• koňák

    Zdravim, resim jakou vidlici dat na AM Monstera. Uvazuju, jestli Epicona (s pevnou osou nejspis) nebo uz Durolux. U Duroluxu me stve predevsim zdvih 140–180, kde cokoli od 140 nahoru je asi na tohle kolo nevhodny, tim padem bych to nevyuzival. O Suntouru uvazuju predevsim kvuli cene.

    0 0
    • kali222  

      http://bike-forum.cz/…il-7705.html

      nebranil bych se vyssimu zdvihu. pokud tedy ± 140mm, tak se porozhlednout po pike, RVL maxle (150mm) pripadne na ebay nejaka foxka s 15mm osou-obcas clovek nevyjde z udivu, kdyz trefi akci. cenou zamozrejme neni nad santÚr.

      0 0
    • Kubiczech  

      Durolux už mi přijde na AMko moc, osobně bych tam radši z těhle bytelnějších vidlic dal Pike. Záleží na tom, co budeš jezdit. Podle toho bych dál volil parametry vidlic – zdvih, průměry nohou.

      Další varianta je Revelation.

      0 0
      • koňák  

        Chtel bych s tim i obcas neco skocit… Proste drsnejsi jezdeni, na hladsi jezdeni mam XC pevnaka.

        0 0
    • MlokCZ  

      Pokud bys vzal Durloxe upraveného, tak si můžeš nechat nastavit zdvih přesně takový, aby tam sednul, takže třeba 110–150mm.

      Taky mi ale přijde Durolox na to kolo moc. Dal bych něco 32mm na 140–150mm s pevnou osou.

      0 0
      • koňák  

        tech 32 a 140 a pevnou osu by splnoval i ten Epicon… zalezi jen na tom, jak moc je vhodnej na AM kolo…

        0 0
        • MlokCZ  

          Vhodný je tam úplně stejně jako jiné 32mm vidlice s 15mm osou.

          0 0
          • koňák  

            Jak to tak ctu, tak pujdu kvuli cene do toho Epicona… Prece jen je to AM vidle (podle suntouru) na AM kolo. Tak snad neco vydrzi.

            0 0
            • soc  

              Nad Epiconem na AM kolo taky uvažuji. Přeci jenom váha, výkon a cena hovoří pro něj. Takže jestli bude, tak poreferuj, ať vím, jaký je. Ale měl bych ještě jeden dotaz, co za kola plánuješ k tomu Epiconu? Mě zatím zaujaly pouze Fulcrum RM 3, nicméně třeba existuje i jiná alternativa…

              0 0
    • Smazaný účet  

      Ono zalezi, kolik do toho chces vrazit. Vubec bych se nabal na ten ram dat 160mm, 180 by uz mozna bylo zbytecne.

      Jako prvni kandidat mne napadl vzdochovy RS Pike, idelani by byla 2039g tezka, air u-turn varianta(454). Jinak na dolekop.com se nejakou dby vyskytoval Pike za asi 6000penez.

      Kolem peti tisic se necha sehnat Domain u-turn, ale to je trochu tezitko.

      0 0
      • koňák  

        no tech 7000 by asi byl tak strop, proto lovim ve vodach Suntouru…

        0 0
        • antimony  

          Čau mám monstra am a vozím durolux z tuning testu se zdvihem 120–180 a změnu zdvihu využívám pořád.Určitě je durolux těší vidlice ale zase něco vydrží.

          0 0
      • hrajem  

        Kdyz uz je rec o tech vidlich Pike, jak se lisi jednotlive verze 409 a 426 (U-Turn coil konkretne)? Vim ze 454 je o nejakych 200g lehci, ale tyto dve se lisi cim ?

        0 0
    • mr.antik  

      Mně se jeví těch 140 (Pike) jako málo, je to takový moc XC (a na to zas je ten rám zbytečně dimenzovanej). Odolnostně je to super vidle. I když bych ti mohl rok ježděnýho Pika nabídnout :-)

      Docela dobrý ohlasy jsou na milanovu RST Storm, upravenou okolo 150mmm s HS expanzí.

      Ale primární je účel a styl ježdění a to víš je ty.

      0 0
    • Oakey  

      Taky jezdim Monstera AM, i když staršího a používám k němu Marzocchi AM1 SL, kde si zdvih můžu štělovat od 120 do 160 a vyhovuje mi to.

      Sice nejnižší zdvih používám 140 a ta změna zdvihu je kroucenim ne zrovna pohodlnym ovladačem furt dokola, ale zas pro jemný doladění geometrie ideál.

      Možná se zkusit po nějaký AM kouknout v bazarech, bo to byly poslední Maruny, který ještě měly kvalitu… Ovšem počítej s váhou kolem 2,3 kg a nejspíš nutností tuningu kvůli vysokýmu odskoku.

