Reflexní vesta a počet pracích cyklů

34 nepřečtených
  • d

    Např. vesta WOWOW má v instrukcích napsáno max. 20 pracích cyklů. To mi připadá jako špatný vtip. 20 cyklů si dovedu představit třeba u vesty co mám v autě, ale ne u vesty na (nikoliv elektro) kolo. Při potřebě/nutnosti prát vestu 1 za týden to vychází na garantovanou funkčnost/životnost cca 5 měsíců…

    Uvítám zkušenosti s praním reflexní vesty a vlivem na životnost především reflexu, případně odkaz na nějaký odolný kus. Musí se ale jednat o vysoce reflexní materiál, jinak vesta nemá smysl.

    0 0
    • Esi  

      Tohle na kole nemá vůbec smysl, od toho je blikačka, ještě tak reflexní pásek na kotník levé nohy

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Světla/blikačky, reflexní prvky/odrazky a barva oblečení jsou tři vzájemně se doplňující prostředky přežití. Reálně se vyskytují světelné scénáře, ve kterých dobře funguje právě a jen jedna z těchto věcí. Proto je účelné používat všechny tři, je-li pravděpodobné, že takový světelný scénář může během jízdy nastat. Na podzim s krátkým dnem, nízkým sluncem, nízkými kontrasty a výskytem snížené viditelnosti vlivem mlhy a atmosférických srážek je to pravděpodobnost hraničící s jistotou, ne „jestli“, ale „kdy“.

        Ostatní účastníci, aby se k němu mohli adekvátně zachovat, totiž cyklistu musejí 1) vůbec zaznamenat 2) s jistotou identifikovat coby cyklistu během pár okamžiků přibližování . Ze všech směrů a z co největší vzdálenosti. To jsou dvě na sebe navazující činnosti. A právě vesty a různé hi-vis bundy jsou navrženy tak, aby k rychlé identifikaci výrazně přispěly.

        Znám, coby cyklista i coby řidič, místa a situace, kde nějaká blikačka a jeden reflexní pásek (předpis o odrazkách býval striktnější a při jeho aplikaci by bylo vhodné se zamyslet, proč vyžadoval, co vyžadoval) řeší opravdu jen naprosto minimální základ, těsně nad neviditelností. Stealth bicykl a ninja jezdec na něm je prostě kombinace free, cool, in, kterou úplně moc lovu. Je to totiž výraz pohrdání okolím i sebou samým, že mě někdo svou ignorancí záměrně a zbytečně přivádí do riskantních situací mě sejří. A může jít o Neviditelného v protisměru, kterého auta na poslední chvíli v leknutí objíždějí myškou.

        0 0
    • oberleutnant Weiss  

      Zrovna tuhle vozím na cesty za tmy do/z práce už asi 3–4 roky a pořád světlo odráží, i když jinak už je na ní ten věk znát. Za tu dobu se prala určitě mnohem víc než 20×…

      0 0
      • babkanakole  

        Spíš než praní tomu bude vadit odstřeďování, pokud se narve na plno, ruční ždímání kroucením a podobně. Nepředpokládám, že to někdo bude u cyklo oblečení dělat. Totéž zvěrstva typu vyvařování, prací prášek s bělícími složkami…

        Vzhledem k tomu, že mi roky drží vesta od Vietnamce, co jsem vozila zmuchlanou v kabelce, vytahovala pokaždé za šera a pravidelně prala, moc velký strach bych z toho neměla.

        0 0
        • xtonda  

          Já cyklo hadry ždímu na max, ať je to co nejdřív suchý

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • jecnak  

      Mám od loňského pozdimu https://www.decathlon.cz/…8523362.html a nějaké to praní už rozhodně zažila a žije. Předtím jsem měl obdobnou Mavic a ta přežila asi 5 zimních sezón. K tomu samozřejmě předni a zadní osvětlení a reflexní nálepky na ráfcích.

      0 0
    • Edwin  

      Ono je prani a prani. Když to vymachas ručně ve vlažný vodě, jen aby to nesmrdelo, tak to musí vydržet na věky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.