• Smazaný účet

    Hoj potřebuju poradit s výběrem řazení na mtb. Jezdím silnice i lesní cesty. Nějak tomu ale nerozumím a tak se chci zeptat které mi doporučíte? Já si vybral

    http://www.kolakola.cz/…L180-3x7.htm

    http://www.kolakola.cz/…3x7-3821.htm

     

    Myslím, že ten první typ bude lepší, protože si budu moct koupit i brzdový páčky jaký chci. Poraďte a případně mi sem hoďte další typy 3×7 řazení.

    0 0
    • Wojtek  

      další amatér

      odkazy ti nic neříkají?

      0 0
    • Vilém  

      To prvni je pravdepodobne stary Alivio, nebo nejaka odvozenina (nechce se mi to hledat). Takze by melo byt lepsi nez to druhe vlozene. Co me spis prekvapuje, je ze jedno je spolecne s pakama, druhy samostatne. Takze pokud mas paky, nebo hodlas nejaky koupit, tak bych vzal to prvni.

      0 0
    • Daf  

      Taky se da koupit osmickove a nepouzit jednu polohu.

      0 0
      • Honzyn  

        Pokud chces zustat u razeni 3×7 a neprechazet na 3×8(vymena zadniho naboje atd.),tak bych vzal urcite kombo(razeni i brzdove paky v jednom),mas o objimku na riditkach mene,je to jednodussi,celkove levnejsi nez samostatne a kdyz mas mechanicke kotoucovky,tak je to kompatibilni s kazdou pakou na lanko.Kazetu 7sp. sezenes i 12–32zubu,takze prevody ti to pokryje v pohode jako 8 nebo 9,pouze s trosku vetsimi rozdily mezi jednotlivymi pastorky-prevody.Pokud prevody tezsi(do rychla)tak kazetu 11–28zubu.Kup Shimano Altus nebo Acera,Alivio a vyse je jenom 8 nebo 9 rychlostni.Sam 7sp. jezdim v kombinaci s nejnovejsi XTR prehazkou(razeni XT SIS 7speed).

        0 0
      • Singlespeed  

        Nebo taky koupit devítkové, jednu polohu nepoužít a na sedmičkový ořech nastrkat osm pastorků z devítikolečka. Tak bych to řešil já.

        0 0
        • Vilém  

          Nj tim sice clovek usetri za nabu, ale na druhou stranu mu to prinese vsechny nevyhody 9ky, ktere ma proti klasickemu 8sp.

          0 0
    • t29  

      nevím jestli chceš jenom páčky, nebo může být i gripshift:

      Sram MRX nebo MRX Comp pro Shimano systém 2:1 např. tady nebo tady

      Shimano Revoshift např. tady

      Jinak z těch páčkových bych radši to SL-MC40, spojovat řazení a brzdy jinde než u Dualů mi přijde zbytečné (co jsem viděl, máš na řidítkách místa dost).

      0 0
      • Honzyn  

        Grip shift bych vubec na bike nedaval,zvlast v levnejsim provedeni,ktere ma 7 nebo 8 speed.Pokud mas mechanicke kotoucovky,tak bych sel prednostne do komba,proc mit dve objimky vedle sebe?!Kdyz chces menit brzdove paky i razeni,tak kup spojene v jeden dil-kombo.Nemusis nastavovat sklon brzd a razeni zvlast,utahovat dve objimky,take je to uspora par gramu a vyjde to levneji,nez kupovat razeni a paky zvlast.Ale zas treba paka Avid ma lepsi tvar nez Shimano.

        0 0
        • JSt  

          to je prave ten prusvih, ze nejde nastavit brzda a razeni zvlast. razeni dokupy s brzdou bych nikomu nedoporucoval. ostatne proc se to dela jen v nejnizsich modelovych radach? ;-)

          0 0
          • Honzyn  

            My dva se shodnem snad jen na tom,ze bike ma ram a dve kola!Znam i komba XTR(nemyslim dualy). 

