• alesk

    Jaké máte zkušenosti s rámy SPYDER? V cenové relaci kolem 7 tis. vypadají velice slušně, i co se týče hmotnosti..

    0 0
    • Vilém  

      S hmotnosti kecaji.Jinak si myslim,ze je to normalni standart.Skupuji zbytky ramu z taiwanu,pak daji vlastni design.

      0 0
      • vlk  

        Odkud to víš. O kterém konkrétním rámu tvrdíš, že kecají a o kolik víc jsi navážil.

        0 0
        • Vilém  

          Staci se podivat do sekce hmotnosti,zde na foru.

          0 0
          • vlk  

            Už jsem myslel, že vlastní zkušeonost. No myslím, že ty váhy jakš takš odpovídají.Jsou to vesměs rámy 20 a 21. Většinou výrobce udává na stránkách váhu v nejmenší velikosti co dodává-tedy 18. Ale i ostatní výrobci často kecaj, s tím už asi nic nenaděláme.

            0 0
            • Vilém  

              Ty vahy jsou az na jednu vyjimku vse 19".Pak je tam taky jedna 15" a u te kecaji jen o cca 200g z 1600.Ale je pravda,ze stejne to dela hodne vyrobcu.Kdyby se zeptal treba na RB a ne na Spyder,tak bych taky napsal,ze kecaji.U teto firmy se mi nelibi jejich neucelena a stale obmenovana nabidka.Navic kdyz jsem jeste videl,jak zalozili dalsi znacku pod kterou prodavaji stejne ramy,tak to na me moc solidne nepusobi.nevim jak ted,ale kdysi se tu Spyder dost resil a moc chvaly na ne nezaznelo.

              0 0
              • vlk  

                Tou další značkou myslíš Poison? Jestli ano, tak to jsou sice stejné rámy, ale není to ta samá firma jako Spyder. Oni Němci ty rámy dovážejí z Taiwanu a prodávaj kde komu a to i jednotlivé díly.

                0 0
                • Vilém  

                  Nevim zda poison,dostali se mi proste do ruky dva katalogy,kazdej pod jinou znackou,ale kontakty ap. tam byly stejny.To jak to s tou druhou znackou,osvetlil pravdepodobne o kus nize Luckyn.

                  0 0
                • vrazda9  

                  Asi myslí CROXO

                  0 0
              • Brouk_Pytlik  

                A co třeba Merida, Mongoose? Jak na tebe působí tyto značky? No ja jen že ještě donedávna to bylo zcela totéž ;-)

                0 0
                • Vilém  

                  Nevim jak Mongoose,ale Merida ty ramy aspon vyvyji a nasledne vyrabi.HT ramu od Meridy bych se nebal,s FS me u nich stve,ze provadi vyvoj na zakaznicich.Jejich plus je to,ze s reklamacema nedelaji problemy.Ze by byla nedavno Merida a Mongoose totez,jsem nepostrehl.Teda aspon za poslednich cca 5–7 let.

                  0 0
                  • Brouk_Pytlik  

                    Merida a Mongoose měli naprosto totožné silniční rámy. Otázka je kdo byl ten první. Nebo si možná nechali rámy vyrábět v jedné fabrice jak už to tak dneska chodí. To je ale jedno, to byl jen příklad. Důležité je to, že neni nic špatného na tom, že má někdo více značek svojich produktů. Obecně je to proto, že každá značka má svojí odlišnou politiku, kde je naopak dobře, že se to nemíchá dohromady. Kola Croxo jsou standardní typová kola a Spyder jsou na zakázku. Cítíš ten rozdíl? :-)

                    0 0
        • mm  

          pri konkretnim dotazu mi Spyder odpovedel, ze si mam pricist k udavane vaze (nejmensi velikost ramu) cca 150g laku. Odpovida to.

