržděný ráfek od kovové části sjetého špalku se reklamuje hůř. Vlastní zkušenost, bylo to ještě na základce, kolo asi 10 dní po garančce, vyjel jsem po dešti do lesa a už to jelo. Svedlo se to na nekvalitní materiál brzdového špalku, ráfek vyměněn, špalky také, za lepší :)

                  0 0
          • Luce  

            Do MojeKolo.cz jsem napsala, tak uvidím, co jsou schopni mi nabídnout. Nikoho takhle znalého kolem sebe nemám, proto jsem se obrátila sem.

            Zkusila jsem napsat i tomu kolostrůjci, tak uvidím.

            Pokud mi teda budou v Mojekolo.cz nutit nějaké jiné modely, na co si mám dát pozor? Známý mi řekl, že nejdůležitější jsou brzdy, vidlice a přesmykač, můžeš mi teda napsat, které jsou dobré, abych věděla, podle čeho se orientovat?

            Příp. až mi něco nabídnou, zkusím to sem napsat…

            btw ještě laická otázka – jak mám v názvech těch vidlic rozeznat, které jsou vzduchové a které pružinové? :)

            Díky.

            0 0
            • antt  

              tak vzduchové vidlice mají většinou přímo v názvu „AIR“ ale není to pravidlem.

              Ideální je, dát si danou vidlici do vyhledavače a pročíst si její parametry. Mělo by to tam být napsané, jestli jde o vzduchovou nebo pružinovou.

              Pružinová je o chlup těžší, ale tak to pal čert, horší je, že při nižší váze jezdce vidlice nevyužije celý zdvih a na menších nerovnostech není tak citlivá, takže rychleji unaví ruce.

              Vzduchovou vidlici si můžeš naštelovat dle libosti na svojí váhu. Používá se k tomu taková speciální vysokotlaká pumpička.

              Jinak k ostatním koponentům.. na přesmykač bych se ani tak nezaměřoval, tak jako na přehazovačku a řazení. Mělo by to být alespoň deore nebo o třídu výš SLX nebo XT, aby to tak nějak dobře a spolehlivě fungovalo a mělo to nějakou životnost. Od Sramu alespoň řaxu x7.

              Jo a brzdy, to je jedna velká věda, někdo si chválí mechanické kotoučovky, jiný zase hydraulické. Spolehlivější budou ty mechanické, ale nebudou zase tak citlivé, jako ty hydraulické. Chápej to tak, že u hydraulické brzdy jde líp dávkovat brzdný účinek, než u mechanické, která tak nějak nebrzdí nebo rovnou blokuje.

              Z výrobců těžko říct, ale asi bych se vyhl brzdám tectro a avid. Poslední rok/dva nejsou vůbec spatné brzdy Shimano, opět ale model Deore a výš.

              Takže pokud chceš mít kolo, které bude spolehlivé, nenadřeš se na něm a jízda na něm bude potěšením a né utrpením, tak těch 20.000,– je taková nutná investice. Někteří místní střelci se mi asi teď vysmějou, ale i takové kolo stačí a odvede dobrou práci. Dokonce si troufám říct, že i životnost a nenáročnost na servis bude lepší, než u kol za dvojnásobnou cenu

              0 0
              • Luce  

                Díky moc za informace.

                Našla jsem něco, co splňuje celkem všechny požadavky, můžete se na to kouknout?

                Doufám, že ještě budou mít všechny velikosti, abych mohla dobře vybrat…

                http://www.online-kola.cz/…012–762.html

                0 0
                • roman 3D  

                  za ty peníze by tam mohla-měla být alespoñ nějaká základní vzduchová vidlice – Sr Raidon, někteří stavěci by tam dali i epicona a ještě by to bylo o pár tisícovek levnější

                  0 0
                • Hynas  

                  Kolo pěkné, nicméně antt jistě zareaguje záležitostí, že vidlice na uvedeném RM je právě ta nechtěná pružinová (se všemi vlastnostmi, jak uváděl výše, tj. vyšší hmotnost (v řádu 100gramů, menší možnosti regulace (tj. tlakem vzduchu si můžeš zvolit buď měkčí či tvrdší nastavení; pružina pruží stále stejně a navíc může být svým vinutím nastavena na konkrétní hmotnost jezdce a tím pádem neovlivníš její tvrdost, tj. i při větších rázech terénu nemusí využívat celý zdvih).

