• Lister

    Nazdar lidi, mám takový prázdninový problém. Dovolená se konečně blíží a řešíme kam vyrazit. Máme jasno, že to bude nějaký Řecký ostrvo, ale nejsme ještě rozhodnutí kam.

    Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo někdy trávil alespoň částečně dovolenou na těchdle ostrovech na kole, případně jestli jte si kolo vezli (nepředpokládá) nebo půjčovali. O možnosti půjčení kol cestovky většinou mlčí, jedinou zmíňku o nějakých cyklostezkách a půjčovnách kol, jsem našel u Kosu, ale ten je zase poměrně malinký na nějaké větší ježdění.

    Zatím mezi favority patří větší a zelenější a hornětější ostrovy Kos, Thasos, Lesbos, Lefkada, Zakynthos ale nebráníme se ničemu. Kdyby měl někdo nějaké zkušenosti a nejen cyklistické tak bych to ocenil.

    0 0
    • simon111  

      Kolo ti tam půjčí kdykoliv. Já byl teda na Olympské riviéře a na Thasosu a půjčoven bylo víc než turistů :D Kolo jsem si půjčil asi za 8Euro na den. A pohoda

      1 0
    • Lance  

      minule utery jsem priletel z Thassosu – reknu ti,ze jsem byl nadsen, seci bez kola, ale pujcoval jsem si tam skutr:) jen tak mimochodem, ostrov objedes strasne rychle – 98 km ± a pak par cest do vnitrozemi – ale nadherne ciste more a plaze a nadherna priroda, kdyz tak se ptej treba na mailu

      0 0
    • TinkTink  

      Minulej rok jsem byl na Korfu…vesnici bych musel pohledat, ale pohoda…na odpocinek ideal – nicmene bez bajku, ty vraky co tam pucujou jsou nic moc. Ale k veci – majitel jednoho obchodu byl bajker a po rozhovoru s nim jsem zjistil, ze tam maj DHckovou trat :)

      0 0
    • náčelník  

      Řecké ostrovy ??? A co tvůj plán usadit se s Kochanskou na Fidži? :)

      0 0
    • Max Fact  

      Taky se mi to blizi, v patek rano „go to corfu“, tak se chci zeptat na letosni zazitky a na ty „herky“ v pujcovnach da se na tom jezdit? ten ostrov neni velky takze si myslim ze na kolo super

      0 0
    • Mug  

      V Řecku je teď trochu horká půda. ;-)

      0 0
    • Macik  

      Loni jsme se i s kolama toulali autem po Peloponésu, s ostrovama zkušenosti nemám. V turistických destinacích se asi dají kola půjčit, ale v odlehlejších částech si řekouni tak trochu ťukaj na čelo, když tě vidí v helmě na kole… Tak hluboko by oni neklesli: a)aby je někdo viděl na kole… b)notabene v helmě, když ju nevozí ani na motorce… :-) ale zas se v řecku nekrade, takže to je zas do plusu Bohužel to bylo loni na jaře koncem dubna a tak jsme toho zas moc nenajezdili, páč nám i dost pršelo. Jinak bez problémů.

      0 0
    • weekend warrior  

      Tak na Lefkadě pujčují kola bez problemu, celkem ok(scott, xt, lx), je to jetý, ale dá se. Vasiliky Ponti, u německých surfařů Happy Surf.

      No ale bomba je Karpathos. Pár kilometrů asfaltu, jinak šotolina, divočina. Půjčení kol je tam asi nemožné, nebo odhaduji plečky.

      Ale odvézt si kolo by neměl být problém. Brácha vozí charterem windsurf. Cenu ale nevím a zeptat se nemůžu, je právě na lodi v řecku:-)

      0 0
    • madcat  

      Na Kosu půjčovna čehokoliv na každým rohu, my jsme byli v Tigaki a fakt tam bylo dopravních prostředků k půjčení skoro víc než turistů. Je dobrý si dát pozor na nabídky půjčoven, který ti dohodí CK, protože bývají o dost dražší než běžný komerční nabídky, který najdeš jakmile se trochu projdeš po městě nebo po letovisku, kde budeš. Jsou prostě domluvený – hned po příjezdu ti rozdají letáky „smluvních“ půjčoven a všechno ti i zařídí, ale taky si to pak nechají zaplatit. My jsme platili za čtyřkolky 125 ccm (mimochodem nic moc svezení) asi 25 €, a za tu stejnou sumu jsme si potom ve městě půjčili enduro Suzuki DR 350 a nějakej chopper 250 ccm, kterej teda byl ještě za míň, asi za 20 €. Samozřejmě obojí to jelo xkrát líp než ty připosraný předražený čtyřkolky.

