Sedí kliky LX 05 se smykem Deore?

21 nepřečtených
  • pop

    Koupil sem tyhle hollowtechy II a nejde mi to seštelovat podle návodu tak, aby šly řadit všechny pily. Jediný způsob jak to funguje je, pokud nedám žádnou podložku k převodníku a na levou stranu 2 podložky (podle návodu 2P,1L). Takto mám však pravou kliku centimetr od rámu a levou asi 2 cm. Co dělám špatně? Pokud to udělám tak, aby to bylo symetrický(podle návodu), tak mi nejde největší pila… Zkoušel jsem všechny možnosti,co mě napadly… Smyk Deore spodním tahem. Rám GT Avalanche. Předtím jsem měl čtyřhran osu 105mm a v pohodě.

    0 0
    • marapara  

      Já mám LX 05 taky na GT Avalanche, smyk mám XT. Řadí mi to dobře. Mám jednu podložku vpravo u převodníků a 2 vlevo na samostatné klice. Před tím jsem měl čtyřhran a kliky Deore a se smykem jsem pořád problémy, hlavně s řazením na nejmenší pilu.

      0 0
    • raceman  

      mam kliky lx hollowtech II a presmyk deore a radi v poho, jestli se ti to nepodari seridit tak s tim zkus zajit do servisu

      0 0
      • rysak  

        A zkousel si povolit dorazy?? :) Jinak pod pravou by meli byt 2 a pod levou jedna podlozka pri sirce ramu 68mm.

        0 0
        • pop  

          Dorazy jsem samo po každé změně podložek šteloval, ale jak píšu…v pohodě to řadí jen když je to nesymetrický, tj. 2 podložky v levo a napravo nic :(

          0 0
    • DX3,5  

      Mě kvůli tomuhle v servisu vyměnili střed mezi klikama a je pokoj. Jde o délku té osy.

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Nejsem si jist, zda-li je to u integrované osy relevantní…

        0 0
        • kubad  

          Budeš se divit ale, je to relevantní. viz obrázek. Poz. 13 podložka 2,5 mm

          0 0
          • kubad  

            Sorry to horko , obrázek je tady

            0 0
            • pop  

              Já si taky myslím,že jediný,co by pomohlo,tak užší osa a nebo smyk s větším rozsahem (jestli maj ty vyšší řady nevím). Jaký rozsah by asi měl mít smyk? Udává se to někde měřitelně?

              0 0
          • kurýr na bajku  

            DX3,5 píše,že jde o délku osy, která je v tomto případě intergrovaná a s tim se nedá nic dělat (krom alternativních řešení). Druhá věc je skotačení s podložkama.

            0 0
    • yetti  

      Mel jsem stejnej problem s novym LX smykem a cely „problem“ byl v tom, ze pod sroubem, ktery drzi lanko je takova tvarovana podlozka a ta byla z vyroby blbe namontovana (byla pootocena o 90°) a pri razeni na nejvetsi pilu se zastavila o prirubu presmyku. Je to hrozna picovina, ale dalo to docela fusku na to prijit. Kdyz jsem totiz radil, tak jsem na to nevidel a na tu nejvyssi placku to proste nezapadlo a vypadalo to jako ze ten presmyk proste tak daleko nedosahne. Az kdyz jsem pozadal zenu, aby za me radila a ja jsem na to koukal, tak jsem si toho vsimnul. Pak jsem si pripadal jako *****, pac jsem to resil i tady na foru a furt ne a ne na to prijit.

      0 0
      • yetti  

        Zapomel jsem napsat, ze slo o top swing u down swingu by k tomu dojit nemohlo

        0 0
      • pop  

        No eště se na to zkusím mrknout jestli tam něco tomu nebrání…pro jistotu. Ale ten smyk má ty ramínka už dost vychýlený i na největší pilu…tak spíš ne

        0 0
    • pop  

      Sem na to nakonec přišel až na dovolené. Musím se přiznat jakej jsem TUTAN, hrál jsem si vždy jen s dorazy a polohou smyku – zapomněl jsem přitom všem na to, že musím víc povolit lanko…už to řadí dobře,tak jak radí Shimano, tj. P:2 podložky a L:1. Kliky jsou vycentrovaný k rámu.

      0 0
    • pop  

      Díky všem co radili, tohle je asi nenapadlo, že budu takovej blb :))

      0 0
    • St1c  

      inak celkom ma udivuje ze pri tom pocte ludi co tu chodi sa tu este nikdy celkom nedoriesil problem kompatibility niektorych presmykov, os, a kluk. Napriklad v robote predavame vacsinu bajkov s tymi starsimi(?) alivko klukami FC-MC20 a smyky deore ale ani za boha sa mi nepodarilo este nastavit to tak aby to na strednej pile chodilo v celom rozsahu 9 kolecka a nikde to neskrelo. Po precitani vsemoznych aj nemoznych diskusii a clankov sa len domnievam ze je to sposobene nerovnakou retazovou linkou pre ktore su komponenty urcene.Na presmykoch som uz videl dokonca napisane „Chain link 50 mm“. Niekto dobre zasvateny do tajov presmykov by mohol prehovorit:D(aj tak sa zase ozve tristo spekulantov ktori budu davat odkazy na bajk.cz:D)

      Jo a samozrejme, to ze to nemozem nastavit nie je tym ze by som nevedel to nastavit – s tym naozaj probelm nemam.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.