                  Jinak je kolo plus mínus srovnatelné s tím trekem 6500 (tam je naopak ta vzduchová vidlice RS Reba, která je oceňována mnoha uživateli), nicméně trek jistě poskytuje tu mnou zmiňovanou doživnotní záruku. Za mě však ve srování s uvedeným RM vychází i přes pár stovek navíc ten trek.

                  Jediné, co mi přijde nutné ke změně na uvedeném RM, je výměna sedla WTB Silverado za holčičí model (se specifickým polstrováním v intimních partiích)…jedná se o závodně-orientovaný model pro chlapy – tato výměna by měla proběhnout rovnou v obchodě.

                  Dobře rozhoduj. :o)

                  0 0
                  • Luce  

                    Ach jo.. to je peklo.

                    Nejhorší je, že ten Trek se mi fakt zoufale nelíbí a volba by to byla čistě rozumová…

                    Bylo by reálné a únosné koupit to RM a nechat vyměnit vidlici a tu sedlovku nebo je to blbost?

                    0 0
                    • Seky  

                      Kup si pořádný kolo a nech si uděkat u Ráďi samolepky dle tvého vkusu.

                      0 0
                    • Hynas  

                      Vyměnit se dá všecko, otázkou je pak finanční náročnost koupě nových dílů a rozprodej těch nepoužitých (určitě na tom budeš ztratná, stejně tak, že ti to bude muset někdo vyměnit, pakliže nejsi dostatečně manuálně zručná (což si dovolím předpokládat).

                      Vzhledem k očekávaném užití kola bych volil komplet kolo bez dodatečných očekávaných investic s tím, že veškeré servisy by prováděl obchod, kde by se kolo kupovalo.

                      Je to sice peklo, ten výběr…ale právě v něm je to kouzlo, že nakonec budeš mít kolo, které se ti odmění. :o)

                      0 0
                • antt  

                  souhlasím s příspěvky výše, za ty peníze by to mohlo být opravdu lépe vybavené, na to, že už to je po slevě.

                  Vidím, že sis našla kolo na e-shopu, předpokládám, že by sis ho chtěla nechat dovést do té kamené prodejny v Ově nebo už jses rozhodla, že ho koupíš i přes net? Pokud ano, kolo z mého prvního odkazu stále vede, jen nevím, jestli ho mají skladem

                  0 0
                  • Luce  

                    Tak kolo z Mega bike už v mé velikosti nemají :/

                    Teď jsem asi 20min mluvila s chlapíkem od nich a udělal mi dobré ceny na letošní modely. Je to sice e-shop, jsou v Kolíně a musela bych shánět někoho na sestavení nebo pro to jet autem/vlakem, ale ty nabídky byly velmi zajímavé:

                    http://www.prodejkol.cz/…acid-26–2013

                    http://www.prodejkol.cz/scott-scale-660

                    http://www.prodejkol.cz/…-magnus-2013

                    Z každého pár tisíc dolů.

                    Mě ovšem zaujal tenhle kousek, co si o tom myslíte?

                    http://www.prodejkol.cz/…horx-30–2013

                    (začínám se modlit, aby už bylo po všem :)))

                    0 0
                    • Hynas  

                      Kvůli té vrtačky každopádně dobré…:o)

                      No, jestli se chceš v kole vrtat, seřizovat sama (nebo za úplatu si to nechávat někde servisovat), případně řešit reklamace na dálku, pak nakupuj na webu…místo 100% zajištění v kamenné prodejně…pak není co řešit. :o)

                      0 0
                    • roman 3D  

                      i s tou vrtačkou je to moc drahý, možná kdyby ti k tomu dali ještě bourací kladivo a pořádnou aku vrtačku tak s se sadou kvalitních gola klíčů by to bylo odpovídající

                      0 0
                    • Azmir  

                      Shodou okolností, jsem byl dneska v ostravě v bikesportu nebo jak se to menuje v mariankách a ten kellys thorx co se ti líbí tam měl nějak za 16 490 nebo tak nějak podobně, bžt tebou, zstavím se tam, doufám že si to pamatuju správně že mi ukazoval tenhle model.