          0 0
      • luckyn  

        Tak nějak vypadá že o značce Spyder toho fakt moc nevíš… Kupují rámy od celkem známých a kvalitních rámařských firem, což u něklterých rámu jde snadno poznat od koho vlastně rám původem je, u nás ty rámy dodělají a začistí podle přání nastříkají a nastrojí… Ta druhá značka, nevím co ti na tom vadí, že mají dvě, je na vývoz do Německa, kde má značku Spyder registrovanou někdo jiný…

        0 0
        • Vilém  

          Ne,mas pravdu na tuto znacku nejsem znalec a kolo bych si od nich nikdy nekoupil.Co jsou pro tebe zname a kvalitni ramarske firmy,bych rad vedel.Je pravda,ze nektere ramy Spyder jsou totozne s ramy jinych znacek,to vsak neznamena,ze ty jine znacky si ramy delaji sami.Podle me proste nakupuji prebytky,tak jak jsem psal vyse.

          0 0
          • Luka  

            treba diamondback … vim to, mame to doma. A nevic me na nem stve, ze je mnohem lehci nez to, co mam ja :)

            0 0
    • nooski  

      Komunikace z lidmi ve spyderu nic moc, jsou rychlí asi jako česká pošta. Bratrancovi navařili zadní stavbu na silničku tak podivně, že na závodech byl vždycky unikát, navíc závity zapatlané od barvy a v dorazech na rámu dokonce zůstaly i ty papírky, co se tam dávají při lakování. Celkově to jsou hrozní masťáci.

      0 0
      • Cerberos  

        Asi záleží n apřístupu semnou komunikovali fakt v poho a rám sem měl za 10 dní doma a vše v poho … takže fakt nevim asi si na ně byl hnusnej tak ti to vrátily :-)))

        0 0
        • nooski  

          Já s nimi nekomunikoval:) To bratránek si užil, právě mě zarazilo, že tam volal a oni se narychlo omlouvali že na něj zapoměli a pak ten rám přišel takový jaký sem popisoval. To u RB jsem měl od objednávky rám doma za týden a v naprosto špičkové kvalitě, kdy stačilo jenom nahodit komponenty a vyjet, netřeba nic dodělávat.

          0 0
    • grafik  

      jezdil jsem spydera (viz profil) od 2004 do 2006 po celou dobu v podstate spokojenost …

      0 0
      • Vevoda  

        Rámy vozí od dovozce, ten nevím odkud je bere. Sami nevaří nic, chtěl sem uvařit 29" a prej ne.

        0 0
        • roud  

          vaří si to sami ale maj přesně dany velikosti skupujou poute matroš /trubky) takže nejsou chopni udělat jinej ram než na jakej sou vybaveni… jezdil sem spyder 1a pul roku a spokojenost… maj naprosto nepřekonatelnej lak ten snad přežije i atomovku u HT bych se ničeho nebál v klidu di do toho… A viléma ber s rezervou nikdy na žadnym ramu od nich nejezdil ( a nekupujou zbytky z taiwanu)

          0 0
          • Vilém  

            Zrejme mas info primo od zdroje:)Kazdopadne tomu ze ramy vari,moc neverim.A ten matros je podle tebe uz narezanej,ze nejsou schopni svarit nic jineho?A svareci pripravky,maji na kazdej ram a konkretni velikost?To by s nima museli byt solidne zarovnani.Nezda se mi to uz jen z tohoto duvodu.Pokud by varili,tak maji stolici a pri dodavkach trubek,tak jak tvrdis,by pro ne nebylo problem svarit i jiny ram,nez maji v nabidce.Jinak ram od nich jsem opravdu nejezdil,jak uz jsem psal vyse.Hlinik,az na vyjimky,neni muj oblibeny material na ram kola.

            0 0
            • roud  

              když sem od nich před třema rokama kupoval ram tak pravě měli problem z dodavkou trubek proto sem si na něj počkal o měsíc dýl… (aspon to mi tvrdily) jinak nejsou žadna zakazkova vyroba v podstatě to je seriovka jen si člověk volí lak tak proč by měli dělat jinou geometrii nebo velikost než maj v nabídce ?

              0 0
              • Vilém  

                To ze maj problem s trubkama,je podle me povidacka pro uklidneni zakaznika.Mohl ses obtezovat si precist historii,kde toho po zadani slov „ramy spyder“ vypadne dost.

