ReignX 2007 + tlumič High Volume (RP23)?

28 nepřečtených
  • frbiker

    Chci nahradit původní pružinový tlum. (VAN) na ReignuX 2007 za vzduch a je k mání (bazar,2012) Float RP23 ale s High Volume komorou. Jak je na tom tenhle rám s linearitou/pro­gresivitou – je to rozumná kombinace? Vážím cca 75 kg.

    Díky

    0 0
    • pold  

      Vzhledem k tomu že systém je obdobný tak sdělím svůj vývoj s obyčejným reignem (ne-X-kovým).

      • RP2 s HV komorou: tragédie, pokud jsem nafoukal na takový tlak, abychpři nějakém tom seskoku nedával dorazy, je citlivost totálně v háji(musel jsem jezdit tlaky přes 250 při 80kg).
      • DHX s HV komorou – identický problém i při expanzce fouklé na max(musel jsem jezdit tlaky okolo 240 při 80kg),
      • DHX s HV komorou + vyvložkování největší vložkou (expanzka200psů) – relativně lepší, ale při technicky nezvládnutém dopadustále tvrdý doraz, citlivost při tlacích okolo 210–225víceméně OK.
      • DHX se standardní komorou (bez vymezovacích vložek, expanzka200psů) – progresivita podstatně vyšší než HV s vložkou, při tlaku210–215 a 80kg je citlivost víceméně OK a doraz dám jen při velmizásadním zprasení dopadu.

      Resumé – za mně maestro chce normální malou komoru, HV komora je řešení, pokud někdo chce „plně využívat zdvih“ na cyklostezkách.

      0 0
      • frbiker  

        To jsem si bohužel myslel :-( Díky za info

        0 0
        • mr.antik  

          ta HV komora jde podomácku v pohodě vyvložkovat a upravit progesivitu

          0 0
          • frbiker  

            No, já moc na vrtání se v tlumiči nejsem… Tu RP23 bych rád kvůli možnosti nastavení + 3 polohový propedál mi připadá ideální (po zkušenosti s DHX 5Air s 11 polohama :-) ) ale nechci to hned začít rozebírat.

            0 0
            • kOmE  

              Je to jen trubka kterou stahnes z tlumice dolu a necim ji vyvlozkujes, staci nejaky 2mm silny plast, ktery obtocis kolem komory a tu trubku pres to zase navliknes, nic se u toho nerozdelava.

              0 0
              • frbiker  

                Aha, tak teď jsem si k tomu našel nějaký videa např. tohle a to by nemusel bejt takovej problém. Máte někdo odkaz na nějaký další tutorial?

                0 0
                • mr.antik  

                  za jak moc výhodnou cenu je ta RP23? Mrkni na ebay.de jestli se tam nedá něco sehnat už s malou komorou.

                  0 0
                • kOmE  

                  Kdyby to nestacilo, da se vyvlozkovat i ta vnitrni komora.

                  0 0
                  • pold  

                    Já bych jen dodal že ta vložka (i ta největší) je pocitově tak třetinový rozdíl oproti změně HV – standard. Takže za sebe doporučuju na Reigna rozhodně standard.

                    Na druhou stranu – kdyby vložkování nestačilo, jsem tu komoru cca před rokem bez problémů koupil ve výprodeji z nějakýho eshopu asi za 20eur (nicméně je otázka jestli se to vyplatí koupit tlumák + komoru zvlášť).

                    0 0
                    • kOmE  

                      Tak ta hv komora se da vyvlozkovat jak pod tim vnejsim krouzkem ,tak klasicky tim spacerem dovnitr. Coz by jit znat uz melo.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Vyvložkovat se sice dá i více, ale není to dobrý nápad.

                        Fox má na webu hezkou tabulku jaké tlumiče (vždy rozměr a typ komory) je možné jak vložkovat.

                        A je tam opravdu hodně zdůrazněné, že některé varianty se vyloženě nesmí (tedy je hranici jak moc se může co vložkovat). A důvodem je to, že to na přílišné vyvložkování není dimenzované a ve chvíli chodu na doraz by se mohla celá komora roztrhnout. Každá komora je prostě dimenzovaná na určitý maximální tlak, který se při chodu na doraz vyvložkováním zvětšuje.

                        Proto z HV komory se vložkováním nikdy nedosáhne progresivity malé komory.

                        0 0
      • kozuch1  

        Ahoj,

        na jakém rámu jsi to testoval? V popisu kola máš rám Reign 2013, ale na té fotce je rám do roku 2010, pokud se nepletu… v 2011 se změnila geometrie na víc sjezdovou… nebo se pletu? Připadá mi, že tam nevidím tapered vidlici s Overdrivem…

        Pořidil jsem Reign 2 2011 v M (bazar, ale velice zachovalý) – zatím jsem toho moc nenajezdil a radši oservisoval vidlici i tlumič… ale ta RP2 HV mi přišla taky málo progresivní… přemýšlím, jak to budu řešit, nechce se mi moc investovat…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.