            0 0
            • JSt  

              jo. rada 950, kera se delala do roku 2003. ale to nic nemeni na tom, ze je to z myho pohledu neprakticky…

              0 0
              • Honzyn  

                Stare Shimano vsak byvalo lepsi nez nyni!Neprakticke je mit dve objimky,pokud je brzda mechanicka,na lanko.Ale je to mozna detail.Spis zatlacuju slzy,kdyz nekdo vzpomene Shimano pred par lety!Jo,hlavne neber paky XT ty nejnovejsi!Po „upgradu“ timto srotem se mi na svihu cislo 5 doslova rozsypala brzdova paka pod prsty!Ani jsem ji nemel stisknutou,proste jsem valil po hrbate siroke lesni ceste.Stat se to v tezkem sjezdu-radsi nedomyslet:-(Proc mi na jinem kole 13.sezonu slouzi paky Alivio je mi pak zahadou,kdyz marketingovi panacci tvrdi,jak jde technika skoky vpred!!

                0 0
                • JSt  

                  v cem ti dve objimky vadi, krom toho, ze si muzes nastavit nezavisle radici a brzdovou paku? :-)

                  0 0
                  • Honzyn  

                    Ne primo vadi,ale neni duvod to nastavovat nezavisle.On chce menit razeni i brzdove paky,pak je urcite lepsi koupit kombo.Jediny duvod zvlast bych videl v koupi pak Avid,pac maji lepsi tvar a jednodussi a lepsi uchyceni lanka v pace.Take cenove vyjde kombo lip nez tyto dily zvlast. 

                    0 0
                    • pepek  

                      Brzdy a řazení mají různě dlouhé lhůty pro morální i fyzické zastarávání – můžeš vyměnit, jen to co potřebuješ (nebo co se posralo)

                      0 0
                    • t29  

                      opakuju ještě jednou to, co jsem psal níž:

                      brzdy zvlášť + gripshift = 541 Kč

                      brzdy zvlášť + páčky = 490 Kč

                      integrované brzdy a páčky = 540 Kč

                      Kde vidíš, že kombo je levnější, než samostatné brzdy + samostatné řazení?

                      0 0
                      • Blade  

                        Šak to tam máš bílý na šedým, že kombo je o 1Kč levnější než gripshift ;-)

                        0 0
                    • Vilém  

                      To ze dana poloha vyhovuje tobe, neznamena ze to vyhovuje kazdemu, tak proc mu to porad podsouvas? Nebylo by lepsi na nem, aby posoudil co mu lip vyhovuje? Osobne vozim obe kombinace, i komplet, i zvlast (vzdy XT 8sp) a taky bych bych volil oddelene, prave kvuli nastaveni, protoze mam radsi radici packy dal od brzdovych, nehlede na moznost vzajemneho pootoceni pak.

                      0 0
                    • Vilém  

                      jeste dodatek. U zvazovaneho kompletu, na ktery je odkaz vyse, nejde myslim radit o vic stupnu smerem k lehcim prevodum, musi se to klapat po jednom. To u zvazovanych pacek na 100% jde.

                      0 0
                    • JSt  

                      vozil jsem dohromady acery, stx, deore. samostatny deore a xt. nastavis si vse rozhodne ve vetsim rozsahu u pak zvlast. za pravdu musim dat pepkovi, pac mi u tech kombo acer a deore odeslo razeni na smyku. aceracky brzdovy paky sly „na marka“ pod flexu a mam je na tom kole do nizin ;-)).

                      0 0
        • t29  

          Brzdové páky Avid FR-5 za 220 Kč, gripshifty Sram MRX Comp 7×3 za 321 Kč, celkem 541 Kč.

          Brzdové páky Avid FR-5 za 220 Kč, řazení Shimano SL-MC40 7×3 za 270 Kč, celkem 490 Kč.

