• gekon69

    Stastne a vesele prajem a ospravedlnujem s ze zas sa pytam skoro na tu istu vec ale slubujem ze naposledy … :) mal som GT velkosti M pri mojej vyske 183 cm a teraz chcem tiez GT vsetci mi odporucaju velkost L ale to je u GT (asi 20" ? ) a to sa bojim ci uz nebude velke … lebo zas pri nejakych tych zjazdoch … vravi sa ze mensi ram je lepsie ovladatelny … tak skuse poradit GT-ckari ale aj iny … prikladam foto mojho byvaleho M-ka a ako som maval vysunutu sedlovku … cize otazka : je potrebne L ci ostat pri M ???

    0 0
    • Blade  

      Já mám při 181cm L. M bych mít nemoh, potřeboval bych půlmetrovou sedlovku. Ale kdosi tu psal, že měří 184 a má M a je v pohodě. Pokud si už GT v M měl a vyhovovalo, pak velikost neměň. A L mi vychází na 19".

      0 0
      • gekon69  

        aky mas model ? a meral si ze L je 19 ? lebo mne bolo povedane ze 20 … keby to bola 19" tak to by som sa toho nebal… ved pozri ako som mal sedlovku vysunutu …

        0 0
        • Blade  

          Bajka mám v profilu. Asi takhle: vzdálenost střed-horní rámová trubka je u zaskaru i starýho arturu(19") stejná, ale zaskar má o 2cm delší sedlovou trubku.

          0 0
          • gekon69  

            aha … tak to asi zoberem L ko … videl som tvojho zaskara je pekny :) ja len rozmyslam medzi avalanche a zaskar … pretoze mam novu vidlu RS TORA 130mm ci by nebola na zaskara prilis vysoka a aj riaditka mam siroke (neviem ako sa to vola presne ale su hrube a siroke …) ci by to neprekazalo ? skus poradit … alebo mam vymenit vidlu a riaditka ? fakt neviem … jazdis na nom len maratony alebo aj tak free … ako drsnejsie myslim ako sa sprava na zjazdoch a tak … vdaka za odp :)

            0 0
            • Blade  

              Vzal bych být tebou Avelanche. Má geometrii dělanou právě na větší zdvih vidle, takže 130mm a vlaštovky(tie široké a hrubé riaditka ;-)) mu sednou jako ulitý. Sjezdy sou dost o technice jezdce(nemám problém, ale široký vlaštovky a 130mm vidle budou rozhodně plus), osobně sem neměl problém s výměnou řídítek za rovný úzký (původně tam byly široký vlaštovky) Nicméně ovladatelnost kola je s vlaštovkama lepší, pokud bude nějakej technickej úsek, tak je rozhodně oceníš. Já mám vidlu 80mm a nehodlám zdvih zvyšovat, jezdím dost XC i marathony, ale nemám problém ani na technických usecích v lese, rád se projedu jen tak dole kopcom.. taky bez problému :o) Když mrkneš na fotky, tak uvidíš, že mám fakt dost závodní geometrii(rovný řídítka, negativní představec, sedlo o 10,5cm výš než řídítka) Pokud nechceš jezdit vyloženě závody, ale „jen“ na pohodu, vychutnávat si radost z jízdy, tak ber rozhodně Avelanche. Nikde teda není řečený, že bys s tímhle na závod nemoh, ale rozhoduj se podle toho, jaký máš priority a co ti vyhovuje.

              0 0
    • marapara  

      Jedině Lko. Velký nebude, neboj a ještě budeš mít docela vysoko sedlovku. Já měřím 186 cm a Lko mám tak na hranici, o pár cm navíc a už bych spíš bral XL.

      0 0
    • gekon69  

      Ok tak som sa rozhodol co sa tyka velkosti ze zoberem to L-ko a model ako mi poradil Mr.Blade avalanche PRO (preteky som s nim uz jazdil (s avalanche expert velkosti M) a bolo to v pohode si myslim cize asi naozaj je pre mna zbytocne ist do zaskara a aj koli tej vidlici … cize DAKUJEM pekne za rady … fakt ste mi pomohli :)

      0 0
    • mairj  

      L, 184cm, a ještě musím mít sedlovku s posunutým zámkem

      0 0
    • nobody  

      taky uvažuju nad Avalanchem a velikostí. Měřím 184cm a to je asi L, jenže bych chtěl co možná nejkratší rám. M-ko už bude asi moc malé? Můžete mi někdo změřit délku horní rámové trubky (střed hlavovky-střed sedlové trubky) u L-ka? díky

      0 0
      • marapara  

        Avalanche nemám, ale na stránkách bikecentrum.cz modely 2006 mají i geometrie. Tady jsem stáhl Avalanche Expert. Počítám, že geometrie GT nemění. Tady je :

        0 0
        • nobody  

          koukam na to a prijde mi, ze je horni ram. trubka nejak dlouha se srovnanim s treba Trekem, Pellsem … a pritom, kazda rika, ze Avalanche je kratky. Nebo je to spatne opsane a je myslena efektivni delka?