      Jinak z novější produkce mě napadá novej Revelation, kterej přebírá nohy z Pika a v recenzích ho vychvalujou. A pak ještě třeba ta RST, kterou si necháš vyladit na míru… ale na tu neznám reference i když s tuningem od Milana v podobě Epiconu mám dobrý zkušenosti;)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nový RVL nepřebírá nohy z Pika ;0) Starý RVL to tak měl, RVL 2010 je komplet nový.

        0 0
        • Oakey  

          Aha… a ohledně tuhosti konstrukce nemá nějaký info, jestli nová RVL je stejně tuhá jako 09 akorát se snížila váha?

          0 0
    • Bartik  

      Zdravím,

      ted taky řeším vidli na tento bike. Co myslíte, mohla by tam jít 120mm vidla???

      0 0
      • friblos  

        Jezdil jsem oba modely a zaleží jakého Monstra máš, jestli 09 tak jedině 160mm- se 140 PIKE to bylo z kopce dost neklidné. když jsem nasadil 160 tak se to dost uklidnilo a bylo to mnohem lepší z kopce. Na starém je v pohodě 140, 160 to už dost pokládá a je to hodně na dolekopcem. 120mm bych nedával ani na jedno.

        0 0
        • Bartik  

          mám novýho AM, 2009, 140mm zdvih na zadku. Chci tam dát FOX 120 mm nebo 140 mm. Nechci aby to byla zas taková kobyla s vysoko postavenýma řidítkama. L

          0 0
          • KRAJIC  

            Jak píše Friblos – na nového 120 ani ***** i těch 140 je málo – dej tam 150 nebo 160. Kobyla to nebude, protože oproti starším modelům je razantně zmenšena výška hlavové trubky. Na tom zdvihu 140mm jsem jel a přišlo mi to ani v řit ani v oko – XC to nebylo a z kopce taky nic moc.

            0 0
            • Bartik  

              Měl jsem tam Marzochu AM SL1 120–160 mm a přišlo mě těch 160 na nějakou delší jízdu fakt moc už. Mám AMko, takže 140 na zadním kole. Jako 120 jsem zavrhnul, to jak říkáš , je fakt málo. Ale 140 FOX se tam normálně dávala.

              Jak se ti to zdálo s tou 140? Výjezdy a sjezdy?

              0 0
              • KRAJIC  

                Kola hodnotím podle toho, jak na tom jde bunny hop. Ten model MONSTER AM 2009 mi přišel, že jde debilně na zadní – velká práce zvednout předek a po přenesení váhy zadek kola úplně vystřelil. U MONSTER EN 2009 to bylo vyvážené. Osobně bych si tu AM 09 upravil pro sebe právě tou vyšší vidlicí – to je ale moje ujetost upřednostnit do snesitelné míry hravost před jezdivostí. Ještě nechápu proč jsi ideální zdvih nevychytal na té polohovací Marzocchi – pak bys věděl přesně kolik.

                0 0
    • Atilla  

      Nechci zakládat nové vlákno.

      Je možnost koupit na RB monster AM 06( po mě svařovaný) vidlici

      Bos n´dee: http://boutique.bosmtb.com/…p8-idylle-sc

      za super cenu. Problém je, že vidle má 180mm a výška je 565mm, takže stejně jako totem. Teď je tam MZ 55 160mm 541mm. Půjde na tom jezdit? Kdo ví jak dlouho ten rám přežije a tuhle vidli může dát pak na jakékoliv další kolo. Kolo se využívá spíš dolekop. Je Možné změnit patky na tlumiči, tak aby se geometrie tolik nerozházela? Díky

      0 0
      • Atilla  

        nikdo nejel monstera se 180mm? zítra pro tu vidli jedu

        0 0
        • Smazaný účet  

          jak jsme psal v mailu…kdzytak tu vidli o dva cm stahnes a uvidis…jde interne snizit?

          0 0
          • Atilla  

            prý ne

            0 0
            • Smazaný účet  

              cece koukam na specifikaci a volitelne je mozne 160mm…imho to nejak jit musi, prece nebudou delat dvoje streva..poradil bych rad, ale BOSS je pro mne velika neznama:) Co si od ni slibujes?

              0 0
              • Atilla  

                prý ne. Super chod a není pro mě, ale pro bráchu. Za cenu nejlevnějšího lyrika na koloshopu, to jde

                0 0
                • KRAJIC  

                  Na dolekopcom asi jo. Na výjezdy to asi zkurvíš – záleží jak to ovlivní geometrii ta změna váhy jezdce – ať nemáš i na dolekopcom moc zasagovaný tlumič.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.