                      0 0
                      • sportcupe  

                        tak jestli tam je ten thorx za tydle prachy tak ho beru hned

                        ale určitě jsi se asi koukal hodně špatně 16490 za takové kolo je nesmysl a u modelu 2013 už tuplem

                        0 0
                        • Azmir  

                          Hej přísáhám, že prodejce mi říkal, že kellys ma jedno kolo, že není běžně na prodejnách, ale že se objednává jenom do některých prodejen, pak mi řekl že tam je recon silver a částečně XT, což sedí, byly tam kliky a hazka a tak jsem se zeptal na cenu a řekl něco kolem téhle částky, před 18 tis ta cena určitě nešla a pochybuju že to poplet, scháněl jsem kola pro známé do 18 tis, ale už jsem stejně domluvený s hnojem, ale jenom pro info jsem se byl zeptat a nabídl tohle.

                          0 0
                      • Luce  

                        díky za tip, zastavím se tam, minimálně už z toho důvodu, jestli by byli ochotni mi zajistit třeba toho Thorxe :)

                        Jak už jsem řekla, chlapík z Kolína mi nabídl slevu a když prodám tu vrtačku tak se do svého limitu vlezu ještě s rezervou.. A to kolo se mi fakt líbí, možná víc než RM a jestli nemá žádné zásadní chyby, tak bych ho prostě vzala a konečně to měla z krku..

                        Ale na toho Treka se taky teda zajdu podívat, když ho tak adorujete, potrénuju smlouvací šarm a třeba mě osloví naživo víc, než takhle přes net. A nebo mi uhrane nabídka od antta, co já vím.. 8)

                        Každopádně vám moc děkuju za názory, hoši, nebýt tu vás tak asi naletím na první pěkný design a vyhodím spoustu peněz za nevyhovující raketu :))

                        0 0
                        • Azmir  

                          My jsme zase rádi že nepatříš mezi ty lidi, co přijdou tady na forum, mají něco předem vybráno, chcou poradit, ale svoji volbu si nedají rozmluvit a nakonec jí stejně koupí nebo ještě hůř, takže rozmýšlej pomalu a vyber dobře ;-)

                          0 0
                        • antt  

                          no já po dlouhém zvážení chtěl navrhnout stavbu. Přítelkyně dělá v Ostravě, takže by to určitě nějak šlo. Navíc jsem teď měsíc na marodce, tak bych se aspoň zabavil.

                          Jen tak z perdele jsem zkusil poskládat do košíku kolo, na jednom nejmenovaném KK eshopu a tak jak jsem to doporučil, tak by ses do 22k vlezla + nějaká ta lahvinka za snahu :)

                          0 0
                          • Azmir  

                            Do 22tis by se vlezla s čím?

                            0 0
                            • antt  

                              s kolem na rámu Force, s Epikonem a na deore/slx. Záplety Shimano WH-MT15. Nemám zase takové kontakty, že bych sehnal ty komponety levněji, ale i tak si myslím, že cena slušná.

                              Hlavně teď nemám do čeho píchnout (operace nohy), tak bych se aspoň zabavil

                              0 0
                              • Azmir  

                                Nechcu ti kazit iluze, ale tohle třeba Hnoj akorát na 10kovém sramu X.7 umí za cenu něco přes 17 tis. Takže imho pokud skládat, tak s prominutím radši u někoho kdo můře nakupovat za velkoobchodní ceny než u tebe, ale nebe rsi to osobně. :)

                                0 0
                                • antt  

                                  tak to by mě i zajímalo, je mi jasné, že jeho možnosti jsou úplně někde jinde, ale pokud vím, ho to živí, mě né :)

                                  Já se jen nabídl, klidně může kontaktovat i jeho

                                  0 0
                        • Hynas  

                          No hurá…pakliže se půjdeš podívat i na ty treky, tak se nezapomeň u prodavačů v yogi zmínit, že tě posílám já (budu tak mít aspoň plusové body). :o)

                          0 0
                          • Azmir  

                            To si mohl říct rovnou, že ti celou dobu jde jenom o tohle.