      Silnic je na Kosu celkem dost, je tam i kde na kole jezdit, i když teda ostrov sám má na délku jenom asi 40 nebo 50 km. Silnice jsou tam relativně kvalitní, akorát provoz trochu chaotickej. Ale na těch motorkách jsme si na to zvykli velice rychle :-). Kola jsme obhlíželi jenom tak zběžně, protože jsme ani neuvažovali, že bysme si je půjčovali :-), ale bylo tam k mání cokoliv od městských potvor s košíkama až po biky na dejme tomu Deore nebo LX. Technickej stav ale nevím, zas až tak blízko jsme to nezkoumali.

      0 0
    • Jenda  

      prispeju do historie

      letosni leto jsem stravil na biku na Lefkade ve Vasiliki- pojezdeni celkem slusny, da se tam koupit docela pouzitelna mapa. Nektery cesty i celkem technictejsi, nicmene je to tak 60/40 asfalt a satolina ale ty satolinovy useky jsou fakt pekny. Pravda je tam trochu teplejs ale me to nejak nevadi, opet jsem si overil ze do 42 na slunicku nemam problem. Jediny minus je ze na spouste sjezdu clovek lita krz poradny pavuciny s fakt velkejma krizakama:-) Jo a po dovoleny jsem se konecne donutil prejit na bezdusaky – trni je tam fakt hodne:-) Jinak sousedni Kefalonie vypada na bikovani jeste lip ale bohuzel jsem se tam nedostal.

      0 0
    • blaza84  

      No já měl jednou kolo v Chorvatsku na Brači a že si tam vyjedu, ale za 20min sem to otočil, protože v tom vedru se to nedalo a pak už sem kolo používal jenom jako přibližovadlo a zbytek dovolené sem polehával u moře a lil do sebe Karlovačko :-)

      0 0
      • blaza84  

        ale určitě záleží na tom, kolik je tam zeleně, jestli se před tím žárem dá schovat, lefkada nebo třeba korsika by mě s kolem lákaly

        0 0
        • Jenda  

          na lefkade na stin zapomen, spis jde o to jet trochu volnejc nez normalne a prekonat tu prvni pulhodinu kdy ma clovek pocit ze zhebne, pak uz to jde. Ale jak jsem psal vyse – funguju celekm bez problemu i pri 40 C vedrech takze asi nejsem smerodatnej. Jo a super jsou do tehlech mist bikovy sandaly – pocitove diky nim mi prislo tak o 3–4 stupne min nez v tretrach.

          0 0
        • MlokCZ  

          Korsika se s stínem taky nic moc. Záleží v jaké jsi zrovna části, v některých lesy jsou a nějaký stín pak taky, ale hodně jsme tam najezdili i v místech, kde stín žádný.

          Pokud se ale zvolí vhodný termín (září, přelom květen/červen) a nejede se na Korsiku nebo podobnou oblast zrovna červenec/srpen, tak pohoda.

          A ještě hrozně záleží, jak si vysoko. V den kdy na pobřeží je 30, tak v horách v sedlech je klidně o 10st. méně.

          0 0
    • Mr.Dawe  

      OBNOVUJI TÉMA

      Cestovatelé, poradíte kam jet na Zakynthos s dětmi (3 a 6)? Kalamaki jsme viděli před 10 lety a rádi bychom se tam vrátili případně do Laganasu (ten je však hlučnější).

      0 0
      • oddie  

        Na Zakynthosu se mi pro takhle malé děti osvědčilo Amoudi, což je úžasně zakopaná totální díra. Nejsou tu hotely, diskotéky ani nic podobného, jen pár apartmánových domů, asi 7 hospod/taveren a dva velmi dobře zásobené krámky, v jednom se občas domluvíš i česky. I v plné sezóně na pláži minimum lidí. Větší letovisko (Alikanas/Alikes) 2km pohodlně pěšky, i když není moc důvod tam vůbec chodit…

        1 0
    • Jardell.Yetti  

      Take obnovuji tema. Pujcovali jste si nekdo na Zakynthosu kola? Nejde mi o nejaky trenink, ale spis zpestreni a zmenu.

      0 0
      • oddie  

        Půjčoval jsem si, abych mohl dojet do rybárny pro ryby :) takový polovrak, ale účel splnil. Tuším v Alykanas – záleží na tom, kde jsi, v Alikes bylo těch půjčoven víc, v těch větších střediscích budou.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.