                0 0
              • riddick  

                co tu plantas poznatky stare tri ropky tetka to maj uplne jinak maj prebytkove ramy od ridleyho si taky neco zjisti ze soucasnosti a nezij z minulosti ptaku:)

                0 0
            • Volf  

              Myslíš že mají jeden přípravek a do něho řežou jednu velikost trubek? A co by bylo divný na tom, že by sami vařili. Vždyť rámy vaří kdejakej jouda. Nebo si myslíš, že jedinej kdo umí svařit rám, je nějakej Pepa z RB ? A ještě jedna poznámka. Nevím proč se u nás pořád považuje za hendikep to, že je něco vyrobenýho na Taiwanu. Kup si letenku a zajeď se tam podívat. Sice tam najdeš stodoly ve kterejch se taky vyríbí, ale tak max. do Číny a pak fabriky který nevidíš ani na západě. Víš není důležitý kde, ale kdo a jak.

              0 0
          • Brouk_Pytlik  

            Rámy se tam rozhodně nevaří. A co se týče zbytků, tak to je další *********. A když už jsme u těch „značek“, tak se koukni třeba na web Colnago kde berou většinu svojich špica rámů ;-)

            0 0
          • omar  

            ramy nevaří , kupujou nenalakovany ramy kterym davaj lak žadny vaření neprobíhá

            0 0
    • kojot  

      ted jsem si postavil kolo na Spyderu Oxygen, zatim najeto par set km, zatim spokojenost. nekupoval jsem ram primo od nich, ale pres nakej internetovej sop, bylo to levnejsi a celekm rychly (asi 10 dnu).

      0 0
    • raceman  

      a nevíte jak je to s dodací lhůtou??

      0 0
    • Čapíno  

      Jestli se nepletu, tak Spyder je okopírované Rydley. Tyto dvě značky se liší jenom v ceně, jinak geometrie je naprosto totožná.

      0 0
      • raceman  

        nevim jak u mtb, ale silnicky sou okopcený

        0 0
      • riddick  

        V podstate s tebou souhlasim:muj kamos dela v obchode a dodava ramy od ridley i od spoideru skusal sem oba : apyder-scenner VS ridley scorpion a je to to same vahou , materialem,i ge­ometrii a dodavaj do dvou tydnu. takze to co tam nekteri pisou o tech trubkach a jinych podobnych chujovinach tak sou to opravdu chujoviny . de jen o poplatek za znacku spyder stoji v katalogu asi 7500±, a ridley stoji 20–24000 v maxcursoru. ja osobne sem si uz toho scennera od spyderu objednal. Ale je fakt ze par ceskych firem prodava falzyfikaty. vyrobene na cerno proto muzou byt dane vady ktere tu uz nekdo napsal. ps : jeden nizsí model od spyderu je totozny s ridley a ma na koncovkach zadni stavby vyrazene znaky ridley.

        0 0
    • Jane  

      nevím co si o Spyderu myslet no… ale za 7 tis. raději vezmu Meridu HFS:) www.merida-bike.cz/…FS-X-Edition

      0 0
      • Čapíno  

        Vem ho:))

        0 0
        • Jane  

          Jestli praskne magnéska, tak proč ne? Na lepší rám přes 10 litrů by beztak nebylo a aspoň by mi vyhovovala geometrie, což o žádném rámu s cenou pod 10 tisíc říct nemůžu… A pokud by praskl i HFS rám, tak je dost pravděpodobný, že od Meridy dostanu hned novej:)

          0 0
          • mr.antik  

            to máš dobrý, když tě takhle sponzorujou. ale co když při tom pádu praskne i něco jinýho než rám?

            0 0
            • Jane  

              Já jezdím hodně jemně, takže rám budu spíše měnit kvůli morálnímu zastarání a ne kvůli tomu, že by praskl. Ale řešilo se to v jiném threadu – někomu praskl Duratec, tak se to posílalo k nim na opravu a kdesi cosi. To Merida ti spíše dá novej rám (pokud byl starej ještě v záruce), než aby s tím dělala psí kusy – aspoň doufám, že to tak funguje:)

              0 0
              • mr.antik  

                hmmm, možná ji zařádím do výběru, třeba budou mít slevy. Potřebuju něco malého, tak okolo šesti tisíc, jsem sice lehký ale moc jemně jezdit neumím

                0 0
                • XC-biker1  

                  a co si malinko připlatit a koupit RB CR 1500?