                            0 0
                            • Hynas  

                              Kdyby mi celou dobu šlo jenom o tohle, tak to řeknu hned na začátku. Narozdíl od jiným názorů a rad jiných uživatelů (za cenu vtipnosti a nepatřičné ironie) napříč celým B-F se aspoň snažím s vážným míněním skutečně podávat potencionálně relevantní rady a neplácat tady kraviny tak, jak to většina uživatelů tady dělá.

                              (navíc…připomínka na mě v yogi je recese, ani tam mě bohužel nemají rádi…nicméně slečně to však může pradaxoně pomoct prolomit ledy a zlepšit vyjednávací pozici o ceně).

                              0 0
                              • antt  

                                tak po tom, co jsi napsal v poslední větě, bych se nedivil, kdyby ji ještě natáhli :D

                                0 0
                    • antt  

                      ke zn.Kellys mam trosku averzi, presto ze jedno vlastnim. Za me to Cube, ale s cistym svedomim ani jedno. Pokud jsi ale slevila ze znacky RM, tak mi pisni na mail v profilu, mel bych pro Tebe zajimavou nabidku :)

                      0 0
    • Neunzikger  

      OVA kolostrůjce je třeba viz obr.

      Zkus oslovit Tinu – ví o biku hodně a nebojí se zeptat. Poradí Ti i správný rozměr kol: http://www.bike-forum.cz/…od-tiny.html

      Kdyby se Ti zalíbilo třeba: http://www.hongfu-bikes.com/…ame-272.html. I s tím si Tina bude vědět rady. Rokmašíne na to stříknou rovnou už šikovný kluci čínský, případně nálepku stvoří kdejaká místní reklamka.

      0 0
    • Hynas  

      Těžko něco raditi, když jsi „upnuta“ na značku RM; pak nezbývá než v mojekolo.cz vybrat to nejlepší.

      Pakliže bys ale od značky ustoupila, pak se běž podívat na Nádražní do Yogi, kde nabízejí Treky a to dokonce v holčičích provedeních a současně si tam můžeš domluvit i případnou zápůjčku testovacího kola (zrovna např. 29tku, která pro tebe může být (i nemusí) zajímavá…pro univerzální jízdu od cyklostezek počínaje po treking s brašnami konče.

      V prodejně ti milerádi poradí.

      0 0
      • Hynas  

        Zrovna tam mají akci na tuhle 29tku:

        http://www.yogi.cz/…aliber-2012/

        Za projetí to stojí.

        0 0
        • Luce  

          Díky, kouknout se tam zajdu za to nic nedám.

          Ale 26 litrů už překračuje mou hranici, myslím, že jako neprofesionální lufťák nepotřebuju takhle drahé kolo..

          Co ty levnější varianty?

          http://www.yogi.cz/…k-6500–2012/

          http://www.yogi.cz/…orange-2013/

          0 0
          • Azmir  

            Ten trek 6500 za tu cenu není vůbec špatný, ale místní skladači by určitě k tomu dali za tu cenu apson nějaké lepší kola :o)

            0 0
          • Hynas  

            Nechoď se tam jen koukat, ale aktivně si nechej něco nabídnout. Prodavači jsou šikovní, jistě ti rádi poradí.

            Cena sice tvou hranici překračuje o tisícovku, ale tohle kolo (pakliže by se ti líbila barevná kombinace blízká relativně tomu RM Tsunami, možno přiholčičení např. růžovými gripy, sedlem a košíkem) je zlevněno z 35tis..