          Integrované brzdové a řadící páky Shimano Altus STEF50 7×3 za 540 Kč.

          Vše aktuální ceny z Kupkola.

          Utahování dvou objímek a možnost nastavení polohy brzd a řazení zvlášť považuju za výhodu.

          Otázku gripshiftů může vyřešit jenom White_line, pokud je chce zkusit nebo na ně je zvyklý. Dal jsem to jako návrh na další možnost, sám gripshifty vozím.

          0 0
    • Martin  

      sorry, že si hraju na bazar, ale…

      kdybys měl zájem o zánovní Revoshift 3×7, tak mi napiš na mejla – jeden pár se mi tu válí doma a moc rád by ještě někomu sloužil, za nějaký bakšiš je tvůj :-)

      0 0
    • dedasurovec  

      to druhé mám na starém crossovém kole jen starší verzi,která má klasické dlouhé brzdové páky což je nepraktické, ale po x-letech to funguje stále dobře, jako nové

      0 0
    • Smazaný účet  

      mám zkušenosti sice se staršími modely, ale s oběma. Jaké máš brzdy? Nebo proč tam máš jednou s brzdou a jednou bez brzdové páky?

      to první je nějaké nové Alivio, chodí clekem dobře, ale občas se ku.ví

      Druhé je myslím nižší řada, snad Acera. Zásadní rozdíl je v tom, že odřazovací páčka je u toho prvního dole před řídítkama (jako vyšší sady shimano) a u toho druhého je odřazovací páčka nahoře vpředu nad řídítky, to mi dokonce přijde možná i pohodlnější…

      0 0
    • náčelník  

      Měl bych volné otočné řazení 3×7 + přehazku Sram 3.0. Pardon. 

      0 0
    • buboman  

      Potrebuju poradit s razenim. Davam do kupy kolo na koleje, tak jsem prosel garaz a stavim. Je tam prehazka LX RD-M560 z roku snad 94. Nemam k tomu volne razeni. Netusi nekdo jestli to bude s timhle SL-MC40 fungovat? Nebo kdyby mel nekdo volne neco puvodniho, tak bych to rozhodne vzal. Snazim se to skladat at to jakz takz vypada. Ram je Carraro z roku 1993. Diky za odpovedi.

      0 0
      • Singlespeed  

        Bude to fungovat precizně. Samozřejmě musíš dozadu dát sedmikolo nebo sedm pastorků z osmikola (ty mají sice malilinko menší rozteče, ale funkčně je to O.K.). Na stáří bikové přehazovačky nezáleží. Konstrukčně je to už přes 20 let to samé. I stařičká 200GS nebo Exage 300LX chodí s jakýmkoliv novým řazením a naopak, i nejnovější XTR Shadow šlape s předpotopními páčkami SIS jako by se nechumelilo.

        0 0
        • lidumil  

          No jen nesmí být moc vytahaná pružina, páč to pak blbě řadí dolů :-) Máým domě dva starý šaltry – Deore DX a XT a dolů skoro neřaděj. Ale jsou asi z roku 1991.

          0 0
          • buboman  

            To rad slysim. Kazetu uz mam sedmicku, coz asi z me fotky mobilem poznat nejde. Uz je objednano, tak potom jeste poreferuji jak to funguje. Pruzina uz mozna je trosku slabsi, ale kdyz budou v dobrem stavu lanka a bowdeny, do bahna to kolo nebude, tak to bude v pohode. Diky

            0 0
        • krtex  

          a na tos přišel kde že 7 a 8 speed má jiný index ?

          0 0
          • Vilém  

            Pise nekde indexu? Pise o roztecich, ktere jsou opravdu trochu rozdilne. Funguje to vsak.

            0 0
            • krtex  

              index a rozteč je IMHO to samé, takže mě prosím poučte jaká jiná rozteč na kazetě existuje !

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.