                  0 0
                  • mr.antik  

                    to bych musel mít nějakou custom geometrii a tolik si připlácet nechci. Bude to na kolo, na kterým budu jezdit jen delší vyjíždky a závody a jelikož vím, kolik se tomu budu věnovat, tak nechci moc investovat. To kolo ročně najede tak cca 1000 km

                    0 0
                • Jane  

                  v roce 2006 se HFS nakonec prodával za 5999, takže o tu tisícovku by to zlevnit mohli – a velikost 16 by mohla být v poho dostupná

                  0 0
                  • Vilém  

                    Za ty penize,spis levneji sezenes tu horcikovou,co mas.Muzes se predzasobit:)

                    0 0
                  • mr.antik  

                    za 6 tisíc s hlávkem by to nemuselo být špatné. i když spyder Exploit 15ka bude vypadat určitě líp. škoda, že na stránkách nemaj údaj o tom, jak je dlouhá ale rozměrově se hodně podobá tomu co mám teď

                    0 0
    • Rokro  

      Jezdim asi treti rok full ram od Spyderu. S tlumicem me vysel asi na 11 tisic Kc. Nevim modelovy oznaceni, neni to ten nejlehci (3× zeslabovanej), je to 2× zeslabovanej. Nemam k nemu vyhrad. Zda se byt pevnej. Hmotnost jsem moc neresil, nezavodim, vazim pres 90kg. V terenu ho nesetrim a zatim drzi. Najeto ma tak kolem 3–4 tisic km, nejsem zadnej polykac kilometru a jezdim i na jinych kolech.

      0 0
    • omar  

      vaha je bez laku v nejmensi velikosti – klasika jako vsichni

      0 0
    • JakeF  

      Zdravim, mám otázku na majitele Spyderů. Trošku jsem v historii hledal, ale nenašel, tak se předem omlouvám, jestli jsem jen hledal špatný slova :-). Jde mi o to, nakolik jsou barevně customizovatelný rámy od Spyderu v nižší cenový kategorii, řekněme 3–4 tisíce? Myslel jsem, že jde jen o to, že si člověk vybere dvě barvy a nápis, ale co koukám na design rámu Tendr, tak ten design je poměrně detailní. Právě mám v plánu přestavit komponenty z Authoru na 18ku rám, na kterém by s pevnou vidlí jezdila přítelkyně a já bych si na zimu akorát dal delší představec a měl ho jako zimáka. Samozřejmě, jak to tak bývá, design je až na prvním místě, ale když tu ta možnost vlastních designů je, tak proč nevyhovět. Líbí se jí modrobílá kombinace typu G7, jak má Hnoj na stránkách nebo nový MaxAri, ale oba to jsou rámy v trochu jiný cenový kategorii, než bych si představoval, já sám bych tu tmavě modrou kombinaci v pohodě na zimáku ustál, takže padla volba na vlastní design. Takže vlastně jediná otázka z toho dlouhýho povídání, můžu si u Spyderu nakreslit komplet design s rozumnou detailností nebo dostanu výkres rámu a vybrat si barvu v 3 nebo 4 oblastech rámu?

      0 0
      • kubad  

        proč se ptáš tady? pošli mejl do Spyderu a hned budeš vědět přesně i s cenou

        0 0
        • JakeF  

          Dost lidí si tu Spydery počítám dělat nechalo, neni nad osobní zkušenosti :-).

          0 0
      • Peka  

        Já si od nich nechal loni postavit kolo. Komunikace v poho a s tou barvou myslím nebude problém. Hlavně, že bude rám od nich. Napiš jim mail i s fotkou jak by to mělo vypadat (teda jestli už máš přesnou představu) a myslím, že to klapne.

        0 0
    • LukiS6  

      Jezdíte někdo tenhle rám? http://www.global-sport.cz/…s-superlight

      Váha je suprová jen jestli to není bláto.

      0 0
      • tomxxx  

        Taky bych se přidal k dotazu, zda někdo jezdí jakýkoliv karbonový silníční spyder rám.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.