            Kvalitní je dostatečně…do­životní záruka na rám (pro prvního majitele, tj. i když ti kolo praskne za 10 let, budeš mít nárok na nový rám), vzduchová vidlice Reba (záruka kvality), 30 převodů (počet není důležitý jako to, že nejlehčí převod umožní i šlapání do prudkých stojek), možnost instalace bezdušového systému (do budoucna jisté plus), hydraulické kotoučovky. Kolo je připraveno na osazení nosičem a v případě cestovních plášťů z něj uděláš i dobrou alternativu pro delší jízdy.

            Tebou nabízené další kola jsou rovněž fajn, 6500 je 26, Mambu bych ti nedoporučil pro přítomnost pružinové vidlice (bez možnosti nastavení tvrdosti pružení, navíc je o pár set gramů těžší než vzduchová).

            Poptej se v obchodě a sama posuzuj, toho X-CAL na prodejně mají…a věřím, že jestli umíš aspoň trošku smlouvat, tak se dostaneš i na těch 25tis. (případně když řekneš, že tě posílám, tak to třeba taky něco přinese).

            Když tak si půjč testovačku a sama zjistíš, jestli po příslušném nastavení posedu a pro svůj styl jízdy je tohle kolo (potažmo 29) přínosem či nikoliv (v téhle otázce nehledej radu obecně, natož radu na B-F!!!).

            0 0
        • Azmir  

          Má ale limit max 25tis a to jenom kdyby se zamilovala, takže tohle neprojde :o))

          0 0
          • Hynas  

            Limit není zeď.

            0 0
            • honzour  

              S tím souhlasím. Navíc já jsem ten limit přešvihnul o hoooooodně.

              0 0
          • Luce  

            Heeej jako nedělejte si ze mě srandu s růžovýma gripama a podobně, nejsem žádná holčička. Leta jsem lítala po lese na fotrově kole, o kterém jsem věděla, že je akorát modrý, že je to Author a ta odpružená vidlice je celkem fajná.

            Z toho, že koupit jeden pitomý bebech musí člověk zvážit x faktorů, že i kola mají velikosti, různé druhy vidlic, brzd a všeho možného, mi jako nenáročnému laikovi jde hlava do pejru :/ Nehledě na to, kolik za to musí člověk vysolit.

            A investice uskrblených 25 000 je už tak pro studenta rok po škole docela majlant, tak by se mi to za ty prachy mělo aspoň trochu líbit, ne?

            Hynas díky, toho treka jsem možná za výlohou už obhlídala. Nechám tomu asi ještě chvilku, počkám co přijde v mailu od těch z mojekolo.cz, to počasí na prubování kola ještě stejně moc nejni..

            A na tu 29 jsem fakt zvědavá…

            0 0
            • Hynas  

              Pokud jen za výlohou, tak je to škoda. Naživo kolo vypadá mnohem lépe…a mnohem lépe, když ho prodavač vytáhne i z řady jiných kol.

              Těžko radit koupě kola; každý vychází z osobních preferencí (včetně rad, které tady můžeš číst), osobně bych spíš volil kolo z kamenné prodejny (yogi, mojekolo.cz, apod.) včetně dodatečných úkonů s tím spojených (jako osobní řešení problémů s kolem přímo v prodejně, úprava posedu namíru (výměna představce za delšíxkratší), záruční a pozáruční servis, 100% jednání…než kupovat kolo bez vyzkoušení na webu a pak případné např. reklamace řešit zasílám kola někam i do zahraničí.

              Koupě kola je vždy investice, nicméně u tohoto x-caliberu máš jistotu, že ti kolo jistě pár let vydrží (kromě plášťů, řetězu a destiček) včetně zajištěného servisu.

              Tak do toho yogiho zajdi a zeptej se prodavačů…budou rádi, že tam uvidí zájemce, kór v podobě ženské.

              0 0
            • Kamikaze 591  

              No s tou 29…Věřím, že tobě jako člověku co jezdil na starém fotrově kole teď každé kolo přijde jako raketa, takže asi fakt hlavně aby se ti líbilo.

