• Jojojo

    Ahoj, mám asi zvláštní dotaz, ale přesto… co by se stalo, kdyby na krossové kolo, kde původní rám byl 24" bych dal rám 23,5" ale horský? Jinak bych vše zachoval – takže na horský rám krosovou vidlici, kola atd… kola by tam vešla, brzdy jsou kotoučovky, zajímá mě, co by se stalo kombinací krosové vidle a horského rámu? Prasknul mi krosový rám a mám naprosto bezkonkurenční nabídku rámu horského, tak přemýšlím :-)

    0 0
    • Jakobo  

      Asi nebude problém, protože skutečný obvod standardních 28" plášťů (700X35…) bude prakticky shodný s obvodem nějakých MTB 1.9, v reálu kolem 2000 mm a jiný problém asi nenastane, máš kotoučovky, snad jen bacha, aby byly shodné osy nábojů (9/10 mm), rozteče budou shodné.

      Jo, akorát se docela usmívám nad tou „bezkonkurenční“ nabídkou, to zas tady bude brzo další vlákno, jak se někdo napálil a co s tím :-D No nic ve zlém, jen si sundat z očí růžové brýle.

      0 0
    • Georrge  

      jak píše jakobo, tak obvod krosových a MTB kol je srovnatelný, tedy i výška vnějších nohou u vidlic bude podobná. Problém ale je ten, že MTB vidlice mají o dost větší zdvihy než krosy, průměrně tak o cca 4cm (100mm vs 63 nebo kolik to maj), a v reálu tedy MTB vidlice bude asi o 2–3 cm vyšší, neboli tyhle 2–3cm ti u trekové vidlice budou chybět. MTB rám s takovou vidlicí bude mít hodně velký hlavový úhel a mohlo by to být nestabilní. Všechno ale záleží na tom, na jaký zdvih je stavěný ten MTB rám a jakou skutečnou výšku má ta treková vidlice, třeba ten rozdíl nakonec nebude moc.

      Pro předdstavu, v profilu mám trekové kolo na které jsem narval MTB vidlici (to zeleno černé) a je to dost nakopnuté, projevuje se to tak že se tomu nechce moc zatáčet. Ale nevadí mi to, je to kolo na ježdění po městě. U tebe by to tedy udělalo přesný opak.

      0 0
    • Jojojo  

      Takže jestli jsem to správně pochopil, problém by mohl být jen v tom, že by se zadní kolo s původním pláštěm (37–622) nevešlo do zadní stavby toho horskýho rámu, jo? Protože vidle by zůstávala ta původní krosová vzduchovka a kolo taky původí, takže to by do sebe sedělo.

      0 0
      • kubad  

        jo

        0 0
      • t29  

        radši si to vyzkoušej dřív, než ten rám koupíš, 37–622 už je dost balon

        0 0
      • DaSnail  

        vždycky je tu možnost dat tam 26" koleso. proti 28 s 3cm gumami to možno bude mat pár výhod.

        0 0
    • Jojojo  

      Jako že bych musel pořídit oba nové výplety 26"? To se mi moc nechce, mám pěkný kola na ložiskových nábojích, kupovat nový se mi nechce. Jinak k té výhodnosti – spolupracovník koupil strašně levně na prodejně (žádná čórka) moc dobře vybavený kolo 26" , ale na 23" rámu a on je menší, takže si koupí menší rám (furt se mu to prý hodně vyplatí) a ten jeho 23" mi nechá za 500 Kč.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.