• Arteo

    Mám možnost koupit rám na tento Haškův Olpramistický pochystátor: http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… 

    rám je úplně nový (asi 2 roky ve skladu) za cenu 1000 kč.Je to dobrý rám (na kotouče) na skládání bika (90kg polomrtvé váhy,výbava xt)?Jaké máte zkušenosti s těmito rámy? Vyplatí se za tuto cenu?

    0 0
    • Zerocool  

      komplet xt by si asi zasloužilo něco lepšího…

      0 0
    • Smazaný účet  

      ram je zaklad, komponenty jsou podradnejsi. kolo dela ram takze k xt opravdu asi neco lepsiho

      0 0
    • Arteo  

      Jen přidám ještě obrázky.Poslední obr. je současný rám-kolo.Mám tedy raději zůstat u tohoto (whistle) rámu?

      0 0
      • gemini  

        Tento rám máš se zobrazeným osazením, nebo ho máš ověšenej XTčkem? Pokud jsem to pochopil správně a ty chceš komponenty upgradovat na XT, tak bych se poohlídl po jiným rámu v obou případech ( whistle neznám, ale podle obrázku bych neřekl, že je to ideální rám na XC – a to asi jezdit chceš, když přemýšlíš o Dominátorovi, kterej je XC ). A pokud jsem tě dobře pochopil, a ty chceš upgradovat i osazení i rám, tak vlastně doporučuju výměnu celýho kola:-)) Ale jestli jsem tě nepochopil správně, tak můj příspěvek neber v potaz…

        0 0
        • Arteo  

          Tento současný (http://www.whistlebikes.com/) mám na deore viz http://www.whistlebikes.com/index.php?… ale chtěl jsem jej původně postupně předělat na xt a jeho komponenty použít na postavení kola pro přítulku (160/70) na dámský rám.

          0 0
          • gemini  

            Tak dej celý kolo přítelce a sobě kup, nebo poskládej kolo na XT:-)) Ani jeden rám není natolik špatnej, že by se na něm nedalo jezdit - to určitě ne, ale můj názor je takovej, že než se vydat cestou postupnýho upravování kola, o kterým nejseš přesvědčenej, že  ti vyhovuje, je lepší koupit nebo poskládat rovnou něco, s čím budeš od začátku spokojenej. Časem stejně zjistíš, že z původní sestavy nezbylo vůbec nic, ale náklady na to kolo byly nezanedbatelně vyšší než investice do novýho kousku ( osobně s tím mám vlastní zkušenosti a myslím, že na B-F nejsem zdaleka jedinej:-)) Ale to je samozřejmě možný jen v případě, že můžeš vydat sumu za celý nový kolo…

            0 0
            • Arteo  

              No to je právě to,vydat zase hned tolik háků nemůžu a zatím jsem vyměnil jen přehazku,sedlo a gripy a cítím se na tom o moc lépe.Příťulce dám pak ještě komplet kola,přesmykač a vidlici,brzdy a řazení.No kdybych věděl o kolech a komponentech co vím teď,tak bych si ho poskládal také sám,ale koupil jsem tohle za dobrou cenu a jezdím a pomaličku přeskládávám :-))

              A příťulka bude ráda,že bude mít o mnoho lepší kolečko o))

              0 0
              • Vilém  

                Ram je sice hezci nez ten dominator, ale koukam, ze tobe je predevsim malej.

                0 0
                • Arteo  

                  No malý.....měl to být 20" tak nevím(dělají jen 16" , 18" a 20",ale na rámu se to vyčíst nedá).Mám 185 cm a délka střední (sedlové) trubky od středu šlapací osy je 51cm  a horní (hrazdy,měřeno od středu sedlové ve spoji po střed hlavové,jako kdyby byla rovná) je 57cm.Myslím,že ta 18ka by byla menší ne? A pro mne by měla být 20ka akorát.....

                  0 0
                  • Vilém  

                    No mozna zkresluji ty fotky, ale opravdu mi prijde, ze bys mel mit vetsi. Ani ne tak vyskou ramu,i kdyz ta vypada taky na hranici, ale hlavne delsi horni trubku, to kolo se zda strasne kratky.

                    0 0
                    • Arteo  

                      Asi to bylo nafoceno moc svrchu,tak ještě  z trochu nižší výšky…je to opravdu tak krátké?

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Mě připadá taky krátký. Ale možná zkresluje to zalomění horní trubky nebo zkreslují fotky.

                        0 0
                        • Arteo  

                          Vzdálenost mezi středy kol je 107 cm

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Tak teď jsem z toho jelen. Já mám na svojem biku v profilu vzdálenost středů kol zhruba taky 107cm. To bude asi fakt nějaký ten optický klam :-)

                            0 0
                            • kubad  

                              moje L-lo má 113 :-)

                               
                              0 0
                            • Arteo  

                              Vyštrachal jsem rozměry rámů Fort a podle jejich tabulky by to ta 20ka mohla být.Zkoušel jsem krátce bráchův 19" Author Airline 07 a zdá se mi,že na tom svém jsem více natažený,tak to bude asi v pohodě.

                              0 0
                  • Vilém  

                    Jeste me napada, co takto nejaka 29ka ?

                    0 0
      • Scully  

        Já bych to zas tak uplně nehrotil, stejně je věčina rámu stejná čína.

        Jako pokud se ti ten rám líbí, tak a nenechceš za něj dávat víc peněz než je nezbytně nutný tak proč ne. A navíc když zjistíš že to není ono, tak stratíš „jen“ litr.

        0 0
      • Vilém  

        Ten soucasnej ram je mnohem hezci nez ten dominator. Pri pohlehu na  jeho nesmyslny profilace me napada jedina vec, ze to udelali snad ze vsech zbytku trubek co v te cinske fabrice meli, viz ta aero sedlova trubka.

        0 0
    • Vilém  

      Jako ram na zimaka ci jiny dopravni prostredek bych to bral. Ale jako zaklad kola na XTcku ani nahodou. Vypadalo by to jak pest na oko.

      0 0
    • aortacek  

      Pokud ti nevadí ten nápis dominator, tak bych se toho rámu nebál, sám jsem tři roky jezdil obdobný rám z roku 2003 a naprosto bez problémů.

      0 0
    • nooski  

      Podle mě ten rám vyjde nastejno jako jeho konkurenti dražší o 2, 3tisíce z řad Rock Machinu, Superioru, Meridy aj. Jak už někdo napsal rám je základ, ale pokud do něj nechceš vrazit o dost více peněz, tak sloužit bude.

      0 0
    • jIrI___  

      Pokud se ti líbí tak do něj za tu tisícovku běž. Za stejný peníz lepší rám neseženeš ;-). Kromě designu asi nebude žádný podstatný rozdíl oproti Meridě, Authorovi, atd., kteří budou ještě dražší. A nenech se odradit ostatními kteří rám odsuzují, protože ti většinou jezdí na bikový skvostech za desítky tisíc a je jasné, že nad takovým rámem ohrnou nos :-).

      0 0
    • Misiak  

      ten ram je vyslovene hnusny, ale za 1000? vsetkymi desiatimi, aspon na zimaka… :)

      0 0
    • Kufruv  

      Z aukra? ;)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.