              Jinak bych určitě znovu pouvažoval nas x-calem. Není to vůbec špatné kolo. Z kopce se s tím dá jet leccos i leccjak rychle :) Otázkou je, co jezdíš a jestli 29 opravdu chceš.

              Bude to těžší než 26. Někdo nejmenovaný tady určitě řekne, že na hmotnost sere pes, ale já, co nemám v nohách musím dohnat kolem :-D

              0 0
      • Seky  

        Co se stalo s 29 NEBRAT ???

        0 0
    • Zinn  

      Zkus se mrknout sem na modely Nikita, me se libi jako damska kola nejvic, jejich smysl pro detail je vazne prekvapujici, a osobni zkusenost tez dobra.

      0 0
    • mr.antik  

      Budu se opakovat, ale velmi dobrý poměr ceny a výbavy najdeš u Radonu. Letošní designy mi přijdou i pro holky celkem koukatelný. Jedinej problém je, že se nedají vyzkoušet naživo. Tj. ideální je zkusit nějaká kola (půjčit od někoho nebo na krámě) a velikosti a provnat geometrie (každý výrobce má pro různé velikosti obrázek s rozměry) a pak objednat přes net z německa.

      Komponentově je to asi tak o třídu až dvě výše než ty rockmašiny.

      http://www.radon-bikes.de/…d_21696_.htm

      http://www.radon-bikes.de/…d_21722_.htm

      http://www.radon-bikes.de/…d_21697_.htm

      0 0
      • Kamikaze 591  

        Tak toto je bezpochyby někde jinde než rockmachiny výše.

        0 0
        • mr.antik  

          jj, ale chce to zas už nějakou znalost nebo někoho známýho, který to nastaví na míru a došteluje.

          (kolo bejvá už celkem pěkně „před-sestaveno“)

          0 0
          • Kamikaze 591  

            To jo, ale věřím že když mladá studentka z Ostravy tady někoho poprosí tak se dobrovolníci jen pohrnou :D

            0 0
            • mr.antik  

              Určitě, je to „práce“ třeba na hoďku když se hodně zakecáš :-)

              0 0
    • hctr  

      To el nino 90 bych do 25ti urcite sehnal. Kdyztak se ozvi hoj.

      0 0
    • misaan  

      Jo RM, to jsou kola. Jsou lehce drazší ale ten design.. ten design… ten je užasnej! Navíc je to funkční rám! Kola se montují v Kopřivnici(40km od OV), takže reklamace se neboj.. si když tak zajedeš do fabriky a omlatíš jim to o hlavu :-)

      Mám aktualně RM Tsunami 70, model 2011, ten měl hezčí barvy. Novější modely už nemají RS Tora ale něco levnějšího. Naopak mají lepší brzdy. Rám má kratší geometrii, takže je hravější a mrštný v zatáčkách(celkom rozdíl oproti authoru a treku). Je prohlý jak kola Specialized, ono to prohnutí možná tršku tlumí rázy na sedlo. Každopádně rám je tuhý ale ne moc lehký(v rámci kategorie 22" je to asi nejtěžší co sem viděl).

      Každopadně má i své mouchy, které v dané kategorii jsou neodpustitelné a zamrzí. Lak je měkčí, lehce se podře vrchní vsrstva. Tora je dobrá bezudržbová vidle, ale v novějších modelech je něco jinčího a prý horšího. Kliky jsou na čtyřhranu. Ráfky jsou težší, a středy nějaké noname OEM. Jsou kvalitně zapouzdřené, ale nejsou to průmyslové ložiska. Vícekolečko je tuším HG80, což je samo o sobě lehčí a odolnější kousek, ale ženy obvykle na 29er ocení 34–11. Celkově je to těžké kolo..

      Já teda doporučuji. Design je super, ale určitě jsou lépe vybavená kola v dané cenové kategrii.

      0 0
      • misaan  

        tak se musím opravit, v současném modelu jsou kliky na Hollowtech II a kazeta má rozsah 36–11. Každopádně náboje M475 nejsou nic extra, to celkem pohoršili :-/ :-/

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.