REAR HUB ke kazetě SRAM PG1230 na ekosystému SRAM NX Eagle 1x12

13 nepřečtených
  • JaromírS.

    Zdravím všechny, rád bych Vás poprosil o radu. Potřeboval bych vědět zda je zadní náboj Novatec D042SB Al 32d (9mm RU) kompatibilní s ekosystémem SRAM NX Eagle (12 rychlostí). Na kole mám přesněji kazetu SRAM PG1230 12rychlostí u které je výrobcem uvedena kompatibilita se staršími ořechy nábojů. Mohu tento náboj na mém kole použít? Případně zda by mi mohl někdo doporučit nějaký kvalitnější náboj s fajn zvukem cvrčka kompatibilní s mou kazetou.

    Předem díky moc všem za rady!!

    0 0
    • Vilém  

      Ekosystem? Co ze to?

      Proc ten naboj chces menit? Ten novatec je hrozny tezitko. Ano ta kazeta na nej pujde.

      0 0
    • JaromírS.  

      Sousloví ekosystému myšleno jako celek NX Eagla a použito pro upoutání pozornosti ;) Mám na něm momentálně "tovární'' náboj, který nepracuje tak jak by měl. Cvrkot vynechává, vyluzuje pazvuky. Po konzultaci s mechanikem doporučena výměna, proto bych rád vybral něco zvučnějšího a zároveň něco servisovatelného a kvalitnějšího. :) Díky moc za reakci, nějaké doporučení na konkrétní náboj?

      0 0
      • oddie  

        Pokud se to bude přeplétat, bylo by lepší místo té NX hrůzy dát rovnou něco s 10z.

        0 0
      • novas752  

        Když už tak rovnou kup náblj pro Shimano Microspline kazety a dej si tam tu pro 12 rychlostí. Budeš mít za pár korun daleko lepší funkčnost řazení, větší rozsah převodů…

        0 0
    • JaromírS.  

      Díky za tipy s rozsahem. Zkusím zvážit i možnost přechodu na Shimano kazetu, přehazka nebude mít s kazetou problém? Na druhou stranu rozsah mě zatím nijak neomezoval a současná kazeta má najeto něco okolo 500km. Nějaké typy na náboj?

      0 0
      • novas752  

        A nebo náboj kde jde později ořech vyměnit. Takže třeba DT Swiss 370 nebo 350.

        0 0
        • TommyP3  

          S rychloupinakem a 12s kazetou bych po vlastni zkusenosti moc nelaboroval. Problem je v tech navolno vlozenych koncovkach a sirkou kazety. Mam doma schovany sram x0, ktery mi s xd orechem a gx kazetou vysel tak blizko patky ze retez drhnul o patku hazky. Proti tomu novy 12s slx naboj, ma za par korun osu na RU v jednom kuse a vychazi paradne. V porovani nefunkcni mismas od sramu, nebo cista slx sada za cca 5000 mam jasno.

          0 0
          • kubad  

            standard je stejný jestli 142×12mm nebo 135mm Qr kazeta je stejně daleko :D

            0 0
            • TommyP3  

              To sem si myslel taky než jsem to složil…fotku s kazetou už nemám. Ale z té redukce trčel asi 1 mm z kazety. Řetěz se vlezl jen díky patce hazky a lehce chytal dole o ní. Navíc bylo potřeba podložit prehazovacku cca 2 mm podložkou pac jinak nepustila na nejmenši pastorek Shodou okolností sem v době kdy to bylo aktualni, našel na mtbrs pár lidí se stejným problémem. Prostě 135 a 12s xD se u mě nekamaradi. U shimana je to v pohodě. Jinak ale teď japka mají naboj mt500-B ktery se s tím 135 lehce splete. Je 141 mm široký na RU, to je co za standart? ;-D

              0 0
              • Vilém  

                Tech 141mm je boost QR.

                0 0
                • TommyP3  

                  Jasně to byla jen narážka na ty dva momentálně užívané standardy.

                  0 0
                  • kubad  

                    141 mm široký na RU,

                    to je nepochopitelná prasárna od výrobce, proč to dělají je nepochopitelné

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.