          0 0
          • Martin0004  

            Nevim jak je to teoreticky. Ale prakticky je to slusny endurko :) Kamos, chrt, kdyz na to sed, tak si pripadal jak na coprovi (siroky rididka, kratej ram, pohodovej posed). Chvalil si velkou ovaladatelnost (a to ma asi 180cm). Ja osobne jsem s nim na ‚enduro‘ jezdeni vic jak spokojenej. Je fakt hodne hravy a dela co chces. Kdyz chces najet kilometry, ma to stelovatelnou vidly (85–130), coz taky urcite pomuze. Takze je to univerzalni kolo na pohodovy jezdeni. Na cisty chrteni bych ho asi nedoporucil.

            0 0
          • max78  

            mrkni na odkaz vyse. resil jsem kdysi totez.

            0 0
      • Martin0004  

        No ja mam 185–186cm a mam Avalanche, velikost L. Rad na kole spis blbnu a jezdim hodne napohodu, zadny honeni. L-ko mi vyhovuje. Sedel jsem i na Avalanche M a na blbnuti snad jeste lepsi, ale pripadal jsem si spis jak za mlada na BMX-ku, takze na jezdeni to nebylo ani trochu :)- uz bylo moc maly. Takze doporucuju taky spis Lko, nebo si to nekde zkusit, pokud mas tu sanci. (PS_reklama: to co mam v profilu asi budu prodavat, cca pul roku jezdeni – budu kupovat celo-pero, kdyztak se ozvi :) )

        0 0
        • nobody  

          kolik budes za to chtit?

          0 0
          • Martin0004  

            Jeste jsem moc neuvazoval. Myslim, ze tak 15–16 (PC: 26). Prodaval bych az tak v lednu, kdy by mi melo prijit Norco ;)

            0 0
            • pitos  

              six ti dojde už v lednu?

              0 0
              • Martin0004  

                No pride Six 3 v M-ku a ja se na nej budu moct podivat a sednout a pokecat o nem. Asi ne moc project. Mno a pak se rozhodnu, jestli jo nebo ne. Jo, melo by to bejt na konci ledna, nebo zacatku unora. Jsem vecnej optimista, takze rikam leden :)

                0 0
                • pitos  

                  to co se kol týče tak já už jsem dávno pesimista a počítám tak konec února nebo spíše březen,snad:)

                  0 0
        • nobody  

          muzes mi, prosim te, zmerit tu delku horni ramove trubky? thx

          0 0
          • Martin0004  

            Nemam ho ted ‚u sebe‘. Ale u modelu 2008, L, pisou 595mm. Myslim, ze ram nemenily. Google rika to samy. Mrkni na ty stranky jak jsem ti tam daval. Jsou tam geometrie vsech velikosti.

            0 0
          • Luma  

            nobody-tak jsem ti to změřil je to 575 po horní rámovce,zrovna jedno skládám.

            0 0
        • gekon69  

          aj ja sa pytam kolko by si za to chcel :)

          0 0
          • Martin0004  

            Uz jsem odpovedel. Ale asi spis v tom lednu, v Praze se jezdi dobre celej rok :) Jako bonus bych moch mozna prihodit platformy ze Sixe, kdybych ho uz mel v dobe prodeje :), aby mi nehnily v supliku. www.norcobikes.cz/2008/six3.php

            0 0
      • Martin0004  

        Jinak na www.gtbicycles.com/int/eng/ jsou pod odkazem „Geometry“ u kazdyho kola vsechny rozmery.

        0 0
    • gekon69  

      a este sa vas chcem opytat na osobny nazor … je lepsie kupi vo velkosti L to GT avalanche EXPERT ci PRO ? PRO je vyssi model ale je tam rozdiel len farba ? a ak farba ktora sa vam viac paci ? ;)

      0 0
    • matts1  

      no já mám kolem 180 a mám L-ko, možná bych mohl mít i M, ale vyhovuje mě to bez problémů a pohodlný a ovladatelný je to dost. Předtím jsem měl artura v 19" a to bylo úplně akorát, ale když jsem jezdil na kamošové 18-ce, tak mi to přišlo malý. JO a nenapsal jsem kolo, že :) No to mám v profilu, avalanche expert :)

      0 0
    • nobody  

      u Avalanche 1.0 je vidle Suntour X100, co je to za vidli? Jaký je rozdíl proti SR XCR na AVal. 2.0

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.