Řetěz pro ekolo Leader Fox Altar 2017 27,5"

10 nepřečtených
  • Regiss

    Zdravím všechny,

    mám kolo viz subjekt, je vybaveno 9ti rychlostní přehazovačko Deore, kazeta je 9rychlostní Alivio HG400 11–32 a mám problém s výběrem správného řetězu. Podle specifikace je původní řetěz KMC X9t se 118 články, ten už mi ale v servisu párkrát měnili, a teď je na kole řetěz, který sice má 118 článků ale není to uvedený KMC. Rád bych řetěz vyměnil tentokrát sám, nicméně KMC X9t se 118 články v nabídce není a drtivá většina řetězů, co vidím na netu je buď určena pro 9ti rychlostní kazetu, ale nemá 118 článků, a nebo má 118 článků, ale není pro 9ti rychlostní kazetu. Prosím, poraďte mi, co mám vybrat, určitě bych chtěl něco, co se rychle nevytahá, na kole najedu za rok 2–3k km. Díky moc předem.

    0 0
    • novas752  

      Kmc je pouze výrobce, to nemusíš dodržet, ostatně na řazení Shimano by měl být ideálně řetěz Shimano. Ale klidně bych tam dal i Sram. Co musíš dodržet je počet rychlostí = 9.

      0 0
      • Regiss  

        Díky moc, chápu, že musím použít 9s řetěz, jenže problém je, že prostě nemůžu najít 9s řetěz se 118 články. Třeba shimano HG53 je buď 114 nebo 116 článků. Jediný Shimano 9s řetěz se 118 články je SHIMANO STEPS CN-E6070–9 ale já měl zato, že tenhle řetěz je určen pouze pro systém epohonu Shimano STEPS. Nebo je tenhle řetěz kompatibilní se systémy Alivio/Deore?

        0 0
        • HT Adam  

          To je jedno, podkud je to 9 rychlostní, tak bude fungovat

          0 0
        • xtonda  

          Pokud skutečně potřebuješ víc než běžně dostupných 116 článků, tak tohle

          https://www.global-sport.cz/…8-clstrtmstr

          Nebo ten CN-E6070

          0 0
          • Regiss  

            Prima, díky moc, jak moc velký rozdíl to bude, pokud vezmu řetěz, který bude o 2 články kratší nebo delší? Je rozměr a provedení toho CN-E6070 určitě použitelný pro Alivio/Deore?

            0 0
            • mech1  

              Kratší by mohl zlobit – nezařadit na nejlehčí převod. Delší se dá vždycky zkrátit a někdy klidně může být.

              0 0
            • xtonda  

              CN-E6070 sem v ruce neměl, ale divil bych se, kdyby to bylo nekompatibilní, vzhledem k tomu, že Shimano nemá specifické Steps kazety ani přehazovačky.

              Vzhledem k tomu, že je tam jednoplacka, ale přehazovačka má kapacitu na trojtalíř, tak to rozdíl +/- několik článků zcela v pohodě zvládne, ale záleží na tom, jak moc na hraně rozsahu, který by to zvládlo, je těch aktuálních 118 článků.

              Jenom pro jistotu, to že tam je 118 článků víš určitě, máš to spočítané? To že tam je řetěz, který se dodává v délce 118 článků neznamená, že nebyl v servisu zkrácen.

              Vyfoť kolo zboku ze strany přehazovačky se zařazeným největším pastorkem, to napoví, jestli by se dalo uvažovat, že by stačilo i 116.

              0 0
              • Regiss  

                Ok, díky moc, Fotku teď udělat nemůžu, řetěz i kazeta jsou sundané. Ano řetěz má 118 článků, počítal jsem to několikrát. Díval jsem se na kola, která mají ve specifikaci ten CN-E6070 řetěz a mají normální Shimano komponenty, takže ho koupím. Ještě jednou díky moc.

                0 0
        • mech1  

          Jakýkoliv 9sp 118 článků nebo delší a zkrátit dle potřeby.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.