• ziki007

    Tak sem si qánocům nechal naježit tu Bellancu… Už je postavená, roluju s ní do kuchyně a zpátky… K věci: pořídil jsem si i FMS simulátor a na něm už model ovládám docela obstojně- odstartuju,za­kroužím, zapřemetím, přistanu… O kolik je složitější řízení reálnýho modelu? Jak jsou na tom akumulátory při provozu v nízkejch teplotách? Dík Z.

    0 0
    • wroum  

      FMS neni simulator, to je hra a realisticnost ovladani je rovna temer 0.

      Pokud simulator, tak Aerofly pro deluxe nebo Reflex XTR – ty jsou aspon relistictejsi, ale real je real :-D

      nicmene pokud ti jde jen o nauceni se packovat, aby se ti nepletly strany pri letu k sobe, tak i ten FMS staci, ale tezko soudit co udelas az to hodis do vzduchu…na druhou stranu to ale nezjistis dokud to nehodis, ze :-D ?

      takze zadnej stres, zkontroluj jestli vse funguje a je teziste tam kde ma byt, najdi vhodnou plochu (velka (hodne – i fotbalovy hriste byva ze zacatku maly :), bez stromu, idealne vyssi trava = mensi nasledky, bez vetru (aspon pro zacatek)). na vhodny plose dej plnej plyn a s citem posli bellancu vodorovne kupredu proti vetru. nezapomen ze za letu stacej na zmenu smeru ci vysky vylozene maly vychylky – na vysilacce s tim budes hybat max par mm – v okamziku kdy budes machat pakou od dorazu k dorazu, jdes rychle do zeme…

      mala rada na zaver: pokud je nekde nejaky misto kde se v tvym okoli schazej modelari, tak tam normalne jdi i s bellou, okoukni kdo to ma nejvic v ruce a vypada v pohode a popros ho o serizeni a zalitnuti – se zalitnutym se lita lip nez kdyz to neumis a este to leti jak se tomu chce.

      akumulatory se odberem zahrejou a u Bellancy i celkem dost, jinak je tam dej az na miste a do ty doby je nech treba v kapse, ale nejsou to lipolky, takze jim nemuzes mrazem nic udelat – maximalne budou linejsi (nez se zahrejou)

      a kazdopadne dej vedet jak jsi dopad!

      letu zdar :-D

      0 0
    • Thapsus  

      Jen bych doplnil: pokud půjdeš na modelářský letiště, nezapomeň před zapnutím vysílače zjistit, zda někdo již nepoužívá tvůj kanál… Jinak Tě nebudou mít vůbec rádi :-)

      0 0
    • klingon  

      FMS oprabdu neni moc realisticky ale na ziskani zakladnich navyku a koordinace staci. V realu bude ten model mene stabilni a budou tam mnohem vyraznejsi setrvacny sily.Nastuduj si aspon zakladni teorii o aerodynamice a mechanice letu aby se nedivil proc ti to v zatacce spadlo, kdyz si preci mel vyskovku napno nahoru :-) Jinak plati co ti napsal Wroum a Thapsus. PS: Vyska, rychlost, rozum! Kazdy spravny pilot ma v kazde chvily aspon 2 z techto veci!!!! ;-)

      0 0
      • ziki007  

        Dík fšem za rady, výsledek oznámím, případný trosky nafotím :-P Z.

        0 0
    • SoLaX  

      www.rozzlobenimuzi.com/?… Tohle mi prislo na mail, tak sem si na vas RC nadsence vzpomnel :-)

      0 0
    • fousek  

      By nebylo uplne spatny si pro zatatek koupit nakyho nerozbytnyho vozemboucha, naky Tornado ci neco podobnyho a na tom se to naucit. Nebo se domluvit s nakym modelarem, kterej by to zalital a naucil te to ridit pres instruktora

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.